אני משתדלת לישון בלילה, אז אני עונה לך ביום:
כאמור, גם אני "בין חילונים" וגם אני "מכירה אותם". מבחינה זו אין לך יתרון עלי. ההבדל ביננו הוא בצורה בה אנחנו מנתחים את הדברים. כפי שאני רואה את הדברים התקשורת היא זו שיוצרת את השנאה כלפי הציבור החרדי. אתה כותב שהתקשורת לא השפיעה עליך, אז תדע לך שרבים וטובים ממך בעניין התקשורת ובעניין יצירת דעת קהל חושבים ההפך ממך. יש כזה דבר "יצירת דעת קהל", ובמידה מסוימת מהווה עולם הפרסום דוגמא טובה לכך. אני באמת לא יכולה לדון איתך בנוגע לבחורות שעזבו את החרדיות אותן פגשת, שכן אני לא פגשתי אותן ולא דיברתי איתן. באותה מידה אני לא יכולה לדון איתך אודות המנהלת המושמצת שבקשה מתלמידותיה לקרוא כמה פרקי תהילים. מה שכן, קראתי את הבלוג של הבחורה הנחמדת, ומה שהיא מתארת שם לא (אבל במפורש לא) משקף את הלך החיים במוסדות חרדיים סטנדרטיים, אלא נמוכים ופחות מזה. תחשוב, לכל ציבור יש מוסדות בכל מיני רמות, האם תוכל לדון לפי תלמיד של הרמה התחתונה ביותר את כלל הציבור??? אני, כנראה בניגוד לך, מכירה גם את החרדים ואת עולמם, ואני יכולה לומר לך דברים אחרים לחלוטין מאשר הדברים שאתה מתאר ששמעת. החרדים לא מחנכים לשנוא את המדינה, הם מסבירים למה הם נגד מדינה יהודית בתבנית של המדינה הנוכחית. במקביל, הם לא מחנכים לבוז לחילונים, אלא מבהירים למה הם לא הולכים בדרך החילונית.