דיברנו לאחרונה על השינוי של סקאלי

FeLL67

New member
לגמריי מסכימה איתך ועם גילי.

לאורך כל מה שנכתב פה

אולי האדם נברא עירום

אבל אל תשכחי מה הדבר הראשון שעשה כשקיבל בינה אחרי שאכל מעץ הדעת... אז כנראה יש סיבה להסתייגות שלנו מעירום.

Gilliana

New member
כן, אם מסתכלים על זה מהאספקט הדתי

אבל אם נסתכל מהאספקט הטבעי (כפי שאני כמובן מעדיפה) - אזי ממש אין שום סיבה. אל תשכחי גם שאת התנ"ך כתבו בסופו של דבר בני-אדם, בתקופה שבה כבר עירום נחשב לטאבו...

the scout

New member
תיקון

הנ"ך נכתב בידי בני אדם - נביאים. התורה נכתבה בידי ה'. (אני חיבת. מה לעשות. זה היסוד של האמונה שלי).

Gilliana

New member
אבל זהו בדיוק צילה...

... מדובר באמונה, לא בעובדה, ועם כל הכבוד (ויש לי), זו לא האמונה שלי כך שאני בוחנת את הנושא מכל הצדדים האפשריים.

the scout

New member
בלי להקלע לויכוח תאולוגי

אלא רק מבחינת ההגיון- איך בני האדם יכלו לכתוב את התורה אם יש שם כ"כ הרבה דברים שרק עכשיו אנחנו מבינים שהם נכונים, כמו אופן בריאת העולם? איך אדם רגיל היה יכול לדעת איך זה קרה?

חבר'ה

אני כבר רואה לאן זה מוביל. תעשו טובה תעברו למסרים, מסנג'ר אי סי קיו, טלפון או שני גביעי אשל מחוברים בחוט, אבל גלשנו לאללה, לא רוצה שתתחילו לי ויכוחים.

Gilliana

New member
ההערה הזאת היתה מיותרת

תני לנו בבקשה את הקרדיט לגבי זה שאנחנו יודעות בדיוק מה מתאים ומה לא מתאים לפורום - אנחנו ילדות גדולות.

לא מיותרת בכלל

ואני בטוחה לגמרי שאתן יודעות מה שאתן עושות. אבל עקב כך שמדובר בנושא שלא יבוא על פתרונו, לפחות לא בעתיד הקרוב והרחוק ובטח לא על גבי הפורום, וכשהנושא לא קשור לפורום, עדיף עקב רגישותו (אולי לא לכן אבל לאחרים אולי כן) להעביר אותו לאפיק שיחה אחר.... זה לא נאמר כדי לפגוע או להכעיס אלא רק ברוח טובה. וכמו שאני נותנת לך קרדיט לגבי זה שאת יודעת מה את עושה תני לי בבקשה את אותו הקרדיט גם.

Gilliana

New member
ואם תראי את תגובתי לצילה

(עוד לפני שקראתי את ההערה/בקשה שלך) - אז תביני שעצרתי את הדיון בלי לדעת בכלל שביקשת לעצור אותו. לא חשבתי חלילה שזה נאמר כדי לפגוע או להכעיס, שלא תביני לא נכון. רציתי רק להסביר שאני יודעת מתי לשים סטופ ולטעמי לפחות, קצת קפצת עם ההודעה הזו מוקדם מדי, מבלי שנתת לא לי ולא לצילה צ'אנס לעצור את הדיון - ועובדה שעצרתי אותו בלי שום קשר. וקרדיט אני נותנת לך מהיום ועד להודעה חדשה - את זה את כבר יודעת.

Gilliana

New member
את צודקת, אני באמת לא רוצה...

... להכנס לוויכוח תיאולוגי מעל גבי הפורום - אבל יש לי הרבה מאד מה להגיד בנדון. אולי נשמור את הפולמוס הזה לפגישה הקרובה של הפורום.
דרך אגב, הכוונה המקורית שלי לא היתה לעורר וויכוח אלא רק להציג אספקטים שונים. רק לסיום: אנחנו ממש לא מבינים עדיין איך נברא העולם. תאורית המפץ הגדול (שגם היא שנויה במחלוקת ויש כיום תאוריות הסותרות אותה) אינה מקבילה כלל וכלל לתיאור בריאות העולם בתנ"ך וזה רק על קצה קצה המזלג...

the scout

New member
אז נסיים בהמלצה:

גילי- אם יש לך זמן, אני מפנה אותך לספר בשם "בראשית ברא" של פרופ' נתן אביעזר. הוא מסביר איך בריאת העולם מתאימה לכל מה שהמדע מגלה. ועוד משהו סופי- גם אני לא יודעת בדיוק איך נברא העולם. התיאורים בספר בראשית לא ממסבירים במיוחד וגם מאוד "בומבסטיים"- מה זה "ויהי אור" מה זה "תוהו ובוהו", אבל אני משתדלת לקרוא את המקרא בשילוב עם פרשנים, דבר שיכול לעזור. אם את לא מתנגדת לקריאת התנ"ך, אז אולי זה יתן לך עוד אספקט.

