דו"ח חניה בשמן שהרכב היה במוסך

נעמי23

New member
אני סבורה שהמוסך באיגוד.

אבל אם לא פתח כרטיס לרכב, מה זה יעזור?
אין לי הוכחה. רק מכובנת אמת...

נעמי23

New member
לברזילי - הוכחה שלא אתה אשם

הוכחת בעזרת חותמת בדרכון.
אני יכולה להכיח שהייתי באותה שעה ממש בירושלים ולא בבני ברק, בה רשם הפקח את הדו"ח.
האם זה יפתור אותי משתלום
מה קרה במקרה שלך?
חניה במקום אסור
דו"ח מפוברק?
במקרה שלי, הפקח צילם את הרכב.
לא ראיתי את הצילום.
מקווה שמחר ישלחו לי ממחלקת חניה ב"ב.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא תפסת את העניין

ההוכחה שלי היתה שרכבי לא חנה שם - כלומר הפקח רשם דו"ח לרכב שלא היה או שטעה במספר (אגב - תקופה קצרה לאחר מכן הפקח ואחדים מהקולגות שלו - פוטרו - מסתבר שלא הייתי היחיד אצלו ..
ואשר לך - מסתבר לפי דברייך שאכן רכבך חנה שם - ואת אחראית לרכבך - הדיבר: "זה לא אני ... לכו חפשו את הנהג שהחנה ..." לא תופס
במקרה כפי שאת מתארת, הכולל צילום הרכב - הדרך להעביר את הדו"ח היא להגיש בקשה כתובה שאליה מצורף מכתב ממישהו + פרטיו האישיים - המודה שהרכב היה באחריותו באותו זמן ומבקש להעביר את הדו"ח עליו.

נעמי23

New member
לברזילי - OK הבנתי. זו היתה טעות של הפקח

לא נראה לי שבעל המוסך יודה בזה. ויכול להיות שבכלל לא רשם את הרכב. יכול גם להיות שאחד העובדים לקח ביום ששי בצהריים את המפתחות ועשה סיבוב עם הרכב. אולי בעל המוסך כלל לא מודע לזה. ההוכחה היחידה שיש לי +עדים רבים, שהייתי בירושלים בשעה שהררכב חנה שם וקיבל דו"ח.

shlang

New member
את לא רצינית, ההוכחה שלך ושיש לך עדים

לא מעידים על כלום, (אולי נתת את רכבך לאחר)
הרכב באחריות שלך בלבד
בעל המוסך מתחמק - אין לך ברירה ולשלם את הקנס לפני שיהיה ריבית עליו
במשפט אין לך כל עילה לצאת זכאית
את הדוח לא יבטלו - תשכחי מזה
תשובה אחרת לא תקבלי כאן, תקבלי את זה ותשלמי (לשיקולך)

נעמי23

New member
אגש מחר למוסך, ואם יסרב לקחת אחריות אשלם את

הקנס ואחפש מוסך אחר....)-:

נעמי23

New member
לעו"ד אשר ארבל

ומה עלי לעשות אם המוסך מכחיש? או שטוען שעברו כבר 8 חודשים מהמועד בו נרשם הדו"ח והם אינם זוכרים?
אם אביא הוכחה ועדים שאכן הייתי בשעה 12 בירושלים ולא בבני ברק באותו יום, האם יבטלו את הקנס?

dani666

New member
הדוח לא ניתן על זה ש*את* חנית שלא כחוק, ...

... אלא על זה ש*רכבך* כנה שלא כחוק. מכיוון שיש צילום, זו עובדה.

על רכבך - את אחראית. אם את טוענת שמישהו אחר נהג אז ברכבך, זו אחריות שלך לדאוג שהמישהו האחר ישלם את הדוח (זה דוח עיריה, אין טעם לטרוח ולהסב אותו).

הסבר

לא משנה אם באותה שעה היית בראש הנקרה החשוב הוא היכן היה הרכב אותו יכול לנהוג כל אחד
מוסך חייב לנהל כרטיס רכב מסודר ואם לא יעשה כן יימצא עובר על חוקי משרד התחבורה ורשויות המס
בקשי להשפט והזמיני כעד את בעל המוסך
נראה את פרצופו בבית המשפט כאשר הוא מספר על העדר תיעוד

נעמי23

New member
אם אבקש להשפט,

ויזמנו את בעל המוסך, הוא יכול להגיד שאני משקרת והרכב לא היה במוסך.
השופט יחליט אם אני משקרת או הוא.
לי יש רק הוכחות ועדויות שהייתי בירושלים ולא בבני ברק בשעה שהרכב שלי חנה בבני ברק.

