גמישות מחשבתית

rainbow i

New member
גמישות מחשבתית

חשבתי שאם אני כותבת כאן על גמישות מחשבתית, יהיה נכון אם אמתח קצת את גבולות הגמישות המחשבתית שלי.
לכן, קראתי את מאמר הדעה של ד"ר בנימין מוזס בנושא חיסון הפוליו - "חופש הפרט או חיסון בכפייה". השתדלתי להניח בצד את המקום האישי שלי - ולחשוב את הדברים מנקודת מבט רחבה וכללית. אני מבינה את הרציונל בעמדה הזו. אם כי אני חייבת להודות שעדיין חשבתי שכל זה נכון ותקף בתנאי שכותב המאמר אכן בדק ומצא שהחיסון עצמו בטוח לשימוש. (למעשה מאמר כזה יכול היה להיכתב רק אם הנחת היסוד היא שהחיסון בטוח לשימוש). כמובן שהדעות המובאות במאמר אינן דמוקרטיות - ובזה הקושי המרכזי במאמר (בלי קשר לנושא הרפואי שלו).

כדי לנסות להבין קצת יותר את דעותיו של הד"ר בנימין מוזס חיפשתי לקרוא עוד מאמרים שלו.
מצאתי את המאמר "אמרתי לכם".

במאמר הזה כמובן מצאתי את המרחק העצום בין האישי והפרטי - ובין נקודת מבט כוללנית שמתייחסת אל הכלל כאילו אינו מורכב מפרטים רבים.

בסופו של דבר, אחרי הרהור בדברים - מצאתי שאני חוזרת שוב אל נקודת מבט אישית. הרגשתי חמלה. צער על מה שעבר עליו עם אמו. תזכורת לכך שגם רופאים הם בני אדם.
ועוד צער אחד על מה שקורה לרופאים שמנסים להעז ולקום נגד המערכת. הרי גם הם לא קמים נגדה, אלא קמים לטובתה על מנת לשפר אותה.
עצוב שרופאים כאלו יורדים מהארץ. מביך ש"המערכת" מציגה כאילו לא מתנכלים לרופאים שמעיזים להביע את דעתם בגלוי.
ועצוב שעל מנת להתקבל בחזרה ל"מיינסטרים" צריך להתכחש לדעותיך שלך ולהגיע 180 מעלות משם.

אני מסיימת בציטוט מדבריו של אותו ד"ר מוזס עצמו:

"תעוזה וענווה שלובות זו בזו, מגבילות ומאזנות זו את זו, ומעצימות אחת את השניה. התעוזה היא ביסוד הדחף למאמץ נמרץ, לביטוי עצמי, להטביע חותם. הענווה היא ביסוד הריסון העצמי, היכולת לאפשר מרחב מחיה לאחר ולשונה, ההכרה כי השפעתו של בן אנוש מוגבלת לזמן ולמקום ותלויה בגורמים שאינם בשליטתו. המשקל המכריע שיש לפוליטיקה במפעל המדעי הוא הפרה בוטה של המאזן בין ענווה ותעוזה. דבקות בענווה ויושרה עלולים להכשיל את המדען במירוץ לעוצמה, אך מזכים אותו במקרים רבים בכבוד והערכה, ובסיפוק השמור רק לאדם החי חיים מוסריים".

הנחה נוספת...

המאמר של ד"ר מוזס יכול להיכתב רק אם הנחות היסוד הן שהחיסון בטוח ושהחיסון יעיל.
הוא חוזר על סיפורי מורשת הקרב של החיסונים (פוליו בשנות החמישים בארה"ב) כאשר הם אינם נתמכים בנתונים אך הפכו סיפורי הגבורה שלא היתה עם השנים...

zlp

New member
העובדה שאתה מסרב לקבל את הנתונים

לא אומרת שהנתונים לא תקפים.

rainbow i

New member
הצלחת להפתיע אותי

חשבתי שתתחיל לצעוק שהאיש הוא בכלל לא מומחה לחיסונים. לא זיהומולוג, לא אימונולוג, ואפילו לא רופא ילדים...

