דיון בנושא: אלוהים ודת הקפצה

טוב זהו נמאס לי! איפה חוש הצדק שלך?

אה מר אלוהים גדול? איפה חוש הצדק שלך? האם זה עוד סוג של מבחן מעוות? עונש מזעזע?

גריני

New member
שלום, נסיכה

וברוכה הבאה לביתנו. רוצה לספר על מה הכעס הגדול?

bflygirl

New member
לצערי זה לא הוא האשם

ונוח להאשים אותו ולצערנו גם אין אנו יודעים את דרך השיפוט שלו ולמה זה קורה נותר לנו רק לנסות למצוא שלווה ובמקום לנסות לפתור את תעלומת המוות לנסות לפתור את תעלומת החיים שהיא הרבה יותר מקורית מיוחדת ואין לה תחליף

שִׁיר

New member
טיפים בנוגע לתפילה

שלום. בד"כ כשאנו מתפללים אנו מתפללים לשם בקשה מיוחדת שאנו רוצים לקבל, כאילו אנו עושים עסקת חילופין עם ה' יתברך, וזאת טעות נורמטיבית, והרי הקב"ה הוא זה שיודע מה אתה צריך בחייך ומה לא, זה שלא קיבלת דבר מה, זה מאתו יתברך, הוא יודע מה טוב לך, הוא יודע מה אתה צריך באותה עת ובעתיד לבוא, ולכן כשאנו מתפללים עלינו להלל ולשבח את ה' ואפשר לבקש בקשות עם כוונה שהטוב בעיני ה' ייעשה, כי אין אנו יודעים מה טוב לנו, ומה יועיל לנו באמת. יש תפילה טובה שאני ממליצה עליה. כתוב בשומר אמונים: "אם יאמר זה הנוסח אז נמתקים ממנו בעזרת ה' כל הדינים, ויתהפכו כל הצרופים לטובה, ויהיו היסורים כפרה על עוונותיו, בפרט אם ירגיל עצמו לומר זאת גם על כל דבר קטן, אז אין שיעור לגודל נחת רוח שיגרום להקב"ה בזה, ושמחה בכל העולמות, כי דרכו של אלוקינו לנסות את האדם באמונתו, ואם מתחזק באמונת ה' אז גם אם נגזרה עליו גזירה חס וחלילה נמתק הדין מעליו." תפילה להמתקת הדינים: אני מאמין באמונה שלמה שזה הצער והיסורים שבא לי הוא בהשגחה פרטית מעם ד', יתברך, והנני מקבל עלי באהבה, וכל זה בא לי מסיבות עוונותי הרבים, וצדיק אתה ד' על כל הבא עלי. כי אמת עשית ואני הרשעתי, ויהי רצון שיהיו אלו היסורים לכפרה על עוונותי הרבים. והנה מצד הדין הייתי צריך לפרוט ולשוב ולהתוודות על החטאוהעוון שבסיבתם בא לי אלו היסורים, אבל גלוי וידוע לפניך שאין אתי יודע עד מה, ולכן יהי רצון מלפניך אבי שבשמים שתמחוק ותשרש החטא ועוון ופשע שגרמו לי אלו היסורים, וימתקו כל הדינים מעלי ומעל כל ישראל, ויתהפכו כל הצרופים לטובה, וימשֹך חסדים טובים ומגולים לנו ולכל בית ישראל עד עולם אָמֵן.

גריני

New member
תודה, שיר וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מניחה שאין טעם ל"התווכח" בענייני תפילות. ובכל זאת, מאחר שהפורום הזה בעצם נועד לדיונים בסדרת הספרים "שיחות עם אלוהים", סדרה שמביעה השקפת עולם מסויימת, אני מרגישה צורך לספר לך שאני די מתקוממת מול המשפט "הנני מקבל עלי באהבה, וכל זה בא לי מסיבות עוונותי הרבים". הגישה המובעת בספרים שנכתבו ע"י ניל דונאלד וולש היא שאין עוונות ושאלוהים אינו מעניש אותנו, אף פעם. כאשר קורה משהו "רע" למישהו - יכולות להיות לכך המון סיבות, למשל - צורך שלו ללמוד משהו ואנו, כבני אדם, בדר"כ לומדים טובים יותר כאשר קורה לנו משהו שגורם לנו להרגיש רע - אז אנשים מסתכלים על חייהם, בוחנים אותם ואולי לומדים משהו. עוד אספר לך, שאחרי שקראתי את הספר הראשון בסדרה, הייתי מוכנה - לראשונה בחיי (!) להודות בקיומו של אלוהים... כי בספר הזה "גיליתי" אלוהים שונה מהאלוהים שחינכו אותי שהוא "אל קנא ונוקם". אני "מצאתי" אלוהים שהיה נוח וקל לי להתחבר אליו. האלוהים הזה אינו דורש ממני דבר, איננו כועס עלי ובוודאי לא מעניש אותי. זהו אלוהים שמנסה ללמד אותי את כלליו של היקום הזה - איך הוא פועל ואיך אני יכולה להפוך את החיים שלי מהנים יותר וקלים יותר.

