דגמי XIAOMI שיקבלו את ממשק MIUI 14.

הרבה יותר עדיף לפתוח בוטלואדר ולהתקין רום מקוסטם כגון PixelExperience או CrDroid, עם אנדרואיד נקי ומהיר, בלי פרסומות וללא רוגלות סיניות.

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
הרבה יותר עדיף לפתוח בוטלואדר ולהתקין רום מקוסטם כגון PixelExperience או CrDroid, עם אנדרואיד נקי ומהיר, בלי פרסומות וללא רוגלות סיניות.
ברור שעדיף. אבל בישראל רמת האנשים העוסקים בתחום הסלולרי כל כך נמוכה שהם בכלל לא יודעים מה זה
בוטלואדר.

חצי מהמילים שהשתמשת לא הבנתי?
לשם השוואה, במחשב אנחנו יכולים להתקין מערכת הפעלה כלשהי, בין אם חלונות בגרסה כלשהי, בין אם לינוקס על עשרות ההפצות הקיימות.
סמארטפון בא עם רום סטוק, כלומר, עם מערכת הפעלה מבוססת אנדאוריד שהיצרן הטמיע בתוכו ושמפסיקה לקבל עדכונים כעבור שנתיים בממוצע. אלא שיש אפשרות להחליף את רום סטוק לרום מותאם אישית (גרסת אנדרואיד שפותחה ע"י מפתחים עצמאיים. בהשוואה ל-MIUI, הרום המקוסטם יעבוד מהר יותר וגם ייהנה מכמה וכמה יתרונות כגון מקליט שיחות, חוסם פרסומות ועוד.

הלכה למעשה, מוחקים את MIUI ומתקינים רום אחר. יש כמה וכמה: Pixel Experience, Evolution, CrDroid ועוד. במשפחה שלי יש כמה וכמה מכשירים בני 4-6 עם אנדרואיד 13 שעובדים היטב.

כן נראה, למשל, מכשיר שיאומי עם רום שמדמה מכשירי גוגל פיקסל

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
לשם השוואה, במחשב אנחנו יכולים להתקין מערכת הפעלה כלשהי, בין אם חלונות בגרסה כלשהי, בין אם לינוקס על עשרות ההפצות הקיימות.
סמארטפון בא עם רום סטוק, כלומר, עם מערכת הפעלה מבוססת אנדאוריד שהיצרן הטמיע בתוכו ושמפסיקה לקבל עדכונים כעבור שנתיים בממוצע. אלא שיש אפשרות להחליף את רום סטוק לרום מותאם אישית (גרסת אנדרואיד שפותחה ע"י מפתחים עצמאיים. בהשוואה ל-MIUI, הרום המקוסטם יעבוד מהר יותר וגם ייהנה מכמה וכמה יתרונות כגון מקליט שיחות, חוסם פרסומות ועוד.

הלכה למעשה, מוחקים את MIUI ומתקינים רום אחר. יש כמה וכמה: Pixel Experience, Evolution, CrDroid ועוד. במשפחה שלי יש כמה וכמה מכשירים בני 4-6 עם אנדרואיד 13 שעובדים היטב.

כן נראה, למשל, מכשיר שיאומי עם רום שמדמה מכשירי גוגל פיקסל
מה אתה עושה בנושא עדכוני אבטחה תקופתיים מטעם שיאומי?

רוב הזמן נח

Well-known member
מה אתה עושה בנושא עדכוני אבטחה תקופתיים מטעם שיאומי?
האם פורסם פעם מחקר כמה עוזרים עדכוני האבטחה האלה? למשל נגד פגסוסים למיניהם ידוע שזה לא יעזור. אם לעדכן הכול כמו שרוצים ממך היה עוזר נגד זה, הכלי הזה לא היה שווה כלום. מה שעוזר זה רק שימוש נכון במכשיר.

זה מזכיר לי שכשקניתי את המחשב הראשון שלי עדיין לא ידעתי כלום. אז קניתי ממש בכסף תוכנת אנטי וירוס וחומת אש. והתקנתי כל עדכון שמיקרוסופט דחפו לי.

איך זה עזר לי נגד מזיקים? זה לא עזר. פעם בחודש או פעם בחודשיים הייתי צריך לשלוח את המחשב למעבדה שיפרמטו לי אותו כי הוא לא תפקד טוב בגלל כל מיני מזיקים ווירוסים שקיבלתי.

רק שימוש נכון במחשב לימד אותי למנוע חדירת מזיקים.

SHERME

Well-known member
האם פורסם פעם מחקר כמה עוזרים עדכוני האבטחה האלה? למשל נגד פגסוסים למיניהם ידוע שזה לא יעזור. אם לעדכן הכול כמו שרוצים ממך היה עוזר נגד זה, הכלי הזה לא היה שווה כלום. מה שעוזר זה רק שימוש נכון במכשיר.

זה מזכיר לי שכשקניתי את המחשב הראשון שלי עדיין לא ידעתי כלום. אז קניתי ממש בכסף תוכנת אנטי וירוס וחומת אש. והתקנתי כל עדכון שמיקרוסופט דחפו לי.

