דוקטור הו עונה 7 פרקים 4-13

ailag

New member
פאאאאק
+ עתידי

כתבתי לך תגובה כזאאאאאת ארוכה (כי, נו, את כבר מכירה את הקטע) ונלחץ כפתור ונעלמת

אבל רובה נשמר בקופיפייסט! אז הנה שחזור -

קודם כל, מזל טוב :) וברוכה הבאה למועדון האנשים שמחכים לפרק הבא... ומחכים... ומחכים... חצי שנה למנאייק.

נשמע באמת שצפית קצת מהר מדי.. (אבל אבל אבל יש עוד כמעט שבוע...) (סליחה) אבל חפיף.

הקוביות משפט סיום - נראה לי שהכוונה להדגיש את זה ש7א זה על ההבדל בין מה שקורה עם ובלי מלווים.
וגם זה סתם משחק מילים שצ'יבנל חשב שיהיה מגניב ויצא לו פאוור ריינג'רס.

מלאכים - לא היה תקציב לעשות מיני-פרק מצולם לדעתי, והמצויר גם טוב. אבל יותר טוב ממנו זה התמונה ששווה אלף מילים, שעשה מעריץ לפני שהסרטון יצא:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mb4meq8Auq1qfe7z2o1_500.jpg

אה, הזדמנות לספר שוב (בפעם ה100) סיפור קארדיף, ועוד אחד הטובים! בטיול לקארדיף חיפשתי את המבחוץ של הבית של גרייל (זה היה בדצמבר, בין פרק 5 ל 6, אז בכלל). באחת בלילה. זה די קרוב לאזור די פעיל, אבל זה ברחוב צדדי שהוא לא של מגורים ויש בו בצד אחד איזה שלושה בתים ובשני בכלל פארק. לא מואר, רוח, בערך מעלה אחת צלזיוס. וזה גם אזור שצילמו בו פסלים לבלינק. ואין לי את הפרק על האייפד (מסיבות טכניות) ואי אפשר ללכת ליוטוב כי חבילת האינטרנט מוגבלת.
אז חיפשתי תמונות ואנשים אונליין. ולא היה זה ולא זה.

היה בית אחד שחשדתי בו (ובסוף זה באמת היה זה), אז עמדתי קרוב עם הגב אליו והפנים בשח-נבון. לא שומעים כלום חוץ מהרוח.
ואז... נקישה. נקישה. נקישה. מאחוריי. נקישה. נקישה.
עכשיו, ברור שזה כנראה דברים שעפים על איזה עמוד, אבל... זה המבחוץ של הבית של גרייל.. ושכנוע עצמי סתם בשביל הקטע.. איק!
אז חציתי את הכביש לצד השני ונכנסתי חצי מטר לפארק החשוך, באמצעו היה עמוד מואר.
הרמתי את הראש -
ובראש העמוד עמד פסל מרשים של -
ברחתי כ"כ מהר שאפילו לא ראיתי אם זה באמת מלאך...

(זה, אגב, היה אחרי שניסיתי להכנס לחניון שבו צולם סטורמקייג' ובדיוק הלכו לסגור, אז הזהירו אותי שאם אכנס אנעל בפנים לשאר הלילה - אכלא בסטורמקייג'! למה לא נכנסתי למה)

ספיישל קריסמס נהדר! הסילוריאנים והסונטרנים אכן היו בסדרה הישנה בתור אויבים. וסטרה גם היתה באמצע עונה 6, עם ג'ני, אמרה שהדוקטור הציל אותה ושינה אותה, לכן היא עכשיו לא לטאה מרושעת ורצחנית :)
אגב, ראיתי בכנס לפני שנה את השחקנית שלה ושל ג'ני (והן אגב יהיו גם בכנס בסוף החודש שאני מתבכיינת שאני לא יכולה לבוא אליו) ושאלו אותן על הקשר בין הדמויות, שלא היה אז ברור, כי היתה להן סצינה ורבע. הן סיפרו שהן ישבו יחד ובנו תאוריה של סיפור הרקע שלהן, כדי שיוכלו לשחק את הקשר ביניהן כמו שצריך.. רמזו (אם כי נדמה לי שלא אמרו) שהן חשבו על עניין הזוגיות.

גם סטראקס היה שם, ובכנס שאחריו, בחור משעשע שטוען שלקחו אותו כי הוא נמוך. הסונטרנים היו גם בעונות הקודמות וגם בסדרה הישנה. יצא פרק קצר שמראה איך מחיים את סטראקס אחרי שמת בדימנס ראן, ולמה הוא מסתובב עם ג'ני ו-וסטרה.

אקאטן היה נהדר! השיר הזה עדיין עושה לי "FEELS"
Rest now, my warrior...
Wake up my warrior, and let the cloth of life cling to your bones. Cliiiiiiing....
הילדה מקסימה גם. מבחינה סמלית בגלל שהדוקטור כבר כונה "לוחם גדול" (בדימנס ראן) נראה שיש איזו שהיא אנלוגיה שם, ומהפרק הזה הבנתי שיש מצב שנראה התחדשות *ממש* בקרוב.
והקטע שרואים את הצל של הדוקטור וקלרה - להשוות ולהראות ניגוד - שהוא אוסף של כאבי העבר והיא אוסף של אפשרויות העתיד.

