דונאלד סנפורד יכלל במשלחת ללונדון

myaron

New member
סנפורד יהיה באולימפיאדה, מצקין לא

בית הדין דחה את הערעור של מצקין לצערי הרב.
בכתבה נאמר שרק קשת אחד בכל אירופה השיג קריטריון ישראלי+בינ"ל. כנראה שהקריטריון היה בעייתי באמת.

במקביל, הועד האולימפי אישר כניסה של סנפורד למשלחת, בצדק רב לדעתי אחרי הכמעט מדליה שלו באליפות אירופה.

http://www.one.co.il/Article/202330.html

מצקין, תהיה חזק. אני מקווה שנראה אותך בריו.

יש לי שאלה שמקרנת אותי.

באיזה אתר ניתן למצוא את התוצאות שהשיגו כלל מעפילי מיאוץ ה -400 מטרים לאולימפיאדה מרחבי העולם ומכאן בהשוואה אליהם תוצאתו של סנפורד?

לשם השוואה(גם אם הם לא עמדו בישיבה זה מול זה בברירה) לכלל המעפילים, השיג מצקין מדרג אותו איפשהו בין ה -30-40 הטובים ביותר.

nitsansh

New member
באתר של IAAF יש זמנים של השנה ושנה שעברה

רשימת המשתתפים באולימפיאדה תתפרסם רק סמוך לתחילת המשחקים.

כדי לקבל אולי סוג של קנה מידה..

באופן מעניין, זה מתקשר ישירות לחדשות היום בספרט העולמי....הבה נבחן את התוצאה של גדוע ברגליים אוסקר פסטוליס... שגם הוא רץ 400 מטרים.

פסטוליס גדוע הרגליים, במבחן הקובע של אליפות אפריקה רץ ב- 41 מאיות מהר יותר מהתוצאה של סנפורד שהתאזרח רק השנה.
גם עם תוצאה יפה כמו 45.52 (לעומת 45.91 של סנפורד) לא התכוונו לשלוח את פסטוליס עד הרגע האחרון, מאחר שלא הגיע לקריטריון A והיו טובים ממנו.

http://sportsillustrated.cnn.com/2012/olympics/2012/06/29/pistorius-400-meter.ap/index.html

אני חושב שזה נותן לנו סוג של קנה מידה ספורטיבי ברמה העולמית להישג.
אם הוועד האולימפי החליט מסיבות פולטיות לשלוח דווקא את סנפורד שהתאזרח לפני כשנה, זה כבר משהו אחר שמודה שלא ירדתי לסוף הדעת,,אבל ספורטיבית חייב לומר שלא השתכנעתי שדווקא על ההישג הזה כשבוחנים אותו ברמה העולמית, צריך לאשר "קריטריון חריג".

אובייקטיבית, התוצאה של מצקין למשל גם בלי שום קשר לגילו טובה יותר.

בחישוב מהיר מהאתר להשוואה

התוצאה של סנפורד בגמר היתה ממקמת אותו במקום ה -109 בעולם. ותוצאת השנה שלו היתה ממקמת במקום ה-87.
תוצאת פיסטוליס מגמר אפריקה (שהיא גם תוצאת השנה שלו) היתה ממקמת אותו במקום ה 57 בעולם.

nitsansh

New member
פיסטוריוס השיג קריטריון A בשנה שעברה

השיא שלו הוא 45.07.

יש 30 רצים שהשיגו קריטריון A (בהגבלה של 3 ממדינה), ועוד לפחות 10 שיש להם תוצאת קריטריון טובה משל סנפורד.

apy ape

New member
איך בדיוק קשורה העובדה שהוא התאזרח השנה?

הבן אדם נשוי לישראלית ומגדל איתה את בתו כאן, כך שהוא לא צריך להוכיח לאף אחד את רצינותו בכל הנוגע לייצוג מדינת ישראל. הערות מסוג זה לא ראויות ולא מתאימות

מוצע לקרוא את הראיון עם לוסטיג משנה שעברה

המסביר את הרציונל של הוועד האולימפי (וגם זה של מדינות רבות אחרות) בנוגע להתאזרחות אד-הוק.

אחרי שבחנו את התוצאות שלו במדד עולמי אינן מתקרבות להגדרה הגיונית מדי של "תוצאה חריגה", אחת הסברות שעולות שהעדפה דווקא שלו, ע"פ ספורטאים ישראלים אחרים, קשורה לבחירה תדימיתית גם בגלל הסטטוס והרקע שלו (כפי שראינו כמו ספורטאים אחרים במדינות אחרות, שהשיקול של הישגיהם הספורטיביים איננו היחיד) וזה לא עניין פסול- גם אם נתון לויכוח.

