דו"ח החנייה בוטל + שאלה

JimmyGee

New member
2 דברים

1. דיברתה פעם עם מהגרים לא יהודים בישראל (שלא לדבר על מוסלמים) עם איזה בירוקרטיה הם מיתעסקים? בהגירה יש הרבה פעמים מדיניות מכוונת של טירטור המהגר. וזה לא משהו שמענין את המצביעים לתקן כי המצביעים הם (by definition) אזרחים.
2. לגבי מישרד הרישוי זה סיוט גם בישראל. היה פה דיון שׁלם על זה, ועל איך טירטרו אנשים בין פקידים שונים עם conflicting information. ודרך אגב לא הבנתי את הדוגמא כי בסוף זה ניפתר כשהגעתה לבן אדם הנכון. בדיוק כמו שאתה טוען שקורה בישראל.

Fellowship

New member
אבל שתי הדוגמאות לא רלוונטיות לטרטור מכוון של מהגר

במקרה הראשון אבד להם התיק והם פשוט לא ידעו מה לעשות, נשמע שזו תוצאה של חוסר יכולת ולא משהו מכוןן, גם אם במעומעם,
המקרה השני כלל לא קשור למהגרים.

ברור שבסוף דברים נפתרים, אבל לתחושתי הרבה יותר קשה לאמריקאים להיות יצירתיים ולחשוב מחוץ לקלסבה,
במיוחד כאשר הסיטואציה לא מתאימה לתרחישים שהם מכירים מראש.

JimmyGee

New member
יכול ליהיות שיש צדק בדבריך

אבל לדעתי אתה מכליל יותר מדי במיוחד שאתה מביא דוגמאות קצה כמו מישרד ההגירה או הרישוי.

בדיוק שלחו לי בקשת תשלום בדואר לרשיון ישראלי

אחרי התשלום (אפשרי בבנקים בדואר, באינטרנט ובאפליקציות) קבלתי בדואר את הרשיון, לא בירוקרטיה ולא נעליים.

JimmyGee

New member
גם פה חידוש רשיון דורש 0 בירוקרטיה בדרך כלל

דובר על בירוקרטיה במיקרים כמו אזרח זר שמגיע למשרד הרישוי בלי כול המסמכים שרשום שצריך.
במקרים כאלה גם הבירוקרטיה בישראל לא בדיוק קלה.

Boston Guy

New member
אפס בירוקרטייה? תנסה להוציא REAL ID ותודיע לי אם זה "אפס"

הלכתי עם שני בני העשרה שלי לפני יומיים למשרד הרישוי כדי להוציא לכולנו תעודות זיהוי (רשיונות נהיגה) של מסצ'יוסטס שיהיו עם אישור REAL ID - כי החל משנה הבאה ה TSA לא יהיה מוכן לקבל רשיון רגיל של MA כאמצעי זיהוי קביל לטיסה בתוך ארה"ב.

כולנו אזרחים אמריקאיים, לכולנו יש דרכונים אמריקאיים שמוכיחים את זה, כולנו בעלי תעודות זיהוי של מסצ'יוסטס... אבל כמות ההוכחות (מסמכי זיהוי) שצריך לספק על מנת לקבל REAL ID היא כזו שכמעט בלתי אפשרי להוציא כזה מסמך לאדם צעיר שאין לו דירה \ חוזה שכירות משל עצמו. היינו 3 אנשים שניסו - רק שניים (אני והבן שלי) הצליחו. וגם זה רק בגלל שהוא בן פחות מ 18, ולכן אחד ממסמכי הזיהוי שלו יכול להיות "אפידייביט" שאני חתום עליו שמצהיר בשבועה שהוא הבן שלי וגר אצלי בבית.
הבת שלי היא בת יותר מ 18 - ופשוט לא הצלחנו לארגן מספיק מסמכי זיהוי קבילים שמוכיחים שהיא תושבת במסצ'יוסטס. הם פסלו את המכתבים שהיא קיבלה מהאוניברסיטה כי "הכתובת של האניברסיטה שונה מהכתובת של הבית" (למרות שהאוניברסיטה נמצאת באותה מדינה...). מה שמגוחך הוא שהמדינה לא מוכנה להכיר ב... רשיון הנהיגה שלה עצמה כאמצעי זיהוי שמוכיח שאתה גר במדינה.

למען האמת - הרבה יותר קל להוציא דרכון אמריקאי מאשר REAL ID. צריך הרבה פחות מסמכים.

אחרי החוויה הזו, הגעתי למסקנה ש REAL ID זה הכנה ל VOTER SUPPRESSION.
אם לאנשים כמו הילדים שלי זה מאתגר וקשה להוציא REAL ID,
למרות שיש להם דרכונים אמריקאיים (60% מהתושבים בארה"ב לא טרחו אף פעם להוציא דרכון),
למרות שיש לי, שמור ומתוייק, כל מסמך, כל חשבון, כל נייר רישמי שנושא את השם שלהם,
למרות שהיו מסוגלים למצוא ולהביא את כרטיסי הסושיאל סקיוריטי המקוריים שלהם (ואת תעודות הלידה המקוריות שלהם) - כי המסמכים האלו שמורים בכספת שלנו בבית,
אני לא בטוח שאדם מהשכבות שהשילטון הנוכחי מעוניין שלא יצביעו: צעירים, מיעוטים, INNER CITY PEOPLE וכיוצ"ב - יהיה מסוגל לעשות זאת.
ואם השילטון יצליח להביא לשינוי בחוק שידרוש REAL ID כתנאי להצבעה - שכבות אוכלוסיה שלמות יאבדו את היכולת להצביע.

vinney

Well-known member
היה לי סיפור דומה בקליפורניה...

