דיון-אז למה בעצם אולפנה?

אם אפשר להגיב...

כשאני נוהגת עפ"י מידות מסויימות, ברור שאני עושה את זה כי כך צריך להתנהג לפי ההלכה. אבל זה לא סותר את המוסריות הבסיסית של כל אדם! להיפך, התורה היא מקור המוסר הנכון ביותר שיש!!! איך את יכולה להחליט מה מוסרי ומה לא? בעבר נהגו למכור אנשים לעבדות עולם, להקריב ילדים לאלילים ועוד מלא דברים ממש לא מוסריים. עוד לפני שכל העולם הבין עד כמה הדברים חמורים התורה כבר עשתה את זה!! התורה שלנו מכילה את דרך החיים הנכונה, זו שתגרום לך להיות מוסרית לא רק לדעתך, אלא להיות מוסרית באמת, לפי כל אמת מידה שתחפשי!!! אני חושבת שיש דברים שברור לנו שאנו עושים כי הם מוסריים..כי השכל הישר והלב הטוב שלנו אומר לנו לעשות אבל יש דברים שהחובה שלנו לקיים אותם גורמת לנו לעשותם, וזה לא פחות טוב וחשוב! אין שום בעיה בזה שהאולפנה מתייחסת למידות ולהלכות וכו' כי כך זה צריך להיות! כי בתור בת דתיה אני מאמינה שכך צריך לנהוג- עפ"י ערכי התורה והמצוות. וסתם שתדעי, באולפנה שלי יש פנימיה אבל אין חובה להיות בה ורוב הבנות שנמצאות בה הן עולות חדשות מאתיופיה. האולפנה מקבלת בנות מכל מיני סוגים. יש בנות יותר דוסיות ופחות דוסיות, פרחות, פריקיות, ארסיות, חנוניות ומה שלא תרצי.. ברור שלאולפנה יש מטרות מסויימות והיא תשמח לראות את כולנו הולכות בדרך התורה... עם המחנכות שלנו וגם עם הרב- ראש האולפנה, תמיד אפשר לדבר! אפשר להתקשר אליהם, להיכנס לחדר של הרב, לקרוא למורה מחדר מורים...הם תמיד מוכנים לדבר איתנו ולהקשיב. הם באמת שם בשבילנו!

mgirl

New member
גם בתורה יש עבדים

ורצח עם. וגזענות. ו"תורת הגזע", משמע יהודים או ישראלים טהורים יותר משאר העמים. ברור שיש גם דברים מוסריים אבל זה קיים בכל מקום, זה טבוע באדם. אם לא היה לנו את זה - אם היינו הולכים רק על פי התורה היינו חיים חיים מאוד לא מוסריים. אם לא נשתמש בראש שלנו ורק נלך איתו בקיר, נמצא את עצמנו סוקלים באבנים מחללי שבת. כי מה, זה מה שהתורה (המוסרית להדהים) כתבה. צריך להשתמש גם במוסריות שטבועה בנו. ברור שאין בעיה שהאולפנה מתייחסת למידות ולהלכות כל עוד היא מלמדת את התלמידות לחשוב, בראש ובראשונה. ולא רק מאכילה אותם זבל כי ברגע שהבת תצא לעולם ותראה שאין לה בעצם שום בסיס מוצק מתחת לעמדות שלה היא בקלות תתפרק. אם היא נסמכה שש שנים רק על הצוק של האולפנה, כשהיא תעבור אותו היא תגלה שהיא עומדת על אויר וצונחת למטה במהירות. זה טוב ויפה ללמד אותן שצריך לעשות X, לחשוב Y ולהאמין Z, אבל יש חיים אחרי התיכון ושם היא תצטרך להעמיד דברים כאלו בעצמה, ומוסד תיכוני שלא מקנה לתלמידים שלו את הכלים הבסיסיים האלו לא שווה כלום. מבחינת הגיוון - צפירה היא באמת אולפנה יוצאת דופן מהבחינה הזו, לפחות לפי סיפורים ששמעתי מחברות...

התורה לא מוסרית?!?!?!

אני ממש בשוק שמישהי שמגדירה את עצמה דתיה מסוגלת להגיד כזה דבר... התורה היא הכי מוסרית שיש! את יודעת פעם בכמה זמן הוציאו אדם להורג עפ"י ההלכה? את יודעת כמה תנאים יש עד להוצאה להורג עפ"י התורה? זה ממש לא עניין פשוט ולא כל אדם שחילל שבת ישר נסקל...יש תנאים חמורים מאד וממש מסויימים לגבי הוצאה להורג לפי התורה וחבל מאד שאת לא מבררת יותר לפני שאת אומרת כאלה דברים... לגבי עבדות- מכירת יהודי שגנב ואין לו כסף להחזיר לעבדות היא אחד הדברים המוסריים ביותר שיש. את חושבת שבתי הכלא של היום הם הפיתרון לעבריינים? צר לי לאכזב אותך אבל ממש לא..במקום שיתחנכו ויחזרו למוטב הם מבלים את זמנם עם עוד פושעים ולומדים דברים חדשים. כשהם חוזרים לאזרחות הם עוד יותר מסוכנים ממה שהיו קודם. כשעבד יהודי נמכר למשפחה יהודית טובה הוא עובר חינוך מחדש...יש לו אפשרות לפתוח דף חדש בחייו ולאחר 7 שנים הוא משתחרר ויש לו הזדמנות חדשה להיות אדם טוב. ולגבי גזענות- עם ישראל הוא עם שונה משאר העמים ואין מה לעשות. כמה שהוא ניסה להתבולל בגויים זה פשוט לא עבד לו. למשל בשואה- גם אנשים שכבר המירו את דתם והתנהגו כגויים לכל דבר נתפסו ע"י הנאצים והושמדו. הנפש היהודית מחפשת דברים אחרים! היא רוצה את קרבת ה'. הגויים יכולים להיות אנשים נהדרים באמת- חכמים, נדיבים, גומלי חסדים, מוסריים מאד! אבל הם שונים מאיתנו במטרות שלהם. מהות החיים שלהם שונה משלנו... לא נראה לי שב"גזענות" כזאת יש בעיה... אם היינו חיים עפ"י התורה- היינו האנשים הכי מוסריים בעולם והמשפט שלנו היה הצודק ביותר!

