דיברתי על זה לפני כחודשיים-שלושה, אך הגיע

אני אנסה להסביר...

את שואלת שאלה טובה. למה בסופו של דבר הכל מתחיל ומסתיים עם היהודים?
אז, לדעתי הצנועה, לכל השליטים במדינות האיסלאם, בין אם הם בשכנות לנו ובין אם הם מרוחקים כמו עירק ואירן, יש אינטרס לשמור על שלטונם. הדרך לעשות זאת, היא לשמור ולשמר את השנאה ליהודים בכלל ולישראל בפרט, על אש קטנה. אש התמיד. הם לא ממש רוצים שההמונים יתעסקו ויחשבו על החינוך בארצם, על הבריאות, על הכלכלה, על הרווחה, על השירותים הסוציאליים וכו'. הרי חייבים לשמור על ההמון הנבער שלא יפנה את זעמו כלפי המימשל. אז מה עושים? שומרים על השנאה לישראל. זה הדלק שמחזיק בחיים את כל המשטרים האלה.
אין כסף לחינוך? יש סיבה. צריך להתחמש נגד היהודים שמאיימים לכבוש את העולם.
אין כסף לתרבות? כנ"ל. היהודים היו והיוו תמיד שעיר לעזאזל של כל מצוקות הגויים. היהודים היו אחראים למגיפות, לרעב ולשאר אסונות הטבע.
שליטים אכזריים ורודנים חייבים את השעיר לעזאזל כדי לשמר את מנהיגותם ואת שליטתם בהמונים. כאשר אדם נמצא במצוקה כלכלית ורעב ללחם, הוא יאמין שלכל יהודי יש קרניים ששותה את דם ילדיו.
וכן, מה לעשות, אחוז הנבערים מדעת, בכל מדינה מוסלמית, תמיד יעלה על מספר המשכילים ו/או האינטליגנציה הכללית. ולכל ממשל כזה יש אינטרס לשמר את נבערי הדעת ואת השנאה המלווה לכך.

poseidon111

Active member
התיאוריה שלך היא אחת מאבני הבוחן של כל

משטר דיקטטורי.
מצא אויב למשטר, בין אם חיצוני או פנימי.

יחד עם זאת הם היו יכולים למצוא כל אויב אחר בין אם חיצוני או פנימי.
כך שהשאלה עדיין לא נענתה. למה ישראל תמיד?

זאת אומרת, לי ברורה התשובה, אך אני שואל אותך בעקבות דברייך.

לדעתי הצנועה

הדבר נובע מכך שישראל היא מדינה של היהודים, ואת היהודים הם תמיד רצו לראות תחת שלטונם. היהודים לפי האיסלאם הם נחותים מהמוסלמים והם נועדו להיות משרתיהם או כפופים להם. הנוצרים הם השטן מבחינתם, אבל אין שום מדינה נוצרית שתקועה להם כמו קוץ בישבן וגורמת להם לעשות סיבוב ענק כדי להגיע לים. הדרך הטובה ביותר היא לשכנע את ההמונים שאת ישראל צריך למחוק מהמפה ולהשליכה לים.
אבל, בינינו, גם הם יודעים שזה בלתי אפשרי למחוק את ישראל מכל מיני סיבות פרגמטיות, ולכן הרבה יותר נוח לשמר את השינאה הזאת ובאותה נשימה לשמר את שלטונם.
המוסלמים עצמם הרי שונאים אחד את השני על כל פלגיהם. אם לא יהיה להם גורם חיצוני אליו הם יוכלו להפנות את חיציהם, הרי הם יאכלו אחד את השני. תשאל כל מזרחן ויסביר לך איזו שנאה עמוקה ושורשית קיימת בינם לבין עצמם. היהודים הם מטרה נוחה ונייחת. הנוצרים או הבודהיסטים הם מטרה גדולה מדיי.
עד כמה שזה יישמע מחריד להגיד ונורא לומר זאת, אבל האיסלאם על כל פלגיו וצורותיו הוא האיום הגדול הנוכחי על שלום העולם.
ישראל יכולה רק לשבת בשקט. לשמור על עצמתה ועל חוזקה, לא להיכנס לפאניקה על כל איום של איזה שליט מטורף, ולדעת שככה המוסלמים מתנהלים מאז ומתמיד. הם צריכים תמיד איזו מלחמה קטנה עם היהודים כדי לשמור על עצמם ועל שלטונם, אחרת הם ייהרסו מבפנים.

poseidon111

Active member
קראתי, אך אם אני מסתכל על ההיסטוריה של

מדינת ישראל, הרי התיאוריה שלך לא ממש מחזיקה מעמד.
הם לא רק מדברים. הם גם עושים. זאת אומרת, שנאת ישראל היא לא רק לשמר את שלטונם, היא מטרה אסטרטגית שמנסים כל פעם מחדש
להוציאה לפועל בעזרת מעשים.

