דו"ח חניה בשמן שהרכב היה במוסך

נעמי23

New member
דו"ח חניה בשמן שהרכב היה במוסך

שלום רב,

קיבלתי היום בדואר רשום דו"ח חניה לתשלום על חניה ב21.12.2012.
בתאריך הנ"ל לא הייתי כלל במקום בו בוצעה החניה, ויש לי על כך הוכחות. בנוסף,הרכב הוכנס למוסך יום קודם למשך כמה ימים לבדיקות וטיפול חצי שנתי.
לצערי אין לי הוכחה כתובה שהרכב היה במוסך בתקופה זו.
מי אחראי לתשלום קנס החניה ובכלל, מי אחראי לרכב בזמן שהוא נמצא במוסך (אם בצעו עבירות תמנועה, חניה וכו)?

תודה.

shlang

New member
תגשי למוסך והמציאי מהם אישור על תיקון הרכב

בתקופה המדוברת והמציאי את האישור למח' החניה העירונית. בזמן שהרכב במוסך, בעל המוסך אחראי לכל מה שקורה עם הרכב ולכן יש לו ביטוח.
אגב, אל תצייני לאיזה צורך את צריכה אישור (ישאלו, תגידי להראות לקונה הרכב, למשל)

נעמי23

New member
דו"ח חניה בזמן שהרכב היה במוסך

הם לא יתנו לי אישור. זה היה בדצמבר, ומאז עברו 8 חודים. יטענו שלא זוכרים. הרי ברור שמישהו מעובדי המוסך נסע ברכב וחנה במקום בו עבר הפקח.
אין לי אישור מהמוסך שהכב היה שם והם גם לא יתנו לי, כדי לא להפליל את עצמם.
מה אומר החוק לגבי רכב בנמצא במוסך? באותה מידה י שנסע ברכב יכול היה לבצע עביר תנועה, ואני הייתי נשפטת.
האם יש סעיף בחוק שמגן עלי במקרה כזה?

אין לך קבלה על הטיפול??

תיארת טיפול לא קטן של כמה ימים ועוד, אין לך חשבונית או קבלה על הטיפול? אם לא, מסיבות לא כשרות, סכום הקנס מתקזז לך עם שיעור המס על הטיפול.. אם זה המקרה.

נעמי23

New member
שילמתי במזומן כי הוא לא מקבל כרטיס אשראי

ואין לי צ'קים.
טיפול קטן , תקופתי, החלפת שמנים וכו. ביקדתחי שיבדקו תקלה, ולכן השארתי את הרכב לכמה ימים.

נעמי23

New member
הרכב צולם ע"י הפקח

הרכב צולם ע"י הפקח כשהוא חונה ברחוב לא רחוק ממיקום המוסך.

נעמי23

New member
אין לי קבלה. בכל מקרה, זה היה ל]ני 8 חודשים !

מאז עשיתי שוב טיפול לרכב בחודש שעבר, ולצערי גם אין לי קבלה...

בעיה

כי אם זה היה בלי קבלה (לא חוקי) קשה לי לראות איך הם יוציאו אישור שהרכב היה בטיפול כמו ששלנג הציע, לבקש אישור כדי להראות לקונה של הרכב.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה המצב

כשניתן דו"ח הדבקה לרכב הוא נשלח לבעליו היות ואין אפשרות לדעת מי נהג בו.
יכול להיות שיש שגיאה - אולי הפקח טעה בכתיבת מספר הרכב, אולי לרכב יש "כפיל"
אבל אולי הרכב באמת חנה שם.
ראשית - כדאי שתבדקי אם בכלל יתכן שהרכב חנה שם - אם המוסך בעפולה והדו"ח מאילת - הסיכויים קלושים
אבל בכל מקרה - חובת ההוכחה עלייך - אמורה להיות לך חשבונית מהמוסך, למוסך יש יומן שמציין מתי הרכב הוכנס ומתי הוצא, בנוסף כשמכניסים למוסך נרשם הספידומטר ואת יכולה לבדוק אם וכמה נסע בזמן שהיה שם ולראות אם זה מתאים.
בכל מקרה - עלייך חובת ההוכחה - וכי איזה סעיף בחוק יוכל להגן עלייך על סמך סיפור שלך, בלי אפשרות להוכיחו - שהרכב היה במוסך?
בעבר - אני קיבלתי דו"ח חניה על רכב שאני הייתי נהגו היחיד בזמן שהייתי בחו"ל, הוכחתי זאת בעזרת חותמות הדרכון והדו"ח בוטל. - זה היה בתל אביב.

