ג'קו אייזנברג שזכה בקיץ האחרון

kapit5

New member
אני דוקא מקווה שבסרט לא יזכירו

ולא יסבירו .די- הבחור התנצל על הדרוש התנצלות צריך לשים את כל הפרשה מאחורה ולהסתכל קדימה. אין מה לעשות. תמיד יהיו אנשים שישמעו את השם ג'קו -זה מה שהם יזכרו. אי אפשר יהיה לחבב אותו על כולם.

talytal

New member
האמת שאני לא יודעת

מה אני מקווה שיהיה בסרט הזה... מצד אחד, בתור מי שיודעת בדיוק מה צוטט, ומה לקחו מזה, ואיזה דברים הלבישו על ג'קו שהוא מעולם לא אמר ואפילו לא התקרב ללהגיד, הייתי שמחה לראות יישור של כל ההדורים. אבל מצד שני אני יודעת שעבור רוב האנשים הרושם שהם קיבלו מהתקשורת כבר לא ישתנה, ועכשיו זה שאלה של לגרום להם לעבור הלאה אפילו אם הם באמת חושבים שג'קו "ירד על המשפחות השכולות" ו-"יצא נגד גיוס לצה"ל" (אפילו לכתוב את השטויות האלה כאן מעצבן אותי). כי עבור רוב הארץ, לא ממש מעניין אותם לגלות שהרושם לא היה נכון, שהדברים לא באמת נאמרו. זה הרבה יותר קשה מפשוט להאמין באופן עיוור למה שאתה קורא בעיתון או בטוקבק, ולקבל דברים כפשוטם. אז כתבות כמו זו שהייתה עם צביקה הדר השבוע נותנות לי איזשהי תקווה שאפשר לעשות תיקון, אבל בתכלס אני חושבת שהסרט הזה צריך, יותר מהכל, להבהיר שכל מה שנאמר ולא נאמר - הכל בעבר, ולסגור את העניין. אין טעם לפתוח הכל מחדש, אין טעם להיכנס לציטוטים ולהתווכח על ניסוחים. העיקר - להמשיך הלאה ולהתעסק במוזיקה.

שונית 7

New member
כפיתש יהיה בסדר...תאמיני לי כבר

מזמן לא הרגשתי כל כך רגועה ואופטימית....ג'קו בנקודת זינוק לטמי וכר אף אחד לא יעצור אותו...תאמיני לתחושות של בת מזל דגים שלא הרבה םעמים טעתה בתחושות שלה. לגבי הפרשה והצבא....כמו קציצות שנטחנו יותר מדי וכבר לא טעימות....אי אפשר להמשיך לטחון נושא שוב ושוב וגם העיתונאים יודעים את זה תאמיני לי מרגישה שהכל משתנה לטובה

shongold

New member
ובאשר להתיחסות שלך קרן אני בהחלט

חושבת כמוך אי אפשר לטמון את הראש בחול ולומר לא קיים - בטל בטל - וכו' זה לא עובד ככה. מה שכן אפשר בצורה מבוקרת ואחראית לתת לנושא במה בסרט המדובר בצורה שתבהיר הנימוקים לשחרור בצורה החלקה הפשוטה והברורה ביותר. אין זה אומר שכולם יצפו או כולם ישנו דעתם. ואולי רק חלק קטן. אבל...זה יתחיל לחלחל באיזה שהיא צורה. יקבל מין לגיטמציה מסויימת בגלל ששודר בטלויזה שכידוע היא 'אם כל חי' . בסופו של דבר הוא יעבור את המחסום הזה כמו כל אחד מהסלבס שמוזכר. יקבלו אותו כמו שהוא. ולמרות הכל.

