דו"ח החנייה בוטל + שאלה

Fellowship

New member
דו"ח החנייה בוטל + שאלה

עדכון בנושא דו"ח החנייה מהשרשור הקודם: קיבלתי מייל עם עדכון שהדו"ח בוטל.

לפי החוק, הכתוב על הדו״ח והמוסבר באתר שלהם,
האופציה היחידה היא בקשה להשפט, מכיוון שרק לבית המשפט יש סמכות בנושא,
אם כך, אז האמריקאים לא עד כדי כך מרובעים,
או שלא הבנתי את הכתוב?

https://www.montgomerycountymd.gov/dot-parking/faq/pay-ticket.html

The Montgomery County Department of Transportation follows the process as established by the State of Maryland to contest a parking citation (Maryland Motor Vehicle Law Annotated).
Maryland State law indicates that only the State court system has the authority to adjudicate appeals of parking citations.
The court designated to hear appeals of citations issued in Montgomery County is the 6th District Court of Maryland. If one chooses to appeal, the instructions to do so are printed on the reverse of the citation itself, which says:
"Should you desire to contest this violation, sign on the line indicated and carefully complete the name and address area"
Send in signed violation notice in envelope provided. Notice of the trial date and location will be sent to you by mail.

vinney

Well-known member
הדו"ח בוטל, לא "זכית" בערעור.

אני מניח שזה הבדל סמנטי במבחן התוצאה, אבל בעצם במקרה הזה הדו"ח כאילו לא היה קיים מלכתחילה. זיכוי בבית משפט היה משאיר את הדו"ח קיים ואת התיק ברשומות, רק שהיית "זכאי" מבחינת מערכת המשפט.

Fellowship

New member
אבל הדרך שבה נקטתי, לא אמורה להיות קיימת.

לפי הכתוב לעיל, יש שתי אופציות בלבד: לשלם את הדו"ח או לבקש להשפט.
כלומר, אין בכלל אופציה לבקש לבטל את הדו"ח שלא דרך משפט,
יתרה מכך, כתוב שם שרק לבית המשפט יש סמכות לדון בערעורים של דו"חות חנייה,
ושאם אני מעוניין לקבול/לערער (contest, לא יודע לתרגם במדוייק) על הדו"ח, אז הדרך היא לבקש תאריך למשפט.

randomwinds

New member
מה ש vinney כתב...

בית המשפט לא מבטל את הדו"ח. הוא מבצע "adjudication" כלומר פוסק במחלוקת לגבי הדו"ח.

אבל הדו"ח בוטל כך ש (א) אין מחלוקת ו (ב) בית המשפט לא יכול לשפוט לגביו (כי הוא לא קיים...)

Fellowship

New member
"כן, אבל..."

בלינק שציינתי, הטקסט שצירפתי מופיע תחת הכותרת "To Contest a Parking Citation"
כלומר, אני מבין שבהמשך יוסברו האופציות שיש בפני כאשר אני מעוניין לערער/להגיש קובלנה כלשהי על דו"ח שקיבלתי,
ומה שכתוב בהמשך זה שהמחלקה האמונה על הנושא,
"follows the process as established by the State of Maryland to contest a parking citation"
ואז מוסבר שלפי חוק, רק לבית המשפט יש סמכות לפסוק בנושא ואם אני מעוניין לעשות זאת, עלי לבקש תאריך למשפט.
&nbsp
מה שאני מבין מכך הוא שאין לי עוד אופציות מלבד משפט,
בעיקר מכיוון שכל ההסבר מופיע תחת הכותרת "To Contest a Parking Citation",
אבל אם אתם כן הבנתם שהנ"ל מתייחס רק במידה ואני מחליט לערער על הדו"ח,
ושזה לא סותר ולא מבטל את היכולת שלי לבקש לבטל (null and void) את הדו"ח,
והבנתם את זה מלכתחילה ולא בדיעבד, אז כל הכבוד, כנראה שהבנתי היא המוגבלת.
&nbsp

vinney

Well-known member
אתה שוב חופר...

הכוונה היא המקרה הרגיל שבו אתה קיבלת דו"ח כי מי שנתן לך את הדו"ח חושב שמגיע לך ואתה לא מסכים. פה זה לא המקרה, אתה שכנעת את מי שנתן לך את הדו"ח שלא מגיע לך. בדיוק מה שהיה קורה אם היית תופס את הפקח במקום ומסביר לו את העניין.

