דחוף
סקר משק הבית הגאה

IRIT ROSENBLUM

New member
דחוף../images/Emo70.gif סקר משק הבית הגאה../images/Emo34.gif

בימים אלו אנו עורכים סקר על כוחו הכלכלי של משק הבית הגאה. נודה לכם מקרב לב, אם תסכימו להשתתף ולמלא השאלות המצורפות. אין צורך להזדהות, אלא שאת התשובות הנכם מתבקשים לשלוח לדואר האלקטרוני שלנו [email protected] . אנו מייחסים חשיבות רבה לכוחה העולה של הקהילה וכל אחד יכול לתרום. תודה מראש. נעה רכזת מחקר משפחה חדשה

אברקסס

New member
סקר בעייתי

אני ובת זוגי בקושי מגרדות את התחתית של השכר הכי נמוך על פי הסקר (נכון, שתינו גם סטודנטיות, אבל בכל זאת משק בית עצמאי). אנחנו לא מתעניינות ב"צעקה האחרונה", לפעמים אנחנו בכל זאת צריכות לקנות איזה בגד או נעליים, אבל גם אז זו לא "צורת בילוי". ואנחנו לא "עניות" - יש לנו כסף ללמוד, ומחשב (אפילו שניים) ונוסעות כל שנה לחו"ל למשפחה ולחברות. אני הייתי רוצה שאת כוחה העולה של הקהילה לא ינצלו כדי להוציא מאיתנו כסף" בדרכים של פילוח שוק מדויק, אלא בפיתוח שירותים / חקיקה / ארגונים מותאמים לצרכינו היחודיים. אני חושבת שארגון "משפחה חדשה" עושה עבודה חשובה בהקשר זה, ושאת ההתעסקות בכוח הכלכלי של הקהילה כדאי להשאיר למשרדי פרסום ולמי שהקפיטליזם זה העבודה שלו. השאלות על "כוח הקניה" שלנו נוגעות בעיני לחלק ההומואי של הקהילה ההומולסבית, ואולי ממחישות את הבעייתיות שבהגדרה הקהילתית השמה יחד משקי בית של שני גברים ומשקי בית של שתי נשים. לי יש תחושה ש"כוח הקניה" של משפחות לסביות הוא כוח האי-קניה, האלתור וההסתדרות. הכוח "להגיד לא" לציפיה החברתית שנחדש את המלתחה כל עונה ושנגדיר את עצמינו בעזרת חפצים...

פרח7

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה בגדול אבל מתלבטת... וכהרגלי, אני מהרהרת בקול, הצגת האוכלוסיה ההומולסבית כקהילה חזקה כלכלית, יכולה, בעולם זה שמעריך חומר (בעל המאה הוא בעל הדיעה) , להעלות את קרנה של הקהילה (ומעניין שלא נשאלנו בסקר על השכלה). אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה. מתוך רצון למכור לנו..תבוא הכרות ואחר כך הכרה בנו. אז בעצם השאלה כפי שאני רואה אותה: האם אנחנו מוכנים למכור עצמנו ככח כלכלי כדי לקבל בעתיד הכרה בזוגיות שלנו. חושבת שעשייה פוליטית משמעותית לא תבוא לפני שינוי בלב הבוחרים.

גם לי יש הערות

גיל ומין- לא ברור של מי- של מי שממלא? אם אתם רוצים של שני בנות או בני הזוג כדאי שתערכו את זה בהתאם.
כדאי לשאול גם על הרכב המשפחה- נניח אם אני מסמנת נקבה- מה אתם יודעים מזה על הרכב משפחתי: האם אני אם חד הורית מתרומת זרע? אולי חצי של זוג נשים ? אולי אני מגדלת ילד בשותפות עם גבר- שאינו גר בביתנו?
באפשרויות המין- להוסיף גם טרנג'נדר.
שכר חודשי:אכן הטווח מעיד על אמ.. חוסר גישות חברתית. או אולי על אופטימיות? אתם מתחילים מ5,000 ש"ח. יש רבים ורבות שמרוויחים פחות. חוץ מזה האם אתם מתכוונים לשכר או אולי להכנסה המשפחתית? (שכוללת את כל ההכנסות של בני המשפחה, כולל גם הכנסה משכר דירה , נניח) יש לי עוד הרבה הערות- אם תרצו אני אוסיף. אני מעירה מכיוון שזה התחום שאני עוסקת בו ואני מאוד לא אוהבת למלא שאלונים שאני יודעת שהמידע שאפשר להפיק ממנו אחר כך יהיה מוגבל- בגלל האופן שבו נשאלו השאלות. בנוסף- כמו ההערה שכבר קיבלתם כאן- גם לי מפריעה ההרגשה הכללית שמטרת השאלון היא לבדוק "כמה כסף אפשר להוציא מהקהילה". אני הייתי שמחה אם תוכלי לפרט קצת יותר על מטרת הרכבת השאלון.

