טיפים בנוגע לתפילה
שלום. בד"כ כשאנו מתפללים אנו מתפללים לשם בקשה מיוחדת שאנו רוצים לקבל, כאילו אנו עושים עסקת חילופין עם ה' יתברך, וזאת טעות נורמטיבית, והרי הקב"ה הוא זה שיודע מה אתה צריך בחייך ומה לא, זה שלא קיבלת דבר מה, זה מאתו יתברך, הוא יודע מה טוב לך, הוא יודע מה אתה צריך באותה עת ובעתיד לבוא, ולכן כשאנו מתפללים עלינו להלל ולשבח את ה' ואפשר לבקש בקשות עם כוונה שהטוב בעיני ה' ייעשה, כי אין אנו יודעים מה טוב לנו, ומה יועיל לנו באמת. יש תפילה טובה שאני ממליצה עליה. כתוב בשומר אמונים: "אם יאמר זה הנוסח אז נמתקים ממנו בעזרת ה' כל הדינים, ויתהפכו כל הצרופים לטובה, ויהיו היסורים כפרה על עוונותיו, בפרט אם ירגיל עצמו לומר זאת גם על כל דבר קטן, אז אין שיעור לגודל נחת רוח שיגרום להקב"ה בזה, ושמחה בכל העולמות, כי דרכו של אלוקינו לנסות את האדם באמונתו, ואם מתחזק באמונת ה' אז גם אם נגזרה עליו גזירה חס וחלילה נמתק הדין מעליו." תפילה להמתקת הדינים: אני מאמין באמונה שלמה שזה הצער והיסורים שבא לי הוא בהשגחה פרטית מעם ד', יתברך, והנני מקבל עלי באהבה, וכל זה בא לי מסיבות עוונותי הרבים, וצדיק אתה ד' על כל הבא עלי. כי אמת עשית ואני הרשעתי, ויהי רצון שיהיו אלו היסורים לכפרה על עוונותי הרבים. והנה מצד הדין הייתי צריך לפרוט ולשוב ולהתוודות על החטאוהעוון שבסיבתם בא לי אלו היסורים, אבל גלוי וידוע לפניך שאין אתי יודע עד מה, ולכן יהי רצון מלפניך אבי שבשמים שתמחוק ותשרש החטא ועוון ופשע שגרמו לי אלו היסורים, וימתקו כל הדינים מעלי ומעל כל ישראל, ויתהפכו כל הצרופים לטובה, וימשֹך חסדים טובים ומגולים לנו ולכל בית ישראל עד עולם אָמֵן.