צריך לזכור את הכלל, האולימפיאדה עוד לפני שהיא תחרות ספורטאים מכל העולם, היא תצוכה וייצוג ספורטיבי של מדינות.

כדי להסיר ספק, מרגע שיצא לדרך השגריר הישראלי

הרי שהוא נציג ישראל וזה גם אם קוראים לו שחר צוברי ויש טענות ומענות כאלה ואחרות על העדפתו
מרגע שהספורטאים יצאו לדרך הם הייצוג שלנו.

מוכרח לומר שלא מבין את חריגות התוצאה

של סנפורד.
זה לא שהוא השיג הישג יותר טוב מהתוצאות הקודמות שלו (שלא היו מספיק טובות בשביל הוועד האולימפי והיחידה ההישגית) זה רק בגלל שהוא הגיע למקום רביעי באליפות אירופה.
כלומר החריגות היא בעצם היותם של הרצים האחרים איטיים יותר, כי מבחינת תוצאה, היא נשארה בגדר קריטריון B, מה שמציב אותה באותה רמת חריגות כמו כל תוצאת B אחרת של עשרות אתלטים ישראלים שלא נשלחו לאולימפיאדות קודמות.

myaron

New member
דומה קצת לחריגות התוצאה של סוסו, לא?

למרות שהוא היה יותר קרוב לקריטריון הישראלי.

זה בדיוק העניין בועדות חריגים וקשקושים דומים, תמיד ינדוף מהם ריח רע.
בגלל זה הכי בריא זה פשוט להסתמך על הקריטריון הבינ"ל.

shagel

New member
סנפורד יהיה באולימפיאדה, ערעורו של מצקין נדחה

ועדה מיוחדת של הוועד האולימפי החליטה כי האצן ייסע עם המשלחת הישראלית ללונדון. בית הדין העליון של הוועד החליט לדחות את ערעורו של הקשת

http://www.one.co.il/Article/202330.html

apy ape

New member
אתה טורח לקרא שרשורים אחרים לפני שאתה

מפרסם הודעות?

BentzWatchJudo

New member
למה להתנסח ככה?

לי די ברור שפותח השרשור הוא יוזר שתורם לפורום.
היו מקרים בעבר שבהם הפר..11 פתח שרשורים כדי למשוך תשומת לב לעצמו ולקבור שרשורים של אחרים, פה זה ממש לא המצב והיה יותר ראוי לשלוח את הביקורת שלך לפותח השרשור במסר פרטי או לפחות לנסח יותר בעדינות. זאת דעתי.
מספר התגובות בפורום הולך וגדל והגיוני שלא כולם קוראים הכל. אני אישית מעדיף שכמה שיותר יהיו פעילים בפורום גם אם לפעמים לינק מסויים יפורסם פעמיים.

PRINCER

New member
אתה אובססיבי!

תגובה לעניין אבל למה בכל הודעה צריך לערב את המאבקים שלכם?

apy ape

New member

אכן יכולתי להתבטא בצורה מנומסת יותר. מצטער ע"כ. וכן, בנץ אובססיבי לחלוטין.

BentzWatchJudo

New member
תכנס בי חופשי אין בעיה

את הדייסה שאתה מבשל אתה תאכל בסופו של דבר רק תזכור לא לבכות ולא להתלונן.

BentzWatchJudo

New member
עכשיו נתת לו עידוד בכותרת שבחרת לתגובה שלך

בחרתי להזכיר אותו מכיוון שבעבר הערתי על כך שהוא פותח שרשורים בנושאים שכבר נפתחו ואני חושב שההערה שלי אז היתה מוצדקת וההערה של ape הפעם לא.
אני ממש לא מתכוון להתעסק בו בכל הודעה שלי. בסופו של דבר מי שיצטרכו להישאר איתו ועם התגובות הגזעניות שלו פה בפורום זה הקוראים הקבועים כאן ואתה בניהם.
כתבתי כבר השבוע לפעמים אי אפשר להישאר על הגדר וצריך להביע דעה ברורה. אין ספק שהקוראים הקבועים כאן במקרה הטוב נשארים על הגדר ובמקרה הפחות טוב מעודדים את הפר..11. את חשבון הנפש תצטרכו בסוף לעשות כל אחד ממכם עם עצמו.

למעלה