דה זראסאי גרופ הסדר

dw

Well-known member
מנהל

yel5

Well-known member
כצפוי, עכשיו מתחילות האסיפות.
יום שני, 17:00, דיון לגבי היכולת של אגח ג' להצליח לחלץ לפחות את התשלום בחודש מאי. יתכן שמחזיקי ה' יתנגדו לכך.

דה זראסאי גרופ- זימון אסיפת אג"ח ג ל-24.3.25-דיון בק"ע הדיווח החברה מיום 18.3.25, דיון ודיווח מאת הנאמן בק"ע הריבית שבמחלוקת | מאיה - אתר הבורסה
מה גורם לך לחשוב שתשלומי קרן+ריבית לאגח ג במאי לא ישולמו?
אני מתרשם שישולמו וגם פרעון ה באוגוסט יתבצע.
ראה דוח תזרים ברבעון 3.

dw

Well-known member
מנהל
מה גורם לך לחשוב שתשלומי קרן+ריבית לאגח ג במאי לא ישולמו?
אני מתרשם שישולמו וגם פרעון ה באוגוסט יתבצע.
ראה דוח תזרים ברבעון 3.
תכין את עצמך לצרות והתירוצים שיספרו היום. בכ"ז יש לנו קצת נסיון, וכאשר מתגלה ג'וק במטבח בד"כ מגיעה אחריו עוד סידרה של ג'וקים.

dw

Well-known member
מנהל
תכין את עצמך לצרות והתירוצים שיספרו היום. בכ"ז יש לנו קצת נסיון, וכאשר מתגלה ג'וק במטבח בד"כ מגיעה אחריו עוד סידרה של ג'וקים.
אמרנו או לא אמרנו שיגיעו עוד ג'וקים אחרי הראשון? :p
אז הנה, אגח ג' חוטף היצע גדול בירידה של שישיה |פטיש|

dw

Well-known member
מנהל
אמרנו או לא אמרנו שיגיעו עוד ג'וקים אחרי הראשון? :p
אז הנה, אגח ג' חוטף היצע גדול בירידה של שישיה |פטיש|
איזה שישיה ואיזה נעליים? האגח הולך לרדת ל 40 |פטיש|

THE_ENDLESS

Active member
איזה שישיה ואיזה נעליים? האגח הולך לרדת ל 40 |פטיש|
קיבלת 39 אפילו
אני חייב להגיד גם שיצאתי מזועזע מהאסיפה היום, החברה הזאת בונה על ניסים.
לדעתי גם יש עילות לפרעון מיידי ב2 הסדרות

dw

Well-known member
מנהל
קיבלת 39 אפילו
אני חייב להגיד גם שיצאתי מזועזע מהאסיפה היום, החברה הזאת בונה על ניסים.
לדעתי גם יש עילות לפרעון מיידי ב2 הסדרות
הרושם שלי דווקא היה חיובי - יחסית לאגח של 40 אגורות כן?
לדבריהם יש מו"מ עם הכנסת קונה לנכסים ועם פנטזיות אולי אפילו יגיעו לפארי. אולי. נניח שבכ"ז ימכרו במכירת חיסול ועדיין מ 40 אגורות יש סיכוי להרוויח.
מה שכן זה לא אגח של -A בשעה שאגחי דסק"ש משעממים מקבלים BBB. לכן בהנחה שכל הקרנות הסולידיות תאלצנה לשפוך סחורה נראה לי שיש לנו כאן קנדידט זבל מעניין לשנת 2025. :unsure:
השער ירד עכשיו אפילו מתחת לשיא פניקת הקורונה במרץ 2020. זה מריח מעניין, אך מודה שעדיין לא מכיר אותם מספיק טוב.

THE_ENDLESS

Active member
הרושם שלי דווקא היה חיובי - יחסית לאגח של 40 אגורות כן?
לדבריהם יש מו"מ עם הכנסת קונה לנכסים ועם פנטזיות אולי אפילו יגיעו לפארי. אולי. נניח שבכ"ז ימכרו במכירת חיסול ועדיין מ 40 אגורות יש סיכוי להרוויח.
מה שכן זה לא אגח של -A בשעה שאגחי דסק"ש משעממים מקבלים BBB. לכן בהנחה שכל הקרנות הסולידיות תאלצנה לשפוך סחורה נראה לי שיש לנו כאן קנדידט זבל מעניין לשנת 2025. :unsure:
השער ירד עכשיו אפילו מתחת לשיא פניקת הקורונה במרץ 2020. זה מריח מעניין, אך מודה שעדיין לא מכיר אותם מספיק טוב.
גם גולדמן הבטיח שיבוא שותף.

הם לא ידעו לענות על שאלות מינימליות בנוגע לתיק נכסים שflagstar לוקח + המיני דוח תזרים שהם צירפו לדיווח פשוט לא מסתדר, לדוגמה ע"פ התיקון של שטר הנאמנות של ה' כל הכנסות שינבעו מהנכסים ישמשו את ה' אז לא ברור על איזה עודפים הם מדברים.