פולספגן

New member
הוא הפך צד והשאלה למה הוא עשה את זה?

בכתבה שצרפת מ-2004, הוא היה נגד המערכת, נגד התנהלות הרופאים, בעיקר הבכירים מביניהם.
הוא לא סמך עליהם בטיפול באימו ובאמת לאחר שטס לארה"ב לאחר שנודה, מצבה התדרדר והיא נפטרה.
בכתבה שצרפת מ-2011, פתאום הוא בעד המערכת ובעד כפייה של חיסונים.

השאלה היא, האם הוא שינה צד לקיצוניות כזו עיקב הנידוי שלו?

אנפילד

New member
שאלה רטורית...לא? מזכיר את בריאן דיר, ד"א

גם בריאן דיר היה כתב שפרסם תחקירים קשים על מערכת הבריאות, ואז נסע לארה"ב לכמה שנים, וחזר בתור חרב להשכיר של תעשיית התרופות והחיסונים.

rainbow i

New member
אפשר לנסות לשאול אותו, ספק אם יענה

לפעמים אנשים עוברים תהליך חיים שלם ובכלל לא מודעים למהפך שחל בדעותיהם.
את יודעת כמה אנשים היו בטוחים שחיסונים הם הדבר הבטוח ביותר, ואלו בטוח יושיעו אותם מפני מחלות קשות ומסוכנות?
כמה אנשים היו משוכנעים - בלי צל של ספק - שאם הרופא ממליץ, סימן שזה בטוח.
כמה אנשים לא עלה על דעתם לערער על הקביעה של רופאים ש"זה לא מהחיסון" והלכו ונתנו מנה נוספת לילד שלהם.
המוני אנשים עוברים בחיים תהליכים "מכוננים" שגורמים להם לשנות את דעתם מקצה אל קצה.
רופאים הם לא יוצאי דופן, או על-אנושיים. גם להם שמורה זכות לשנות את דעתם, ולהביע אותה.

אני חושבת שהמשקל המכריע שיש לפוליטיקה במפעל המדעי הוא הפרה בוטה של המאזן בין ענווה ותעוזה. נראה שלפחות בינתיים הכוח של הפוליטיקה מוביל, ובגדול, על האפשרות שאדם יוכל לחקור, לפעול ולהתפרנס בכבוד - וגם לשמור על כבוד והערכה, וסיפוק השמורים רק לאדם החי חיים מוסריים.

לפי הכתבה מ-2004 הוא לא עסק בכלל בנושא חיסונים. הוא כן עסק בלאתר, לזהות ולהצביע על כשלים במערכת. כשלים שעלולים לעלות בחיי אדם - כפי שחווה על בשרו. והוא היה אמיץ מספיק כדי להצביע בקול רם על הכשלים האלו, מתוך אמונה שקריאה לבעיות בשם, והארתן בזרקור תוביל לפחות חלק מחבריו לרצות לפעול על מנת לתקן ולשפר ולנסות למנוע חלק מהכשלים האלו.
מה לעשות שבצמוד לכל כשל כזה הואר גם רופא-קולגה בזרקור?
טוב, אז הוא איבד כמה חברים בדרך - כי זה מעשה מאוד לא "פוליטי" להצביע על חבריך בזרקור ולצעוק שהמלך הוא עירום.
הממסד הקיא אותו, חבריו גינו אותו - לא נשאר אלא לרדת מהארץ. במיוחד אם במקום לחזור בו מייד הוא העיז לנסות לדבוק בערכיו הנאצלים ועקרונותיו המוסריים, ועוד באמונה המטופשת שצריך ואפשר באמת לשנות כאן משהו.

מזכיר קצת את מה שעבר וויקפילד. רק בהבדל אחד - שוויקפילד החליט לדבוק בעמדותיו ולעמוד על דעתו, גם אם במחיר נידוי מוחלט של הממסד ושל כל הקולגות שלו ואפילו שלילת רשיונו.

