דבריה של המפקחת הארצית על אימוץ בין ארצי

KallaGLP

New member
למיטב הבנתי האימוצים ממדינות אלה

לא הופסקו בגלל העמותות, אלא בגלל פוליטיקת פנים/חוץ כזו או אחרת של המדינות עצמן.

יסמין@

New member
בדיוק. זה לא שאנחנו לא רצינו

(אנחנו - משרד החוץ הישראלי, השירות למען הילד וארגונים ישראלים שונים) זה הם שלא רצו.

נכון מאד

אבל...מסתבר שיש ילדים שם שזקוקים לבית חם,שיש מוכנות בקרב הביולוגים לתיתם לאימוץ,ומה שלא חוקי אפשר לפעול לנרמל..

KallaGLP

New member
אין לי שום מידע פנימי

וייתכן שאת צודקת, אך קשה לי להאמין שהעמותות, שזו הפרנסה שלהן וזכות הקיום שלהן, לא עשו ולא עושות מאמצים בכיוון.

סביון1

New member
כמו שכתבתי לאבי, העמותות לא יכולות לעשות הכל

לעמותות אין שגרירים ואין להם משרד החוץ. יש הבדל גדול בין "לא מתנגד שיפתחו עוד מדינות עבור ישראלים" לבין "עושה מאמצים ניכרים שיפתחו עוד מדינות עבור ישראלים". השגרירים שלנו במדינות שונות יכולים לפתוח את הנושא לדיון. שרים ובכירים אחרים שמגיעים לביקורים רשמיים במדינות שונות יכולים לפתוח את הנושא לדיון. האם הם עושים זאת? למיטב ידיעתי לא. יתכן שהעלאת הנושא לסדר היום הציבורי תשנה משהו. אני חושבת שהמדינה יכולה לעשות הרבה ולא עושה.

בדיוק זה מה שאני אומרת

שכדי שהמדינה תעשה יותר ,הקבוצה שזקוקה למעשה צריכה להאיר את עיניה של המדינה.
אני יכולה להבין שאף שר לא קם בבוקר ואומר לעצמו "רגע אחד,מכל ענייני המדינה אולי נקדם את האימוץ הבין ארצי?"
צריך שיהיה ברור שיש שם צורך.ומי שיכול לעשות את זה חד וברור כשמש הם רק אלה שצריכים.

אבי351

New member
אך ורק העמותה באופן עצמאי מנהלת מומ

על פתיחת מדינה חדשה לאימוץ וכשכל הניירת מוכנה יש ועדה במשרד הרווחה שמאשרת זאת רק באופן פורמלי.בזמנו שהיו תקועים ילדינו בגואטמלה עקב שינוי החוק שם המדינה שלנו לא עשתה דבר למענינו וגם לא זאת שעמדה בזמנו נחמה טל למזלינו התערבה אישית שרת החוץ של ארהב הילרי קלינטון לעזור למשפחות האמרקאיות מה שעזר גם לנו היששראלים.לצערי המדינה לא נוקפת אצבע כדי לעזור ולקדם ולפתוח עוד מדינות אימוץ

year of the cat

New member
זה לא תמיד תלוי רק במאמצים של העמותה

או רק בפוליטיקה\אנטישמיות וכולי

עובדה שיש עמותות ישראליות שלא קיבלו מרוסיה אישור ועמותות אחרות שכן

riki23

New member
אני לא מבינה משהו

אז למה יש עמותות שנכון להיום מקבלות יחידניות?

riki23

New member
למען האמת

בעמותה עצמה נאמר לי משהו אחר. מה אני אמורה להבין מכך? שמה שהם אומרים לא אמין?

