דוקטור הו - עונה 5

MonicaF

New member
דוקטור הו - עונה 5

שלום לכם,

נדמה לי שזו פעם ראשונה שלי כאן.

יש לי 4 עונות ראשונות של דוקטור הו (מקורי, אנגלית) עם אקלסטון וטננט.
יש לי את הדיסק הזה גם:
Doctor Who - Genesis of the Daleks (2 Disc Set) [DVD] [1975]

הקלטתי לא מעט סרטי קריסמס ספיישל, וכרגע מחכות לי בממיר עונות 5 עד 7, אבל עונה 5 לא שלמה.
הקלטתי מה-BBC, לוח השידורים לא היה מעודכן (זה הקליט החוליה החלשה/חסרה וואטאבר...)

בקיצור חסרים לי פרקים 1, 3, 4, 5 של עונה 5.

מישהו מכיר אתר בו ניתו לצפות בפרקים אלה?
אני לא בטוחה שאני רוצה לרכוש את עונה 5.

תודה מראש!
 

MonicaF

New member
ועוד שאלה + לינק להודעה

קיבלתי המלצות על טורצ'ווד, אני חושבת שאגיע גם לסידרה זו, אבל מה עם The Sarah Jane Adventures? מומלץ?

ומה דעתכם על הדמיון לטוויטי? כאן
 

AvivZ41

New member
טורצ'ווד אדיר

טורצ'ווד באמת שזו סדרה אדירה והיא כמעט משתווה לדוקטור הו לדעתי (אם לא מחשיבים את עונה 4 שהייתה קצת יותר חלשה)
הרפתקאותיה של שרה ג'יין...ראיתי רק כמה פרקים ראשונים ואת 2 הפרקים שהדוקטור מופיע בהם...לא היה משהו אבל תנסי אין מה להפסיד.
 

MonicaF

New member
תודה אביב

אם לא אראה את עונה 4 של טורצ'ווד, האם יפריע לי להבין את העונות הבאות? לא שאני יודעת כמה יש, טרם בדקתי ברשת.
 
לא מסכימה

הפרק ה1 של 'טורצ'ווד' היה טוב, כל השאר סתם (ומאוד נוסחתי) ... וזה הולך ונעשה יותר גרוע.
הייתי מעדיפה לצפות בסדרות אמריקאיות כמו 'המתים המהלכים' , 'הנהר' (THE RIVER חובה לאוהבי אימה ומתח חבל שבוטלה) או 'משחקי הכס' כל העונות מחדש לפחות להעביר טוב את הזמן,
אם בא לך על משהו בריטי איכותי יש את 'דאונטון אבי'.
 
עזבתי בתחילת ה -2 מכיל ספויילר?

ראיתי קצת מהעונות הבאות בPLAY FORWARD, לא משהו שאני יכולה לסבול מבחינה מוסרית (הקטע עם הילדים) והמשחק של השחקנים שלוהקו במיוחד לתפקיד הראשי ממש לא משכנע.
 

NoalePaz

New member
מסכימה

בנוסף לעובדה שהרבה מהפרקים לא אהבתי והפיתרון לעיתים קרובות היה "בואו נהרוג את כל החייזרים", אני חושבת שגם הדמות של ג'ק איבדה הרבה מהקסם שהיה לה.

זה כמובן הגיוני לחלוטין, חלק מהקסם של דמות זמנית היא שהיא באה ויכולה לשקף מה קורה לדמויות הראשיות, להגיד מה שהיא רוצה ולהיות פורווקטיבית ושונה. דמות קבועה כמעט תמיד לא תשאר כך, ודמות ראשית גם תעבור תהליך צמיחה שהרבה פעמים יפשיט אותה כמעט לחלוטין מהתכונות איתן היא התחילה. (מותר לתת דוגמאות מבאפי? ראו ערך לורן באנג'ל שמגישת בואו אני אגיד לכם מה לא בסדר אצלכם, הפך לפומי מוצי , וספייק מבאפי - ספייק איבד הרבה מהקסם המקורי שלו, אבל לשמחתנו הצליח "לפתח" קסם אחר) .

האם לראות טורצ'ווד? אפשר. אבל לטעמי היא לא מגיעה לקרסוליים של דוקטור הו. הדבר הכי טוב שם זה יאנטו.
 