הם לא היו מוכנים לקבל את המכתב שלהם עצמם שהבאתי אליהם כאישור כתובת.
&nbsp
&nbsp
בסוף הם כן הוציאו לי את הרשיון עם הכוכב, רק כדי לשלוח לי מכתב חודשיים אחרי שבכל זאת לא הבאתי מספיק אישורי כתובת, והייתי צריך לשלוח את המכתב חזרה במעטפה המצורפת בתור אישור הכתובת. לך תבין.
&nbsp
הדרישות אכן באות מהחוק הפדראלי, ואכן זה נראה שהכוונה היא להקשות כמה שיותר לקבל תעודה קבילה ברמה הפדראלית. קליפורניה, כמו MASS, נאלצה להתקפל אחרי שנים של התנגדות בגלל הTSA...

JimmyGee

New member
אצלנו ב- North Carolina ה Real ID הלך חלק כמו חמאה

גם 2 ילדים אחד מתחת ואחת מעל 18.
בשביל הוכחת כתובת דרשו 2 מסמכים. 1 הרשיון נהיגה, והשני בחרו 1 מה 3 שהבאתי:
Auto insurance policy with their name on it - you have to put their name on the policy anway
Their voter registration card
A letter from my daughter's college with our address on it.

Boston Guy

New member
גם אצלנו כתוב שרשיון נהיגה של ה STATE תופס...

אבל הם פשוט לא הסכימו לקבל אותו.
הם כן הסכימו לקבל TUITION BILL שעליו הייתה הכתובת של הילדה, אבל לא את הרשיון נהיגה שלה שעליו הייתה כתובת שונה. באותו STATE.

JimmyGee

New member
אתה לא מילאתה אחר ההוראות

אתה אמור להוכיח כתובת אחת עם 2 documents. לא 2 כתובות שונות עם 2 documents.

JimmyGee

New member
אם כבר בירוקרטיה, ניסיתה פעם להעביר דירה בטאבו בישראל?

יכול לקחת שנים אם הכול הולך חלק. בינתיים הקבלן כבר פשט רגל פעמיים.
פה מכרתי וקניתי 2 בתים. לוקח בין שעה ליום לירשום את הבית ב county record. והקונה לא מקבל את הכסף מה escrow עד שזה קורה.

Midriff

New member
איך קלעת

קנינו דירה בישראל לפני 18 שנה שעדיין לא נרשמה בטאבו כראוי (יש אזהרות והכל מכוסה אבל עדיין...). סוף סוף אחרי כ"כ הרבה זמן ונסיונות לדחוף אותם לזוז הקבלן (שאכן עבר פשיטת רגל בדרך) ועורכי הדין שלו התחילו להזיז את התהליך. היינו צריכים להמציא טפסים מלפני 18 שנה, זה שהיינו בדיוק בביקור דווקא הקל, לא רוצה לחשוב מה היינו עוברים אם לא היינו שם לחתום.
בין השאר זה דורש טפסים משתי מחלקות שונות בעיריה שרוצות שתגיע פיזית אליהם בשעות הקבלה חס וחלילה אי אפשר לעשות את זה אונליין או במייל (אבל היו גמישות מספיק לאפשר לנציגנו לבוא)
עכשיו הכל נתקע כי העיריה החליטה שהטפסים המקוריים שהקבלן הוציא היו עם טעויות ולכן אי אפשר להוציא לאף אחד מהדיירים את הטפסים שאנחנו צריכים.
רק אלוהים יודע אם ומתי התהליך יגמר
(הכל בישראל כמובן אם לא היה ברור)

JimmyGee

New member
מכיר את הבעיה

ומה אם להוציא שוכרים שלא משלמים או פולשים בישראל? יכול לקחת שנים, אם יש לך מזל והצלחתה.

Gay Jstreet

New member
עשית ממש סלט, האינטרס של העיריה לגבות ארנונה

ממי שרשום אצלה כבעל הנכס, לא היית צריך בכלל להתעסק
עם טפסים, אני הייתי אומר להם שאין לי כלום, שהם ישברו את הראש
נ.ב
החוזה שקנית את הדירה מהווה הוכחה שאתה בעל הנכס, בלי צורך
רישום בטאבו

Midriff

New member
יפה שאתה מבקר משהו שלא הבנת

ברור שהעיריה רוצה לגבות יותר ארנונה, אבל השינוי שהם רוצים בטפסים לא משפיע עלי ועל הנכס שלי. הם לא מוציאים לעורכי הדין את הטפסים הדרושים ולכן אי אפשר לעשות את הרישום בטאבו. ודרך אגב מה שמוכיח את הבעלות הוא לא החוזה אלא הערת האזהרה שהקבלן רשם על שמנו בטאבו לפני 18 שנה

JimmyGee

New member
איך אני אוהב אנשים שמראים בפומבי כמה אין להם מושג

ב Real Estate החוזה שקנית את הדירה זה לא הוכחה שאתה בעל הנכס. אני מחר יכול לעשות איתך חוזה על מיגדלי Trump ב Central Park .אז מה, זה אומר שהם שלך?
בישראל ההוכחה היחידה לבעלות על נכס היא הטאבו.

למעלה