לאורך ההיסטוריה של העמותות

הסטטיסטיקה אומרת שלפחות 40 אחוזים מהמשפחות המאמצות דרכן מחו"ל הן חד הוריות ,מתוך כך שחד הוריות אינן בעדיפות בשיקולי אימוץ מקומי אצלנו,וגם מבחינת תקרת הגיל להיות הורה- בישראל מדובר בגיל צעיר יותר [והרבה חד הוריות מאמצות בהיותן בגיל הצעיר יותר עדיין לא חשבו על אימוץ כדרך להגדלת המשפחה].כך שבעצם תקוות החד הוריות היא "ליפול" על מחוז רוסי שהוא יותר טולרנטי מאחרים ,להשתחל בין הזוגות המאמצים ונראה לי שמתוך התקווה הזאת הן הולכות לעמותה.
חוזרת בהזדמנות על כך שבעיני הפיתרון צריך להיות יצירת קשרי אימוץ גם עם ארצות אחרות מ"אמא רוסיה". להערכתי שום דבר לא יקרה בלי קבוצת לחץ של הורים ,חושבת שחשוב [למי שמעוניין לאמץ בגילגול הנוכחי] להתאגד בהקדם ולפעול מול הכנסת,משרד החוץ וכו. לזכרוני חברת הכנסת האנרגטית עדי קול מ"יש עתיד" פתוחה לשמוע קולות של מאמצים ולשקול לקדם עיניינם.
שיהיה בהצלחה למי שלוקח את דברי קדימה!

fannyd

New member
אז עצתי לך

כנסי לזה אבל בליווי של עו"ד כדי להבטיח את כספך.

לא... ישראל טובה יותר....

האשמות וקיטורים על פוטין רוסיה ואוקראינה
ולי בא לצעוק
האם אנחנו טובים יותר??
האם בארצנו מולדנו שמתימרת להיות מערבית ושאנחנו רוצים לחשובשההגיון מ וביל את החלטותיה, האם היא מאפשרת אימוצים לחד הוריים/ות??

גם מדינתנו חשועכה מאוד
בדיוק כמו רוסיה ואוקראינה
כאילו וזוגיות/נישואין הם ערובה להורות מיטיבה
כאילו וזוגיות/נישואין עתידם להשאר כך
כשהמציאות הפוכה לגמרי
כל אחד מאיתנו שנמצא בזוגיות יפה ונהדרת יכול מחר להפוך ליחיד
תאונה מחלה בגידה אי התאמה ובוםםםםםםם יחיד. יחידני.

והאירוניה היא שלפחות היחד/ה יכולים להפוך לזוג
בעוד שהמעבר מזוג ליחידני הוא טראומתי
והמעבר השני קורה גם קורה

אז בואו נקטר על פוטין.... הוא זה שטיפש
לא המדינה החשוכה לנו
שבטוחה ש'הם חיו באושר ועושר עד.....' (שהם התגרשו/מתו)

מילים מאד חדות עם הרבה אמת מרה

נוני 75

New member
בדיוק!!!!

התלבטתי כבר כמה ימים מה "לצעוק" אל תוך ההודעה של השרות למען הילד. כמה צביעות. הרי מה אנחנו רוצים מהדיקטטור שפה במדינה דמוקרטית שלנו -יחידניות הן סוג ג .ולא רק שלא נותנים להן לאמץ פעוטות אלא מתייחסים אליהן בזלזול ,משפילים אותן (חברה שלי קיבלה הערות על עודף המשקל שלה, על החיצוניות ועוד) לא ידעתי שצריך להיות דוגמנית כדי לאמץ

תודה טליה על ששחררת לי את העצבים :)

KallaGLP

New member
בתחום הזה - את בהחלט צודקת.

אבל בכל זאת חשוב לציין שכשמסתכלים על התמונה הגדולה, רוסיה היא לא רק רעה יותר, אלא גם מסוכנת. בזמן שאובמה החלשלוש נרדם בשמירה, רוסיה, במקביל לחזרתה לתקופה הסובייטית החשוכה, נמצאת בדרכה לכבוש את העולם בצעדי ענק. אותי זה מפחיד.
אני יודעת שאין לה קשר לאימוץ דווקא (פרט לכך שחלק מילדינו הינם ויהיו בעתיד אזרחי המדינה הזאת), אבל בכל זאת הרגשתי צורך להוציא את זה כי זה מטריד אותי מאוד.

למעלה