אבא שלי היה אומר שעם עקרונות וערכים מוסריים אי אפשר ללכת למכולת. לפעמים מתברר שללכת להיות רופא בארץ אחרת זה לא בדיוק קטיף דובדבנים. ואם אין ברירה וצריך לחזור לארץ - אז רצוי מאוד לבצע איזשהו "מהלך פוליטי" שיאותת לממסד ולקולגות שחזרת לצד שלהם.
אני חושבת שמהמקום הזה נכתב המאמר על החיסון.

מה שכן, כששמריהו לדוגמה כותב לי בתגובה צדקנית משהו - שזה חבל שמישהו נפגע וזה אך טבעי שאני אחפש מישהו אחר להאשים - אז נראה לי נכון ששמריהו וגם אחרים יקראו ויראו...

אמו של האיש (רופא) היתה חולה במחלה ידועה ומסכנת חיים. והוא נאחז במלותיה האחרונות שנכתבו על פתק במשך שנים. הכשלים שהביאו למותה הובילו אותו להקדיש פרק מחייו על מנת לנסות לפעול לתקן את הכשלים האלו.
אין בכלל מה להתפלא שהורים לתינוקות וילדים שנפגעים מכשלים נזעקים על מנת לנסות לתקן את הכשלים.
ואין מה להתפלא שאמא שבתה נפטרה בעקבות חיסון תפעל בקול רם ובנחישות כדי שלא ימותו עוד ילדים מחיסונים.
הילדים והתינוקות האלו אפילו לא היו חולים - רובם היו בריאים לגמרי.
לאדם מבוגר לפחות כבר יש כלים להתמודד עם לכתו של הורה. להורה לעולם לא יהיו כלים להתמודד עם לכתו של ילד או תינוק - במיוחד אם לכתו או פגיעתו מלווה בכל כך הרבה טיוח. ובמיוחד אם מלווה את הטיוח "פוליטיקה" "מדיניות" "עמדת הדובר"...ומיני עלי תאנה שחוסכים מהשולח להתאמץ.
אז מה? בסוף הרי תמיד הורגים את השליח, נכון?

zlp

New member
וויקפילד שרלטן

אני לא חושב שלהשוות מישהו לוויקפילד זה דבר חיובי.

פולספגן

New member
מקרים שמגלים שהמערכת משקרת ועוברים לצד

הסקפטי בכל הנוגע למערכת אני מכירה הייטב (אני כזאת
), אך מקרים הפוכים כאשר ראית את הכשלים של המערכת ואתה פונה לכיוון השני ובצורה כ"כ קיצונית כמו שלו (כפיית חיסונים), אני לא מכירה, למעט המקרה שאנפילד הזכיר של העיתונאי בריאן דיר שידוע מפרשת ווייקפילד.

zlp

New member
כן, איזו מערכת "שיקרה" במקרה שלך?

ספרי לנו עוד!

zlp

New member
באמת? ספרי לנו על ה"שקר" של החיסונים

ואיך את קשורה (או היית קשורה) למדיניות החיסונים.

זה מעניין!

פולספגן

New member
לא הייתי קשורה ואני לא קשורה עכשיו

כל הפורום הזה מוצף בשקרים על החיסונים והגיע הזמן שתסיר את כיסוי העיניים שלך.

zlp

New member
זה מאוד מעניין מה שאת אומרת

כי הדיון היה על אנשים מתוך המערכת שגילו שהמערכת "שיקרה".

אז נראה שנכנסת לדיון לא קשור. גם זה קורה לפעמים, לא נורא.

פולספגן

New member
זה שאתה קבעת שזה רק בתוך המערכת זו בעיה שלך

רק שתראה את טעותך, דובר גם על העיתונאי בריאן דיר שלא קשור לשום מערכת.
כנ"ל, דובר על ווייקפילד שגם לא קשור לשום מערכת.

zlp

New member
וויקפילד היה חלק מהמערכת

עד שהחליט לזייף ניסויים.

בכל מקרה, בהחלט דובר על אנשים מתוך המערכת. זו הבנה בסיסית של ההקשר. לא נורא, כולם טועים.

למעלה