דוקטור הו - עונה 5

MonicaF

New member
את טננט

ראשית תודה על התשובה.
ראיתי באתר ה-BBC לפני כמה רגעים שהוא ממשיך.
לא שאני רוצה להיפטר ממנו, ועוד לא ראיתי איתו אף פרק, למעט שני ספיישלים, אחד מהם היה טוב למדי לדעתי.

את טננט ראיתי לראשונה בתפקיד המעצבן והשולי הזה בסרטי הארי פוטר, וזה מה שקלקל לי את הדוקטור שטננט שיחק! בעוד כל העולם מת עליו, אני לא יכולתי להוציא לי את ברטי קראוץ' ג'וניור מהראש, נשארתי נאמנה לאקלסטון וקיוויתי שעוד יחזור (לשווא, אני יודעת).
אבל אתמול בלילה, סיימתי עונה רביעית והבנתי שאתגעגע לטננט.

נטאשKה

New member
אני לא סבלתי את הספרים

כך שלא היה סיכוי שאצפה בסרטים, אבל לדוקטור בכלל הגעתי דרך אקסטלון המדהים, שהכרתי מהמפצח ועוד סדרות מעולות. בכלל לא היה לי מושג מה זה "הדוקטור". ההיילייט מבחינתי היה אקסלטון. את יכולה לתאר לעצמך כמה קשה לקחתי את ההתחדשות הראשונה בסדרה החדשה, מה גם שלא היה לי מושג בכלל שיש אופציה שיקרה דבר כזה

אממה? בערך 10 דק' לפרק השני של עונה 2 הבנתי שהמקלון עם רגלי הגפרורים והתספורת ההזויה, הוא שחקן מעולה. Never looked back...

הליהוק של מאט סמית

לא אהבתי את הליהוק שלו לתפקיד כי לעומת כריס וטננט שהיו כבר שחקנים מוכרים ( כריס במפצח ובאליזבת , טננט כקזנובה) מאט עשה את הצעדים הראשונים שלו כשחקן בתפקיד .

ailag

New member
מאט היה

בסרטים והצגות (הצגה אחת לפחות) לפני התפקיד. ונסיון לא בהכרח אומר, ע"ע השחקנית של אמיליה הקטנה (קייטלין בלקווד) שזו היתה הפעם הראשונה ששיחקה במשהו.

נטאשKה

New member
בעיני שחקן נמדד ביכולות שלו

לא בכמה סדרות הוא השתתף לפני. יש שחקנים וותיקים גרועים ויש שחקנים שבתפקידם הראשון נותנים משחק מופתי. זה בעיני ממש לא קריטריון לכלום. גם פיטר דויסון, הדוקטור החמישי, היה צעיר ופחות מנוסה מהדוקטורים שקדמו לו. אז מה? גם הדוקטור הרביעי שבעיני רבים נחשב לטוב ביותר אי פעם היה צעיר בהרבה מהדוקטורים המבוגרים שקדמו לו, כמו וויליאם הארטנל. זה לא אומר כלום.

תראו

זה נכון שניסיון של שחקן לא תמיד עושה אותו יותר או פחות טוב וכמובן יש שחקנים שנותנים תפקיד מופתי כבר בתפקידם הראשון ,אבל לתפקיד הדוקטור שבבריטניה זה כבר מוסד לאומי כמעט כמו ג'יימס בונד הייתי מצפה שיביאו מישהו קצת יותר משופשף לעומת מאט סמית שנראה שעושה את הלימוד שלו בעונתו הראשונה בתפקיד.

נ.ב
טום בייקר שגילם את הדוקטור הרביעי היה לו ניסיון בתיאטרון והופיע במספר סרטים ותפקידי אורח בטלוויזיה . וכמובן פיטר דוידסון שלמרות גילו הצעיר כבר הופיע בסדרה מצליחה באנגליה , ובגלל שהיה כבר שחקן מוכר התקבל לתפקיד של החלפת טום בייקר הפופולארי.

נטאשKה

New member
גם מאט עשה דברים קודם

אבל זאת בכלל לא הנקודה, כי הנקודה שלא צריך להביא את השחקן המנוסה ביותר כי "זה מוסד לאומי", אלא צריך להביא את השחקן המתאים ביותר והטוב ביותר לתפקיד וזה מה שצריך להנחות את ראשי הסדרה.

ailag

New member
במקור תכננו

להביא מישהו בן 40+ אבל הם פשוט התאהבו בו באודישנים.

