דגל ישראל בישיבה החרדית הגדולה בארץ!

לא מסכים איתך

אבל לא נשמע לך קצת מוזר שבפורום שנועד לדבר לחלונים נושא הליבה יהיה "חרדים" או "אורח חייהם של חרדים"?

כי אלה שעונים לך הם חרדים:)

נושא הליבה של הפורום הוא מה ששואלים ומה שעונים. הוא נוצר לפי המשתתפים. עונים לך כמה חרדים אז אתה שואל אותם על עצמם ועל החיים שלהם. על מה תשאל אותם? על הדתיים לאומיים, שאנחנו מכירים והם לא מכירים? :) אם תשאל שאלות על היהדות מנהל הפורום יענה לך.

מממ...

ילד ירוק וחמוד, אני לא יודעת אם אתה צודק לגבי ה"ילד הבעייתי" וכו', דווקא נראה לי שהרבה פעמים מתעלמים מ"אחים בעייתיים". אבל מה שבטוח הוא שהחרדים לא מסכימים בכלל עם הדתיים הלאומיים, ויש להם הרבה חילוקי דעות איתם. כך שצריך לחשוב על פתרון אחר לבעיה בשלה אנשים מחברים "יהדות" אוטומאטית ליהדות החרדית. לדעתי, יש כאן איזשהו עוקץ.

arriy80

New member
אווו... משהו מענין...

וגם, ענית על שאלתך! אם החילונים "בזים" לחרדים ולמה שהם עושים ליהדות, אז כנראה שיש להם "מה להציע" בקשר ליהדות. ובכן, הפורום הזה לא הוקם ע"י חילונים, לכן מסתבר שהוא בא להציג את "היהדות של הדתיים/החרדים". מי יציע את היהדות הזו? רק חילונים? ברור שדתיים וחרדים! כי הרי על יהדותם מדובר! ולדבר המענין, שבכנות - די התחדש לי. מפני שעד עכשיו שמעתי האשמות של חילונים שנדמה להם שהחרדים בזים להם. עכשיו חידשת לי גם הפוך... <החילונים די בזים לחרדים ולמה שהם עושים ליהדות> החרדים עושים ליהדות? הרי ברור כי היהדות לפני 200 שנה לא היתה נראית כמו "היהדות החילונית" של היום! היא היתה הרבה יותר קרובה ל"יהדות של החרדים". אז מי "עושה" ליהדות?

תן לי לראות אם הצלחתי להבין אותך נכון

הפורום הזה בא "למכור" לחילוניים את היהדות כפי החרדים חיים אותה?

arriy80

New member
הבנת בדרך שלך

למה "למכור"? למה לא "להפגין" או "להטיח"? זה מניפולציה של משחק מילים. הרי אם אני אכתוב "כן, הפורום הזה בא "למכור" את היהדות כפי שהחרדים רואים אותה", אתה תתחיל לכתוב על מחבתי"ם ושטיפת מח, ו"הפורום נועד להחזיר בתשובה", ו"אנשים תזהרו" וכו' וכו'. אני אמרתי "להציג א היהדות". כלומר, יהודי חילוני, שמעונין לברר על ענין מסוים ביהדות, יוכל לברר עליו אצל הכותבים. איזו יהדות? נראה מי הקים את הפורום. את פורום "יהדות חילונית" (שים לב לשינוי) ב-YNET הקים חילוני שמספק מידע על "יהדות חילונית". אם את הפורום הזה הקימו יהודים לא חילונים (לאו דוקא חרדים), מסתבר שהשואל יצפה למענה מהיהדות המקורית ולא חילונית/רפורמית/קונסרבטיבית וכדומה. מטרת הפורום נגרסת כמעט בכל שבוע, ורק באתי לענות על שאלתך האחרונה: למה נמצאים פה דתיים/חרדים.

אתה מסית את הדיון ונתפס לקטנות

הבנת את כוונתי- הפורום הזה מקיים הסברה של אורח חיים יהודי אחד - חרדי.

arriy80

New member
ככה נראה לך?

<הפורום הזה מקיים הסברה של אורח חיים יהודי אחד - חרדי.> מה חשבת כשנכנסת לפה, וקראת את הכותבים לפניך? וגם אם כן, נניח שכך. ואם? מה זה מפריע לך? זה לא יהדות בשבילך? נראה לך שאורח החיים או משהו ממנו אין מקורו ביהדות? תשאל! תברר!

ארי אני מוותר

התכתבות לא מעט בעבר ובכל הודעה זה כמו להתחיל מחדש. אני מצטער, אבל אין לי את הכוחות הנפשיים להתמודד איתך.

arriy80

New member
למה?

למה כששאלתי אם זה לא יהדות בשבילך אתה בורח? צריך כוחות נפש להסביר? צריך רק ידע, וזה - נראה לי - לא חסר לך ...

ליבליך

New member
מה שמפריע לי כחילוני

הוא העמדת הפנים כאילו רק אורח החיים הזה הוא "יהדות", ואורח חיים של הרבה מאוד יהודים אחרים, חילונים או אפילו מאמינים רק לא בדיוק במה שאתה מאמין, איננו "יהדות".

arriy80

New member
מבין אותך, ומצדיק את ההרגשה שלך.

זה מרגיז להרגיש שאחרים חושבים שהדרך שלהם היא אמיתית. אז מה? תשאר עם ההרגשה הזו? צא ובדוק, מהי בכלל "יהדות"? איך היא נוצרה? מי יצר אותה? מהם כלליה וחוקיה? ועוד... כך תוכל להחליט, האם הצדק איתך - שהדרך של הרבה מאד יהודים היא גם "יהדות", או שהצדק עם אלו שטוענים שהדרך שלהם היא דרך ה"יהדות" האמתית.

arriy80

New member
מאד!

עד עכשיו חשבת שהחרדים סוברים שאין למדינה זכות קיום?

ודאי שלא

אוהבים אותנו הדוסים ,יום העצמאות הבא רוקדים הבה נגילה עם כבוד הרב, מורינו ורבינו הרב הגאון, ספר תורה מהלך עובדיה יוסף

למעלה