השבתי על כך לא פעם.

קיים רצון קמאי לשוב לימי השלטון העותמאני.
כמו גם לאחר התבוסה בששת הימים, ההשפלה
הפכה למניע חזק דיו להשיב את הכבוד ערבי האבוד.
אצטרא, אצטרא.
נדמה לי שנתתי אפילו סקירה הסטורית.

נכון, הם גם עושים

הם עושים. הם פותחים במלחמות, הם מנסים. הם לא רק מדברים. אף פעם לא טענתי שהם רק מדברים. לכן, כתבתי שאנחנו חייבים לשמור על חוזקנו ועל כושר ההרתעה שלנו. הם לא מצטיינים בחכמת יתר. כל שליט רוצה להראות להמוניו שהוא יודע גם לעשות ולא רק לדבר. הרי הוא חייב לתת דלק להמונים. אז מדי פעם בפעם הוא יוצא לאיזו הרפתקה צבאית שגורמת גם לו נזק וגם לנו וזאת היא שיגרת חיינו לצערי. זה לא בגלל שאנחנו לא בסדר. זה בגלל שיש לנו עסק עם שליטים לא חכמים ועם המונים נבערים. לכן אנחנו חייבים לעמוד על המשמר, אבל לא להיכנס לפאניקה עם כל אמירה של כל שליט בסביבה. בבחינת כבדהו וחשדהו. בטח שלא צריך להזין אותם ולשחק להם לידיים.
לכן אני חושבת שגם אם המורדים בסוריה בסופו של דבר ינצחו במלחמה הזאת, אני חושבת שהעם הסורי יהיה כל כך מותש וילקק את פצעיו, והדבר האחרון שהוא ירצה עכשיו זה להתעסק עם ישראל על כל צבאה וטיליה, שלא לדבר על האמריקאים המשייטים בים התיכון. הם לא מטומטמים עד כדי כך.

קפצילי

New member
כוונתי לא היתה רק לארצות האסלאם

גם עם משכיל ונאור ומתקדם ומחונך לכל הדעות, כמו העם הגרמני למשל, היה עסוק בעיצומה של מלחמת עולם דווקא בהשמדת העם היהודי. ועמי אירופה, נאורים ומשכילים ומתקדמים כל אחד בפני עצמו, שלא אהבו זה את זה לאחר מלחמת העולם הראשונה, בלשון המעטה, ושנאו זה את זה שנאה יוקדת בזמן מלחמת העולם השניה, מצאו מכנה משותף נחמד - שנאת יהודים. מי בשיתוף פעולה ממשי עם הנאצים, מי בשתיקה רועמת.

כל משבר (כלכלי / פוליטי....) שהתחולל באירופה העלה על פני השטח שנאת יהודים. גם היום זה ככה, אם כי מתחת לפני השטח, כי היום יש מה שנקרא "פוליטיקלי קורקט".

ההמון שחולל את ההפיכה במצרים לא היה "נבער". דובר דווקא בצעירים משכילים, סטודנטים, אנשי המעמד הבינוני. היטב ברור להם שמי שאחראי על העוני, החינוך, התעסוקה וכו' זה לא היהודים, אלא השלטון המצרי. לא הייתי מזלזלת ב"חכמת הרחוב" שלהם, או "חכמת ההמונים" - אם קיים מושג כזה בכלל.

אין מילים לתאר איזו שנאה עברה במשך מאות שנים בין סונים ושיעים. והנה, מתברר שדבר אחד תמיד היה חזק מהכל, והצליח לחבר אותם ולאחד אותם כאילו היו חברים משכבר הימים - שנאת יהודים, כמובן.

אני תוהה, האם באמת יתכן שכווווולם, ללא הבדל דת גזע ומין, כווולם פשוט נבערים, שוטים, אכולי שנאה מלידה, ואנחנו בעצם בסדר ?