שִׁיר

New member
תוד' רב' גריני ../images/Emo140.gif

היי, אני מתנצלת שסטיתי ממה שהפורום בעצם נועד לדבר עליו, אך הנושא של הפורום משך את תשומת לבי, והיות והתפילה היא השיחה השכיחה ביותר עם ה' אז רציתי לתת כמה טיפים בנוגע לזה. אני מבינה מדוע את מתקוממת, והרי הדמות של ה' אמורה להיות דמות מושלמת- רחמנית, סבלנית, דמות שאינה מענישה או כועסת. אבל כשאדם עובר עבירה פלילית, למשל, ואינו נתפס ע"י בית דין של מטה, נכון שהיית רוצה שהוא לא יברח מהעונש, ושייענש בדרך כלשהי? יש המון אנשים שעושים עבירות ולא נתפסים ע"י בית דין של מטה ומן הראוי שיקבלו את עונשם, ולכן יש בית דין של מעלה, שזה העונש מה'. וזה לא עונש לשם עונש, אלא זה עונש לשם תוכחה, על מנת לחזור מן החטא, וגם ללמוד מהטעויות כפי שאמרת. בנוגע לקל קנא ונקם. "קנא" הכוונה לאהבה חזקה כלפי עם ישראל כמו שדוד היה קנאי לה', וזה לא מהמובן הפשוט של המילה. והנקם זה על מנת להזהיר אותנו לא לחטוא.והרי אין אנשים מושלמים, תמיד יהיו אנשים שיעברו על החוק, ולכן בנוסף לחוקים צריך גם אזהרות. עוד יבוא שלום עלינו

גריני

New member
צדיק ורע לו...

זה לא מדוייק, מה שאת אומרת. את אומרת שכל דבר רע שקורה לנו - הוא עונש מה'. ומה תאמרי על תינוקת בת 3 חודשים שהוריה נרצחו "בטעות"? מה היה חטאה עפ"י אמונתך?

שִׁיר

New member
בגלל זה העולם הזה נקרא עולם שקר

עולם שאת לא מוצאת בו צדק,זה מן עולם מעבר אל הדבר האמיתי, מן כניסת קבלה לדבר שאחרי. אנו דנים כל מקרה בלכאורה, אך איננו מבינים מה הסיבה האמיתית, אנו רק משערים, אנו עפר ואפר.. איננו מבינים דברים ברומו של עולם. זה ברור לכל אחד שהעולם הזה לא יכול להיות המקום האמיתי שהקב"ה רוצה שנשכון בו, הרי עם כל היתרונות שיש בעולם, יש אינספור חסרונות כואבים, אז חייב להיות מקום אחר, אוטופי, התואם את הדמות המושלמת שיש לה', וזה העולם הבא, התקן את עצמך בפרוזדור(העולם הזה) כדי שתכנס לטרקלין(העולם הבא)

seeyou

New member
כל דבר רע שקורה לנו - הוא עונש מה'?

אנחנו כול כך "קטנים" ורוצים לחנך את הבורא.... ראשית אנו בונים מסביבו התנהגות כפי שאנו רגילים במקום ובזמן מסויים. דבר אחד צריך לזכור שתאורתי(גם מעשי) הוא ברא גם את התינקת שהוריה נרצחו (בטעות או לא זה סיפור אחר) וגם את הרוצחים! ה"עסק" לא מתנהל על פי הבנות של ממשלתינו וגם לא של צדיקים שלנו או "שלהם" לא יכול להאמין שמי(או מה) שברא הכול לא היה "תוכנית" לכול דבר... מהן מטרותיו? קשה להבין! בקושי מצליחים לפתור משוואות עם 2 נעלמים וכבר רוצים לדון בבריא? "צדק" כמו "שלום" ועוד כמה זה ניתן לפרושים או נורמות חברתיות בזמן ומקום גאוגרפי אין שום צדק שלמלך שלמה יהיו לו 700 נשים ועוד 300 פילגשות...ולא חשוב עד כמה הוא קדוש! כמו שאין צדק שפקידת בנק תגנוב 250.000.000 !! איזה עונש קיבלה? איפה הפרופורציה ביו מעשה לעונש? כמה ילדים ניתן לאכיל,לחנך בכסף הזה? אז אם אנחנו לא מסוגלים להבין ישר זורכים את האשמה "עליו"... נכון הוא הגורם-אך זה לא אומר שהוא "אשם" לפי הבנה שלנו

גריני

New member
האם הוא אומנם הגורם??

