ה Cost Of Ownership הוא סובייקטיבי כי הוא תלוי מיילג'
והוא גם תלוי בסוג הרכב הספציפי ובקצב ירידת הערך שלו.
בקונסטלצייה העכשווית של החיים של המשפחה שלי, המיילג' השנתי שאנחנו נוהגים בכלי הרכב שלנו ירד בצורה משמעותית יחסית לעבר.
במשך יותר מ 15 שנה היה לי קומיוט של 60-100 מייל למשרד - כשהפטור היחיד ממנו היה בזמן נסיעות עבודה. לפחות אחד מכלי הרכב בבית היה עובר (ובגדול) את ה"סטריאוטיפ" האמריקאי של 10,000-12,000 מייל לשנה.
שיקולי הכדאיות שלי אז היו אחרים.
אבל... ב 4 השנים האחרונות אני עובד מהבית... גם כשצריך לנסוע לשדה התעופה - אני נוסע באובר. יותר זול מחנייה בשדה...
הרכב הנוכחי שלי נסע בשלוש השנים האחרונות פחות מ 7,000 מייל בשנה.
הרכב של בת זוגי נוסע עוד פחות מזה - הקומיוט היומי שלה לעבודה וחזרה הוא טיפה יותר מ 4 מייל...
לכן, לרכוש רכב איכותי משומש אך נמוך במיילג' - נגיד בן 3, או 4, או אפילו 5 - נותן לנו כמה וכמה שנים טובות של הנאה ושימוש ברכב לפני שהוא מגיע לגיזרת ה 100K מייל \ 150K מייל שבו הוא עלול להתחיל לרצות TLC.
עוד יתרון של רכישת רכב בן כמה שנים לעומת רכב חדש: הבנה יותר טובה של "אמינות המוצר" הספציפי.
שנמשיך? עם רכב בן 5 - אין לי שום אינסנטיב לעשות את התחזוקה שלו אצל דילר של היצרן. אין שום "אחריות שתיפקע אם יטפל ברכב אדם לא מורשה".
אני תמיד אעדיף ללכת למוסך עצמאי - רצוי קטן, בעל מוניטין טוב של "חכם ולא יקרן" - ושמתמחה ביצרן הספציפי. ויש כאלו. אפשר למצוא אותם דרך WORD OF MOUTH בסושיאל מדיה של "מועדוני החובבים של כלי הרכב הזה".
ועוד:
גם ליצרנים הכי טובים, וגם במודלים הכי טובים - יש לפעמים "שנת דגם" לא מוצלחת, שלרכבים שיוצרו בה יש כל מני מחלות. אם יש אילושהם "גרמלינים" במודל שהבו אני מעוניין באותה שנת דגם - די סביר שכבר יצא שימעם עד שהוא יגיע לגיל שבו אני ארכוש אותו.
ולשאלתך: אני כותב לגבי "כאן בארה"ב" כי אני, כמו שכתב גם ג'ימי, חי בארה"ב כבר המון שנים... הפעם האחרונה שקניתי כלי רכב בישראל הייתה בשנת 1993 - זמנים פרה-היסטוריים של לפני המצאת ה"ליסינג" בכלל וה"ליסינג התפעולי" בפרט בשוק הישראלי. באותם ימים חשוכים "רכב מהמעביד" היה משהו שרק עובדי שטח ומנהלים בכירים קיבלו - זה טרם הפך לחלק מחבילת התיגמול הסטנדרטית בשוק העבודה הישראלי.
אז אין לי מושג מה קורה בשוק הרכב שם כיום - למעט "תצפיות מנקודת מבט של תייר" שלימדו אותי שהשוק שם השתכלל עד מאוד מאז שעברתי לכאן.