מה זה אלוהים בשבילי
מה שאני חושבת זה שאלוהים זה הכל! זה כל העולם על כל מה שיש בו: את, אני, כולנו - כל בני האדם (לא רק יהודים
), כל החיות, כל הצומח, הרים , ים, נהרות, שמש, ירח, כוכבים - בעולם הזה ובעוד עולמות/יקומים אחרים שאנחנו אפילו לא יודעים עליהם.... כל זה הוא אנרגיה עצומה שאפשר לקרוא לה גם אלוהים! כן האנרגיה הזו יצרה הכל כי היא הכל! וגם אנחנו מין אלוהימים קטנים - כי האנרגיה הזו קיימת בכולנו (אני קוראת לה: נשמה). את שואלת אם אני חושבת שיש לאנרגיה זו כוח לשלוט עלינו?.... הממממ.... אני מאמינה שכן אבל זה לא מה שהיא עושה! אני חושבת שהאנרגיה הזו רוצה שאנחנו ניצור עולם טוב עבור עצמנו. אני לא חושבת שאלוהים דורש דבר מה מאיתנו - כל נושא התפילות והאיסורים למיניהם - זה כבר עניין של דת וזה משהו שהומצא ע"י אנשים, בתקופות שונות ומסיבות שונות. יש דברים שהיו נכונים ומתאימים בעבר ולא מתאימים היום - אבל האנשים מסרבים לשנות את הדברים! יש גם עניין של כוח (או במילה אחרת: פוליטיקה) - אם יגידו לאנשים שאסור להם לשנות דבר ושבכל התלבטות הם צריכים לפנות לרב... או לכומר... אז האנשים נשלטים ע"י אנשי דת! לגבי ה"עם הנבחר" - אני אישית לא מאמינה באמירה הזו! זה אולי יזעזע מישהו... אבל אני חושבת שהאמירה הזו היא חלק מאותה "פוליטיקה" - זה כמו - אם נתרגם להיום: סיסמת בחירות... בוא אלינו - אנחנו טובים יותר... לדעתי, אלוהים איננו סתם אמונה - הוא קיים והוא עוזר לכולנו (!) - גם לך, אפילו שאת לא מודעת לכך... אני מסכימה עם המשפט האחרון שלך:
בני אדם הם אלו שגורמים לכל הרע בעולם! והם עושים זאת מתוך אי הבנה, או אי ידיעה של כללי היקום הזה! אי הידיעה הזאת באה מתוך פחד שנזרע בהם ע"י בני אדם אחרים במשך מאות ואלפי שנים - באמצעות הממסד הדתי!
כל הדתות עושות את אותו הדבר: זריעת פחד, איומים ב"גיהנום" ו"בתי דין של מעלה" וכך משיגים שליטה על אנשים. אני קוראת עכשיו את סיפרו האחרון של ניל דונאלד וולש "The New Revelations - זהו בדיוק תוכנו של הספר. ** אשמח, כמובן, לשמוע דעות נוספות בנושא זה.