דיון| ההשפעות של הפרידה של וויל וליירה

האבק

New member
אל תשימי לב אליו.. אוהבים אותך חנה ../images/Emo24.gif

The Immortal Me

New member
מזותומרת התעללות?../images/Emo210.gif

כאילו, זו התעללות בליירה, שנאלצת להיפרד מוויל? לדעתי, כמו שאמרו מעליי, הספר נגמר בטון די חיובי, של תקווה (ו,בסדר, קצת התמרמרות...) פחות או יותר. אני גם מניחה שהכאב קצת ישכח, בכל זאת, ליירה כולה בת עשר... רוני
.

אקס93

New member
אז בואו נשאל את פולמן

הרי אנחנו רוצים לשלוח לו חבילה נכון? אז על הדרך נשאל אותו. או שתשלמו לי ואני אעבור על השלושה פרקים האחרונים עם זכוכית מגדלת, ככה או ככה אתם מפסידים כסף

לדעתי,

אין הרבה סיכויים שהוא יסכים לענות על שאלה כזאת. אבל אפשר לשאול אותו דברים כמו "מי נותן שמות לדמונים" או "איך הדמונים נולדים", ועוד דברים דמוניים כאלה ואחרים.

האבק

New member
בהחלט רעיון טוב!

צריך לזכור את זה. אלו שאלות חשובות. אולי עכשיו יהיו לו גם תשובות אליהן (אחרי כתיבת ספר האבק)

דעה אישית

כששאלו אותי "מה אתה קורא, איך זה?" עד לאמצע "משקפת הענבר" הייתי אומר "מדהים!". מאמצע "משקפת הענבר" ומעלה, במיוחד אחרי שסיימתי לקרוא את הספר, הייתי אומר "ככה-ככה". כשחלף זמן מה ושבתי לעסוק בספרים (וגם קראתי אותם שוב), חזרה דעתי החיובית, אך עדיין- אני אישית רואה בסוף הספרים משום "זקנותו מביישת את נעוריו", כאשר הפרידה של ליירה ו-וויל היא רק דוגמה. אבל זה כנראה רק אני.

האבק

New member
יש משהו מציק בסוף

אבל אני חושב שהסוף היה יותר גרוע אם ויל וליירה היו משאירים חלון פתוח בין העולמות שלהם וחיים באושר ועושר ביחד ומדי פעם קופצים לחופשות בעולמות אחרים וכו'... זה סוף טוב מדי ולא הגיוני לספר שכזה.

נטעש

New member
אני לא יודעת...

מצד אחד זה נ-ו-ר-א-י שהפרידו בין ליירה וויל ומצד שני, אם הסוף של היה נגמר שהכל טוב ויפה, אז לא יודעת... זה היה הורס. היופי הוא שאנחנו נזכור את הספר הזה לעולמים, והסוף הוא אחד הדברים שגורמים לספר להיות 'זכור'.

The Immortal Me

New member
אכן.../images/Emo210.gif

אולי אצלי זה היה בגלל שלא ממש הבנתי מה הלך שם בסוף... כאילו, ליירה ו-ויל "התאחדו" ואז האבק חזר למסלולו והעולם חי באושר ועושר? מה זה הקיטש הזה?! ואיך לעזאזל אוניית הסוענים הגיעה לעולם המולפות?! ו-וואי הו ווי קוראים לו ברוך (זה כל כך נעל!)? זה נחמד שסידרו את זה בכך שהם הופרדו לעולמים, אבל עדיין הסוף הציק. לויודעת, הספר האהוב עליי בהרבה הוא הראשון. פשוט כי בשני ובשלישי ליירה הופכת כל כך לשפוטה של וויל, ומאבדים את ה"ילדה הלוחמת" צ'רמ, שכל כך אהבנו בליירה... רוני
.

למעלה