טוב מצויין !

תודה על ההערות והן מצויינות א. מטרת השאלון להבין כי הקהילה היא קהל צרכני חשוב, איכותי אינטליגנטי, צריך להאמץ בשבילו. ובהחלט לא במובן, של קהל שיש לסחוט אותו, שינסו !!. כך גם עולה מהתוצאות שקיבלנו עד כה. ב. בהכנסה הכוונה לשני בני הזוג, לכן היא מתחילה מ 5,000 משק בית הוא יחידה כלכלית שלמה. ג. טרנסג'נדר, בהחלט נכון. ד. המין מייחס רק למין של בני הזוג, נשים או גברים. גם במקרה של חד הוריים יש לרשום את מין ההורה היחיד. תודה מקרב לב נעה

שמנתולה

New member
בקשר לסעיף ב'

זה נחמד שהתייחסתם לשני בני הזוג, אבל פיספסתם קצת... מה אם רק אחד מבני הזוג עובד כרגע? המינימום של סעיף ההכנסות צריך להיות 0. כל מספר אחר מעיד על חוסר מודעות חברתי.

ציבונה

New member
מה זאת אומרת אין צורך להזדהות?

ברגע שאני שולחת את זה באי מייל מייד יודעים מי שלח. מה שנקרא סקר מאד מאד מאד לא אנונימי.

אבא גאה

New member
אין לך מייל תחת השם ציבונה?

מה שנקרא זה לא איכפת להם ממי זה בדיוק.... יש מי ששולח תחת המייל שלו ויש מי שתחת השם החסוי....

ציבונה

New member
לא אין לי תחת השם ציבונה.

וגם לא בא לי לפתוח רק בשביל למלא את הסקר הזה. וגם לא ברור לי מה החשיבות שלו. מה. להגיד למפרסמים שאנחנו כוח קנייה? אני חושבת שהם יודעים את זה. ומי שמפרסם בקהילה יהיו לו נקודות זכות גם ממני בלי קשר לרמת ההכנסות שלי. ולגבי פינוק במסעות קניות וקניית הצעקה האחרונה? זה בין כה וכה לא אנחנו.

אבא גאה

New member
את צודקת

אירית את כאן? יש מי שלא מפנקותים את עצמן במסעות קניות ועדיין הן כוח קניה גדול מאוד, יש מי שלא קונות צעקה אחרונה ועדיין מוציאות הרבה כסף על בגדים, הצגות, צעצועים, ספרים וכו'.... חשוב שידעו שמי שמפרסם בקהילה יקבל נקודות זכות....חשוב ישדעו שאנחנו שמים לב למי שמפרסם אצלנו ולמי שמפרסם משהו הומופובי.... אולי הסקר צריך להראות מודעות שלנו לפרסום וככזה יוכיח כוח קניה מתוך מודעות.

את טועה, אין בעיה לעשות אי מייל זמנ

אין בעיה לפתוח אי מייל זמני בהוטמייל, או יהו או כל פורטל אחר שמאפשר זאת. באופן חד פעמי להשתמש בו. ומי שאין לו בעייה עם האי מייל ישלח. אין לנו שום כוונה לנצל את המיילים או לעשות בהם כל שימוש. הסקר נועד לקדם את האינטרס של הקהילה . אז בכל זאת נודה מאד אם תעזרי. בברכה נעה

למעלה