דיון-אז למה בעצם אולפנה?

דיון-אז למה בעצם אולפנה?

במה אולפנה שונה מכל תיכון אחר? יש גם תיכונים דתיים (כדוגמת "יגאל אמיר",יהוד) וכל אחת מאיתנו היתה יכולה ללכת ללמוד בהם. אבל למה בעצם בחרת ללכת וללמוד באולפנה? במה לדעתך, אולפנה, שונה מכל תיכון רגיל אחר, אם בכלל?

אולפנה זאת דרך חיים.

יש דברים שתקבלי באולפנה שלא תקבלי בשום תיכון דתי אחר [שלא לדבר על תיכונים חילוניים..]. אצלנו באולפנה מאוד מדגישים את הקטע הרוחני של הבנות, את המידות של בנות ישרא-ל, ואני מאמינה שזאת אווירה שונה מתיכון דתי. חוץ מזה, שרוב התיכונים הדתיים מעורבים ויש בנות שזה לא מתאים להן.

יש הרבה הבדלים...

אמנם מבחינת הלימודים עצמם אני לא ממש רואה הבדל, אבל אני אישית די רואה באולפנא מסגרת שמשלבת בין לימודים לחברה, מה שאין כ"כ בתיכונים אחרים...

hili2006

New member
זה גורם לי לחשוב

האם אני עדיין יכולה להשתתף בפורום אם אני לומדת בתיכון דתי?.. (אגב השאלה היתה רצינית לגמריי... אתן מוזמנות לענות..)
חפירה
דווקא כשהייתי באוכפ הרמה הדתית לא היתה משו.. בקושי הרצאות.. לא שמים דגש עלזה.. הרי רוב הבנות שמגיעות לשם אומרות שזה בגלל שאין להן מקום אחר ללמוד בו ובגלל זה הן לא עוזבות.. באמת שהרוב זה ככה.. או שיש בנות שרוצות להתרחק מהבית.. זו גם אופציה.. אני אוסיף גם שיש הרבה בנות מהאולפנא שהן לא ממש דתיות.. כלומר הן דתיות אבל ברמה די נמוכה.. כלומר שהשבתות לא מזיזות להן.. ולא ההרצאות ולא המוסר.. דווקא בתיכון שלי מאוד משקיעים מבחינת הדת.. הרבה שיעורים מתבטלים לנו בשביל הרצאות ושיחות שבאמת עוזרות.. חוץ מבת או שתיים כל השכבה מגיעה להרצאות והמורים דואגים שהן יגיעו.. והבנות לא עושות רעש כי זה הן יודעות שזה חשוב ובסוף זה גם מעניין.. אבל שעם כל השיעורים שמתבטלים הרמה הלימודית ממש גבוהה! ובאולפנא?.. בסהכ כמו שכבר כתבתי באולפנא להרבה בנות האולפנא היא רק מוצא לבעיה כזו או אחרת.. אין הרבה בנות בכיתה וגם כשיש .. רק איזה עשר מתוך שלושים לומדות.. עקב כך שהאולפנא היא רק מוצא מסוים (לבנות כאלו ואחרות) המסגרת לא מתאימה לכולן ולא כולן נמצאות במסגרת המתאימה להן ולכן הן לא ממשומעות למהלך החיים של האולפנא.. בצפר זה משו שאת בוחרת להשתייך אליו ויש לך עוד הרבה אופציות מסביב.. את בוחרת את מה שמתאים לך מכל בחינה שהיא ואין מצב לבנות שמהלך הבצפר לא מתאים להן.. אחרת הן ממזמן היו בבצפר אחר.. ולכן אני חושבת שבצפר זה מקום שהחברה בו היא תואמת ולכן לא נוצרות בעיות של לימודים או חברה..

בתור אוכ"פית.. ../images/Emo9.gif וחוץ מזה...

