דיברנו לאחרונה על השינוי של סקאלי

לי יש דוגמא

אתמול הייתי בפאב והיה שם לוח קליעה למטרה ובעיניים עצומות זרקתי חץ והוא פגע בדיוק בעיגול הקטן האדום באמצע הלוח.. טוב זאת לא חוויה רוחנית אבל הייתי חייבת להשוויץ בזה!! ועוד הייתי שיכורה!!! טוב אני אשתוק עכשיו.

1Shir

New member
נגיד שהיתה לי טלפתיה..

שזה מבחינתי משהו בלי הסבר רציונלי או עם חוקים.. אי אפשר לדעת מתי ולמה זה יבוא אבל זה קורה.. סתם דוגמא דבילית אבל מנסה להבהיר את הפואנטה

1Shir

New member
ועוד דוגמא מבחינתי

עצם האמונה שלי שהדברים שקורים לנו לא קורים סתם מבחינה מקרית הסתברותית, אלא יש להם משמעות עמוקה נפשית מורכבת, ושום דבר הוא לא סתמי ומקרי, מבלי שיש לי איזו הוכחה לכך, אלא זו רק אמונה שנובעת מתחושה - זאת רוחניות בעיני... אין כאן איזה משהו נגלה לעין, איזה רציונל או חוק, זאת סתם תחושה סובייקטיבית שלי... ומישהו לידי יכול להאמין בדבר אחר לגמרי.. וזאת הרוחניות שלו.. ואותו אדם גם יכול לשנות את דעתו לגבי האמונות הללו... מקווה שהייתי קצת ברורה ולא סיבכתי עוד יותר..

Gilliana

New member
לא, לא סיבכת בכלל

אבל כמה דברים: א. תחושה לא נובעת מהאוויר בד"כ - תחושה נובעת מאיזשהו ניתוח רציונלי של סיטואציות (גם אם הוא לא נעשה במודע), כך שהתחושה שהכל מכוון ולא קורה במקרה היא לאו דווקא תחושה ספיריטואלית בלתי מבוססת, אלא בהחלט (ואני אישית משוכנעת) שהיא מגיעה כתוצאה מתצפיות ונסיון, כלומר, במילים אחרות, מחקר. לכן, יש לתחושה הזו חוקיות מסויימת והיא לא סתמית וחסרת הסבר. ב. אני לא חושבת שיש נושא רוחני כלשהו שאני לא יכולה למצוא לו ביסוס ו/או אחיזה מדעיים, גם אם לא כולם מוכחים - אבל התאוריה, בהחלט ניתן. לכן אני אומרת שהמושג "רוחניות" בעצם לא בדיוק קיים משום שהכל חלק מאותו יקום, או טבע אם תרצי - גם אם לא את הכל אנחנו יכולים למשש מוחשית באמצעות אצבעותינו. ג. אם ניקח למשל את תחום הפילוסופיה, שהוא תחום רוחני לחלוטין, נגלה שגם לו יש חוקים שהוא מתנהל לפיהם. למשל - כאשר נוצר פאראדוקס מסוים, ננסה למצוא את מקורו, לפתור ו/או להבין אותו (גם אם לא תמיד נצליח), אבל עצם הנסיון הזה, מעיד על קיומה של החוקיות. בשורה התחתונה - לדעתי אין ביקום שאנו חיים בו לא מקריות ולא כאוס, קיימים חוקים, גם אם לא תמיד ברורים, לגבי התנהלותו של כל אטום וכל קווארק, ואין הבדל בין מה שאנו יכולים לראות או לחוש באופן פיזי לבין מה שאנו חשים באופן שכלי, או רוחני אם תרצי. מקווה שאני לא סיבכתי...

FeLL67

New member
בכל דבר יש חוקיות

ופה אני מגיעה למה שגילי אמרה בעניין הסטיגמות. רוחניות היא בעינייך אמונה שנובעת מרגש- במשהו לא מוכח ? הבנתי נכון? זותומרת שאם אני מאמינה במשהו שאני לא רואה בו חוקיות מסוימת, זה משהו רוחני? חחחחחח סיבכתי את עצמי. בכל מקרה כמו כותרת ההודעה הזאת אני מאמינה שבכל דבר יש חוקיות השאלה היא אם אנחנו מסוגלים להבחין בה. כל אחד ואחד מאיתנו כי כמעט לכל דבר שאין לו הסבר "מדעי" יש תיאוריה כלשהי

Y. Welis

New member
יותר נכון לומר שאנחנו מחפשים חוקיות

בכל דבר. אני לא חושב שליקום משנה אם נמצא או אם לא. אשר לרוחניות - אני מניח שברגע שנוכל לנסח חוקים ברורים (או אקסיומות) למהות הרוח האנושית, נוכל גם ליצור חיים בדמותינו, ולהיות לאלים באמת ובתמים. עד אז, אנחנו נדונים בעיקר לשאול שאלות, ולקבל תשובות עקיפות בלבד.