shongold

New member
אני קראתי די הרבה מאמרים בנושא ג'קו

וה'השתמטות' מהצבא בכל מיני מקומות, עיתונות לסוגיה רדיו טלויזיה אתרים שונים - וכולם ללא יוצא מן הכלל היו הרסניים ומלאי רעל! מה שהתפרסם לגביו היום לא דומה כלל וכלל למה שידענו בעבר - לא מבחינת הטקסט הרוח האוירה וההתכוונות. פרט שולי בכל המאמר הגדול הזה. אמנם שמו מוזכר במסגרת אותה 'מובלעת' שכתבתי עליה קודם לכן ראשון הסלבריטאים, ואחריו כל השאר. אבל למעשה בכותרת גדולה וברורה יותר של אותו מאמר - שנקרא "מדריך הסלבריטאי לשחרור מהיר" - לא מופיע - ומתחתיו כותרות משנה די ברורות - בהן הוא גם לא מוזכר רק בתוכן עצמו באותיות קטנות. דבר נוסף. לצורך הענין הוא עדיין לא מספיק 'סלב' מוביל על מנת שיתנו תמונה שלו! 'הכוכבים' המופיעים עם תמונה אישית בשורה הינם: עברי לידר רן דנקר יעל בר זוהר מוקי ואושרי כהן. סולן הדג הנחש תמונתו אינה מופיעה אבל הוא כן מופיע בכותרת בולטת. ומבין כולם הסיפור של ג'קו נשמע הכי פחות מזיק. מוקי למשל הלך לקב"ן ספר שלא הרגיש טוב התבכיין הורידו לו פרופיל והציבו אותו בקרייה גם שם אמר שלא הסתדר. עברי לידר - ניסה להתקבל ללהקה צבאית - נשלח להיות עוזר אפסנאי. השתחרר אחרי חודש בלבד. לא מצויין איך... סולן הדג נחש שאנן סטריט כן שרת שלוש שנים . אבל פנה לקב"ו על מנת להשתחרר ממילואים ואלה דבריו "אמרתי לו שמע אם אני אהיה בסיטואציה כזו עם ריח של חרא, ויהיה לי נשק ויהיה בו מחסנית ועוד יגידו לי מה לעשות, אני מסוגל לירות... מצויינת הדוגמנית מעיין קרת שסיפרה שתתרחפן אם תיהיה עם בנות גילה, לאחר שהות בחו"ל. יעל בר זוהר תרמה...שנה וחודש לחיל האויר עד שהשתחררה מסיבות שאינה רוצה לדבר עליהן. אגב יש סופרסטאר אחד שלא מוזכר מאד מענין - הוא נמצא היום באימ אימא של המינסטרים איתי טיראן שאתמול שוב קבל פרס שחקן משנה לתיאטרון שנת 2007 ולא חסרים לו עוד כאלה בארון. והוא בזמנו אמר דברים גלויים וחמורים מאד בנושא של צה"ל. בלי להניד עפעף. ההתיחסות לסלבס אומנם פרטנית, אבל המאמר בכללותו כפי שהזכרתי הינו בנושא צימצום ענין ההשתמטות מפאת דאגה שהענין צובר תאוצה. מדובר על ההווה והעתיד - לא על העבר. כמו גם שחיילים שכן משרתים עושים פעילות כפולה ומכופלת על חשבון אלה שלא. ועל כך יש לשים את הדגש. חוזרת הכתבה לא באה על מנת להציג סלבס משתמטים, אלא תופעה כללית במדינה שבין השאר גם אותם 'כוכבים' נוטלים בחלק. מכאן אפשר להסיק באופן הברור ביותר - אין כאן שום התמקדות בנשוא פורום זה, מהווה פרט שולי ביותר במסגרת הסטטיסטית. ואנא עשו לעצמכם טובה הסירו דאגה. העלתי זאת כפי אני חושבת שצריך להעלות כל איזכור של האיש לטוב ולפחות טוב. כי צריך לדעת להתמודד. אבל דווקא הכתבה הנ"ל - מאד הרגיעה אותי - בגלל אופן איזכורו!!! ויש לקחת אותה במסגרת שינוי כיוון - ולטובה - בהתייחסות הספציפית לגביו בנושא.

talytal

New member
שון, אני שמחה על ההבהרה הזו

כי באמת קשה לקבל פרספקטיבה בלי לראות את דרך הצגת הדברים והקונטקסט מול העיניים. האמת שהנזק מהציטוטים האלה כבר נעשה, ונראה לי שעיקר התחושה השלילית שלי היא בגלל שהעלאה מחדש שלהם מזכירה לי מה הם גרמו במקור, ולא בגלל חשש אמיתי שיקרה משהו עכשיו.

shongold

New member
תאמיני טליטל אני גם מאד שמחה

ואפילו על האיזכור שבאמת חידד לי את הנושא בכיוון החיובי דווקא - וזה טוב באמת טוב!

שונית 7

New member
יש בכתבה תמונות של רן דנקר!!! עברי

לידריעל בר זוהרמוקי ואושרי כהן.ד"א על רו האליל לא ידעתי ששוחרר שחרור מוקדם!! ולמעלה יש כותרתדאגה בצה"ל:גידול משמעותי במספר החיילים שנשרו בשנה האחרונהמהצבא. הפתרון:ועדה שתחמיר עם המשתמטים.וכמו שאמרתי קודם התופעה היא כללית ונרחבת,לא מאפינת רק סלבריטאים למרות שנח להמחיש באמצעותם את הבעיה.בעייני זו לא השתמטות כי צ"הל שיחרר אותם ותיקון העיה בידו

shongold

New member
שוניתוש הבנת הכל נכון - הממ.