אני יצאתי בהרגשה שהדברים מסובכים בהרבה ממה שמתוארים.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2025-03-24-19-37-16-90_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    Screenshot_2025-03-24-19-37-16-90_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    KB 172 · צפיות: 6

dw

Well-known member
מנהל
הקרנות שתאלצנה להעיף סחורה בכל מחיר אחרי הורדת הדירוג לזבל:
אלה קרנות הנאמנות הישראליות שהסתבכו בהשקעה בחברה האמריקאית הצוללת | כלכליסט

ציטוט של ערן בן שושן:
"גם לאחר שהליך המשפטי החל על ידי המלווה, נראה לנו שהסיכוי רב על הסיכון לנוכח שווי האג"ח הנסחר, מאחר שהיא מחזיקה בנכסים שתוכל למכור ולהחזיר חלק מהחוב.
"נקודתית, אני לא חושב שכל האג"ח יוחזר במלואו, אבל במחיר הנוכחי אני עדיין נוטה להחזיק את האג"ח ולא למכור אותו, בתנאי שבעלי האג"ח יתנו לה את הזמן".

אני די מסכים עימו. למי שלוקח אגח במחירי קורונה - מ 40 אגורות ומטה, יש פה סיכוי לעשות תשואה נחמדה.
מה שמדאיג במה שהוא אומר זה מה שהוא לא אומר - מה יקרה אם בעלי האגח לא יתנו להם את הזמן?

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
הקרנות שתאלצנה להעיף סחורה בכל מחיר אחרי הורדת הדירוג לזבל:
אלה קרנות הנאמנות הישראליות שהסתבכו בהשקעה בחברה האמריקאית הצוללת | כלכליסט
לפי פאנדר יכול להיות שהמצב פחות נורא משסברתי ולא כל הקרנות תהיינה מחויבות להעיף את הזבל הזה בעוד כמה ימים.
אם בתשקיף לא רשום שחייבים דירוג השקעה אז מותר לקרן להחזיק זבל.

דה זראסאי אגח ג

dw

Well-known member
מנהל
מתי בדיוק צפוי ההיצע?
האם רק אחרי הורדת הדירוג או לפני?

יש פה קאצ' - מה יגיע קודם הודעה על הורדת דירוג או הודעת החברה ששילמה הכל למלווה הבכיר (במסגרת 10 הימים שמותר להם).
הווליום הגבוה בימים האחרונים נבע לדעתי גם מקרנות שכבר התכוננו להורדת הדירוג המתבקשת.
מדובר בסידרה של מיליארד שקל, כך שיש הרבה סחורה שצריך להפטר ממנה (אם כי כרגע כל הסידרה מתומחרת ב 400 מלשח).
לכן כנראה כל מי מאיתנו שיסכים להכניס לתיק את אגח הזבל הזה בקידומת 3X יצליח לקבל את מבוקשו.
התהייה שלי אם נגיע גם לקידומת 2X ואולי אפילו 1X .

yel5

Well-known member
הווליום הגבוה בימים האחרונים נבע לדעתי גם מקרנות שכבר התכוננו להורדת הדירוג המתבקשת.
מדובר בסידרה של מיליארד שקל, כך שיש הרבה סחורה שצריך להפטר ממנה (אם כי כרגע כל הסידרה מתומחרת ב 400 מלשח).
לכן כנראה כל מי מאיתנו שיסכים להכניס לתיק את אגח הזבל הזה בקידומת 3X יצליח לקבל את מבוקשו.
התהייה שלי אם נגיע גם לקידומת 2X ואולי אפילו 1X .
התאוריה שלך לא עומדת במבחן.
גם היום לאחר שפורסמה הורדת הדירוג ל BB שזה דרוג של השקעה ספקולטיבית אין מכירות משמעותיות באגח ג.
המחזור כרגע דליל ונזכיר מדובר בסידרה גדולה של 902M ע.נ.

dw

Well-known member
מנהל
התאוריה שלך לא עומדת במבחן.
גם היום לאחר שפורסמה הורדת הדירוג ל BB שזה דרוג של השקעה ספקולטיבית אין מכירות משמעותיות באגח ג.
המחזור כרגע דליל ונזכיר מדובר בסידרה גדולה של 902M ע.נ.
הרהר שוב.
כבר עכשיו, בתחילת היום, ישנו מחזור של מיליון וחצי ש"ח בנייר, כשבימים האחרונים זה הגיע אף ל 9 מלשח.
סכום זה הוא מתוך היקף סידרה נוכחי של כ 400 מלשח, כלומר אנחנו מדברים על קצב תחלופה של אחוז שניים מהסידרה מדי יום.
לדעתי זה קצב גבוה, שניתן להסבירו בדיוק כתוצאה מהחלפת זהות השחקנים - שחקנים סולידיים יוצאים ומחליפים אותם שחקני זבל כמונו.

