אני בהחלט משערת כך.
שוב, אלה השערות, זה לא מדע מדויק, אני לא מנסה לתת פה הגדרות מדויקות שתמיד ובכל המקרים נכונות, אך אני מאמינה שבכללי ריח, קול וכו' (בניגוד ליחס) הם דברים בעלי השפעה קטנה ובעיקר קצרת טווח הרבה יותר ולא הם אלה שמכריעים את ההיקשרות (ברור שאם יש המשכיות, הם מוסיפים בשלב ההתחלתי), אלא המטפל העיקרי אחרי לידה ואופי הטיפול שהוא נותן. אחרת באופן אוטומטי כל הילדים בעולם היו תמיד הכי קשורים לאמם, ואני מכירה מקרים רבים שבהם זה לא ככה, ושבהם לאחר לידה מישהו אחר (אבא, סבתא או אפילו מטפלת אהובה) תפס מקום לא פחות (ולפעמים יותר) מרכזי בלבו של הילד והילד נקשר אליו יותר. ממש עכשיו, למשל, אני מכירה ילד (ביולוגי) בן כשנתיים שמאז שאני זוכרת אותו, יש לו העדפה ברורה לאביו על פני אמו. הוא כל הזמן דורש שאביו יחזיק אותו על הידיים, אחרת הוא צורח, ואין מצב שהוא יאפשר שאמא שלו תחזיק אותו במקום אבא שלו אם רק האבא בבית. וזאת אפילו למרות שהחל מהלידה אמו הייתה המטפלת העיקרית. ככה שאין פה חוקים מדויקים באשר לכך שתינוק נקשר הכי הרבה לפי הקול והריח שהוא מרגיש ברחם. אני חושבת שברוב המקרים התינוק קשור יותר לאם היא שהיא זאת שלוקחת את חופשת הלידה, עושה את רוב הטיפול בילד, מניקה או מאכילה אותו בזמן שהיא מחבקת אותו קרוב לגופה וכד, ולא עצם העובדה שנשאה אותו ברחמה. אין לי ספק שבמקרים רבים תינוק שנולד מאם פונדקאית ייקשר באותה עוצמה לאמו המתחילה לטפל בו מיד לאחר הלידה כמו תינוק ביולוגי.
כאמא ביולוגית זה גם לא תמיד נעים להודות, אך גם חלק מילדיי הראו בשלבים כלשהם העדפה ברורה לאביהם. לא כמו אצל התינוק שסיפרתי עליו, אבל כן במידה זו או אחרת. אני אישית עד היום קשורה יותר מבחינה רגשית לאבי (וכך היה תמיד מאז שאני זוכרת את עצמי), וכשסבתי, שטיפלה בי מגיל קטן, הייתה בחיים תמיד העדפתי אותה על פני כולם.