רק שיש בעיה לא קשור לג'קושנו אלא בכללי על שחרור מהצבא לכאורה לגיטמי כתוצאה מ'הצגות' שעושים אנשים על מנת לצאת מהענין. ומשום כך לאור המצב שנוצר - אלה שבאמת לא בנויים לחיי צבא עשויים להינזק מעתה והלאה!

שונית 7

New member
נכון ואני דווקא חשבתי על זה..יש

ריבוי התאבדויות בצבא ואני מאמינה לג'קו באלף אחוז שהוא פחד ופוחד מנשק,יש לי אח כזה ששירת 20 שנה בצבא ולא שוחרר ממילואים(לא השתמט,פשוט הגיע זמנו מבחינת גיל) ותארי לך שחלק מהזמן הזה הוא שירת בגולני כי ככה הוא ביקש(עניין של חינוך ,בלי שאף אחד אמר לו מה לעשות),הוא יצא מזה בשלום,יש אחרים שלא ואני חשבתי על פתרון של שירות לאומי או משהו בדומה של 3 שנים מלאות שיהיה חובה לכולם(ואני מתכוונת לכולם ואת בטח מביענה אותי) אבל.....מי שואל אותי...וחבל שכך...

shongold

New member
שונית אין לי כאן אלא לחזק את ידיך!

השאלה איך עושים את ההבחנה בצורה נכונה ואמיתית מי לשרות לאומי ומי לצה"ל - גם על פי התאוריה המצויינת והנכונה שלך. צרכים להשקיע כאן בכוח אדם משובח. !! ומכאן הסקפטיות שלי לאור מה שמתרחש - וגם בצבא ובמיוחד בצבא הולכת וגדלה. אגב בנושא של רפואה במסגרת הצבאית יש לך אי אלו השגות? ובכן אני מנסיון שלי..וגם של אחרים יש בעיה מאד גדולה ורצינית. צה"ל על כל רבדיו בנושא הרפואי פרופר - מתרשל בתחזוקת חייליו שנים!. והראיה האחרונה לכך היא הסיפור שפורסם אתמול. על אותו חייל שהתלונן על כאבים באשכים - לא קבל כל התיחסות וכאשר מיאוש איים בנשק על אחד המפקדים הוכנס לכלא לעשרה חודשים. וגם משם לא באה לו הישועה מיידית. בקש לראות רופא צבאי הלה - לא אבחן משהו רציני מים באזור.- ובפעם הגורלית הוא הוכנס ישר לחדר הניתוחים לכריתת האשך שהיה כולו גידול אחד גדול. ושלטונות צה"ל עדיין מסנגרים על עצמם. עוד העמידו ש"ג לשמור על האיש פן יברח. יש לי באמתחתי כמה סיפורים בסגנון הזה ואפילו אישיים. וכפי שאמרתי זו לא סוגייה שצפה ועלתה היום שנים מערכת הבריאות הצבאית - מתוזמנת אך ורק להגן על עצמה! קודם כל תוכיח שאתה חולה - כל זמן שלא הוכחת אתה בריא. ואיך מוכיחים אך אך ורק ע"י שכירת שרותיו של משפטן מומחה לנזיקין. אז אלה שאמונים לתת מענה מועילים לתת - ודרך כותלי בית המשפט בלבד. כן ככה זה עובד ועד היום.

שונית 7

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo2.gif../images/Emo6.gifדי שון זה כבר לא בריא! !!

הזהות המחשבתית שלנו רציתי להזכיר את הנושא הבריאותי בצבא ,אבל חשבתי שכבר העלינו מספיק נושאים כואבים להיום!!! קודם כל לגבי שירות לאומי או כל שירות אחר התכוונתי שיהיה מלא וקשה כך שאולי לא יהיה כדאי לאנשים לספר סיפורים. דבר שני שיכלול את כל סוגי האוכלוסיה גם כאלה שמשוחררים כדין היום מטעמי קונצנזוס ודבר אחרון לא איכפת לי בכלל שגם יפלו כמה אנשים לסילקציה לא נכונה כל זמן שישו שירות מלא כלשהו לטובת המדינה ,עדיף על כמה התאבדויות מיותרות! וגם חושבת מדי פעם על צבא מקצועי כי בעית המילואים מכל הבחינות רצינית ביותר. לגבי בריאות בצבא נושא שמטריד אותי שנים ,מצד אחד לא מרשים לגשת לרופאי קופ"ח ,מצד שני הטיפול רשלני וגובל בשערוריה ונוסף לכך כמובן יש כסת"ח רציני כשהמערכת ממש מגנה על עצמה לא משנה מה.מכירה ים של סיפורים מהסוג שסיפרת וד"א אחד הקשים שבהם הם יוצאי חיל הים שצללו בקישון וחטפו סרטן,,,,,איך המערכת נלחמה בהם ....ממש צער כעס ודמעות !!! בנוסף לכך יש בעיות בריאות יומיומיות שחילים ע"מ לקבל גימלים מספרים סיפורים,הרופאים הצבאיים חשדנים וזה נגמר לפעמים בחוסר אימון דווקא כלפי חיל שחולה באמת.זה קרה לי באופן אישי,האמינו לחברה שלי שסתם התפרפרה ולי לא הייתי חולה עם חום גבוה וזיהום קשה הרבה זמן בגלל חוסר האימון הזה!