Julia307

New member
נדמה לי שזה

מתבטא לא רק בפרק אלא בכל הסדרה. אגב, מעריצי "תיקים באפלה" אפילו הקימו אתר בשם, כנסיית דיינה סקאלי הקדושה (אני יכולה לחפש את הלינק). גם במאמר שחיברתי ושמתי בפורום הצגתי בפירוט את מה שמשרת המיקום הזה בו שמו את הגיבורה הנשית, דיינה סקאלי. ובצורה מפורשת , שוב באותו מאמר שנתתי אליו לינק, מפורטות כמה סיבות שגרמו לכך: הרצון לבדל אותה מדמויות טלוויזיוניות אחרות שפעלו בו בזמן בסדרות אחרות, הרצון או אי הרצון של קארטר להתעסק בכתיבה רגשית מינית או אישית מדי , הרצון להדגיש אותה ואת מאלדר כגיבורים. כל אלה גרמו ל"הקדשה" של סקאלי. הפרק שאנדרסון ביימה דווקא לא ממשיך מגמה אלא חורג ממנה. הוא מציב את הדמות שלה כיותר עגולה ועמוקה, עם רגשות, תאוות, ומשגי אנוש. זה נחמד כי ככה קצת מג'יליאן נכנס פנימה. גם הפרק never again היה אמור להיות כזה (אנדרסון מאוד רצתה שתוכנס סצינת מין מפורשת בין סקאלי לאד ג'רס וגם הכותב של הפרק כיוון לשם) אבל קארטר חתך את הכיוונים האלה החוצה. בשורה תחתונה, אני מבינה שכאן בפורום אנשים מתייחסים לעונות 8,9 באותה צורה של עונות 1-6 אבל עם כל הכבוד, אין זה כך. עם דוכובני ושניים מהמפיקים הוותיקים של הסדרה לא שם (וונג וספוטניק אם אינני טועה עזבו יחד עם דוכובני), זה לא בדיוק אותו הדבר. אולי סקאלי עוברת כל מיני מהפכים בשלבים המאוחרים (מהסיבות שציינתי בהודעה כאן), אבל במהותה, סקאלי היא דמות מרוחקת, חזקה ונזירית. קצת כמו מלכת אנגליה

1Shir

New member
אבל קודם כתבת שלא אהבת את ההבנייה..

של סקאלי כקדושה.. ועכשיו כתבת שאת מעדיפה אותה ככה ולא כמו בעונות האחרונות.. אז לא כ"כ הבנתי.. ולפי זה שהמעריצים הקימו אתר אפשר להבין שהם אוהבים את התדמית הזאת...

Julia307

New member
אז ככה

בזה שבנו את סקאלי כקדושה (וגם את מאלדר), הם יצרו מתח. מתח שתרם מאוד לסדרה. מתח מיני, אנושי ,, וואטאבר. הציפייה שלי הייתה שכמו שבנו את המתח הזה, כך ידעו להסיר אותו, בזמן ובצורה המתאימים. בעיני הם יצרו מתח היטב, אבל לא השכילו לפרק אותו ולפתח את הדמויות הלאה. אגב גם את המתח העלילתי, הם לא השכילו לפתח ו- got lost in the conspiracy. כמו שציינתי מספר פעמים מבחינתי הדרך בה לבסוף קרבו את סקאלי ומאלדר, היא לא מה שציפיתי לא, ולמען האמת גם לא מה שמעריצים רבים אחרים ציפו לו.

את צודקת

גם אני לא ממש אהבתי את איך שהביאו את המתח המיני לפתרון אבל אני לא יודעת אם זה בגלל הדרך שעשו את זה או בגלל שבכלל לא רציתי שיבוא על פתרונו. אני חושבת שקרטר נכנע למעריצים שביקשו שהמתח ימומש ולכן עשה את זה עם חצי רצון ויצא גם חצי פתרון, לו הוא לא היה נכנע ומקשיב לעצמו ההמשך לדעתי היה יוצא נפלא הרבה יותר.

Julia307

New member
אם הם לא היו

מתקרבים אז מה לדעתך היה צריך לקרות? הם היו מתאהבים בדמויות אחרות? לדבריו הוא הבין שהמעריצים תיעבו צל צלו של רעיון כזה ולמען האמת כמעריצה זה נכון.

אממ לא יודעת

תראי, לא משנה מה הייתי מעלה כפתרון קרטר היה מתעלה על זה. אבל לדעתי אם הם היו פותרים את המתח המיני הזה בסוף הסדרה זה היה נחמד יותר, כלומר בלי לגרור את זה על שתי עונות את הפוצ'י מוצ'י והגעגועים. זה היה נחמד, זה סיפק את הסחורה שכל כך חיכינו לה במשך 7 שנים ארוכות אבל זה לא היה ממש מאלדר וסקאלי. זה פשוט לא הם, בעיקר לא מאלדר. לא צריך שיתאהבו בדמויות אחרות, הם מאוהבים אחד בשניה ואף אחד לא יוכל להגיד אחרת אבל מאהבה אפלטונית לפתאום ילד ללא שלב ביניים זה פתרון עקום, אני לא כל כך התחברתי אליו.

זה שהקימו כנסייה לא אומר הרבה

גם על שם וונטורת מילר (נמלטים) הוקמה כנסייה. כך שזה לא בהכרח מעיד על השמות אלא יותר על המעריצים הלא ממש שפויים .

Julia307

New member
כנסייה וירטואלית ממש שווה

תבקרי באתר קודם , הוא ממש מושקע ומצחיק. וכן יש ל"תיקים באפלה" מעריצים שרוטים, זה חלק מהקסם שלה .

למעלה