מלחמה קרה - והמשחק הנהדר של ג'נה! כשגייטיס (...) נותן לה טקסט סטנדרטי של "הו לא אנשים מתים פה כנראה שזה על אמת" והיא הופכת אותו לדרמת העשור. ג'נה

הייד נראה לי אנחנו משלימות זו את זו :) אהבתי אותו למעט הקטע של המפלץ המאוהב.

טארדיס - אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא, וגם - אאא!
מי היה מאמין שכתב את זה ההוא שכתב את הפיראטים?
ומה זאת אומרת האנציקלופדיה? סתם ריצה מגושמת, אז נתקלים בבקבוק והוא נשפך..
זה יותר סביב הקטע שאנציקלופדיה בריטניקה של גליפריי באה בפורמט נוזלי.

קרימזן אורור (בכוונה עם א' בגלל המבטא של ההוא) - למה התנגדה - כי היא משהו לא הגיוני. כמו ג'ק.
אני חושדת, אבל זה בטח לא נכון, שבסוף הפרק האחרון חלק מהחבלות של ה GI זה שהוא גרם לתקלות בטארדיס *שלנו*, וקלרה אמרה לדוקטור לקחת טארדיס *אחרת*, והיא התנגדה כי היא ידעה שזה ישנה אותה. זה אומר שעכשיו כל הזמן הזה הוא טס בטארדיס אחרת!
אבל זו רק תאוריה שלא סביר שיממשו.

נוזל אדום, מי יודע. מופאט אמר בעבר על שאלות כאלה שאי אפשר לדעת הכל, וגם בחיים אנחנו לא יודעים או מבינים הכל - למה מישהו ברחוב לובש טישירט מסוימת, למה מישהי אמרה משהו וכו'.
יש לי דוגמה יותר טובה משלו - נסי להזכר בפעם האחרונה שנתת למישהו הוראות לא טריויאליות להגיע לאנשהו ברחוב. את יודעת אם הוא הגיע?
הרי גם זה חשוב ומעניין ומסקרן, אבל זה פרט בחיים שאנחנו מקבלים שאנחנו לא יודעים.

פרק סיום העונה -

סטראקס הרג הרבה, לא רק סוס. הוא סונטרן, זה כל מה שהם יודעים לעשות. עשו אותו אח כדי להשפיל אותו, כי אח לא הורג אלא יותר גרוע, מציל חיים. הוא לא רואה מימינו ומשמאלו ולכן קורא לשיער של ריבר ראש גדול ומתבלבל בין מינים, ולכן הוא מציע רימון בכל סיטואציה, כי תרבותית הוא מתוכנת להלחם וזהו.
להגיד שהרגשת רע כשהבנת שאולי פעם הוא רצח סוס זה כמו פתאום לקלוט שהמבורגר בא מפרה :)

התגלמויות, שישי, שביעי - את מתכוונת לזה שהם הולכים בטארדיס לידה? רואים את כולם. בסיפורי העבר אאל"ט גם כמה ישנים לא ראו.. *מתעצלת לבדוק*

(כאן הספוילר העתידי!)
ג'ון הארט - לא ידוע, מופאט אוהב להשאיר אותנו עם שאלות גדולות וזו השאלה הפעם. יש שטוענים שהוא יהיה הגלגול שהוריד את השאלטר על מלחמת הזמן, אני מקווה שלא, כי מה שיפה שהדוקטור הטוב שלנו הוא זה שביצע רצח עם כפול. לא מתאים למיין את המעשה הזה לאיזה מיסטר הייד שמתכחשים אליו בכלל.
עוד תאוריות הן שהוא מלפני הרטנל, ושהוא ה"valeyard" - שאגב ה GI הזכיר בתור אחד השמות שעוד יקראו לדוקטור - מהסדרה הישנה, אחד הגלגולים שלו, גרסה מרושעת, שניסה לגנוב לעצמו מהעבר (...) גלגולים. לא ראיתי - תקראי בטארדיס ויקי.

אף אחד לא יודע מה הסוד, אבל הוא קשור להארט כנראה.

לא נראה לי שהוא יהיה הדוקטור הבא, הם אמרו שהם מחפשים.

זהו נראה לי. איך היית מסכמת את 7ב כולה? 7 כולה?

