דיון לסוף שבוע

yoyo10

New member
דיון לסוף שבוע

אני מבקשת בכל לשון של בקשה להגיב בצורה תרבותית לכתבה

yoyo10

New member
ולכל מי שלא מצליח לפתוח

מתוך MSN ח"כ נסים זאב: עוזרו של פורז - הומואיסט גרוע מבהמה במהלך דיון במליאת הכנסת על בני הפלשמורה, אמר נסים זאב לשר פורז: "העוזר שלך הומו, גרוע מבהמה, אנשיי נגעלים ממנו"; אין זו השערוריה הראשונה בה מעורב ח"כ זאב עודכן: 02:50 24/07/2003 | נועם שרביט | [email protected] כל כותרות היום חבר הכנסת נסים זאב (ש"ס) אמר (ד', 23.7.03) לשר הפנים, אברהם פורז (שינוי), מעל דוכן הכנסת: "יש בלשכה שלו הומואיסט, שכולם נגעלים מלהתקרב אליו. הומו, על-פי ההלכה, גרוע מבהמה". הדברים נאמרו במהלך דיון במליאה, שעסק בהבאתם לארץ של בני שבט הפלשמורה. בדיון אמר פורז כי העלאתם של בני הפלשמורה לארץ מתעכבת בשל קשיים תקציביים. מה שעורר את חמתו של זאב, היתה אמירתו של פורז, כי בני הפלשמורה אינם יהודים. בתגובה, התריס זאב לעבר פורז: "אם על סוגיות הלכתיות מדבר פורז, אז כדאי שיידעו שיש בלשכה שלו הומואיסט... שמחתי לשמוע ששר הפנים מנמק את אי הבאת יהודי אתיופי בסוגיות הלכתיות. יש בלשכה שלו הומואיסט, שכולם נגעלים מלהתקרב אליו. הומו, על-פי ההלכה, הוא גרוע יותר מבהמה ואתה שם הומו בלשכה שלך...". זאב לא הסתפק בכך, והוסיף: "הוא היועץ המרכזי שלך ובגללו לא מתאפשר לאנשים שרוצים להתקרב ללשכתך, לבוא ולדבר אתך, אתה חוסם אותם בגלל שהוא הומו. הלשכה צריכה להיות נקייה מאנשים כאלה". לא השערוריה הראשונה שח"כ זאב מעורב בה כאמור, אין זו השערוריה הראשונה בה מעורב נסים זאב. לפני שנה בדיוק, בעת דיון בהצעת חוק שהעלתה ח"כ זהבה גלאון (מרצ) בנושא הסחר בנשים, פנה זאב לח"כ גלאון מעל דוכן הנואמים, ואמר: "מבחינתי כשמדברים על מוסר - את נותנת לגיטימציה לעובדות הלסביות שלך, את מגבה הומוסקסואלים. את מביאה לכך שיכירו בהם כנשואים. זה המוסר הירוד ביותר, ומבחינתנו העבירה היא קשה וחמורה". בכך, רמז זאב לכך שעוזרותיה הפרקלמנטריות של גלאון הן לסביות. גלאון מצידה לא נותרה חייבת, וכשקיבלה את הרשות לעלות לדוכן להשיב לזאב, אמרה: "ח"כ זאב, אתה בור ועם הארץ. אני רוצה לשאול אותך שאלה: אתה הומו, חבר הכנסת זאב? אני רוצה לשאול אותך, אתה עשית את זה פעם עם גבר? זה לא ענייני, חבר הכנסת זאב, ולכן זה לא עניינך מה העוזרות שלי עושות". במקרה אחר, אמר ח"כ זאב כי לדעתו יש להתחשב במסורת של בני עדות המזרח, ולא לחוקק חוקים נוקשים נגד גברים מכים, מה שעלול להביא ל'הרס המשפחה'. זאב הסביר כי "החקיקה הנוקשה, המבקשת לקבוע עונשי מינימום בעבירות אלימות במשפחה, פוגעת במיוחד במשפחות מבני עדות המזרח, שאינם בקיאים במשמעות של פעולות הנראות להם מקובלות על-פי אמות המידה הנהוגות בקרב השכבות האתניות הללו". דבריו אלה, עוררו בזמנו סערה רבתי, באשר נטען כי משתמע מהם שזאב מקל ראש באלימות של גברים מזרחיים כלפי נשים, וקורא שלא למצות עימם את הדין. זאב הסביר, כי כוונתו היתה שאין מקום לאסור את ראש המשפחה, בכל מקרה של סטירה, או גילוי אלימות חד-פעמי בעיתות מצוקה ומשבר. נוצר ביום: 24/07/2003 רשימות נוספות: נועם שרביט