Oukami Kun

New member
לא מסכים בכלל
לכל טורצ'ווד

אני חושב שהדמויות בטורצ'ווד הן מה שעושה את הסדרה. בכללי אני יותר אוהב סדרות שהן אנסמבל, ובטורצ'ווד יש אנסמבל מצוין, גם של דמויות וגם של שחקנים. גוון היא אחת מהנשים הכי bad ass שעולם הסי-פי ראה בעשור האחרון.
העונה השנייה אמנם טיפה פחות טובה מהראשונה, אבל ג'יימס מרסטרס עושה תפקיד אורח מצוין (וזה מצחיק שגם כאן הוא מדבר במבטא בריטי
) ואני אישית מאד אהבתי.
עונה 3 זה פאקינג מאסטרפיס. הפרק הראשון כל כך מלחיץ. כשראיתי לאחרונה שוב את הפרק הראשון רק חיכיתי לקטע שהילדים אומרים "WE ARE COMING... BACK" זה פשוט רגע טלוויזיוני מדהים.
עונה 4 זה... וול... באמת לא חובה לראות.
 

MonicaF

New member
קראתי בויקי שעונה 4 של טורצ'ווד

נעשתה במימון חברה אמריקאית.
יש מצב שזה מה שקלקל אותה?
(אני כותבת קלקל מבלי לדעת מניסיון אישי מה קרה לה, פשוט בהסתמך על רוב הדעות כאן)
 

Yaki J

New member
כרגע לא ידוע

יש מיליון ואחת סיבות ואף אחת מהם לא רשמית (בהנחה ואת רואה בה מקולקלת. אני מניח שיש כאלה שלא רואים בה קלקול) - כשראסל טי דייויס טען שהוא קיבל גם חופש אומנותי וגם תקציב גדול יותר ולטענתו (שוב, לא חייבים לקבל) לא התערבו לו בתכני הסדרה ובכתיבה מלבד בכמות הפרקים. אז בקצרה על מה יכל לפגוע באיכות העונה, הכל ספקולציות:

מסמן ספויילר להתרחשויות מאחורי הקלעים



10 פרקים לעומת 5 בעונה השלישית ("מתיחה" של עלילה)

צורך לרצות את אכסניית הסדרה החדשה (רשת סטארז, הבית של ספרטקוס ובוס)

תקציב ענק במונחים בריטיים, שייתכן וגרם לתופעת סגנון על פני תוכן

מחלה קשה שבן זוגו של דיוויס נלחם בה בזמנו
 

Yaki J

New member
הכי חשוב שתראי בעיניים טריות ותבואי בלי

ציפיות מוקדמות או דיעות של אנשים אחרים. כשטורצ'ווד טובה היא ממש טובה וכשהיא רעה היא מתסכלת/משעשעת/קאמפית, קצת כמו דוקטור הו - אז כדאי להיות סלחנים טיפה יותר כלפיה, במיוחד בעונה הראשונה.
 

AvivZ41

New member
ישמצב

העונה הזאת גם הרתיעה אותי קצת כי היא הייתה יותר מדי אמריקאית לטעמי. (למרות שיש סדרות שהן אמריקאיות ומעולות, מטורצ'ווד, או מכל דבר אחר שהוא נספח של דוקטור הו אני מצפה לשמור על הצביון הבריטי)
 

Lior Knight

New member
כעיקרון...

כשיש אתרים כמו dvd.co.uk שמוכרים את עונה 5 בסביבות 115 ש"ח עם משלוח לא רואה סיבה להתעסק עם הורדות לא חוקיות במיוחד כשזה גם יעזור לך לנקות קצת מקום בממיר.


לשאלה השנייה - צפיתי גם בטורצ'ווד וגם בהרפתקאות שרה ג'יין ומאוד נהנית משתי הסדרות. מה שכן חשוב לקחת בחשבון שטורצ'ווד מיועדת לקהל מבוגר יותר (18+ הייתי אומר בגלל אופי הסדרה) בעוד ששרה ג'יין זו סדרה קלילה לילדים - אז רצוי לתאם ציפיות לפני הצפייה של להתאכזב.
 

MonicaF

New member
כמה עונות ימשיך סמית בתור הדוקטור, מישהו יודע

לא ידעתי על האתר הזה.
תודה רבה אני כבר בודקת שם!
אני קונה את כל הסרטים באמזון.

וסליחה על חוסר הידע, מישהו יודע מתי יתחלף השחקן?
הוא לא כזה רע, ראיתי אותו באיזה ספיישל, אבל חושבת שהגיע זמנו... וזה אני אומרת עוד לפני שראיתי אפילו פרק אחד אתו.
 

נטאשKה

New member
כמובן שלא ידוע מראש כלום אבל


ידוע שהוא ממשיך כבר לעונת 2014. מעבר לזה לא הסגירו.
יכולה להגיד באופן אישי שהיה לי מאוד קשה עם המעבר בין דיוויד למאט, הרבה יותר מאשר עם המעבר בין כריס לדיוויד ולמרות זאת אני יכולה לומר, מאט שחקן מצוין וזה מתבטא החל מעונה שש והלאה.

גם היה לי קשה עם עונה חמש מהרבה סיבות והיא עונה טובה מאוד. אבל את זה אני יכולה לומר רק בצפיה שניה ושלישית שלה.
 
למעלה