דונאלד סנפורד יכלל במשלחת ללונדון

דעתי מורכבת.

מצד אחד יתכן שלא היתה ברירה אלא לדחות את מצקין, אודה בצניעות שלי כמו לאחרים אין את כל הפרמטרים על השולחן.

מאידך מבחינת משקל ספורטיבי, לדעתי ההחלטה מוטעית, אם לרגע נעמיד את תוצאות שניהם על אותו משקל.
הסיכוי של מצקין להתברג לכוון שלבי הגמר עולה בהרבה מאשר הסיכוי של תוצאת סנפורד ביחס למדד העולמי.
לא בדקתי לעומק את תוצאת סנפורד כרגע, אך לדעתי אם ניקח את תוצאות סנפורד מול אצנים מרחבי העולם נגלה שהוא זנב לחתולים ומצקין ראש לשועלים.

אבל צריך לדעת לכבד גם החלטות שפלוני לא מרוצה מהן.

במקום ל"ו צדיקים לאולימפיאדה, יהיה ל"ז שכאלה..

בהצלחה לכולם.

yati6

New member
לא כנראה.. הקריטריון באמת היה בעייתי

אם תשווה את ההישג של גיא להישגים של כמה וכמה ספורטאים במשלחת אין ספק שהוא עדיף עליהם.
כמו כן מה שאמרת, בכל אירופה היה ספורטאי אחד שהצליח להשיג את הקריטריון הזה.

אבל אין מה לעשות, אני מאוכזב מאוד ואני לא מסוגל לתאר לעצמי אפילו כמה הוא מאוכזב.

תהיה חזק מצקין, גם אני מקווה לראות אותך בהמשך מייצג אותנו בכבוד.
מקווה שהדרך שלך תהיה כמו של אריק שלא אישרו לו לצאת לאטלנטה.

בקשר לסנפורד, אני לא יודע כמה הגיע לו. הרבה בכירים באירופה ב-400 לא השתתפו באליפות, ואפשר עוד להתעמק בזה, אבל שורה תחתונה - זה לא מחפה על ההיעדרות של מצקין וגם לא מוסיף הרבה כבוד לאתלטיקה הגוססת שלנו . עוד אתלט פחות אתלט זה לא משנה הרבה..

אין לי מה להגיד יותר. בהצלחה לקרמר וארשנסקי.. לצערי עם הבנתי איך הוועד האולימפי אצלנו פועל, יש להם קצת יותר סיכוי בגלל ענף הספורט שהם משתייכים אליו. חבל שככה נראים הדברים.

apy ape

New member
עצוב מאוד

זה ברור שמצקין רשם את ההישג הכי מרשים מבין 3 העומדים בפני ועדת חריגים. כנראה שצריך לדעת באיזה ספורט לעסוק... אם העסקונה של האיגוד שלך לא מספיק חזקה בועד האולימפי אז אין לך סיכוי. זה יהיה באמת פטתי אם טומי או קרמר יצורפו במקומו (לדעתי זה יהיה טומי - איגוד הג'ודו יותר חזק מהשחייה לדעתי) . באמת שאני עצוב בשביל מצקין. מקווה שזה לא ישבור אותו.

באותו הקשר, צירופו של סנפורד למשלחת נובע אך ורק מכך שהוא עוסק בא"ק, ובגלל המצב העגום של האתלטיקה בארץ. אין לי ספק שאף אחד לא היה מצרף את סוסו למשלחת אם הוא היה מפסיד בקרב על הארד באליפות אירופה. אבל למען הסר ספק - אני שמח מאוד שהוא צורף, מגיע לו, הוא בחור מאוד חיובי ולדעתי הוא יכול להפתיע לטובה בלונדון.

apy ape

New member
אגב, מעניין אותי לשמוע את דעתו של ברוכי

ע"כ שהועדה שהמליצה על סנפורד מורכבת מגלעד וינגרטן וגילי לוסטינג. האם אתה באמת חושב שהשיקולים של הועדה הם מקצועיים נטו? האם הרכב אחר (נניח של גילי לוסטינג ויעל ארד) לא הייתה מגיעה למסקנות אחרות בקשר לארשינסקי, מצקין או סנפורד?