Fellowship

New member
מַה-שֶּׁהָיָה, הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה-שֶּׁנַּעֲשָׂה, הוּא

שֶׁיֵּעָשֶׂה; וְאֵין כָּל-חָדָשׁ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ.
&nbsp
את הנקודה שציינת כבר הבנתי, השאלה היא האם הצלחתם להבין את זה מהטקסט שצירפתי,
תחת הכותרת "To Contest a Parking Citation", אם כן - אחלה.

vinney

Well-known member
אני יכול לספר לך על סיפור הרבה יותר מורכב שנעלם כלא היה

מה זה לבטל דו"ח חניה של 40 דולר, זה עוד כלום

randomwinds

New member
מהכתוב לא ניתן להבין שיש LOOPHOLE. יישמת את שיטת מצליח...

מה שעשית הוא כניראה בקשת appeal (לביטול) לרשות עצמה במקום contest (לישוב חילוקי דעות) בבית המשפט...
אופציה שבדיעבד מסתבר, קיימת, גם אם לא מתועדת באתר

האופציה הזו כניראה די מקובלת:

https://www.choice.com.au/transport/cars/fines/articles/contesting-parking-speeding

JimmyGee

New member
נראה לי לא מציינים את הדרך הזו כי לא רוצים מבול של פניות

מי שקרוב לצלחת מכיר את הדרך הלא פורמלית הזות ומי שבאמת רוצה (כמוך) גם יודע. השאר פשוט משלמים.
דרך אגב, אף פעם לא הבנתי את השטות הזאת "האמריקאים מרובעים". האמריקאים לא מרובעים, פשוט צריך יותר תיחכום מלבוא ולהפּוך שולחן.

Fellowship

New member
שתי נקודות:

1. מילא אם הדרך היתה קיימת אבל לא מפורסמת בפומבי,
אבל לפי הכתוב (ראה תגובתי הקודמת), לא אמורה להיות להן בכלל סמכות לבטל דו"ח שלא דרך בית משפט.
אלא אם אני לא מבין נכון את הכתוב.

2. מעולם לא הפכתי שולחן או דיברתי בקול רם, אבל בישראל כאשר יודעים לדבר לעניין, באסרטיביות ועם הגיון,
הרבה יותר קל למצוא פתרונות שהם לא חלק מה Flow הרשמי והמוכר, ובארה"ב הם הרבה יותר צמודים לדרך הרשמית.
ומהניסיון הקצר שלי, גם בקנדה זה כמו בארה"ב.

JimmyGee

New member
יש לך דוגמא או 2 למשהו שפה ניצמדים אליו ולא בישראל?

לי דווקא יש דוגמא הפוכה. בישראל כדי להגיע ללימודים אקדמיים במוסד טוב צריך בגרות טובה ופסיכומטרי.
פה יש דרכים להגיע גם בלי לסיים high school . דרך ה GED / Community College
עוד דוגמא זה כול הטרוף של אכיפה במצלמות (חנייה, מהירות, רמזור, bus lane ) שפה כמעט ולא קיים.

vinney

Well-known member
גם בישראל

אפיקי מעבר של האוניברסיטה הפתוחה יאפשרו לך להגיע לכמעט כל מוסד אקדמי בלי בגרות או פסיכומטרי (לא לכל מסלול...).
&nbsp
אכיפה דרך מצלמות מהירות בהרבה מקומות בארה״ב אינה חוקית (למשל בקליפורניה), מצלמות רמזור וHOV קיימות גם קיימות.

Ani15

New member
ויתרה מזו

לרוב האוניברסיטאות בישראל יש מסלול קבלה ללא פסיכומטרי, ואפיק מעבר ממכללות מסויימות אליהן אפשר להתקבל בלי בגרות (למשל, בבן-גוריון זה אפיק מעבר ממכללת ספיר), גם לתארים יוקרתיים (הנדסה, מדמ"ח וכו). בהתחשב בכך שאחוז בעלי תואר ראשון בישראל מתוך כלל האוכלוסיה הוא מהגבוהים בעולם, נדמה לי שהדרך לשם בישראל לא מאוד מוגבלת (על איכות התארים נקיים דיון בפעם אחרת).

Fellowship

New member
לימודים אקדמאים זו אחת הסיבות שגורמות לנו לרצות לחזור לישראל

ובמכלול השיקולים, זה מטה את הכף לכיוון של לא להשאר,
לא שזו הנושא, לא שזה רלוונטי לשנים הקרובות, אבל אם כבר הזכרת

Fellowship

New member
זה כי יש כזה Flow ברור ומוכר, לא?

בכל פעם שצריך להפעיל מחשבה עצמאית שלא מבוססת על משהו מובנה ומוכר מראש, זה עלול להפוך לבעיה.
שלא לדבר כמובן על כמות הבירוקרטיה שאוהבים כאן כל כך.
שזה קשור כמובן, המון טפסים, המון פרוצדורות, הכל יחד יוצר תהליכים מוסדרים ומוכתבים שעושים סדר וודאות, רוב הזמן.

