גרביים-10 עובדות על גרביים- לקראת

נֵנָה

New member
איזה שפע של נושאים, קשה להחליט

לאיזה שרשור להצטרף
לליאת הנהדרת
על הסחלבים
לסבאאורי המקסים
על האתרים
ולכל החברים
על שכאן אתם נמצאים
וכמו אממי, עם או בלי גרביים, אני אתכם לאורך כל הדרך, יכולה לחלק לכולכם גרביים ועוד יישארו לי מספיק בבית,מגירה שלמה בקומודה, ממש שגעון, והרוב כמובן בהירות ולבנות.כפי שהציעה ורה, כך נוהגת גם אני, כשאני נתקלת בגרביים יפות שמוצאות חן בעיני, אני קונה לפחות 2 זוגות זהים ולפעמים אפילו שלושה. מה שבטוח בטוח ... ואם לא ידעתם, אז גם זה סחלב ... (בתמונה) מחכה וגם מצפה למפגש בצפון

נֵנָה

New member
כן המורה ../images/Emo45.gif לא יודעת איך נפלט לי

בדרך כלל אני לא עושה שגיאות דקדוקיות כאלה... את מזכירה לי, שאפילו המורות בביה"ס התיכון האזורי בו למדו ילדי, היו אומרות שמונָה עשרֶה במקום שמונֶה עשרֶה או שמונָה עשָׂר... וגם מכנסיים יפות, ופנים יפות...ואם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר...? ומי יודע מהו השם התיקני ל"שדכן" שבעזרתו אנחנו מחברים כמה ניירות ביחד...? המורות באותו ביה"ס שרצו להראות איזו עברית יפה הן מדברות, היו אומרות "מְסַיֶכֶּת", האם זה נכון...? מי מכם יודע...?

נֵנָה

New member
וה-../images/Emo47.gif לאפי. אכן זהו השם התיקני

באקדמיה ללשון העברית... השם מַכְלֵב בא מפעולת ההכלבה. כמו שתופרים שתי פיסות בד ביחד בתפר ארעי רחב ורפוי מעט, שניתן לפרימה בקלות בפעולת ה"הכלבה", כך מכליבים את הניירות... אפי, כל הכבוד
היה לנו יום גדוש עם בלגן של כיף והנאה ושמחת החיים של 7 הנכדים שנפגשו ביחד
חסרה היתה רק הנכדה השמינית שנמצאת בחו"ל...
לילה טוב לכולם

shkedud

New member
לפי מה שאני יודעת קוראים לזה מסכך

יענו: מחבר סכות. ידוע לך על שם אחר?

liat1953

New member
ננה-מצטרפת לתודותיך../images/Emo140.gif

לכל אלה שתורמים כאן... בהחלט דברים מענינים.

shkedud

New member
הי ליאת, שמחה להכירך, קראתי

אתמול דברים שכתבת, שכתבו אחרים לזכר בנך אני איתך

מנורה

New member
../images/Emo51.gif בת אל שעדכת אותי אדע

מה לא להביא לך מתנה ליום הולדתך

אפי 7

New member
בקשר לסלנג -

כשנוכחתי שהדור הצעיר מדבר בשפה שכמעט ולא מובנת לנו - הלכתי לספרייה העירונית - הוצאתי שני ספרים העוסקים בסלנג - בסבלנות העתקתי את המילים שקלטו אוזניי בשעת האזנה לשיחותיהם - למדתי אותן - ו"הועשרתי" בשפה חדשה. מה שמו המדויק של מילון הסלנג - מי כתב? או איזו הוצאה לאור. תודה אפי

נֵנָה

New member
ועודד בקשר ל"סלנג" מי יודע איך

המלה נקראת בעברית...? רמז: לא אוכלים אותה למרות שהיא מפתה... והכל בגלל הניקוד...

אפי 7

New member
אל תהרגי אותי - מגרה - של שידה

לא אוכלים אותה למרות שהיא מגרה. אפי

shkedud

New member
אפי, פרטים על המילון

מילון הסלנג המקיף רוזנטל רוביק הוצאה לאור כתר

למעלה