דיברתי על זה לפני כחודשיים-שלושה, אך הגיע

Doctor Goblin

New member
צריך להבדיל בין העדפה פוליטית להעדפה מוסרית

מוסרית, אני סולד מאוד מאסד ומשיטות הפעולה הדיקטטוריות שלו. אני גם מודע לכך ששיטות הפעולה של המורדים לא יהיו טובות יותר במידה והם יהיו בכוח. אז בעוד אני סולד מהטבח, הוא לא גורם לי לרצות בהצלחת המרד.
ומבחינת העדפה פוליטית, בעוד שאיני חושש באמת מפגיעה בישראל אחרי המרד (ערבים מאיימים עלינו, כן זה דבר חדש...) אני חושש להסלמה דתית במידה והמרד יצליח. זה קרה גם במצרים.(וגם שם לא היתה "תקיפה" של ישראל, אבל כן פגיעה ביחסים)

poseidon111

Active member
אני לא רואה את האבחנה. אני רואה שאתה חושב

שמשני הבחינות עדיף שהמרד יכשל.

Doctor Goblin

New member
לא, מוסרית, אני אדיש לגמרי

אבל העלתי את ההפרדה הזו כדי להבהיר שגם מי שרואה בעיה מוסרית עצומה בכוחותיו של אסד ומאמין איכשהו שהמורדים לא ינהגו כך, גם לו יש בחינה שעדיף שהמרד יכשל.

כתבתי וכתבתי ובגלל תנועה לא נכונה

הכל נמחק לי.
מוסרית, אני סולדת גם מאסד וגם מהמורדים. הסלמה דתית לא קשורה בניצחון של זה או של זה. הסלמה דתית היא תהליך שעובר על כל ארצות האיסלם. המון נבער מדעת מחפש ישועה ונחמה בכל מי שמבטיח לו את זה מהר ובחינם. אנחנו לא יכולים לעשות שום דבר בנדון ולא צריכים לעשות שום דבר בנדון מלבד לשבת בשקט ולדאוג שנהיה תמיד מספיק חזקים כדי שלא ייכנסו למוח שלהם כל מיני רעיונות שהנה הנה הם יכולים למגר אותנו מעל פני האדמה.
האחים המוסלמים יכולים לפנטז כל ימי חייהם על השמדת ישראל והחזרת היהודים הפליטים לארצות מוצאם באירופה. אנחנו יכולים וצריכים לדאוג לכך שהפנטזיות שלהם לא יעברו לידי מעשים. אבל, כן, מבחינה אישית ואנושית כואב לי נורא לראות את מה שקורה שם, אבל באותה המידה כואב לי לא פחות לראות את אלפי הגוועים מרעב או מאיידס באפריקה או בשאר ארצות העולם.

Doctor Goblin

New member
ואני אגיד לך סוד קטן

האחים המוסלמים "מפנטזים" על השמדת ישראל באותה מידה שדתיים אדוקים "מפנטזים" על ביאת המשיח ובניית בית המקדש.

כלומר - פנטזיה שטוב שתישאר כזו. הרב עובדיה לא באמת מעונין ללמוד לרעות כבשים כדי להקריב אותן.

יש פנטזיות שנותנות הרבה כוח ושליטה, כשהן פנטזיות. ברגע שהן מתממשות, התומכים הגדולים ביותר שלהם מאבדים את הכוח. לכן בה בעת, הם יעשו הכל כדי שהפנטזיות לא יתממשו.

מסכימה עם זה לגמריי

Aronsona

New member
מאוחר יותר אקרא את כל השרשור אבל אני רוצה

להתייחס קודם.
נדמה לי כמי שדואג למדינה ולמשפחתו בצפון אתה צריך לקוות שהמורדים ינצחו, בלי קשר לשום טבח ולמרות דברי הרהב שלהם ולו רק מהסיבה הפשוטה, אסד הוא חלק מרכזי במשולש השיעי, למרות שהוא עצמו לא שיעי, אירן, סוריה וחיזבלה. קיים סיכוי סביר שהמורדים לא יחברו לאירן וזוהי סיבה מספקת , בעיני, בכדי לרצות שהם ינצחו.

למעלה