עדי פרג

New member
דעתו דוקא לא מעניינת - פשוט משום

שהיא לא דעתו האמיתית,
הוא מקושר יותר מדי, ולמרות שמתחבא כמו הרבה חברים כאן מאחרי כינוי ולא יספר לנו מה שמו האמיתי ולמי הוא מקושר, הוא מוכיח כאן שעצם העובדה שהוא לא התייחס כבר 48 שעות לסוגייה הזו, שיש דברים שהוא כנראה לא יכול לומר.
אותי זה ממש לא מפתיע.
מבחינתי זה גם בסדר גמור שיש לו אינטרסים כאלו ואחרים רק שלא יתחבא ויודיע בדיוק מה תפקידו בכח ולמי הוא מחוייב בנאמנות.
(ראה גם מקרה אלכס 2501 - אותה בעייה עם קצת פחות אינטיליגנציה)

noam_ma

New member
אל דאגה, בעוד חודש וחצי כשתוקם ועדת

בדיקה/חקירה איך קרה שכ"כ הרבה ישראלים נכשלו בלונדון, פתאום יעלו השאלות מה סנפורד עשה שם ולמה הוא נבחר.

העובדה שמתעלמים באופן מופגן, מהעובדה שבתחרויות בשנה אולימפית לא משתתפים הספורטאים המובילים (שכבר עמדו בקריטריון A ורוצים להתאמן בקצב שלהם לאירוע השיא), היא מחדל בפני עצמו. הוועדה שוגה באשליה שהספורטאי (במקרה זה סנפורד) עשה תוצאה מצויינת. בלונדון המציאות תטפח על פניהם.

apy ape

New member
לא מסכים, בושות הוא לא יעשה

מזכיר את הסיפור של אניה גוסטמלסקי מאתונה 2004, אז רק בורוכובסקי קעה קריטריון. בסוף החליטו לשלוח את אניה כחריגה בגלל שסיימה שביעית באליפות אירופה (מיותר לציין שהתוצאה שלה הייתה רחוקה מאוד מהצמרת העולמית והארופאית - האליפות הייתה מאוד חלשה). השילוב של נציגות דלה באחד מהענפים המובילים והישג חצי סביר גורמת לועד האולימפי לבא לקראת ספורטאים המתחרים בענפי הספורט האלה.

מה גם שגם באתלטיקה וגם בשחייה ההימור הוא יחסית בטוח - אם שחיין/ אתלט מסיים במקום ה-20 מתוך 40 התקשורת לא תקטול, והועד ימהר להצהיר שהייתה הופעה בינונית אבל לא מדובר באכזבה או כישלון. לעומת זאת, אם גודוקא או קשת מודחים בסיבוב הראשון האפקט התיקשורתי הוא יותר שלילי ומזה הועד מפחד. בהקשר הזה אני מסכים לחלוטין עם דבריו של גל יקותיאל: "מפחדים? שיתמודדו!"

אלכס 2501

New member
נשאלת השאלה

איך זה שאיגוד הקשתות הישראלי הסכימו לקריטריון ישראלי כזה שאפילו הארופאים לא עומדים בו?

לפי מה שנאמר, הקריטריון הישראלי נקבע ביחד עם איגוד הקשתות הישראלי

BentzWatchJudo

New member
אלכס אתה טועה ומי שאמר מטעה

איגוד הקשתות לא היה קיים הוא היה בפירוק ולכן הקרטריון הישראלי לא נקבע בשיתוף עם איגוד הקשתות הישראלי.

אלכס 2501

New member
אם אתה אומר כנראה שאתה יודע. ראה קישור:

"מנהל היחידה לספורט הישגי, גילי לוסטיג, התייחס לעניינו של מצקין במסיבת העיתונאים. "המטרה מסומנת מראש. כל הקריטריונים נקבעו בצורה שקופה ונגישה לכולם והדברים היו ידועים וברורים. גם מצקין ידע את הקריטריון. הקריטריון לקשתות נקבע יחד עם האיגוד. כולנו רצינו שמצקין ייסע וזה רגע לא קל בשביל אנשים שעובדים במערכת". "

myaron

New member
השאלה איך אתה מגדיר "יחד עם האיגוד".

גם אם דיברו איתם תוך כדי, לא נראה לי שלאיגוד כל כך חלש היתה השפעה אמיתית על הקריטריון.