כן אני הבנתי את כוונתך

וחשבתי גם על הנוצרים תוך כדי התגובה שלי אלייך. גם בקרב הנוצרים ההמונים הם נבערים מדעת. הרי זאת בעיה של כל נבערי הדעת מכל הדתות, המינים והסוגים. מאחר והיהודים, רצה הגורל, הם עם קטן ונבדל מבחינת הרגלי הדת והכשרות שלו, הם תמיד בלטו בקרב שאר ההמונים. הכשרות שמרה על בריאותם גם כאשר כל הגויים סביבם חלו במגיפות. הרגלי הניקיון, נטילת הידיים לפני האוכל והכנת האוכל... כל הדברים האלה היו משמעותיים מאוד בימי הביניים ובשאר תקופות אפלות. ואז, כל שליט בין אם נוצרי או מוסלמי, מצא ביהודים את השעיר לעזאזל שלו. בכל עידן יש את המטורף שלה שיודע בדיוק איך לנגן על מפתח הלב של ההמונים.
אבל, תראי מה הולך באפריקה, באסיה ובשאר המקומות בהן יש מלחמות ואין שם ישראלים או יהודים. טבע האדם הוא להילחם על טריטוריה, מים ומזון.

קפצילי

New member
את באמת חושבת שהרגלי הכשרות שלנו,

או כל מנהג אחר שלנו, הוא זה שהביא את הנאצים להכניס ילדים יהודים לתאי הגזים ? ואת ההמונים הגרמנים / הפולנים / ההולנדים... וואט אבר, לשתף איתם פעולה ?

דווקא יהודי גרמניה היו מתבוללים בני מתבוללים. לא ממש שומרי כשרות נוטלי ידיים.

את באמת יכולה להגדיר את ההמונים הגרמנים "נבערים מדעת"... ?

ובכלל, נבערות מדעת יכולה להביא אדם מהרחוב להסגיר לידי הנאצים את מי שהיו שכניו וחבריו במשך שנים ?

ואם כבר נגעת במה שמתחולל באפריקה - אז איך זה שכל הזוועות שקורות שם לא מעניינות אף אחד, ודווקא כל ילד פלסטיני שמת מפליטת כדור של חייל ישראלי מעוררת הדים וזעקות וגינויים וחרמות מצד כל העולם ? כמדומני, גם למוסלמים כשרות משלהם, וגם להם מנהגים שונים ומשונים, ובכלל תרבות זרה ומוזרה, לפחות בעיניי העולם המערבי... אז למה דווקא אלינו נטפלים ? למה דווקא ישראל, מדינה כ"כ קטנה, לא יוצאת מהפה של כולם ?

נראה לי שאת לא יורדת לשורש כוונתי

היהודים היו וכנראה גם יישארו שעיר לעזאזל מאז שצלבו את ישו "בגלל" היהודים ועצם העובדה שמדובר בעם קטן ששומר באדיקות על מנהגיו, לא מוסיפה לענין.
אני מדברת על תקופות חשוכות בימי הביניים וכו'. נבערים מדעת קיימים גם אצל הגרמנים וביתר שאת. כמו שאמרתי, נבערים קיימים בכל העמים ובכל הדתות. ככה זה. והם עולים תמיד במספרם על האצולה, האינטליגנציה, האינטלקטואלים והמשכילים. השליטים יעשו הכל כדי להזין את ההמונים בכל דלק שהוא או מזון רוחני בדמות שנאה ועלילות דם.
הזוועות באפריקה מעניינות את בני האדם באירופה ובשאר העולם, את פשוט לא שומעת עליהם. את שומעת רק על הדברים שקשורים לנו ולפלשתינאים. יש מקומות בעולם שישראל והפלשתינאים מעניינים את קצה הציפורן שלהם, אבל את לא שומעת עליהם. התקשורת מפמפמת לך רק על שנאת ישראל. היא לא מתרכזת על מה חושב אזרח וונצואלה או אזרח מוזמביק על מה שקורה באפריקה או על מה שקורה באמריקה הדרומית. מה שאת שומעת ורואה בכל אמצעי התקשורת זה רק על הפגנות נגד ישראל ועל אנטישמיות הגואה בכל העולם.
עכשיו קחי בחשבון את המספרים. כמה מילייארדים נוצרים, כמה מיליארדים סינים והודים, כמה מיליארדים מוסלמים, ובסך הכל כמה מיליונים יהודים. הרבה יותר פרקטי וקל להיטפל לעם קטן אבל מוצלח יחסית, מאשר להרגיז מיליארד מוסלמים או נוצרים.

קפצילי

New member
סליחה שאני מתעקשת

אבל מי שפיתח, גיבש, כתב, אימץ אל ליבו בחום והוציא לפועל את האידיאולוגיה הנאצית לא היה בעיקרו ההמון הנבער, אלא דווקא האצולה, האינטליגנציה, המשכילים והאינטלקטואלים. אם כל מטרתם של אלה היתה רק להזין את ההמון בשנאה כדי שישתוק, הם כנראה היו מסתקפים בכתיבת עוד פרוטוקולים של זקני ציון. אבל לא. הם השקיעו אנרגיות מטורפות בהוצאה לפועל של השנאה הזאת. כ"כ הרבה כסף, מאמץ ותכנון הושקעו בהשמדה הזאת. ואם נלך לפי הקו שלך, הרי שהמטרה שלהם היתה אמורה להיות דווקא שנשאר בחיים, שיהיה את מי לשנוא, ולא להעלים אותנו מעל פני האדמה. לא ?