סאטורן1

New member
../images/Emo45.gif

ובנוגע לעבדות- לפי מה שאני זוכרת משיעורי בקיאות, ההבדל ~היחידי~ בין עבד עברי לשכיר הוא ששכיר יכול לבחור במה לעבוד ועבד לא. את העבד אסור להשפיל וצריך לדאוג למשפחה שלו. אין שפחות מעל גיל מצוות. כשהעבד נשלח לחופשי הוא יוצא עם מתנות וכסף מהמעביד. וזה עד כדי כך שחז"ל אמרו שכל הקונה לעצמו עבד עברי כאילו קנה אדון... זה לא מוסרי?! (ואם את שואלת על עבד כנעני- הוא, למשל, יוצא בשן ועין, אאל"ט) וגזענות- לפי מה שאני יודעת, עמ"י אכן טוען שהוא מיוחד ושונה, אבל זה לא אומר שיותר טוב/חכם. הכל תלוי במעשים שלנו. למרות שיש את המטרה להיות אור לגויים וכו'=) (גם אני פעם חשבתי שכל הקטע הזה של הגזענות ממש לא נראה לי... ודי לא סבלתי את הכוזרי בגלל זהP=. אח"כ פשוט הבנתי כמה אני לא יודעת...) הלוואי שהיינו חיים ע"פ חוקי התורה...=)

mgirl

New member
עבד כנעני יוצא בשן ועין

למה? למה העבד העברי כביכול טוב מהעבד הכנעני? עם ישראל לא טוען רק שהוא שונה, הוא טוען שהוא נעלה. הוא טוען שהוא אכן טוב וחכם יותר. קדוש יותר. טהור יותר. צודק יותר. לא משנה מה הוא עושה. מבחינתנו כביכול יש צידוק להרבה דברים רק כי אנחנו ה"עם הנבחר". אין בנו שום דבר נעלה יותר מאחרים. אולי באנשים בודדים אבל זה עניין של השתדלות, לנסות להיות טובה ככל האפשר. הדרכון שלנו לא יותר מבריק משל אף אחד אחר כי רשום בו 'יהודי'. (האמת, שאני לא סגורה שרשום בו 'יהודי', אבל אם כן היה רשום אז הוא לא היה מבריק יותר!!)

סאטורן1

New member
תפוז לא שלח לי פה ראשונה. גררר.

בנוגע לעבד עברי- אני לא יודעת את התשובה. אפשר לברר בכיפה וכאלה. והגזענות- אני לא זוכרת איזה מקור שטוען שאנחנו נעלים יותר (מבחינה של, נגיד, כמו תורת הגזע, רק לטובתנו). שונים-כן. אפילו צריכים להיות אור לגויים וכל שאר הבלה בלה, אבל לא אוטומטית הכי טובים. כדי להיות הכי טובים, צריך להתנהג בצורה טובה, לא להוולד יהודים=). איזה מקור תומך בעובדה שהיהודים יותר נעלים מהשאר? (ואני לא מדברת על אנשים שנחשבים קיצונים או מורות מטומטמות)

einatoosh0

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך,

ב2 השורות הראשונות. השאר כבר נראה לי קצת מוגזם. אני לומדת באולפנא, ולא כולן שם כ"כ טובות, נחמדות, אוהבות ללמוד וכו'. דווקא אצלינו יש הערכה גדולה יותר לתיכונים, למרות שהרוב נמצאות באולפנות.

באיחור רב

אני לומדת בתיכון,ובניגוד לדעתה של הילה[שלומדת איתי באותו תיכון],התיכון ממש לא יותר דתי מאולפנות...כאילו לאחרונה יש הרבה בנות דתיות,אבל זה לא בגלל התיכון...התיכון משתדל לארגן הרצאות,שיחות ופעילויות,אבל יש הרבה שזה לא ממדבר אליהן והן מזלזלות בזה..וגם אלה שמקשיבות יכולות לזלזל בדברים אחרים בדת..לא שזה לא קורה באולפנות... אז לסיכום:לפי דעתי,אין כ"ך עדיפות...

למעלה