פעם קראתי כתבה

בידיעות אחרונות. קראו לה "יוצאים מארון הקודש". זו כתבה על גייז בציבור הדתי. זה מאד נגע לליבי, כי אני רק חושבת על מה הם צריכים להתמודד. הכתבה הייתה מבוססת על פורום "גייז דתיים" בוואלה. מרוב שזה נגע לליבי כתבתי להם שיר - לפעמים אני עטופה בבדידות מסתובבת בין המון אנשים אטומים אם רק יתנו גם לי את הזכות לאהוב, להרגיש, גם אם אני שונה מבפנים. תביטי בי, כל-כך כואב לי לבד בגרון רק מחניקה השאלה "למה" כשהצעקות יגמרו אני אשאר בצד מביטה בך, ב"גב שלי" - באמא. זה לא קורה לך, נכון? הילדה שלך היא מלאך עד שיוצאים השדים מהארון וכשזה קורה - אז מה לי ולך? תכחישי, תתעלמי כשאני זקוקה לך שתגני עלי, שתביני, שתאהבי רק אני אשמה בחוסר שמחת החיים שלך וכל מה שביקשתי זה רק שתהיי לצידי. העול הזה קשה, אבל אני אתגבר כי אני לצידי ואני מבינה שאני לא משונה מכל אדם אחר רק זקוקה לסוג שונה של אהבה. ***************************** אגב, בפורום שלהם גם ניתן למצוא תגובה לכתבה הזו. ובקשר למה שהוא אמר... אין לי עמדה בקשר לזה. פעם אמרתי לעצמי שהומוסקסואליות זה לא דבר בריא. הרי בעבר היו רק אחוז קטן ומזערי של האוכלוסיה הומוסקסואלים. ועכשיו יש המון, למה? כי אנחנו נתנו לזה לקרות. כי פתאום זה נעשה "אין" וכל אחד שמחשיב את עצמו רוצה להתנסות בזה. עצם המחשבה של שתי נשים שוכבות או של שני גברים שוכבים ממש מעבירה בי צמרמורת. אולי אם הייתי מחונכת בדרך יותר ליברלית זה היה שונה. עכשיו זה עדיין מגעיל אותי (ותסלחו לי, במיוחד בציבור החילוני, הדתיים הם עוד עושים את זה בסדר, הפורום הזה הוא פורום מלא אנשים נהדרים, אבל רק תביטו בפורומים של גייז שאינם דתיים...זה ממש נורא מה שהולך שם). לא, אני עדיין לא עד כדי כך ליברלית. כן, ניסיתי לעזור להם, נכנסתי לפורום ותמכתי בהם בבעיות עם ההורים, הדת והחברה. אבל זה עדיין דוחה אותי לחשוב על מה לעבר לדיבורים... זה מזעזע אותי בדיוק כמו המחשבה של שני גברים ואישה או גבר ושתי נשים... אהבה זה דבר כזה טהור. כן, גם סקס. כשזה נעשה אחרי הנישואין, עם האשה שלך. יש הומואים ולסביות, וצריך לתת להם יחס הוגן ושווה ולהבין גם מה מתחולל בהם, אבל עדיין זה קצת מכאיב לי... איזה מוסד יוצתר מקודש מהנישואין? למה להרוס אותו בכל דרך אפשרית?... *אגב, לאחרונה פורסמו מחקרים של הומוסקסואליות אצל בעלי חיים (לפעמים מצחיק, לפעמים דוחה). מסתבר שעד היום מדענים ניסו לטאטא את זה, לומר שהפרטים המסויימים האלו שהתנהגו בצורה כזו הם חולים או משהו. אם אתם רוצים אני אעתיק את הכתבה לכאן. יום מקסים ומלא הבנה
מלאכית.