נעמי23

New member
לא יודעת איך להוכיח.

המרחק בין מיקום המוסך למקום בו חנה הרכב הו קטן מאד. כמה דקות נסיעה בלבד. כמה מוסכים נותנים חשבוניות?
ובכלל, מה אומר החוק על אחריות כלפי רכב שנמצא במוסך?
במקרה זה, גם חשבונית לא חיכלה לעזור, כיון שלקחתי את הרכב כמה ימים אחרי מתן בדו"ח, כך שחשבונית לא היתה יכולה להוכיח מתי הרכב הוכנס למוסך.
מעתה ואיךף כשאכניס שוב את הרכב למוסך, אדרוש בכתב אישור מתי הרכב הוכנס ומתי לקחתי אותו לאחר טיםול.

אם בחרת להיות מסודרת

עדיף לקבל חשבונית מסודרת כמו שצריך וברגע שהטיפול נרשם כמו שצריך אפשר להביא אישורים כפי שברזילי פירט, כי ברגע שאת משלמת במזומן והוסכם בין ביודעין ובין שלא ביודעין שהטיפול ברכב היה "בשחור", לא סביר שהמוסך יוציא לך אישורים מסודרים נוספים כי זה עלול לסבך אותו וגם אותך. אולי את לא יודעת, לפי השאלה "כמה מוסכים נותנים חשבוניות" אולי לא ידוע לך, אבל חובה להוציא חשבונית על כל טיפול ברכב שעלה כסף בכל מוסך.

*והערה חשובה

אפשר ומותר לשלם במזומן וחובה לקבל כנגדו חשבונית וקבלה. רצוי לבקש הנחה נוספת כי תשלום במזומן הוא מיידי וטוב לסוחר ושלא יגיד שזה לא משנה לו כדי להימנע מזה, זה כסף טוב ביד ומיד והוא יודע את זה. גם עם חשבונית.

נעמי23

New member
לומדים מטעויות

השאלה מה אני עוטשה עכשיו?
האם הוכחה שלא הייתי בעיר בה הרכב חנה בזמן שקיבלתי דו"ח תפתור אותי משתלום הדו"ח?
יש לי עדים , צילומים מהארוע בו השתתפתי, דהתחיל באופן אירוני בשעה שקיבלתי את הד"ו"ח.

shlang

New member
תפתור אותך מתשלום אם תביאי מישהו שיצהיר

שהוא זה נהג ברכב, אבל זה לא יתן כלום כי זה דוח עירוני ואם יש מישהו שמוכן לקחת אחריות, שיתן לך את הכסף ביד ותשלמי את הקנס, שוב, הדוח לא יבוטל בכל מקרה

נעמי23

New member
ההוכחה היחידה שיש לי היא שהייתי מחוץ לעיר.

יש לי גם עדים והוכחות שלא הייתי בעיר בזמן החנית הרכב במקום זה.
אבל מה זה עוזר לי אם לא הייתי שם?
זה בדיוק כמו חותמת בדרכון שלא אני החנתי את המכונית באותו יום במקום זה.
אם אוכיח שלא אני חניתי שם, כיון ששהיתי מחוץ לעיר, יפתרו אותי מתשלום הקנס, או שאני אחראית, כבעלת הרכב גם אם לא אני ביצעתי את העבירה? מה אומר החוק לגבי בעלי רכב שיכולים להוכיח שלא הםפ ביצעו את העבירה. האם זה מזכה אותי
אני הנהגת היחדה ברכב שלי.

shlang

New member
תראי, על פי החוק, מוסך חייב לפתוח כרטיס

עבודה לרכב ובו פרטים כמו מתי נכנס לתיקון ומתי יצא, אם המוסך הוא בפיקוח איגוד המוסכים, הוא חייב לתת לך אישור מתי נכנס ומתי יצא. אם יסרב לתת, תתלונני באיגוד המוסכים או במשרד התחבורה,
אם זה מוסך חאפר - תיאלצי לשלם את הדוח, הדוח לא יבוטל ואת תישאי בתוצאות כבעלת הרכב

נעמי23

New member
כבר שנים אני מטפלת במוסך זה שהיה אמין בעיני.

איך אני יכוהל לדעת אם הוא בפיקוח איגוד המוסכים?

למעלה