בתור אוכ"פית- נכון, יש בנות שלומדות באולפנא [ולא רק באולפנא שלנו] כדי לצאת מהבית... נכון, יש בנות לא הכי דתיות באולפנא... נכון, יש בנות שבאות לאולפנא בגלל שבבתי ספר אחרים לא קיבלו אותן.. וגם-יש כאלה שהשבתות לא ממש מזיזיות להן, והמוסרים וההורצאות אפילו עוד יותר.. א-ב-ל... אני לא מסכימה איתך שהרמה הדתית אצלנו לא משהו... אני אצטט את חברה שלי שהשוותה את האולפנא שלי ל'אמנה'- "בכפר פינס האולפנא דוסית והבנות לא, ובאמנה האולפנא לא דוסית והבנות כן" אז כן, האולפנא שלנו מ-מ-ש משקיעה בשיחות של שבת או של ימים מיוחדים, במוסרים, פ"שים, ועכשיו גם שמים דגש על הצניעות.. "את בוחרת את מה שמתאים לך מכל בחינה שהיא"-בדיוק כמו שאמרת, כל אחת צריכה לבחור את מה שמתאים לה.. אין ספק שמסגרת של פנימייה די גורמת לבנות לחפף בלימודים או בסדר יום נורמאלי, אבל מה לעשות-זה תלוי בבנות עצמן, לא באולפנא... בקיצור-אני אישית ממש מעריכה את האולפנא שלנו ואת ההשקעה שלה בנו, אבל מה לעשות שהבנות מנצלות את זה לרעה? ואם תסכימי לי-אני אגיד שנייה משפט של אמהות-זה גם ירידת הדורות... כל הקטע שבנות מחפפות בצניעות וביחס לרבנים ולמורות-זה כבר יהיה כמעט בכל מקום.. מה לעשות? זה הבנות של היום.. [ולא, אני ממש ממש לא צדיקה..] חוץ מזה, אני בטוחה שגם אם את לא באולפנא את יכולה לקחת חלק בפורום...

hili2006

New member
שאלה..

אבל תעני באמת.. בכנות.. כמה פשים ומוסרים בסהכ את זוכרת אותם?.. כמה את יודעת על מה דיברו ומכמה מהם למדת ויישמת בשטח?.. בבקשה תעני באמת.. כי זה קצת יכול לסתור את מה שאמרת למעלה.. בכמה שיחות של שבת היית?.. והקשבת מהתחלה עד הסוף?.. וחכי כשתצטרכי לעשות מוסר בעצמך.. פעם אחרונה שהייתי בכ"פ באה אליהן איזו תלמידה ששמעה שיש רק איזה 7 בנות מכל השכבה שמוכנות לעשות מוסר... (הממ נראה לי שההודעה יצאה די בתקיפות.. סורי.. זו לא הייתה כוונתי
)

תשובה..

את לא היחידה ששואלת את השאלות האלה, אז אני לא מרגישה שזה בתקיפות..
תקשיבי-בקשר ליישום של המוסרים, ברור שזה קשה ליישם מה שלומדים, כמו כל דבר אחר שאני יכולה ללמוד במקומות אחרים.. חוץ מזה, אולי זה מפליא ואולי לא, אבל כן-את מה שאהבתי לשמוע אני כן זוכרת... מה שהיה קשה לי לקבל [שכאילו מחמירים יותר מידי] אמנם קשה לי ליישם, אבל אני לוקחת את זה לתשומת ליבי.. וכן, אני זוכרת שוב-זה תלוי מה המטרה שלך כשאת באה לאולפנא.. אם זה בדיוק בשביל הלימודים-את תחפפי בכל המוסרים והפעילויות החברתיות.. אבל אם באים גם בשביל העניין התורני-אני לא רואה סיבה לא להגיע למוסרים ולפ"שים.. אוקצור-כמו כל דבר, זה תלוי בבת עצמה ולאיזה מטרה היא באה.. כי ת'כלס-מי שבאה רק בשביל הצד של הלימודים, היא יכולה למצוא בתי ספר אחרים... מקווה שעניתי לך..

hili2006

New member
../images/Emo26.gif

באולפנא יש הרבה דברים לרמה הרוחנית.. שיחות של כלי מינ אנשים בשבתות ופשים ומוסרים.. אבל כל אלה אומרים לך- תתנהג ככה ותתנהג ככה.. אני כבר יודעת שצריך להכתוון בתפילה ושלא צריך לשפוט אפ אחד אבל לקרוא דף של מישו שכן הגיע לתובנה הזו ועוד ב7 בבוקר כשכולך רדומה.. לא יעזור לי להתקדם ברמה הרוחנית שלי.. או לחלופין כשכל מה שאת מנסה לעשות במוסר זה להתחמק ממנו כי אחכ האוכל ולמי יש כח אז למי זה באמת נכנס לראש??...

אני לא מסכימה איתך....

לא יודעת מה היה כשאת היית באולפנא, אבל במוסרים שאני הייתי [ונראה לי שתמיד הייתי אם הייתי באותו זמן באולפנא] זה ממש לא שאומרים איך להתנהג/לעשות קידוש ה' או להשתפר... ממש ממש לא!! זה אמונה, פרשת שבוע, צניעות ועוד המוווןןןןןן... לא בדרך של הטפת מוסר דווקא... יכול להיות שיש בנות שבאות כי זה חובה, אבל אם באמת מנסים להקשיב-זה מעניין.. [מנסיון.. גם אני שנאתי את זה בהתחלה..]

hili2006

New member
כן אבל..