איך זה עזר לי נגד מזיקים? זה לא עזר. פעם בחודש או פעם בחודשיים הייתי צריך לשלוח את המחשב למעבדה שיפרמטו לי אותו כי הוא לא תפקד טוב בגלל כל מיני מזיקים ווירוסים שקיבלתי.

רק שימוש נכון במחשב לימד אותי למנוע חדירת מזיקים.
שיאומי לא יודעים את כל מה שכתבת?!

ובכל זאת הם שולחים פאצ'ים של אבטחה פעם בחודשיים
כל הרוגלות שחברות אבטחה שונות מפרסמות וכל מה שמופיע אצליהם במערכת ככשל אבטחתי
נחסם דרך עדכוני האבטחה

לא רק שיאומי כל היצרניות הסלולריות עושות בדיוק אותו הדבר

אין שום צורך להתקין אפליקציות אבטחה שונות ומשונות לשיאומי
הכל סיסטמטי ואינטגרלי בטלפון כבר כשהמכשיר חדש ושמתחילים להשתמש בו

הדבר המינימלי הוא לשתף פעולה עם היצרן ולעדכן את הפאצ'ים
וזהו

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member

נחסם דרך עדכוני האבטחה

הכל סיסטמטי ואינטגרלי בטלפון כבר כשהמכשיר חדש ושמתחילים להשתמש בו

וזהו
מה זה קשור לשיאומי? נראה לך שכלים כמו פגסוסים למיניהם שכל מיני מדינות משתמשים בהם, שגם עולים בטח המון כסף, היו חסרי תועלת אצל כל אחד שהיה מתקין במכשיר שלו את כל עדכוני האבטחה ששיאומי או אפל מספקים לו? במצב כזה מדינה לא היתה משלמת כסף לכלי ריגול שחסר תועלת במכשירים שמעדכנים אותם.

אין שום עדכונים רגילים שזמינים לציבור שיכולים לחסום את הכלים האלה. הדבר היחיד שיכול לחסום אותם זה שימוש נכון במכשיר.

SHERME

Well-known member
כשמתקינים רום מקוסטם, כבר אין קשר לעדכוני שיאומי. יש עדכונים תקופתיים של הרום עצמו.
לא צריך לעדכן עצמאית את הרום מידי פעם בפעם?!
ובכך מתעדכנים גם יישומי האבטחה
זה לא אוטומטי כמו ברום של שיאומי

ursh

Member
תודה שאול, על ההסבר המפורט..
עד כמה השינוי שאתה מציע מצריך ידע?
מה הסיכונים? ואיפה אפשר לקרוא וללמוד לפני?

עד כמה השינוי שאתה מציע מצריך ידע?
מה הסיכונים? ואיפה אפשר לקרוא וללמוד לפני?
בעיקרון, התהליך מתחלק ל-3 שלבים:
1. פתיחת הבוטלואדר
2. הפלשת ריקברי
3. התקנת רום מקוסטם

שני הסעיפים האחרונים שונים ממכשיר למכשיר (הריקברי והרום שונים). יש פורומים ב-XDA, עם הוראות מפורטות. למשל, אם יש לך Redmi Note 7, מגגלים "Xiaomi Redmi Note 7 ROMs, Kernels, Recoveries", מוצאים שרשור כגון זה וזה וקוראים את ההוראות.

מידע נוסף נמצא באתרים של רומים נפוצים (PE, Evolution ועוד)

תיאורטית, ייתכנו סיכונים כאלה ואחרים: אפשר לטעות, לפרמט את המחיצה הלא נכונה/להתקין ריקברי שלא מתאים לדגם וכו', אבל שוב, אם קוראים את ההוראות ועוקבים אחריהם, הסיכוי לנזק בלתי הפיך למכשיר הוא קטן.

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member

נחסם דרך עדכוני האבטחה

הכל סיסטמטי ואינטגרלי בטלפון כבר כשמכשיר חדש ושמתחילים להשתמש בו

וזהו
אבל הגדרתי שלא יהיה לי אינטרנט בסלולרי. אני לא צריך כרגע. אז אני לא יכול לקבל עדכונים :cool:

ursh

Member
קבלתי אפשרות לעדכן ל MIUI 14 ,האם הוא יציב והאם כדאי למהר ולעדכן?

SHERME

Well-known member
קבלתי אפשרות לעדכן ל MIUI 14 ,האם הוא יציב והאם כדאי למהר ולעדכן?
לעדכן מיידית
כדאי מאוד
מפני שאחרי העידכון הראשון
כבר ממתינים בתור לפחות עוד שני עדכונים של MIUI 14
ויש טלפונים שזה מגיע יחד עם אנדרואיד 13

ממליץ לעדכן לגרסה הבאה של MIUI 14, בגרסה הראשונית ייתכנו באגים. כבר שמעתי משני אנשים עם שני מכשירי שיאומי שונים על כך שהעדכון דפק להם את המצלמה.

למעלה