לא, לא סיבכת בכלל
אבל כמה דברים: א. תחושה לא נובעת מהאוויר בד"כ - תחושה נובעת מאיזשהו ניתוח רציונלי של סיטואציות (גם אם הוא לא נעשה במודע), כך שהתחושה שהכל מכוון ולא קורה במקרה היא לאו דווקא תחושה ספיריטואלית בלתי מבוססת, אלא בהחלט (ואני אישית משוכנעת) שהיא מגיעה כתוצאה מתצפיות ונסיון, כלומר, במילים אחרות, מחקר. לכן, יש לתחושה הזו חוקיות מסויימת והיא לא סתמית וחסרת הסבר. ב. אני לא חושבת שיש נושא רוחני כלשהו שאני לא יכולה למצוא לו ביסוס ו/או אחיזה מדעיים, גם אם לא כולם מוכחים - אבל התאוריה, בהחלט ניתן. לכן אני אומרת שהמושג "רוחניות" בעצם לא בדיוק קיים משום שהכל חלק מאותו יקום, או טבע אם תרצי - גם אם לא את הכל אנחנו יכולים למשש מוחשית באמצעות אצבעותינו. ג. אם ניקח למשל את תחום הפילוסופיה, שהוא תחום רוחני לחלוטין, נגלה שגם לו יש חוקים שהוא מתנהל לפיהם. למשל - כאשר נוצר פאראדוקס מסוים, ננסה למצוא את מקורו, לפתור ו/או להבין אותו (גם אם לא תמיד נצליח), אבל עצם הנסיון הזה, מעיד על קיומה של החוקיות. בשורה התחתונה - לדעתי אין ביקום שאנו חיים בו לא מקריות ולא כאוס, קיימים חוקים, גם אם לא תמיד ברורים, לגבי התנהלותו של כל אטום וכל קווארק, ואין הבדל בין מה שאנו יכולים לראות או לחוש באופן פיזי לבין מה שאנו חשים באופן שכלי, או רוחני אם תרצי. מקווה שאני לא סיבכתי...