יש לי חבר שהגיע בקשה לאישור עבודה (EAD), חלפו מספר חודשים,
בין לבין הוא קיבל מהרשויות אישור שהתשלום התקבל, שהטפסים התקבלו וכו',
פתאום הוא הפסיק לשמוע מהם ולאחר 6 חודשים הוא התחיל לברר,
פשוט לא ידעו מה לומר לו, מסתבר שהתיק שלו אבד להם,
אז מצד אחד הם ראו שהם אכן שלחו לו אישורים שהכל התקבל וכו', לכן אמרו לו להמתין,
אבל בד בבד אמרו לו שהם לא רואים את עיקר התיק ולכן עליו להגיש שוב.
עצם העובדה שהם ראו שהם בעצמם שלחו אישורים אבל חסר להם מידע פנימי, בלבל אותם,
הם לא ידעו מה לומר ומה צריך לעשות (לא נראה לי שזו הפעם הראשונה שזה קורה),
בסוף, לאחר אסקלציות ובירורים, התשובה הסופית שלהם היתה שצריך להגיש שוב את הכל מההתחלה.
זו לא דוגמא לתקלה, תקלות מתרחשות, זו דוגמא לכך שפשוט לא ידעו מה לומר מכיוון שהתרחיש לא היה קיים אצלם ברשימת התרחישים האפשריים (מפתיע).

אגב, הייתי מצפה לפחות שלאחר שהוא הגיש מחדש, לפחות שיטפלו בתיק שלו בנוהל מזורז (מאוד, אחרי הכל, התקלה באשמתם),
לא ולא, הוא הגיש הכל והמתין 4 חודשים נוספים.

JimmyGee

New member
אי אפשר להשוות אוניברסיטה פתוחה ל community college

ויש לך דוגמא שלא קשורה להגירה?
נושא ההגירה הוא נושא מאוד בעייתי, וכנראה בכוונה גם מסרבלים אותו, אבל לא מענין שום אמריקאי שנולד אזרח. וגם אתה לא יכול להשוות, היות ובישראל לא היתה מהגר. נראה לך שמהגר לא יהודי בישראל לא נתקל בבירוקרטיה קאפקאית?

Fellowship

New member
הדוגמא לא מייצגת סרבול (גם אם מכוון) במדיניות ההגירה

אלא מה קורה כאשר נתקלים בתרחיש שהוא לא לפי הספר ושאין לצד השני Use Case ברור.
&nbsp
דוגמא נוספת: חידוש רשיון נהיגה.
משום מה אחד הנתונים שלי לא היה זמין למשרד התחבורה (הוא צריך היה לקבל אותו ממשרד אחד),
יש נוהל ברור, פותחים Case, אני מקבל מספר מעקב, בודק באינטרנט ומגיע שוב למשרד התחבורה כאשר התשובה מתקבלת.
פעלנו לפי הנוהל, אבל הנתון עדיין לא התקבל, הרצנו את הנוהל שוב, עדיין הנתון לא התקבל,
מסתבר שלפי הנוהל שיש למשרד התחבורה, צריך לבצע את הנוהל פעמיים במידה ובפעם הראשונה הנתון לא מתקבל,
ואין להם המשך ל Flow של מצב שבו לאחר פעמיים הנתון לא מתקבל,
אז מה הפקיד רצה לעשות? להריץ את הנוהל בפעם השלישית (ואם הייתי מסכים, כנראה גם ברביעית, חמישית ושישית),
כאשר ברור שאין בכך שום הגיון.
הסברתי זאת, הפקיד פשוט לא ידע מה לעשות, העביר אותי לפקיד אחר,
שרצה לבצע בדיוק את אותו הדבר, לא הסכמתי, העביר אותי לאחראי שלו,
שרצה לבצע גם הוא, בדיוק את אותו הדבר, והוא אף הגדיל ואמר שהוא פשוט לא יודע מה לעשות.
(אז לעשות שוב ושוב את אותו הדבר ולצפות לתוצאה שונה...)
הסברתי מה דעתי, הוא לא הסכים לחשוב קצת מעבר לכך,
ביקשתי לשוחח עם המנהל הבכיר יותר, המתנתי חצי שעה, שוחחתי עמו,
הבעיה נפתרה בו במקום, הנתון התקבל ויצאתי משם עם רישיון נהיגה.
&nbsp
גם כאן, הדוגמא היא לא לתקלות, הן קורות, אלא לחוסר האונים כאשר משהו לא מסתדר בדיוק, אבל בדיוק, לפי התרחישים המוכרים.
&nbsp
אני מניח שזה לא מוחלט ולא זהה אצל כולם וברור שזה פוחת כאשר עולים בהררכיה,
אבל זה היה מדהים לראות כיצד פקיד אחרי פקיד, כולל האחראי עליהם,
אומרים את אותו הדבר, גם אם ברור שהוא נטול כל הגיון.

למעלה