דיברנו לאחרונה על השינוי של סקאלי

1Shir

New member
דיברנו לאחרונה על השינוי של סקאלי

מסקפטית למאמינה... אני חושבת שאולי הפרק ALL THINGS היה המפתח המרכזי לשינוי הזה. סקאלי פתאום התחברה לרוחניות שבה. אני בכוונה לא אומרת שהיא נהייתה רוחנית יותר, כי כמו שקולין ההיא אמרה לה, אולי סקאלי יותר פתוחה לדברים ממה שנדמה לה. אני מאמינה בזה. אני חושבת שסקאלי אף פעם לא רצתה להודות עד כמה היא מאמינה בדברים שאין לה הוכחות לגביהם. כמו שהיא לא רצתה להודות לאן לדעתה צריך ללכת הקשר שלה עם מאלדר. ובפרק הזה אני חושבת שהיא נפתחה יותר והודתה בשניהם. מה דעתכם? ועוד שאלה לגבי ALL THINGS הפעם על מאלדר - לדעתכם הוא נעלב בתחילת הפרק כשהיא אמרה לו שהיא לא רוצה לבוא איתו?

אני אתחיל מהסוף

ברור שהוא נעלב.. בגלל שני דברים לדעתי: גם בגלל שהיא סירבה לבוא איתו וגם בגלל שפתאום היא הראתה לו שיש לה דברים "טובים" יותר לעשות וזה בעיקר אחרי שNEVER AGAIN היא בעצם טענה שהיא מרגישה שהתיקי X לא באמת שלה, שהיא לא חלק מזה. ולדעתי בתקופה ההיא הוא כבר היה בטוח שהיא חלק מזה ולוקחת את החסרונות והיתרונות של זה. ועכשיו לסקאלי: גם אני חושבת שהיא עברה איזה סוויץ' רציני בפרק הזה. שהיא הבינה פתאום דברים חדשים על עצמה ובעיקר על הקשר שלה עם מאלדר- מקצועית ואישית.

1Shir

New member
כ"כ מתבקש האזכור של NEVER AGAIN

לצד הפרק הזה... בעצם בשניהם היא קצת עשתה לו אותו דבר... מעניין, מה את חושבת גרם לשינוי שבין 2 הפרקים?
(איך שאמרת שהוא תופס את החלק שלה באקס פיילס) אז חוץ מזה בשני הדברים שציינת איפה העלבון שלו אישי ואיפה יותר מקצועי ושייך לאקס פיילס? (מצטערת על כמות השאלות)

1Shir

New member
ניסיון שני

1. האם לדעתך העלבון של מולדר היה אישי בתור חבר או מקצועי בתור שותפ/ה לאקס פיילס או גם וגם? ואם גם וגם, אז בשני הדברים שכתבת (שהיא לא נוסעת איתו ושיש לה דברים אחרים לעשות) איפה האישי ואיפה המקצועי? 2. למה מולדר חושב שסקאלי מרגישה אחרת מאשר ב-NEVER AGAIN? איפה היה השינוי ומה מסמל אותו? מסכנה.. לא מספיק הלימודים יש לך גם אותי על הראש

השעה 6 בבוקר

עוד 3 שעות מבחן, עוד לילה לבן עבר על כוחותינו. בהתאם לכך אני מבקשת התחשבות ואל תשפטו בחומרה את גיבובי השטויות ההולכים לבוא: 1. אני מניחה שהעלבון היה גם אישי וגם מקצועי אם כי בטח יותר מקצועי כיוון שאצלו הגבול בין עבודה לחיים אישים אינו קיים. הוא רואה את חוסר רצונה לבוא איתו כעלבון לעבודתה בתיקי ה X ובכך כפגיעה אישית. אין אצלו את הגבול פה מתחילה העבודה ופה מתחילים חיי, ולפיכך אי אפשר לקבוע בדיוק "איפה האישי ואיפה המקצועי". 2. למה הוא חושב שהיא מרגישה אחרת? כי עברו 3 שנים מאז, כי היחסים בינהם קצת השתנו מאז, כי אם הבעיה לא נפתרה מה היא עושה שם אחרי 3 שנים? שום דבר לא מסמל את השינוי מלבד הזמן, אין נקודה ספציפית שהשינוי התרחש כי יקירתי, שינויים לוקחים זמן, הם לא באים ברגע אחד.

1Shir

New member
../images/Emo51.gifעל נסיונך הנועז לתשובה!../images/Emo140.gif

מקווה שהמבחן עבר בסדר! ומה זה השיטה הזאת של לילה לבן לפני מבחן?!

Gilliana

New member
אני דווקא לא מסכימה

all things היה בהחלט אבן דרך משמעותית להבנת השינוי שחל אצל סקאלי, אבל בהחלט לא המפתח. לדעתי המפתח העיקרי לשינוי שחל בסקאלי היה מחלת הסרטן, ואחריו - הגילוי של אמילי. למען האמת, סקאלי מעולם לא היתה סגורה לאפשרויות הקיצוניות, היא בעיקר התווכחה עם מאלדר וניסתה לסתור את דיעותיו, אבל כפי שאני תמיד אומרת, היא מעולם לא היתה אטומה בסגנון ג'ון דוגט. לכן אני גם מוצאת כי כל השוואה ביניהם עושה עוול גדול. הסוויטש היחיד שחל אצל סקאלי לדעתי בפרק הזה, הוא ההבנה לגבי הקשר והיחסים שלה עם מאלדר.