נעמי23

New member
ברור שלא יודו שהרכב היה באחריותם באותו יום

ברור שלא יודו שהרכב היה באחריותם באותו יום. אני חושבת שזרקו ת הדו"ח המקורי שאותו לא ראיתי, ויכחישו כל קשר לחניה זו שהעטיה קיבלתי קנס.

creth11

New member
כמה דברים

1- המוסך חייב לנהל ספר מוסך לפי חוק בו נירשם כל רכב הניכנס למוסך אפילו לבדיקה ללא תשלום ( ספר זה חייב להישמר 7 שנים)
2- המוסך ככל עסק בישראל חייב לנהל ספר תקבולים לפי חוק ולרשום הכנסות גם אם לא נתן לך חשבונית ביד (רישום התקבולים חייב להישמר 7 שנים)
3- בעל הרכב אחראי לכל הנעשה ברכבו גם אם יוכיח שהיה על המאדים בזמן ביצוע העבירה וגם אם הוא עיוור בעל תעודה וחסר רישיון נהיגה.
4- חובת הסבת הדוח למבצע העבירה היא על בעל הרכב הרשום במישרד הרישוי.
5- סכום הדוח נמוך ביותר

לאור האמור ביכולתך לגשת עם הדוח למוסך ולדרוש להסב אותו על שמם או לקבל את החזר הכסף מהם אם את מחליטה לשלמו כדי להיכנס לריביות פיגורים.
במיקרה והמוסך מסרב לשלם או להמציע הוכחה שהרכב היה בתיקון ביכולתך לאיים ואף לפעול בפניה לרשות המיסים בתלונה על העלמת מס כנגד אותו מוסך תאמיני לי הנזק הצפוי לו מפסילת הספרים שלו יהיה שווה לו אלפי מונים להחזיר לך אותם 100 ש"ח ןלהשתיק את הפרשה.
לאור הנ"ל בנוסף ליכולתך להגיש תלונה ברשות המיסים את גם יכולה לתבוע בתביעות קטנות, כולל חיוב המוסך להציג את ספרי החשבונות.

סיכום - שיחה צפופה ואסרטיבית עם בעל המוסך תחזיר לך את סכום הקנס במיידית, הוא יודע שעלות פסילת סיפרי החשבונות שלו תעלה הרבה יותר

נעמי23

New member
תודה. מחר אגש למוסך.

אנימלא מבינה למה עוברים 8 חודשים מהיום בו שמו דו"ח על שמשת המכונית, דו"ח אותו לא ראיתי מעולם, ועד ליום בו שולחים מכתב רשום.
גם אם המוסכניק אדם הגון, וככזה הצטייר בעיני. אני לקוחה ותיקה שמביראה את המכונית םפעמיים בשנה לטיפול אצלו, אחיך ישכור מה היה לפני 8 חודשים???
לדעתי כששמים דו"ח על שמשת המכונית, חייבים מיידית לשלוח גם מכתב הביתה, כי כמו במקרה זה, חלפו 8 חודשים ואני כלל לא ידעתי שהוגש דו"ח.

shlang

New member
חייבים לשלוח דוח בדואר רשום תוך 1 שנה

אחרת יש התיישנות, הדוח ישלח במידה ולא ישולם דוח החלון, נהג נדרש לחנות כחוק ואז לא יצטרך לזכור עבירות שביצע בעבר,
כשתדברי עם בעל המוסך, השתדלי לדבר ברוגע כי אז הסיכוי שישלם ולא ירצה לאבד לקוחה יהיה גבוה,
תעדכני כאן איך הסתיים

נעמי23

New member
תודה....אעדכן...

בכל אופןמאני סבור שיש מקום לשלוח גם בדואר מיד עם ביצוע בעבירה, כי כמו במקרה שלי, אל ידעתי כלל שהרכב חנה במקום אבור לחניה והפריע לתנועה.....משחלפו 8 חודשים קשה יותר להוכיח וגם להזכר....

אורי ז

New member
עוד אפשרות

תגידי למוסך שאם אין לו אפשרות להוציא אישור על התיקון תיגשי למס הכנסה . ותבקשי מהם העתק קבלה. נראה מה הוא יגיד אז..

נעמי23

New member
סוף טוב....

בעל המוסך מצא את הקבלה ולפי התאריך, אכן הרכב היה במוסך. בעל המוסך שילם את קנס החניה.
תודה לכולם, ושנה טובה !!!

למעלה