דיון לסוף שבוע

גוססי2

New member
הנושא פתוח לספקולציות

אנו יודעים שדוד לא היה הומוסקסואל בשל נאפופיו עם בת-שבע ויחסיו המוזרים עם אבישג השונמית, אולם אין בכך להעיד על חוסר יכולת ליהנות משני צידי המטבע. האם יש בידינו מידע אודות חייו הפרטיים של יהונתן?

tamarhp

New member
צריך להבין

שהתורה היא נגד משכב זכר. אם היה קשר כזה בין דוד ליהונתן ח"ו, דוד היה מודח מהמלוכה, והתורה לא היתה נמנעת מלציין את חטאם.

© Tweety ©

New member
אגב בקשר למשכב זכר אני שמעתי

פרשנות לפיה הכוונה הין ליחסי מין בכפייה בין אדון לעבד ולאוו דווקא ליחסים הומוסקסואלים. ואולי דוד היה דו מיני אהה? :p

גוססי2

New member
התורה גם היתה נגד ניאוף

ובכל זאת דוד נאף (ואפילו הביא במכוון למותו של הגנרל שלו אוריה חיתי), ועובדה שהוא לא הודח. אגב, בתקופת בית דוד לא היה שום גוף שהיה יכול להדיח מלכים. לכל היותר ניתן היה לבצע הפיכה.

tamarhp

New member
הודח = ע"י הקב"ה

כמו שאול. התורה לא הסתירה שדוד נאף, והיא לא היתה מסתירה אם הוא היה ח"ו עושה פעולה כלשהי עם יהונתן. הבעיה בדור שלנו שמבינים אהבה רק ע"י יחסי מין.

גוססי2

New member
אבל הוא לא הודח

דוד מלך עד מותו בשיבה טובה, וזאת למרות מעלליו עם אוריה ובת-שבע. חוץ מזה, ממתי את יודעת את חשבונות הקב"ה? מי את שתקבעי בשבילו מתי עליו להדיח מלך ומתי לא? אגב, בתקופת דוד המלך אלוהים כבר צמצם את מעורבותו בהיסטוריה למינימום האפשרי.

tamarhp

New member
אתה יודע מה?

בסדר, אז הוא לא הודח. אבל כמו שהתורה פירסמה את החטא עם בת שבע, היא היתה מפרסמת חטא עם יהונתן (ח"ו). במיוחד כשמדובר בחטא מאד חמור. התורה לא עשתה זאת, ולחטא עם בת שבע מתייחסים כחטא יחיד.

גוססי

New member
לא כל דבר חשוב כתוב בתורה במפורש

לדוגמה, התורה שבכתב לא אומרת שום דבר מפורש על מתן התורה שבע"פ, אבל בכל זאת זה הבסיס ליהדות האורתודוכסית.

זה נכון

ולו רק בשביל שיבינו שאין לעשות דברים כאלו. אני מצידי הייתי נותנת עונש מאד חמור לאנסים, כדי שהם ממש יפחדו לעשות כזה דבר. אני חושבת שהמדינה שלנו מקלה מדי עם פושעים למיניהם. במיוחד עם אלו שעושים עבירות כלפי בני אדם אחרים (ולא כלפי המדינה או משהו כזה). צריך להחמיר עם החיות האלו, וסליחה מאד לחיות על ההשוואה הגסה.

היי, טוויטי

אני לא הסכמתי איתו. אני אמרתי שהם זכאים ליחס הוגן. נא לא לסלף את דבריי. כל מה שאמרתי זה שאני עדיין לא עד כדי כך ליברלית כדי לא להיגעל מזה. להיפך, אני תומכת בהם כשמישהו נגדם. אבל אני עדיין לא רוצה לתת לזה כזו לגיטימציה. Got the point?

© Tweety ©

New member
את זה כבר הבנתי ../images/Emo13.gif סך הכל שאלתי

שאלה אבל לא משנה. העיקר שאת לא מאלו שאומרים שהומואים גרועים מבהמות. זה באמת מה שחשוב. עצם העובדה שלמרות שזה מגעיל אותך את מקבלת את זה.

פלסטיק

New member
בצורה תרבותית צריך להגיב כלפי אדם

תרבותי אותו חבר כנסת מוכיח פעם אחר פעם שהוא איננו בן תרבות אבל מה שמדאיג אותי זה לא אותו חבר כנסת בור וגזען, מדאיג אותי הרבה יותר שלא נשמע ציוץ של גינוי מהצד החרדי האם שתיקה כמוה כהודאה?

בסוף מתברר שהוא לא הומוסקסואל

ואם היה כזה הרי שיחר בכנסת מתקופת המערה, היה עושה מעשה של אווטינג, מעשה מכוער בפני עצמו.

למעלה