© Tweety ©

New member
מותר להגעל

מותר לא לאהוב את זה. אבל לדבר כאלו דברי סררה כמו של ח"כ זאב? תגידי לי את אם היית זורקת את הילד שלך מהבית בגלל שהוא הומו ויושבת עליו שבעה כמו שעושים במגזר החרדי? אגב נקודה נוספת-כמה רבנים אשמים באונס ילדים צעירים שלומדים בישיבות? כמה סיפורים כאלה התפרסמו וכמה טוטאו מתחת לשטיח?!

ב ה junior

New member
נו מה אפשר לעשות?

טיפשים יש בכל מקום, גם בש"ס. ד"א השיר ממש מקסים!

© Tweety ©

New member
זה דוחה.

זה פשוט דוחה. מילא אני מבינה שיש קושי לקבל בציבור הדתי-חרדי את ההומוסקסואלים והלסביות אבל לרדת לרמה כזו של שפלות? להגיד שאדם גרוע מבהמה בגלל שהוא מעדיף משהו אחר במיטה? זו הרמה הנמוכה ביותר שאפשר לרדת אליה. הוא אדם שפל,אלים ואפס-לא ככה נציג ציבור מתנהג,לא ככה חבר כנסת מדבר. כנראה שאתו חבר כנסת גם מכה את אישתו,כנראה שהוא אחד מהאבות שזורקים את הילד שלהם לרחוב ויושבים עליו שבעה בגלל שהוא הומו. אני באמת מנסה להשאר סבלנית ולהבין מה מניע אדם לדבר ברמה כזו של שפלות סתם עלה לי זיכרון משיעורי ההיסטוריה שבשואה נזרקו הומואים לגטאות בשל הנטיות המיניות שלהם לא סתם אומרים שכלום לא השתנה. תרבותי מספיק?

מתנדב

New member
Tweety, תרגעי לא צריך להגזים יותר

מדי, פשוט כתוב בתורה את עניין של משכב זכר, וכנראה מה שהוא אמר אותו חבר כנסת היה לו בסיס על כך, וזה עדיין לא אומר שהוא שפל ואלים ואפס, כפי שכינית אותו.... יתכן שזה לא מתאים לנציג ציבור להתנהג כך, אך האם עקבת אחרי שרים וחברי כנסת אחרים איך שהם מתנהגים?, ושהשר מאיר שיטרית אמר לח"כ דליה איציק, תשתקי אני אסתום לך את הפה, זה כן התנהגות של איש ציבור?...

© Tweety ©

New member
לא חוזרת בי

בפעם האחרונה שבדקתי אנחנו לא בימי התנ"ך שבהם היחסים ההומוסקסואלים שהיו מקובלים הם יחסי כפייה של אדון-עבד. וגם לא בימי גרמניה הנאצית שאנשים נשלחים לתאי הגזים בין השאר בגלל הנטייה המינית שלהם. חשבתי שאנחנו בעידן קצת מתקדם וקצת מודרני,אני יודעת שש"ס מתעקשת בקביעות להיות נגועה בשנאה כלפי כל מי ששונה ממנה אבל הפעם זה באמת חציית כל הקווים האדומים. להשוות אדם למשהו שהוא נחות מבהמה זה לשלול את האנושיות שלו זה לבטל אותו כאדם. מי שמדבר ככה מי שמסוגל לרדת לרמה כזו של שפלות הוא אדם שפל,אלים ואפס. שמת לב לפיסקה האחרונה שהוא בעד להקל את העונש לגברים מכים- בשנה שנרצחו כ"כ הרבה נשים,בשנה שנתוני האלימות במשפחה כ"כ קשים כאילו העונשים כ"כ חמורים וחזקים שיש צורך להקל בהם להפך. הוא לא סתם חבר כנסת הוא שליח ציבור שמקבל את מורתם של אנשי ש"ס אז אחרי זה אנחנו מתפלאים שהאישה כ"כ נחותה במגזר החרדי? ושהורים זורקים את הילד שלהם לרחוב בגלל הוא מעדיף בני-כמה סיפורים כאלו יש? המון. זה ההבדל אף אחד מהציבור החילוני לא מתייחס באמת לאמירות הטיפשיות של שטרית ויבצע בגללם מעשי שפלות. הפוליטיקאים שלו חסרי רסן שדואגים רק לעצמם-זה כבר הוכח וזה כבר ידוע לא מהיום. שטרית ודליה איציק יכולים להגיד עד מחר אחד לשני לסתום את הפה לא זה מה שמכאיב וצורם לי. למרות זברור שזה לא בסדר ויש להוקיע את זה אבל מה כבר אפשר לדרוש מהפוליטיקאים שלנו?

