דגל ישראל בישיבה החרדית הגדולה בארץ!

נר11

New member
דגל ישראל בישיבה החרדית הגדולה בארץ!

ביום העצמאות מונף דגל ישראל על גג הישיבה החרדית הגדולה והחשובה בארץ! אני חושב שזה מסמל הרבה ונותן הרגשה טובה שעוד יש לנו הרבה לאן לצעוד ביחד כעם מאוחד ומלוכד שצריך לעבור עוד הרבה תלאות ביחד עד שנגיע למנוחה והנחלה... מצורפת תמונה!

אני שמח. בלי ציניות.

הגיע הזמן שהעם הזה יתאחד. איזו ישיבה זאת? במצב הקשה של היום החרדים חייבים להצטרף. מדינת ישראל בסכנה.

arriy80

New member
קשור ולא קשור

כמו כמה דברים שנשאלו פה על דרך היהדות החרדית. נראה לי, שהיות והיהדות החרדית טוענת כי היא הולכת בדרך היהדות המקורית, לכן כל שאלה על מעשה או מנהג שיהודי חרדי יעשה, תתברר על ידי בחינה של דרך היהדות. ולכן השואלים רואים את הבמה הזו כמתאימה.

איזו ישיבה זאת?! מי הישיבה הגדולה?

כולכם יודעים מי החרדים שהניפו דגל ולא אומרים? איזו ישיבה זאת? אני שמח לא כי זאת דרך היהדות האמיתית כי לדעתי שאר הדרכים אמיתיות באותה מידה. יהדות היא מה שיהודים מאמינים ואני שמח שהחרדים מתחילים להתקרב למדינה.
אתה חושב שזאת הדרך האמיתית ואני חושב שהדרך שלי ושל כל יהודי אחר יהודית כמו שלך אבל מוכן שאתה תמשיך בדרך שלך.

לשיטתנו היהודית החילונית התמונה קשורה

רוב החילונים לא מאמינים שיש דרך יהודית אחת "נכונה". נכון שהיהודים הדתיים הלאומיים קרובים אל החילונים הרבה יותר מכל הדתיים האחרים אבל גם החרדים יהודים. כל התקרבות של החרדים למדינה ולחילונים היא בשורה טובה לחילונים. אתה מאמין שאלוהים קבע לך דרך אחת יהודית שאתה צריך לללמוד עליה בפורום הזה? יהדות היא ההשקפות של היהודים שקשורים לדת. הפסיקה של הרבנים החרדים בגלל ביאת המשיח ועוד סיבות להתנגד למדינה היא חלק מהיהדות שלהם. אם היא משתנה זאת בשורה משמחת. איזו ישיבה זאת?!

הרב שך תמיד אהב את המדינה למרות חילוקי הדעות

בישיבת פוניביץ' בחו"ל התחילה הציונות. אני זוכר שקראתי משהו שהוא דרש מח"כ דרעי לא להפיל את הממשלה כי אמר שהסכמי אוסלו לא טובים אבל אני לא יודע מה היה שם. אני רק יודע שהרב ש"ך אמר שהסכמי אוסלו יביאו אסון ודאג למדינה.

מי זה הרב כהנמן ומאיפה את מכירה אותו?

מי זה הרב כהנמן? איך את מכירה מארה"ב את כל החרדים והרבנים שלהם? אני בישראל ולא מכיר אותם. מה החליט הרב כהנמן? היתה כתבה ברדיו לפני שנה על הסיפור של אריה דרעי שאמר שהרב שך כעס עליו שרצה להצביע בעד הסכמי אוסלו ואמר שיהיה אסון במדינה.

הרב כהנמן היה ראש ישיבת פונביז'

בעבר, עוד לפני הרב שך והוא בתור ניצול שואה הבין את חשיבותה של מדינת ישראל וציווה להניף את דגלה.

הוי, נראה לי שזה פשוט שטויות

העניין הוא שכפי מיטב ידיעתי החוק דורש מכל מוסד ציבורי להניף ביום העצמאות את דגל ישראל. לרב שך לא היה עניין ליצור עימותים על חוסר בסיס עקרוני: רוצים דגל? נשים דגל! אם זה לא מחייב את אותם (את החרדים) לעשות דברים בניגוד לאמונתם ולאורחות חייהם, אז הם משתדלים לא להתווכח. (ולכל המתלהבים, זה ממש לא אומר שהחרדים "מתקרבים" למדינה או משהו בסגנון). אגב, יש הבדלי גדול בין גישת הרב שך לבית גישת אנשי "מאה שערים" בנושא. ואם תשימו לב, רוב הפרובוקציות בנושא המדינה שייכות לתחומי "מאה שערים" ולא לחרדיות הליטאית שישיבת פונוביז' הבני ברקית, שהרב שך עמד בראשה, היא נושאת הדגל הזה.

את אומרת "הם" אבל מדברת לפעמים

בשמם. את חרדית? אתה נגד המדינה הציונית בישראל? לפעמים את מסבירה דברים דתיים ולפעמים את אומרת "הם".

arriy80

New member
היהודים אינם יוצרי היהדות

היהדות נוצרה ע"י יוצר העולם, והוא בעל הזכויות עליה. אמנם הוא נתן את דרך היהדות לעם היהודי בכדי שילך בה, וסיפק לחכמי העם את הכלים להבין אותה. היהודים לא יכולים "להמציא" השקפה. כל השקפה שתקרא "יהודית" תצטרך להיות מעוגנת בכללי היהדות.

לא הבנת אותי

הכל יפה והכל נכון, ובכל זאת - למה בפורום שבשמו מתנוסת המילה "חילונים", יש כל כך הרבה עיסוק בחרדים?

אולי, מהסיבה הפשוטה ש...

שהרבה חילונים מחברים את היהדות האוטנטית עם היהדות החרדית, ולא כפי שמעוניינת קבוצה מסוימת של אנשים לטעון, שיהדות אפשר להבין איך שרוצים. שיבינו מה שהם רוצים, רק שלא יקראו לזה "יהדות".

אממ...

לא יודע, ממה שאני מכיר (וחייתי בחברה חילונית הרבה שנים) החילונים די בזים לחרדים ולמה שהם עושים ליהדות. אבל נעזוב את זה, פה בפורום לא נשמעים קולות של חילוניים, אלא של חרדים.

למעלה