אלכס 2501

New member
חלש או חזק. אני בספק אם מישהו מחוץ לאיגוד

הקשתות מבין באמת איך לקבוע קריטריון ראלי. לכן, אני די בטוח שהקריטיון נקבע על-פי המלצת האיגוד.

כהורה לספורטאי, יש לי הזדהות גדולה עם גיא מצקין שנפגע. יחד עם זאת, חייב להיות סדר ויש לכבד את הקריטריונים שנקבעו. אחרת לא יהיה לנו ספורט הישגי אמיתי לעולם.

doron62

New member
אולי בגלל שלא ממש התיעצו

הקרטריון לא ממש מוצלח.........

BentzWatchJudo

New member
אלכס אתה טועה והציטוט שהבאת מטעה

אם כולם בוועד האולימפי הישראלי היו רוצים שגיא מצקין יתחרה בלונדון היו מוצאים את הדרך שהוא יתחרה שם. ראינו כמה דוגמאות בשבועות האחרונים להתגמשות מול ספורטאים שהוועד האולימפי הישראלי ועסקניו רצו להתגמש בעניינם.
איגוד הקשתות היה בפירוק. לא היה איגוד. אז עם מי התייעצו?
לך לאיגוד חזק יותר, איגוד הג'ודו. האם לדעתך ההבדל בין מקום 20 (קרטריון ישראלי) ל- 22 (קרטריון בינלאומי) מקובל שם על מישהו? נעשה בהסכמה של אנשי מקצוע מאיגוד הג'ודו? אני בספק מאד מאד גדול. על אחת כמה וכמה בנוגע למעורבות של איגוד הקשתות שלא היה קיים בתקופת קביעת הקרטריון.

doron62

New member
נראה לי דווקא שההבדל בן 20 ל22 לא נראה גדול

אז החליקו את זה.בסוף בשורה תחתונה זה תמיד יקום ויפול על מקום אחד או מאית שניה או מילימטר.........אן ברירה צריך לחתוך איפה שהו.........

ובמקרה של הקשתות-נראה לי שכשנקבעו הקרטריונים אף אחד לא חשב שגיא או משהו אחר יקבע את הקרטריון הבנלאומי ולכן אף אחד כנראה לו חשב שהדיון הזה רלבנטי בכלל..וכשזה הפך לרלבנטי זה היה מאוחר מדי

yati6

New member
אבל צריך להיות קו ברור

או שיחליטו שהקריטריון הישראלי יהיה טופ 20 ללא הגבלה של אחד למדינה (כלומר קריטריון קשה), או שיחליטו על העפלה ישירה כקריטריון ישראלי (כלומר בין 22 הראשונים עם הגבלה של אחד למדינה).

שורה תחתונה הקריטריון הישראלי בג'ודו גברים כיום הוא שרירותי. בחרו סתם מספר (20) ועשו אותו.

אגב , יכול מאוד להיות שזה נעשה בטעות - כשחושבים על זה הקריטריון לנשים הוא טופ 14 - כמו הבנ"ל הישיר, בניגוד לגברים שהוא טופ 20 ולא 22 - אולי טעות של יוצרי הקריטריון הישראלי, שהתוודעו אליו מאוחר מדי.

בקשר לגיא - אין ספק שבנץ צודק - אם הוועד האולימפי היה רוצה את גיא בלונדון, הם היו מוצאים דרך שגיא יהיה בלונדון. לדעתי האישית שוב - גם קריטריון צעירים וגם הישג יוצא דופן תופס עבורו.

nitsansh

New member
זו לא טעות, לנשים יש פחות מקומות

14 מקומות ניתנו לפי הדירוג העולמי לעומת 22 לגברים.

yati6

New member
לא הבנת את הכוונה שלי

התכוונתי שבנשים העפלה ישירה מספיקה, ובגברים העפלה ישירה מספיקה רק ל-20 הראשונים (לא ל-22).

נכון שלנשים יש פחות מקומות, אבל אם תבדוק את זה (אני משער שאתה יודע) גם הצמרת בנשים פחות עמוסה. מספיק לראות כמה תחרויות כדי לדעת שבגברים יש מספר רב יותר של מתחרים על הקריטריון.

nitsansh

New member
תבדקו טוב את הנתונים

יש 3 נבחרות מאירופה+בריטניה שמשתתפות בתחרות הקבוצתית, ועוד 11 אירופים בתחרות האישית.

למעלה