eve6

New member
אני דווקא כן מסכימה...עם גילי

אני טוענת שסקאלי מאז ומתמיד היתה אדם רוחני, הרבה יותר ממאלדר. אמנם היא רוחנית אכולת ספק (בעיקר באדיבות הערותיו הציניות של מאלדר יקירנו
) אבל עדיין יש לה את זה לדעתי. לעומתה, האמונה של מאלדר לא נבעה לדעתי מרוחניות כלשהי, אלא יותר מהפתיחות האינטלקטואלית שלו וגם כמובן מה"רצון להאמין". אמרתי את זה כבר פעם או פעמיים - אבל לא נורא, תסבלו
- ה"נוקשות" (כביכול) של סקאלי נובעת מהעובדה שקשה לה עם תופעות שלא מוגדרות בחוקים או בתבניות מוכרות כלשהן (דת או חוקי המדע). ולגבי השאלה על ALL THINGS : בעיני הפרק הנ"ל לא קידם את סקאלי מבחינה רוחנית (לא היה לה לאן להתקדם), אולי יותר סוג הארה פסיכולוגית אישית שכזו.זה שהבודהה (?) דיבר אליה...או היא אליו...או מה שלא היה שם, לא עושה את המסע שלה לרוחני יותר. אולי רק באוירה.

1Shir

New member
זה נכון.. לסקאלי כאדם יש יותר אמונה

יש לה יותר ביטחון ואופטימיות בחיים מאשר למאלדר נראה לי.. נכון שאצל מאלדר זה נובע מפתיחות אינטלקטואלית כביכול, אבל בשביל להיות רוחני צריך גם חיבור רגשי בעיני... וגם את זה יש לו, אני חושבת שזה הולך ביחד. נכון שאצל סקאלי הבסיס הרגשי כנראה יותר חזק. אבל - יש כאן משהו קצת סותר בעיני - איך אפשר גם להיצמד לחוקים וגם להיות רוחני?

Gilliana

New member
אין בכך שום סתירה

וזו הטעות הנפוצה, הנובעת לצערי מסטיגמות שהוחדרו על אנשי מדע נוקשים ודטרמיניסטים. כמו שאמר מאלדר ב-"טמפוס פוג'י" - כאשר הבורות נטענת בהתמדה, היא הופכת להיות מקובלת בדיוק כמו האמת וזהו בדיוק העניין שלפנינו.

1Shir

New member
אני לא חושבת שאפשר להגיד עליי את זה

הסתירה שדיברתי עליה, זה משהו שבא מתוכי, וגם אם זה לא נכון - זה לא משהו שאימצתי כשותפה לבורות הכללית... אני לא כזאת. אני לא אומרת שאיש מדע לא יכול להיות רוחני. אבל למה שבנאדם שיש בו רוחניות, יהיה חייב חוקיות? זה נראה לי סותר. הרוחניות אמורה לחפות על חוסר החוקיות. לא אמרתי שזה לא יכול להיות, אלא ביקשתי הסבר!

Gilliana

New member
לא הבנת אותי

אני אנסה להסביר אחרת: ישנן סטיגמות המטובעות כ"כ עמוק בתוכנו עד שאיננו מודעים כלל לכך שמדובר בסטיגמות (ואין כאן שום קשר לבורות, אלא לחינוך ומוסכמות חברתיות). למשל - להתפשט בפומבי נחשב בעינינו בעייתי במקרה הטוב, וטאבו ברוב המקרים - אבל מי אמר שזה רע? הרי האדם נברא (ונולד) עירום, אם כך - מדוע אנו מסתייגים כ"כ מעירום? מכיוון שבמשך דורי דורות חונכנו לכך. גם ברוחניות יש חוקיות - הכל כפוף בסופו של דבר לחוקי היקום, או הטבע, אם תרצי ואם לא יהיו חוקים - יהיה כאוס, תוהו ובוהו. דברים צריכים להתנהל עפ"י סדרים מסויימים והם אכן מתנהלים כך, גם ברוחניות - לכן הדברים אינם סותרים. מקווה שעכשיו הצלחתי להבהיר את כוונתי...

1Shir

New member
אנחנו מגדירות אחרת "רוחניות".

בשבילי רוחניות לא חייבת להיות עם חוקיות מוגדרת...

eve6

New member
אולי יש איזה בלבול

בין "רוחניות" ל"דתיות". הרוחניות של סקאלי לדעתי לא מתבטאת בדתיות שלה, אלא בעובדה שראינו אותה הרבה פעמים נתקלת בתופעות, חלומות וחזיונות שלא ממש מתאימים לסטיגמה של אדם "רציונאלי"... הדוגמה הכי בולטת שאני יכולה לחשוב עליה זה כשהיא רואה את רוחו של אביה ב- BEYOND THE SEA. עניין החוקיות יותר מתחבר לדתיות, והדוגמה הקלישאית היא כמובן עשרת הדברות. דרך אגב, יש ה-מ-ו-ן מדענים דתיים. אני חושבת שבעיקר פיזיקאים, משום מה...אז כנראה שמבחינתם אין סתירה בין חוקי המדע לחוקי הבריאה.

Gilliana

New member
לא, לא התכוונתי בכלל לדת

דת מבחינתי נמצאת לגמרי מחוץ למשוואה כרגע - אני מדברת על רוחניות נטו.

1Shir

New member
הנה לזה התכוונתי, תופעות לא מוסברות

התכוונתי לדברים שאי אפשר להסביר, לקטלג או לתת להם הסבר רציונלי... זאת רוחניות בעיני.. אבל אולי אני משתמשת לא נכון במושג הזה?

למעלה