MonicaF

New member
אין כמוך!
עונה 7

איך שמחתי לגלות את ההודעה שלך עם כל התשובות

הייתי בהרבה מקומות בעולם ודווקא באנגליה לא. ממש כואב העניין. למה את לא נוסעת לקון הקרוב של הדוקטור? ניפגש ביום שישי ונדסקס על כך. אני מחפשת מפלט בקרוב, חו"ל וכאלה, אין כסף, אבל אני אמצא כסף אם זה יהיה שווה!
טוב, אז הפרק עם המלכה מרי ששרה למעשה טומן בתוכו רמזים לעתיד. לא יודעת, הוא היה נראה לי די סתמי. אבל נחיה ונראה, האם יוכנס לספיישל איכשהו.
נוזל אדום - את מכירה את האימרה: אם מראים אקדח במערכה ראשונה, הוא חייב לירות במישהו עד המערכה האחרונה. לא במלים אלה בדיוק, אבל הבנת את הכוונה. וכאן מדובר בסדרה, סיפור, לא בחיים עצמם. ראוי היה שיטפלו בנוזל הזה. אלא אם נראה גם אותו בספיישל. לגבי סטראקס, ההמבורגר והפרה - LOL

לגבי הארט כדוקטור שלפני הדוקטור, רעיון טוב. אבל אם זו דמות שלפני הרטנל, למה ה-דוקטור כועס עליו, כאילו דרכיהם התפצלו? "עשית דברים לא בשם הדוקטור אלא השם האחר", כשהדוקטור כבר היה קיים.
איך אני מסכמת את 7?
מה שאהבתי בעונה זו הוא שהיא חובקת עוד יותר מידע, סוגרת מעגלים וגם פותחת חדשים. הסדרה הזו היא ממש מכרה זהב, אפשר עוד ועוד לצלול בתוכו וללמוד ממנה.
וזו גדולתה של עונה 7 כאילו עומדת על הפסגה ומשקיפה על הכל. אבל עונה 6 יותר טובה. כנראה שאקנה גם אותה, היא היחידה שמוקלטת בממיר. עונה 6 היא הבקתה הנהדרת שעל צלע ההר, אם אשווה את כל הסדרה להר

ailag

New member
-=-=-
+עתידי

כנס קרוב - כי הייתי פעמיים באנגליה בשנה שעברה וזה הרבה כסף (גם אם אני שם אגיע לעוד שני דברים בשבועיים שאחרי ואז זה גם מלונות, אבל אולי חברים שלי היו יכולים לארח אותי)
גם הפעם זה לא מאט או דייויד, קארן וקתרין נהדרות, אבל מספיק בשביל לטוס? וסטרה ג'ני ודוריום אחלה אם כי כבר פגשתי אותם בפעם שעברה. אבל עדיין אחלה. איימי הקטנה מעניין אותי לפגוש. ואת השאר אני לא כל כך מכירה. יש לי גם חברים בכנס, אבל כל זה לא מצטבר לכדי משהו כדאי.

האמת שאחרי ששניים שאני מכירה הצליחו לטוס לחו"ל עם קיקסטרטר לכמה רגעים חשבתי גם, אבל אין לי מספיק מה להציע :p

אנגליה נהדרת, איזיג'ט זול. טיפ: אפשר לטוס למנצ'סטר ואז זה אפילו יותר זול (רק נוחת בשעה גרועה) ואז למשל לקחת אוטובוס/רכבת לקארדיף ולטייל באתרי צילום ובאקספיריאנס (ראית את האלבום שלי לא? אז זה). זה נורא זול יחסית.
אם את נוסעת רק עם כבודת יד (והצלחתי להכניס הרבה לכבודת יד) ובזמנים גמישים מאוד אפשר גם להגיע איתם ל 150 פאונד הלוך ושוב.

נוזל אדום - לא יודעת, זה גייטיס. אין לי ממנו יותר מדי ציפיות, עם כל הכבוד.
וגם בלי קשר אליו, אחרי שבפרק של הפיראטים (לא של גייטיס) ממה שאני זוכרת נעלם פיראט שלם סתם כך ולא חזרו לזה אין כ"כ סיבה שפה יחזרו..
גם נגיד אגם הברווזים היה "אקדח" רציני שלא חזרו אליו (התכוונו וזה נחתך. הכוונה לזה שבפרק הראשון של מאט הם עוצרים, נתקלים באגם ברווזים - שאגב לא נמצא שם, בנו אותו בשביל הפרק - חופרים עליו קצת, וממשיכים כאילו כלום. וזהו.) וב GOD COMPLEX יש שלושה אקדחים במערכה הראשונה בכוונה (התפוח, הקוביה ההונגרית - בטח כבר פירטתי, וזה שרורי מדבר על ההווה בלשון עבר, הדוקטור מעיר לו והוא מכחיש)

אבל אולי. לכי תדעי. מופאט :)

הארט - לא יודעת, אני לא כ"כ מתחברת לתאוריה שהוא לפני הרטנל כי היא לא כ"כ מבוססת מעבר לזה שלא ממש ברור למה הוא ברח מגאליפריי. אז זאת מוטיבציה לדחוף את הארט שם. אבל meh.
אגב, יש מם בפייסבוק שטוען ש PEACE ו SANITY הם אנשים :) לכי תדעי זה עוד יהיה נכון..

בקשר לעונה 7, חלק מהסיבה ששאלתי זה שאנשים שעוקבים מחשיבים אותה לקצת אכזבה (ויש שמגזימים ואומרים שכולה גרועה או שהיו בה איזה שני פרקים בסדר וזהו) אבל לדעתי זה זה שהתבשלנו בציפיות של עצמנו כשחיכינו לפרקים. כי יש שם ממש טובים.

(טוב, וגם שאלתי כי זה מעניין, כן?
)

עונה 6 נהדרת!

למעלה