ובאשר לאפריקה - הלואי הלואי הלואי שמה שאת אומרת היה נכון. אבל לצערי, הוא לא. לא מזמן ראיתי תכנית על עיתונאים אמריקאיים מבוגרים שחשים יסורי מצפון על כך שלא הצליחו להעלות את מה שקורה באפריה על סדר היום. הם חשים שהם בגדו בשליחותם. אפריקה לא נמצאת על סדר היום. היא מעולם לא היתה. ביבשת הזאת נזכרים רק כשמוצאים דרך חדשה לנצל אותה. זה הכל.

אני לא מצליחה להתחבר לניסיונות לייחס לשנאה יוקדת שכזאת איזשהו "רציונאל". סורי... שנאה, כמו אהבה, אינה דבר רציונאלי.

את מתעלמת מכמה עובדות

הנאצים עלו לשלטון כי רק שלושים ומשהו אחוזים הצביעו לבחירות. אני לא רוצה להיכנס לתנאים ששררו אז בגרמניה ובאירופה. בואי לא נשכח שהמטורף החליט לפלוש לפולין ולפתוח במלחמת עולם לאו דווקא בגלל היהודים. במלחמה הזאת נהרגו מיליונים רבים שהם לא יהודים. אי אפשר להסביר טירוף של קבוצת אנשים שגם מצליחה להגיע לשלטון ולסחוף אחריה את ההמונים הנבערים.
ואם להיות בוטה, אז אני אגיד אינטליגנציה בתחת שלי. דווקא המשכילים והאינטלקטואלים היו אנטי נאציים ולא האמינו בכלל שזוועה כזאת יכולה להתרחש (ראי הסרט 'ספינת השוטים') וזאת היתה הבעיה העיקרית של הגרמנים. בסופו של דבר, הגרמנים שילמו את המחיר בריבית דריבית על הפנטזיה שלהם לשלוט בחצי עולם.

רינתי77

Active member
אם אני צריכה לבחור ביניהם לבינינו,

והיות ואני מחשיבה את עצמי כשפויה במידה סבירה, הרי
ברור שאני בוחרת בנו. זה לא שהטבח במורדים משאיר אותי
אדישה, אבל המחשבה על קרבנות בצד שלנו גוברת על האמפתיה
כלפיהם.
הכותבת היא אחת שמזדהה עם עצמה.

אני נוטה לקוות שזה ידבק בי כמה שיותר,

בכל פעם מחדש.
וזה נכתב כמו ההודעה קודמת ללא זיק של סרקזם.

puma141

New member
כן, בעיני אתה לא בסדר כשאתה חושב ככה..

המורדים בעצמם על נשיהם וילדיהם, בכמות אנושית רבת משמעות וכואבת-נטבחים שם.
נטבחים! גם כאלו שלא עשו כלום, ואולי חושבים אחרת ממה שחושב האדון ששמעת אותו. בלי הכללות בבקשה..

אז אוקיי אפשר לתרץ תירוץ עכשיו, שאיזה מנהיג שלהם אמר משהו שאנחנו כבר יודעים מזמן. הם לא בשלום איתנו ועצם העובדה שהם נטבחים לא מקרבת אותם אלינו מן הסתם.

אתה בעצם מדבר טיפה כמוהם. אתה מכיר את דעותי, ויודע שאני לא שמאלנית.-אני גם לא ימנית-
ולמה אתה מדבר כמוהם? כי שן תחת שן עין תחת עין?
אחרי הפיגועים ורצח ילדים שהיו פה- היית הולך בראש ולב שקטים וטובח חזרה באותה צורה, שלהם?
מקווה שהתשובה היא לא..

מתרחש שם רצח עם. אתה צריך לחשוב מהכיוון שאתה רגיל לחשוב בו- כאדם, כיצור אנושי ולא כחיה.
זה לא שמאיימים עליך עם רובה לראש, הם בסך הכל אמרו מה שאנחנו כבר יודעים.
אז בלי קשר- שינצחו. כבני אדם. כי לנו זה ממש לא משנה איזה יצור שם שונא אותנו..זה כמעט כולם.

אבל פאק-יש כללים למשחק..והמשחק של אסאד חייתי, אכזרי, לא אנושי ומבוזה!
התחושה היא כמו אז..בגרמניה שהעולם ידע-ושתק.
לאף יצור בעולם לא מגיע את זה..

למעלה