מתנדב

New member
תראי לגבי הסעיף של גברים מכים....

שהוא רוצה להקל בעונשם, אני גם נגד זה, ואני חושב שצריך להחמיר יותר עם אנשים שמכים ולא משנה מי המכה, עם זה גבר או אישה, ברגע שיש אלימות בין בני הזוג, צריך להחמיר איתם....

© Tweety ©

New member
ולגבי הקהילה ההומו-לסבית

הם גרועים מבהמות? או שאנחנו מסכימים רק בנקודה לגבי הנשים המוכות.

מתנדב

New member
בא נאמר שזה קשה לי להסכים עם זה...

אך אני מבין את אותם אנשים מהקהילה הומו לסבית, אם תשאלי אותי עם על פי התורה זה בסדר, אני יגיד לך שלא....

כן, אבל שמעתי על כל מיני היתרים

שהם מצאו. לא זוכרת בדיוק אבל כל מיני פרצות וכו'. חוץ מזה לנשים אין ממש איסור, נכון? (הרי האיסור הוא על משכב זכר והוצאת זרע לבטלה, השאלה אם האיסור הראשון כולל גם נשים, כי בפורום ההוא אמרו שלא).

מתנדב

New member
איסור לגבי נשים, לא מוזכר בתורה

על עניין הלסביות, אבל הרבנים מגנים את זה, בטענה שזה מגונה, אז להגיד שזה ממש איסור, אני לא יכול להגיד, אני צריך לברר את זה יותר לעומק....

© Tweety ©

New member
יפה...אז איך איש ציבור שכל מילה

שיוצאת לו מהפה היא נחקקת כאותיות קידוש לבנה אצל הציבו החרדי אומר דברים כאלו ולא זוכה לשום הוקעה? ואגב-מפאן אחר לבהמות מותר שיהו ילדים הומואים ולסביות נתקלים בהרבה מאוד קשיים על מנת לגדל ילדים,בהמות יכולים לחיות ביחד הומואים ולסביות לא. בטח שלא לזה התכוון ח"כ זאב אבל סתם בשביל ההשוואה ודיברו כאן בשרשור אחר על היחס לשונה תראו מה קורה בישראל של 2003. ואגב דויד ויהונתן לא היו נאהבים?

מתנדב

New member
Tweety, לא כל מה שחבר כנסת חרדי

אומר, זה אכן קדוש כפי שאת מגדירה את זה, גם חברי כנסת חרדים טועים...

© Tweety ©

New member
לא?

אני רוצה לראות חרדי שחולק על דבריו של אחד מחברי "מועצת החכמים של ש"ס". חוץ מזה לטעות זה פעם אחת פעמיים ואחרי זה חוזרים בך מבינים שעשית טעות. לא שמעתי שח"כ זאב חזר בו או התנצל. חוץ זמה שזו לא פעם ראשונה שהוא מדבר דברי רעל.

כי הוא לא חושב שהוא טועה...

ואת צודקת בדבר אחד - חרדים באמת מאוגדים והדעות שלהם כמעט זהות. אבל יש הבדל בין לקבל על עצמך את הזרם ובין לעשות מזה קידוש לבנה... תזכרי רק שגם בחרדים יש זרמים שונים ומנוגדים. לא כל רב חרדי או ח"כ מייצג את כ-ל החרדים.

lala897

New member
דווקא אני לא חושבת שהחרדים מאוגדים

והדעות שלהם שונות מקבוצה לקבוצה בהמון! הקבוצות מ אד מאד סגורות אחת בתוך השניה ואחת מפני השניה.

קידוש לבנה???

קודם-כל, זו רק דעה. ואח"כ למה בדיוק את חושבת שכל מה שהוא אומר כזה קדוש? הוא ח"כ, חוץ מזה, שום דבר שח"כים אומרים לא קדוש בעיני, וגם לא בעיני החרדים. פשוט מפני שהכל מתובל באינטרסים מגעילים ועשיית רושם (רע) על הציבור. כשהוא יאמר את דעתו בתור רב זה יהיה שונה. חוץ מזה מה אכפת לך, יש לך דעות משלך, אל תתרגזי כל כך

למעלה