אם אפשר להגיב...
כשאני נוהגת עפ"י מידות מסויימות, ברור שאני עושה את זה כי כך צריך להתנהג לפי ההלכה. אבל זה לא סותר את המוסריות הבסיסית של כל אדם! להיפך, התורה היא מקור המוסר הנכון ביותר שיש!!! איך את יכולה להחליט מה מוסרי ומה לא? בעבר נהגו למכור אנשים לעבדות עולם, להקריב ילדים לאלילים ועוד מלא דברים ממש לא מוסריים. עוד לפני שכל העולם הבין עד כמה הדברים חמורים התורה כבר עשתה את זה!! התורה שלנו מכילה את דרך החיים הנכונה, זו שתגרום לך להיות מוסרית לא רק לדעתך, אלא להיות מוסרית באמת, לפי כל אמת מידה שתחפשי!!! אני חושבת שיש דברים שברור לנו שאנו עושים כי הם מוסריים..כי השכל הישר והלב הטוב שלנו אומר לנו לעשות אבל יש דברים שהחובה שלנו לקיים אותם גורמת לנו לעשותם, וזה לא פחות טוב וחשוב! אין שום בעיה בזה שהאולפנה מתייחסת למידות ולהלכות וכו' כי כך זה צריך להיות! כי בתור בת דתיה אני מאמינה שכך צריך לנהוג- עפ"י ערכי התורה והמצוות. וסתם שתדעי, באולפנה שלי יש פנימיה אבל אין חובה להיות בה ורוב הבנות שנמצאות בה הן עולות חדשות מאתיופיה. האולפנה מקבלת בנות מכל מיני סוגים. יש בנות יותר דוסיות ופחות דוסיות, פרחות, פריקיות, ארסיות, חנוניות ומה שלא תרצי.. ברור שלאולפנה יש מטרות מסויימות והיא תשמח לראות את כולנו הולכות בדרך התורה... עם המחנכות שלנו וגם עם הרב- ראש האולפנה, תמיד אפשר לדבר! אפשר להתקשר אליהם, להיכנס לחדר של הרב, לקרוא למורה מחדר מורים...הם תמיד מוכנים לדבר איתנו ולהקשיב. הם באמת שם בשבילנו!