דו"ח מגרמניה

אספרסו2

New member
השמש שוקעת,מחר תנץ החמה

ואתה,כרגיל,מפספס את העובדה שהגבתי בכלל לפוסט אחר.

אספרסו2

New member
יש שם פרטים

של חשבון הבנק שאליו את צריכה להעביר הכסף.שלמי וסגרי ענין.

moshehan

New member
שימו לב

לא תמיד מה שאנחנו כותבים נשמע אותו הדבר לצד השני, אז אם כל אחד יקח על עצמו לקרוא כל הודעה פעם נוספת לפני שהוא מגיב, אני בטוח שנוכל לשפר יחד, הרי כל מי שפה בפורום נמצא כדי להנות יחד וליצור אווירה כייפית וחברתית, אז בואו נראה לכולם שזה אפשרי לפתח דו שייח חברתי
,

diday

Member
אני דווקא הייתי מציע להתעלם

קשה לי להאמין שהגרמנים ינסו להפעיל מערכת גבייה בארץ עבור סכום כזה.
אם המכתב באמת מעורך דין, זה מראה שהם העבירו את זה הלאה לגורם פרטי.
זכותם לנסות לגבות את הכסף. זכותך לנסות להתחמק מהתשלום

moshehan

New member
ממש אבל ממש לא מומלץ

מי יודע לאיפה תתגלגלי בעוד מספר שנים, יש דברים שלא כדאי להתעלם מהם, זה אחד מהדברים האלה,

diday

Member
בעוד מספר שנים החוב ימחק

אלא אם כן הם ייגשו עם החוב לבית המשפט וישלמו את כל ההוצאות הנלוות.
מאד מאד מאד לא סביר.

diday

Member
מילא, אם המדינה שלך דופקת אותך

אבל מדינה אחרת?
למה שלא תתגונן אם אתה יכול?

RonspotNL14

New member
סליחה?

אם קיבלת קנס זה אומר שעברת על החוק בצורה כזו או אחרת במדינה שבה אירחו אותך כתייר ( אפילו אם זה חנייה במקום שלא מותר)לפחות תשלם אותו וזהו למה לבוא לעשות כזה בלגן ללא צורך?

diday

Member
סלחתי! כתייר אתה עוזר לכלכלה המקומית

ולמדינה ה"מארחת" יש אינטרס שתגיע.
הקנסות שעליהם אתה מדבר מיועדים בחלקם הגדול ליצירת הכנסה.
לא עם כל דבר צריך לשתף פעולה

RonspotNL14

New member
סלח לי אבל אתה באמת הזוי

אם קיבלת קנס תשלם אותו אף מדינה לא חייבת לך כלום ובטח שלא להכניס אותך למדינה אם אתה מצפצף על החוקים שבה וזה מה שאתה בעצם אומר

RonspotNL14

New member
אני מבין שאתה לא יכול להבין את המציאות

ואתה מתחמק ממנה כמו כל ישראלי שלא יודע גבולות וחושב שהוא יכול לעבוד על כולם ועל החוק כשאתה עובר עבירה בארץ שבה אתה אורח לפחות תשלם את הקנס שנתנו לך כי זה יכול גם להרוס לך כשתרצה לבקר בה שוב ותאר לך שתהיה בעוד מקום וגם שם תעבור עבירה ותקבל קנס גם אז תתחמק מלשלם?

diday

Member
חמודי, שים לב שהיא לא עברה שום עבירה

נכון שהחוק הגרמני, דין פלילי, סעיף 265 קובע ש"התפלחות" לרכבת, קונצרט וכד' היא עבירה פלילית. אבל כיוון שהיה לה כרטיס שבועי וכיוון שסביר להניח שהיא יכולה להוכיח שהיה לה את אותו הכרטיס אותו דין פלילי לא חל עליה וגם לחברת הרכבות לא נגרם הפסד שהרי היא קנתה כרטיס.
כדי למנוע עומס מיותר על בתי המשפט, המציאו חברות הרכבות המקומיות, היכן שאין כרטיסן, את הפטנט של עלות נסיעה אם אין לך כרטיס עם סכום של 40 או 60€. אתה משלם את הסכום והדבר נגמר.
אם תסרב לשלם חברת הרכבות יכולה לנסות לתבוע/לדרוש ממך את הסכום בדין אזרחי - על פניו זה מה שהם מנסים לעשות כאן, אבל כיוון שאין לי את המכתב ברור שזו השערה בלבד - ואם לא יצליחו הם יכולים להגיש תלונה במשטרה/פרקליטות.
הפרקליטות תחליט אם לתבוע או לסגור את התיק.

נראה לך שיש סיכוי סביר שההחלטה תהיה תביעה?
אם כן, ראה הודעתי הקודמת.
וגם אם זה יקרה, ברגע שהיא יכולה להוכיח שהיה לה כרטיס ועוד כתיירת הרבה יותר מסביר להניח שבשל חוסר עניין ציבורי (הקשקוש הרגיל שהם משרבטים) ו(יותר חשוב)כיוון שסביר שהיא לא תעשה את זה שוב, התיק ייסגר.

RonspotNL14

New member
העובדה היא שהיא נסעה ללא כרטיס

וקיבלה על זה קנס זאת אומרת שהיא כן עברה עבירה ....

diday

Member
אוי, אתה מייגע

אין שיעורי אזרחות יותר בארץ, או שהיית בים באותם שיעורים?
שמעת על הפרדת רשויות?
אותה הפרדת רשויות שאינך מבין בין המחוקקת השופטת והמבצעת, קיימת גם בדין הפלילי בין החוקרת, התובעת, השופטת והמבצעת.

למזלנו אינך שופט גרמני. בתי משפט גרמנים כבר קבעו את מה שניסיתי להסביר בהודעתי הקודמת. הסבר שנפל על אוזניים ערלות או על מי שמתקשה בהבנת הקריאה או שניהם.

נראה שאני צרך לקחת חזרה את מה שכתבתי קודם "כשתגדל, תבין".

RonspotNL14

New member
מה הקשר לשופט גרמני?ו או שיעורי אזרחות?

היא קיבלה קנס של 40 יורו כי לא נסעה עם כרטיס?? כן היא התחמקה למשלם? כן היא קיבלה קנס גבוה יותר ומכתב הביתה ? כן זה שאתה מתחמק מהמציאות זו הבעיה שלך לא שלי

diday

Member
מציאות מהסוג של: זבוב בלי רגליים לא שומע?

אם לזו כוונתך, אז כן. אני מתקשה עם הסקת מסקנות מסוג זה.

למעלה