Julia307

New member
לדעתי

הסיבה העיקרית ל"מהפך" של סקאלי לא מגיע מהראציו (לעומת מאלדר שזקוק להוכחות כל הזמן, גם אם הן על גבול המיסטיקה), אלא מהרגש. הקירבה הרומנטית שלה ושל מאלדר גרמה לה ללכת בדרכו. וכשהוא נעלם נוצר וואקום, והיא הרגישה צורך למלא אותו על ידי נטילת מקומו. זו הדרך שלה להתמודד עם האובדן . הפרק all things גם הוא דוגמא לאובדן רומנטי (גם אם מהעבר) שסקאלי חווה. בכלל במשך הסדרה כל גבר שהתקרב אליה במובן זה נעלם, נפגע או מת. כנראה זו הדרך שהיא אמצה להתמודד עם זה. אני לא אהבתי את הבחירה של התסריטאים ליצור סקאלי קדושה ונזירית (אגב בראיון שנתתי אליו לינק בפורום, מודים שניים מהתסריטאים של הסדרה שגם הם התנגדו למגמה הזו. אפשר בהחלט וראוי להעביר ביקורת, שכן יש איזשהו עיוות בסיטואציה כזו).

FeLL67

New member
*חפירה*

מאלדר הוא באמת זה שבעצם כל הזמן צריך את ההוכחות מסכימה לגביי ה"רוחניות" של סקאלי,מאלדר תהה פעם למה היא מאמינה בניסים בדת- אפילו אם המדע לא יכול להסביר אותם. רוחניות ודת היא עניין של אמונה, מה שאצל סקאלי הוא תהליך עמוק ומורכב. שלא בא בקלות כלל וכלל. מאלדר הוא "פתוח-ראש" יותר, לעומת סקאלי שיותר עם הרגש,ולכן היא גם רוחנית יותר בעיניי, סקאלי רק מחפשת הוכחות -משהו להאחז בו, יציבות כלשהי. כשהמדע לא מספק לה את זה היא פונה לדת - ובפרקי הדת היא דווקא כן מאמינה באיזה תופעה שהמדע לא יכול להסביר. מה שמעיד שהיא לא "סגורה" כ'כ, אלה שלזכות באמונה שלה לוקח זמן. ושינויים לוקחים זמן. הראיון- שוב תודה, הדבר הכי טוב שקראתי בזמן האחרון. ג'יסז לא רוצה לפתוח את הפה על הנזירה שהם עשו מסקאלי, מה הקטע לאזעזל ?! [ "לא אנושי" זה מונח מעניין שראיתי שהוזכר בהקשר] בכל מקרה- כל קשר רומנטי של סקאלי עם גבר נגמר באסון אחר. לעומת ה"נשים של מאלדר" שחייבות להיות מעצבנות במיוחד
[לפחות בעיניי^^] ואז עוד מתפלאים למה סקאלי לא מתנהגת כרגיל. בסופו של דבר -אני מאמינה שסקאלי הגיעה לנקודה שבה מאלדר עומד ואולי אפילו עברה אותו. חחח, עכשיו נזכרתי בזה משומה בפגישה הראשונה שלהם
, כשמאלדר אמר "בגלל זה הם שמו את הI בFBI" ובעונה ה9 - You will learn the truth is not found in science, or on some unseen plane, but by looking into your own heart.

FeLL67

New member
אני מניחה שזה תלוי

באיך שאת מבינה את המושג "רוחניות" בעיניי לפחות רוחניות היא תחום עוסק במימד פנימי כלשהו וחבוי במציאות החושית, במוחשית והגלויה לעין. [ וואו- למה בשיעורי ספרות יוצאים לי רק משפטים עילגים?] ככה שאין לי בעיה ישירה עם להיות אדם "רגשי"/"עמוק" יותר ולהצמד לחוקים דת דורשת היצמדות לחוקים. לא משנה מהוא רצון הפרט, ואם זה לפני האינטרסים שלו. יכול להיות שדת זאת סוג של ביטוי לרוחניות מבחינת כל הקטע של טרנסצנדנטיות. או שלא ><

1Shir

New member
כנראה שזה באמת תלוי בהגדרה...

כי בשבילי רוחניות בגלל שהיא לא רציונלית אין לה חוקים... אבל אולי זה פשוט סגנון שונה. בגלל זה לי קשה יותר להבין את סקאלי..

Gilliana

New member
נטשתי??? ממש לא!

להיפך, ביקשתי ממך לתת דוגמה ולא קיבלתי עד עצם הרגע הזה...

1Shir

New member
עניתי לך כתגובה למה שכתבה מיכל..

זאת לא בדיוק דוגמא קונקרטית (אם תרצי אני אנסה להמציא אחת) אבל זה הרעיון הכללי.. אם לא הבנת אז נמשיך כאן

Gilliana

New member
אה, אז באמת לא הבנתי

טני יודעת שלא קל למצוא דוגמה אבל מצד שני, קשה לי להבין בכלליות מה כוונה לחוסר חוקיות ברוחניות. אולי אני אשאל אחרת: תני לי דוגמה לארוע רוחני מבחינתך.

למעלה