זאת שאלה מאוד חשובה! האם כל מי שפועל בצורה כלשהי (בין אם "טובה" או "רעה") - האם אלוהים "אחראי" למעשים שלנו? זאת שגנבה את הכסף, אלו שרצחו את הורי התינוקת... ועוד ועוד... אתה אומר שהוא הגורם? האם כולנו בעצם בתיאטרון בובות שמופעל ישירות ע"י אלוהים כל הזמן?

seeyou

New member
בתיאטרון בובות !../images/Emo140.gif

כן!!! זוכרת את סיפורו של פינוקיו? באמת בצורה "רצינית" יותר... למה אנו,בני אדם נותנים לעצמנו חשיבות כול כך גדולה ביחס לעיקום? נחשוב קצת איזו מלכה עדירה קידמה את פנינו... בקטן- מערכת השמש תנאים "מיוחדים" על כדור הארץ גוף האדם תהליך הלידה ...... הכול בתזמון מדהים...שום דבר לא אקראי.... גם כאשר חושבים שזה אקראי זה בגלל שלא מבינים . ישבתי לי הבוקר בפארק(כמו בכול בוקר) והתבוננתי על אץ-גדול,יפה...ועל ידו אץ תמר... חשבתי לי לתמר יש פרי,לכן אפשר למצוא "הצדקה" לקיומו...אבל לשני-כלום!! גם את פרי שהוא נותן אפילו ציפורים לא אוכלים אז מה? הוא נמצא שם סתם? רק לתת צל? הבנתי דבר אחד... זה שאני לא מבין זה לא אומר שהוא נמצא שם ...סתם ללא מטרה.... זה כמו פאזל ענק!!! נ.ב: אני כולי תקווה שרוב הנכנסים לפורום הם מספיק בוגרים על מנת להבין את דברי... הייתי עם הבת שלי לבקר בתנובה –הציגו תהליך ייצור הגבינות... נניח שהיו לוקחים אותם ילדים לבנק הזרע...את חושבת שהיו מבינים שכך באים לעולם? המשך יום נעים יוסי

תגובה...

המשך הדיון סטה ממסלול השאלה הראשונה. הדיון הוא על אלוהים(קיים לא קיים...) ואחת שטוענת שני אדם עוותו את המושג אלוהים.והיא מאשימה את נציגי הדת בהצגת אלוהים בדרך שלהם.... אז בבקשה לחזור לנושא. שוב הביטו על זה ככה-האם יש לאלוהים תכלית להביא אותך לחיים רק כדי להחליט בעצמו מה יהיו מעשיך.(אפשר לומר ככה כפשוטו אבל זה הכי קל לטעון ככה ולא לקחת אחריות על המעשים שלך.) אבל אלוהים ייתכן מכוון את התוצאות של הפעולות שעשית. וא הוא משפיע על דברים... למשל שהוא מחליט שהבוס יפטר אותך בגלל מעשה לא ראוי שעשית!!!! אז כן לפעמים אנחנו בובות אבל רוב הזמן אנחנו בשליטה.אבל היא אפשר לדעת מתי כך ומתי אחרת... אז בואו ניקח אחריות על מעשינו הרעים והטובים וננסה להוציא את המיטב מכול סיטאוציה!!!!!!!!!!!!!!!!!! כול טוב.

לאלוהים אין חוש צדק

כיוון שהוא מעולם לא יצר בעולם שום דבר שדורש שיפוטיות, לא טוב, ולא רע, אלא רק אמצעי ביטוי שונים.

s h i r e l

New member
דווקא יש ../images/Emo24.gif

לאלוהים יש חוש צדק עצום... הוא זה שברא עבור האדם טוב ורע ונתן לאדם את זכות הבחירה לבחור מביניהם ללא שום התערבות מצידו. בנוסף, אלוהים מעולם לא פגע באף אדם אלא אם כן, אותו אדם היה ראוי לכך מסיבות שלא נבין משום שאנחנו כולה בני אדם... בעיני רבים הוא עושה עימנו חסדים יום יום כרגע לא נוכל להבינם אך יבוא יום שנבין, נדע ונאמין. מקווה שגרמתי לך לחיוך ולא לקטן

אמרת את זה בכזה בטחון

שאני אפילו לא אגיב.. אני חושב הפוך לגמרי ממך, לדעתי אלוהים לא ברא טוב ורע, הם לא קיימים עבורי חוץ מבשיפוטיות החברתית שהוטמעה בי. אבל מכבד את דעתך.

s h i r e l

New member
זכותך לחשוב ההפך

נכון. אמרתי את דבריי הקודמים בביטחון מוחלט. זכותך לחשוב ההפך, חשבתי פשוט שכדאי,לפעמים, לברר קצת בכל מיני מקומות ולקבל אינפורמציה שאולי תהיה מנוגדת למה שחשבת עד היום... שיהיה לך המשך יום נפלא,

FireBat

New member
אם תרצי אנמק

טוב ורע בצורה שאנחנו תופסים אותם אלה מושגים שאנחנו יצרנו, והם חלים רק פה. באופן מסויים - אין צדק בעולם, מעולם לא היה ולא אמור להיות.

FireBat

New member
אם תרצי אני אנמק

טוב ורע בצורה שאנחנו תופסים אותם אלה מושגים שאנחנו יצרנו, והם חלים רק פה. באופן מסויים - אין צדק בעולם, מעולם לא היה ולא אמור להיות. אל תהיו אטומים לרעיונות חדשים. לפעמים קשה לקבל דברים חדשים שהם מנוגדים באופן מוחלט למה שחינכו אותנו לפיו. מי שיאמר אני הצודק המוחלט! לעולם לא ילמד באמת, כי הוא יסרב לקבל אותה.

למעלה