דיון בנושא: אלוהים ודת הקפצה

הציפייה הזו של אלוהים מאיתנו... מי

באמת יודע מה הוא מצפה אותנו? אולי זו בכלל ההרגשה הפנימית שלנו, שאומרת שאלוהים רוצה כך וכך ובעצם זה אנו עצמנו שאומרים לעצמנו, שדורשים את זה מאיתנו... אינני רואה באמונה באלוהים מטרה כלשהי, בטח שלא מטרה מעבר לחיים. אני באמת רואה בבנאדם מת אבק, צללים וזכרונות. כי זה מה שיישאר ממנו, זה מה שנאר ממנו, לפחות במישור הגלוי של חיינו. אם הוא אכן קיים, האמונה בו לא תיגרע ולא תוסיף. השאלה הנצחית על קיום האלוהים תישאר נצחית ולדעתי אף בלי תשובה. הבעלות שהדת לקחה על אלוהים מציקה לי מאוד! המוחלטות הזו שלהם גרמה לי לבחון לא אחת את עצמי ואת יחסי לאלוהים, ללא שום קשר לדת. לא הגעתי למסקנות מרהיבות רק אומר זאת: הידיעה שבדבר שיש שם משהו, איפשהו, נותנת לך את התקווה לזה שיש חיים מעבר, את הרצון לברר ולבדוק זאת... כתבת שאמונה באלוהים גומרת לך לשאוף למשהו... האם חוסר אמונה גורם לך לשאוף רק לדברים חומרניים?

תשובתי...

השאלה בקשר לאלוהים אכן תשאר נצחית לבני האדם החיים בכדור הארץ במצב הנתון. חוסר האמונה גורם לשאוף לדברים הקשורים רק בחייך אלו ולא מעבר אליהם... אם הם חומרניים תשפטי בעצמך.ואפשר להיות אדם טוב ולעשות דברים שעוזרים לשיפור איכות חיינו- גם בלי להאמין באלוהים.אבל האם לא עושה טוב לנשמה לדעת שיש לך סיבה באמת טובה לעשות את אותם מעשים??!!! תשמעו אפשר לטעון שיש אלוהים אבל בכול מקרה כשבנאדם מת זהו הוא נהפך לכלום לזכרון בלבד.אבל האם זה הגיוני שזהו רצונו של אלוהים שברא את האדם רק לומר לו שאין שום מטרה ותכלית....! אם מישהו רוצה לטעון שאין אלוהים(ישות יוצרת/משגיחה וכ') זה בסדר גמור ואין שום בעיה עם זה. רק שאותו אדם צריך להתמודד עם שאלות קשות יותר.... ולא ארחיב כי זה ארוך, ואין כוח.... נ.ב. מעולם לא קראתי את "שיחות עם אלוהים" ועמכם הסליחה, שלפעמים לא אבין על מה בדיוק אתם מדברים.אני מתכונן להשלים את בורותי ולקרוא את הספר של מי שהשפיע על חייכם(אם כך עשה כנראה שיש לו משהו טוב להגיד...) נ.ב/2 הייתי פעם, לפני חצי שנה בערך נכנס לפורום הזה ומתנצח בשאלות קיומיות... אז עכשיו חזרתי ואני מתכון להמשיך להתנצח איתם ולא להסכים לדעות שלכם.. (תשמעו אני מתווכח אם מישהו גם אם אני יודע שהוא צודק, סתם בשביל הכיף..) אז תהנו... זהו יותר מידי מילים ריקות מתוכן. לילה שקט מרוממה...

גריני

New member
התנצחות וויכוחים

זאת בדיוק מטרת הפורום הזה
אז ברוך תהיה בוויכוחיך ובנימוקיך! וגם אם לא תמיד נהיה תמימי דעים - הלוא, אם כולנו היינו חושבים אותו הדבר - היה לנו משעמם בחיים, נכון? ו... כן, שיחות עם אלוהים בהחלט עשה לי מהפך בחיים... עד כדי כך שנסעתי בקיץ האחרון עד פורטלנד (מערב ארה"ב), לכנס שאורגן ע"י ניל ד. וולש...

גריני

New member
דיון בנושא: אלוהים ודת הקפצה

מאחר שהדיון הזה נראה לי מאווווווווווד חשוב ועקרוני, הרי הוא מועבר לכאן.

למעלה