shongold

New member
בוקר טוב שונית סליחה על המענה

המאוחר..נחטפתי ע"י אחת הדמויות המסתובבות כאן..בבית לאזור איחולי חג בחזקת קרובים אני יודעת שאני העלתי הנושא. והנושא הוא גדול כאוב ובלתי פתיר עד לשעה זו.. התיזכור שלך בנוגע לחבר'ה של חיל הים קישון סרטן וכו' הינו פיסגת האטימות ההתרשלות הכאב - וכותרת זועקת למחדלים האיומים. למעשה המילה מחדל אינה מתאימה כאן - כי מחדל בין השאר פרושו מעידה. כאן המעידה כרונית - ברירת מחדל ל'עשייה הצבאית - מול כל ציבור החולים שלו.

שונית 7

New member
הי בוקר טוב שון ואת יכולה להוסיף גם

את הסיפור של חולי סרטן בכור אמנם לא צבא סדיר אבל בהחלט נכלל במערכת האטימות והעוולות בארץ!!!

shongold

New member
את אמרת זאת קודם אבל..כן

נראה לי שאנו בכמה נושאים - חשיבה זהה. חשבתי כן לא ובסוף את העלת את הסיפור הנורא האחרון מבית מדרשה של אילנה דיין. ואולי זאת הפיסגה אבל זאת שאנו נחשפנו אליה עד הפיסגה הבאה שבוא תבוא. אגב האיש הושתק ומאז לא דיבר

שונית 7

New member
../images/Emo45.gifחותמת על כל מילה,מרגישה כמוך

פה הוא רק חלק ממכלול שלם והפחות מפורסם מכולם וחוץ מטיראן איפה איזכורים על בן ארצי ובנאי????

עכשיו אני מבינה יותר את מהות הכתבה

נכון, הרבה שמות חסרים...מלבד איתי טיראן, מיכאל מושונוב, בן ארצי, הבן של יובל בנאי ועוד ועוד

דורית41

New member
לגבי הכתבה...

אותי אישית האזכור של ג'קו בכתבה עצבן.גם בגלל הניסוח,גם בגלל שכינו את שחרורו מהצבא "השתמטות" (אגב,הציטוט מפיו אינו חדש,זה העתק של הכתבה המגעילולה ההיא בידיעות מחודש ספטמבר שהיתה אחד הגורמים המשמעותיים לפסק הזמן ועוד אגב-ג'קו עצמו כתב באחד האירוחים בפורום קשת שהוא השתייך לאחד ממחזורי הגיוס שבהם היה עודף כ"א ושזה קורה לעתים,אז למה "השתמטות?"). ומה שהכי עצבן אותי........(ואני מצטערת אם אני הורסת לחלקכן את הפרשנות החיובית אבל אני חייבת לומר זאת)- ש |יתכן צאוד מאוד שהאזכור של ג'קו כלל אינו רלוונטי לכתבה,כי היא דנה בשחרור מהצבא בשל קב"ן,ועל כך שהנוהל לגבי שחרור ע"י קב"ן ישתנה מעתה ואילך. אך מי בכלל אמר שאת ג'קו שחרר קב"ן,או שהוא שוחרר על סעיף כזה? (וגם לא זכותו של אף אחד לדעת כי אלה נתונים אישיים חסויים)-יש המון סעיפים אחרים שגורמים לשחרור מצה"ל,ולאו דוקא קב"ן........ בקיצור,אותי הכתבה הזו עצבנה לאללה.
למרות שהוזכרו עוד סלבריטאים שהשתחררו,ולמרות,ולמרות....

shongold

New member
דורית תאמיני לי שגם אני ראיתי וגם

כתבתי לדעתי למעלה את הנוסח המלא כולל את המילה 'השתמטות'. ואני בהחלט מסכימה לדבריך בנוגע להכללה הענקית שעשו כאן. אבל בכל זאת אני כן רואה את החלק החיובי של הדברים בגלל איזכור מאד זעיר שלו לעומת אחרים בבחינת ההבלטה של הדברים ר' כתוביות/תמונות. וכן מלבד אותה מילה שיקרית אופן הצגת הדברים היה מאד מינורי. לא דומה כלל וכלל למה שידענו בעבר. על כן אני בהחלט רואה כאן שינוי מגמה.

למעלה