לא מדברים איתך על זה.. אומרים לך את זה.. לא היה מעולם שום דיום על הבעיות.. על למה זה קשה נגיד להתכוון בתפילה ואיך פותרים את זה.. זה כאילו זורקים לך חומר ואפילו נותנים לך את המסקנות של הדבר ואמרים לך במה צריך להשתפר ול-מה צריך לשאוף להיות.. אבל אפחד לא מדבר איתך על איך (סלחי לי על הביטוי) לעזאזל את אמורה לעשות את זה למעשה!! מה בתכלס קורה.. את יודעת איך את צריכה להתנהג אבל אפחד לא עוזר לך להתקדם לכיוון הזה..!! הם נותנים לנו את הכלים אבל לא אומרים לנו איך להשתמש בהם! אז תודה רבה.. תכלים אני יכולה למצוא גם אצלי בבית... =\

hodik

New member
תגובה להילי

הילי יקרה! לא יצא לי להכיר אותך אבל אני בטוחה שאת ילדה נחמדה מאד! אבל גם ילדה נחמדה היא לא ילדה מושלמת! אמנם אף פעם לא הייתי באולפנא כלשהיא אבל אני כן לומדת בתיכון דתי! ויש לי מוסריות מנימלית! כפי שהבנתי למדת באולפנא שלך פרק זמן קצר יחסית לכולם! אז את לא יכולה לשפוט את האולפנא שלך! כי את בקושי היית שם! כל יום מתחדש משהו אחר! ולא יזיק לך לכבד את המקום שבאת ממנו בטוח לקחת ממנו משהו! ואני בטוחה שיש לך שם חברות נכון? אם כן זו דוגמא של משהו שלקחת מהביהס שלך! ותראי איך את מדברת לבנות שלמדו איתך! הלו! הם חברות שלך! ואני בטוחה שאת לא ברמה כזו שתשפטי מה הרמה הדתית שלהן! וגם איך את מעיזה לשפוט אותן לפי הרמה הדתית שלהן! לפי צורת הדיבור שלך אני מבינה שאת לא מבקרת שם יותר! ואם את כן מבקרת את לא מרגישה קצת צבועה או קצת מגעיל עם עצמך? בזה שאת מדברת עליהם בכזו צורה מאחורי הגב? טוב מקווה שהפנמת משהו!

hodik

New member
תעבדי קצת על המידות אחותי!

אחותי,בואי נתחיל עם זה,שבאמת לא הבנתי מה המטרה של הכתבה המשמיצה והמוציאה שם רע,אמרת שאת לומדת מהשיעורים בתיכון,טענת שהרמה הרוחנית שלכן יותר גבוהה משלנו,אז תסבירי לי איזה בן אדם,אפילו בן אדם עם רמה רוחנית לא משו ייכתוב כאלה דברים משמיצים, דברי לשון הרע,שאפילו לא נכונים,תגידי לי אין לך בושה??מה העניין?? את יודעת בדיוק בחודש האחרון הזדמן לי ללמוד [קלטי מה זה,מישי מאוכפ למדה משו..מדהים..]כמה פעמים בדרכים שונות,שכאשר מפריע לך משו אצל אחר,ואני מדברת על הכל,גם אם אדם צועק וזה מאד מציק לך זה אומר שמשו בך לא שלם או מתוקן בעניין הזה,ואני כותבת את זה פה בקצרה אבל זה מדהים כמה שזה נכון,אז אחות,אני אומרת שיש בך משו מאד לא שלם או לא סגור שזה נוגע לאוכפ,שמעי אני חושבת שמה שעשית פשוט מלוכלך ומגעיל ובכלל לא מתאים לאדם דתי,ואנלא הולכת לנסות להצדיק את האולפנא,או אנסה לשכנע אותך,אבל אני רק אגיד שההסתכלות שלך על האולפנא מתחת לכל שטחיות אפשרית,ואחותי במקרה אני מכירה אותך ואני יכולה להגיד לך שהיית בחמישית,ואת לא מבינה כמה שינויים והתבגרויות הבן אדם עובר,לפי מה שאת כותבת את כנראה מכירה בצורה כ`כ שיטחית את הבנות.

hodik

New member
רציתי לתקן פה משו

אחות,הכינוי שלי וכל הפרטים שכתובים לך פה לא קשורים אלי,פשוט זה נשלח לי מפה,אני מישי שלמדה איתך וממי ששלחתי זו חברה שלי..

shtibi

New member
הילה...