זה לא שמופאט אמר "טוב, אנחנו סדרה מצליחה וכולם רוצים לשחק אצלנו, בואו ניקח מישהו שאין לו מושג מהחיים שלו לתפקיד הראשי!" ולא נראה לי שמאט קיבל את התפקיד ע"י איומים באקדח.

זה יכול להיות דבר טוב לקריירה

בשבילם בשביל "הפריצה הגדולה", ובשבילנו דרך להכיר שחקנים שאחרת לא היינו מתוודאים אליהם. בסדרות הרבה פעמים מלהקים שחקנים שאינם מוכרים (הקסט של 'משחקי הכס' לדוגמא שון בין היחיד שהוא כוכב של ממש ותראו מה קרה לדמות שלו)
אני לא חושבת שזה דרל רע, והוא אפילו מבורך, נמאס מאותם פרצופים כל הזמן ושחקן צריך להמדד על יכולות המשחק שלו.

את סמית אני מחבבת, הוא מביא צד חדש לדוקטור, ילדותי ושאינו רוצה להתבגר כל אחד יכול להזדהות עם זה.

meilla

New member
יש הרבה אנשים שלא מסכימים איתך

אני כן מסכימה, כי כן יש משהו כייפי בדוקטור הזה וכן הוא לא "רק" ילדותי הוא גם הרבה דברים אחרים.

פשוט הרבה אנשים חושבים שהדוקטור צריך להדמות לאדם רציני ושקול(למרות שגם השניים קדמו אליו היו שטותיים גם) ושילדותי=טיפש.
למרות שההיסטוריה מלמדת שרוב האנשים הגאונים היו מוזרים כמו הדוקטור ואם לא יותר.

נטאשKה

New member
אם הדוקטור אמור להיות

אדם רציני ושקול, אז כנראה שלא הרביעי ולא העשירי היו דוקטור...

meilla

New member

אנשים אומרים את זה כי קשה להם עם מאט וזה שהוא לא דיוויד.

נטאשKה

New member
זאת אמירה שמוזרה לי

כי גם דיוויד היה מאוד שתוטניק, רק בצורה אחרת. בכלל בדוקטור לדורותיו יש פאן שטותניקי וגחמני משחקי. בהתחשב בהיסטוריה שלו, לפני מלחמת הזמן, זה גם ממש הגיוני.

meilla

New member
אגב אם הסידרה הזאת

הייתה על מישהו עם חליפה שהיה אומר כמה מילים חכמות וזהו.
זה היה נורא נורא נורא משעמם.

אני זוכרת שהסיצנה הראשונה שאי פעם נתקלתי בה בסידרה הייתה בפרק של מאדאם דה פופידור, הקטע עצמו היה שהדוקטור חוזר ממסיבה "שיכור לגמרי" בזמן שמיקי ורוז קשורים ובסכנת מוות והוא פשוט מפזז שם ומסתלבט על הרובוטים אלו.
וזהו התאהבתי.

נטאשKה

New member

זה אחד מהקטעים האדירים בתולדות הסדרה, הוא נכנס דרך הדלת המסתובבת, כולו מבסוט מעצמו "הי, הרגע התמזמזתי עם מדאם דה פומפדור!", רואה את רוז ומיקי בסכנת חיים ומבזבז זמן, כמו שרק הדוקטור יכול, בלהסביר להם שהרגע הוא המציא את הבננה דאקירי כמה מאות שנים מוקדם מדי

You got to love the Doctor...

יעלי1232

New member
זה ה-פרק , שאם לא התאהבת בו, אז...

כנראה לא תאהבי דוקטור.

הוא פשוט פרק מעולה. מצחיק ועצוב ומרגש ומדהים והכל ביחד.

This is the king of france
Yeah? I am the lord of time

NoalePaz

New member
לדעתי הרבה מהקושי

במעבר בין דיוויד טננט למאט סמית, הוא הזמן שטננט היה דוקטור. אקלסטון היה נהדר, אבל הוא היה 13 פרקים וזהו. טננט היה 4 שנים (? כולל הספשליים? שלוש עונות + ספישלים נראה לי שזה בערך ארבע שנים).
אני יודעת גם שטננט היה מאוד נחמד לקהל והתראיין הרבה (אני לא יודעת אם אקלסטון עשה את זה, כי אז עוד לא עקבתי אחרי דברים שקרו מחוץ לסדרה עצמה).

פשוט קשה לוותר על דמות שהכרנו כל כך הרבה זמן ונקשרנו אליה.
אני אישית חושבת שמאט סמית' עושה עבודה מצויינת.

למעלה