dw

Well-known member
מנהל
הרהר שוב.
כבר עכשיו, בתחילת היום, ישנו מחזור של מיליון וחצי ש"ח בנייר, כשבימים האחרונים זה הגיע אף ל 9 מלשח.
סכום זה הוא מתוך היקף סידרה נוכחי של כ 400 מלשח, כלומר אנחנו מדברים על קצב תחלופה של אחוז שניים מהסידרה מדי יום.
לדעתי זה קצב גבוה, שניתן להסבירו בדיוק כתוצאה מהחלפת זהות השחקנים - שחקנים סולידיים יוצאים ומחליפים אותם שחקני זבל כמונו.
הסחירות היום באגח כבר עברה את ה 2.3 מלשח. גם ככלל זה די גבוה לאגח קונצרני ובוודאי לאגח זבל.

להערכתי זה ימשך עוד תקופה, עד שהקרנות הסולידיות תסיימנה להפטר מהאחזקה.

זה עוד ייקח זמן ולכן כל חובבי הזבל בישראל נקראים לתת כתף ולסייע לעלמה הסולידית במצוקה להפטר מהזבל הזה מהפורטפוליו :D
מה לעשות? רק אתה ואני זה לא מספיק כדי לקלוט טנדרים על טנדרים של סחורה :p יש הרבה סחורה לשפוך.

yel5

Well-known member
הסחירות היום באגח כבר עברה את ה 2.3 מלשח. גם ככלל זה די גבוה לאגח קונצרני ובוודאי לאגח זבל.

להערכתי זה ימשך עוד תקופה, עד שהקרנות הסולידיות תסיימנה להפטר מהאחזקה.

זה עוד ייקח זמן ולכן כל חובבי הזבל בישראל נקראים לתת כתף ולסייע לעלמה הסולידית במצוקה להפטר מהזבל הזה מהפורטפוליו :D
מה לעשות? רק אתה ואני זה לא מספיק כדי לקלוט טנדרים על טנדרים של סחורה :p יש הרבה סחורה לשפוך.
בע.נ, נכון לשעת הכתיבה, נפח מסחר של 6M מתוך סידרה של 900M.
זה פחות מ 1% ביום בו הורד הדרוג לספקולטיבי.
היינו מצפים (לפחות אני) שנספור היום נפח של כמה אחוזים בריאים.
למה אין מכירות בהיקפים משמעותיים?
כנראה שהמוסדים מבינים שלאגח סיכויי תקומה טובים, כפי שצוטט אתמול בן שושן בכלכליסט.

Reem88

Well-known member
אני מסכים שהמחזור לא גבוה היום יחסית לבלאגן של הורדת הדירוג.

השאלה מתי יש עדכון מדדים*, למשל: מדד תל בונד גלובל שקלי תל בונד גלובל (לינק) והאם דירוג BB לא נכנס למדד הזה.
* הנייר הזה מופיע בכמה מדדים שונים ויש לכל מדד כזה כמה קרנות מחקות.

כשיהיה עדכון מדדים כל הקרנות המחכות יהיו חיבות למכור למשל: אי.בי.אי. מחקה (!) תל בונד גלובל ו אי.בי.אי. מחקה (!) תל בונד תשואות שקל

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
בע.נ, נכון לשעת הכתיבה, נפח מסחר של 6M מתוך סידרה של 900M.
זה פחות מ 1% ביום בו הורד הדרוג לספקולטיבי.
היינו מצפים (לפחות אני) שנספור היום נפח של כמה אחוזים בריאים.
למה אין מכירות בהיקפים משמעותיים?
כנראה שהמוסדים מבינים שלאגח סיכויי תקומה טובים, כפי שצוטט אתמול בן שושן בכלכליסט.
אתה מבין שבן שושן מקלל מתחת לשפם את הנייר הזה שדפק לו את החודשית אם לא השנתית של הקרן, כן?
אבל הוא תקוע עם בלוק גדול, מה לעשות? ככה זה מוסדי.
(ואני כן מסכים איתו שמתחת ל 40, במחירי קורונה, זו לא השקעת זבל חסרת היגיון)

רק הנייר היום נסחר בהיקף 4.5 מלשח, שזה בערך אחוז מהסידרה. מי מוכר? הקרנות.
מי קונה? אנחנו, שחקני הזבל.
יש לקרנות עוד הרבה הרבה סחורה לשפוך לשוק, לכן גם אם רוצים להשקיע (וכולנו כאן מן הסתם מרחרחים בכיוון במחירים האלה) אז הייתי נזהר ואוסף במנות, כדי שהקרנות לא יקברו אותנו. החברה כנראה מתחילה עכשיו תהליך הסדר חוב כואב, והייתי מציע גם להוריד ציפיות מקבלת קופון בקרוב. כולנו כאן בכ"ז כבר מנוסים עם אגחי זבל.

למעלה