שלום הילה! מה שלומך? אני בטוחה שאת מכירה אותי את רק צריכה לקרוא את השם ולהגיע לתוצאה! באתי כאן לא לומר לך איזה צבועה יצאת.. בשביל להראות לך איך יצאת יש לך את 2 התגובות האחרות.. באתי להראות לך עד כמה את טועה.... אהה לפני שאני יתחיל... נראה לי שזה סבבה לגמרי אם תשתתפי בפורם הזה.. עכשיו אני עונה לך בתור מישי שמכירה אותך ולמדה איתך...תתפלאי אבל יש הרבה הרצאות כל יום... לא צריך להביא בן אדם שעבר כ``כ הרבה דברים כדי שיעביר לנו הרצאה.. אם את רוצה לקבל את יכולה לקבל דרך הר``מ שלך שמעביר מוסר או דרך המוסרניקית... או המדריכה. . או המורה בשיעורי חינוך... אוי הילה את מזה טועה... מעולם לא ציפיתי שתביני כי הרי מימנו לך פעם בחודש את שכר הלימוד אז יש לי הפתעה בשבילך! יש מתוך 38 בנות בכיתה יש רק 10 בנות עם עלית הנוער חישוב פשוט במטמתיקה יענה לך שיש בכתה 28 בנות שמשלמות שכר לימוד מלא הוי אומר 1500 שח בחודש ואני משתייכת לקבוצה הגדולה יותר שמשלמים את המחיר המלא! ואני בטוחה שאני משלמת את הסכום הזה כי אין לי מקום אחר ללמוד בו.. יותר זול או בגלל שכ``כ רע לי בבית שאני בוחרת להתרחק ממנו כמה שיותר... זה ששמעת את התירוץ הזה מילדה אחת בחמ

shtibi

New member
המשך.. לא היה לי מספיק מקום..

בחמישית זה לא עושה את כל האולפנא חושבת ככה ואני בטוחה שהבת שאמרה לך את זה ואני מדברת על שתי התירוצים.. שינתה את דעתה.. וגם כמה זמן לפי דעתך אפשר להישאר במקום שאתה לא רוצה להיות שם... מקסימום שנה...בקשר לרמה הדתית של הבנות.. לידיעתך אין לקבל תוכחה על דת ממישי שתולה את כל הפוסטרים של כל חתיך חדש שיצא לאור.אז אני במקומך הייתי שותקת בקטע הזה סבבה? ובשבת אם אני זוכרת נכון את לא יצאת מהרדיוס של המטה שלך! אז איך את יכולה לדעת מה אנחנו מקבלות ומה לא... טוב בקיצור נמאס לי כבר לכתוב לך ואין לי כח אליך עכשיו אז לפני שאת באה בטענות כלפינו סתכלי על עצמך על הטלית שכולה תכלת... ורק בפעם הבאה שאת באה לאולפנא סתכלי אם את אוכלת פה.. ומדברת איתנו.................

mgirl

New member
ההבדלים המשמעותיים

מניסיוני לפחות.. באולפנה חופרים לך, בתיכון מדברים איתך. באולפנה הדגש הוא על להיות דתיה טובה. בתיכון - על להיות בחורה טובה. זה חבל שהפכו את האולפנות לכל כך "איכותיות", או ליתר דיוק, חבל שהפכו את התיכונים לכל כך "נחותים". בדרך כלל, מה שקורה זה שלאולפנה מקבלים את הבנות שהיו מראש טובות, נחמדות, אוהבות ללמוד, חביבות ועם פוני מתולתל. ואז הבנות שלא עמדו בקריטריונים הלכו לתיכון, כביכול ה"בררה", אז מה הפלא שהתיכונים נחשבים פחות טובים? אבל בדיוק ההפך הוא הנכון. הרבה פעמים, המורים בתיכונים משקיעים פי עשר מאמצים בחינוך התלמידות. הם באים בתחושת שליחות, הרבה פעמים הם מחנכים בחסד. הם משקיעים בתלמידה, בהורים, בפעילות. הם עובדים קשה להחריד - והסיבה היחידה שהאולפנות נחשבות בתי ספר טובים יותר, היא שהבנות שנמצאות שם היו מראש "טובות" יותר, וכך נוצר רושם מוטעה.

למעלה