דיון לסוף שבוע

© Tweety ©

New member
הגבתי לך על זה אבל אני אגיב שוב

בציבור החרדי אף אחד לא יצא כנגד הצהרות של חברי הכנסת של ש"ס ויעז לקרוא תיגר לא משנה כמה הדברים קשים הם יתקבלו שמה בהבנה ובמחילה. למרות שהם נותנים לגטימציה לרצח נשים ולאכזריות כלפי ילדים אבל למי אכפת? ואגב לא שמעתי אף גינוי מאף אחד בש"ס או אף אישיות בציבור החרדי זה רק מוכיח מה שאמרתי. שטומי לפיד אמר דברים קשים על הקהילה ההומו-לסבית גם במפלגה שלו גינו אותו,גם תומכי שינוי גינו אותו.

אויש, טוויטי

את מדברת על חרדים!! למה שהם יגנו את זה? להיפך, זו הדעה שלהם, שהומואים הם פחות מבהמות. להיפך, הם דווקא יתמכו בזה (לא דווקא בח"כ זאב, אלא בדעות שמאחורי זה). שינוי הם ליברלים, לכן אם טמטומי יגיד משהו רע על מישהו שעושה דברים כאלו הם יהיו נגדו... אבל החרדים...נו, באמת... מבחינתם זו זוועה.

© Tweety ©

New member
טומי לפיד לא שונה בהרבה מעובדיה

יוסף. שניהם קורצו מאותו חומר. אבל אני לא חושבת שזה נכון להגיד שהחרדים הם "זוועה" ולסגור את הנושא הזה-אם הם לובשים שחור אז מותר להם להכות את הנשים שלהם..? אני מתקשה להבין את הקשר למה זה לא זוכה לגינוי אצל החרדים כבר לא מדובר על העדפה מינית שאני מבינה שיש רתיעה בקרב הציבור החרדי אבל לתת לגטימציה ואפילו לעודד גבר להכות את אישתו? זה כבר עובר כל גבול.

מישהי כאן עושה השוואות לא לעניין

לדעתי... אני אמרתי שהחרדים הם זוועה? התכוונתי שהומוסקסואליות מבחינתם זו זוועה... להשוות את טומי לפיד לעובדיה יוסף זו השוואה ממש מחפירה
תחשבי על זה... אגב, טומי שלנו ממש בחור חכם. עד הבחירות הוא גמר את הש"ס... (זו הייתה אמורה להיות בדיחה, אז תצחקו!!!) מי מעודד גבר להכות את אישתו??? נו, באמת. אחד מכל 10 גברים בישראל הוא גבר מכה. לא רק החרים ככה, בכל ציבור זה ככה... פשוט תחשבי לפני שאת כותבת. את מעלילה כאן על ציבור שלם שלא מגיע לו. אה, אולי פשוט קראת את "בת יפתח" וזהו. החלטת שככה זה?... אף חרדי לא מעודד אף חרדי אחר להכות את אישתו. מי שעושה את זה יש לו באמת בעיה חמורה, אבל זה לא מהסתה. ועוד איך יש גינוי בחברה החרדית על זה. נמאס לי לדבר על חרדים. די. זה לא הוגן. בואי לא נשפוט. אנחנו פשוט מעמידים למשפט כאן חברה שלמה שאין לה נציגות כאן. זה בדיוק כמו להעמיד מישהו לדין בלי שהוא יהיה שם להגן על עצמו. אוקיי?... יום מקסים לך

© Tweety ©

New member
אז תחשבי על זה ותראי כמה הם

כן דומים. טומי לפיד שונא חרדים,הוא עושה הון על שנאת חרדים. ועובדיה יוסף לא במיוחד סובל חילונים בעצם כל מי ששונה ממנו. שתי המפלגות צמחו על בסיס של שנאה. אני מודעת לאלימות כלפי נשים שיש בציבור החילוני ואני מוקיעה אותה אבל עדיין לא התנסח כאן אף פוליטיקאי חילוני ואמר שיש לצמצם את הענישה לגברים מכים. בציבור החילוני יש גינוי לזה מכל רחבי הקשת הפוליטית,הציבור החילוני מודע לחומרת הבעייה. בעוד שח"כ זאב מעודד את זה וכן בעיני להגיד שיש לצמצם את הענישה ולתת לגברים שנכנסו לכלא לצאת בשבתות וחגים אז זה עידוד שאין עונש מספיק מרתיע יותר ויותר גברים יכו. זה לא נכון? כי זה הכי ברור שאפשר אין משהו אחר שמשתמע מזה. ותתפלאי כמה נשים מוכות יש בציבור החרדי שלא מתלוננות,תתפלאי כמה ילדים נאנסים ע"י הרבנים שלהם ושותקים כי מי שמעז לערער על הסמכות הזו ינודה מהחברה החרדית-החברה הזו סגורה ומסוגרת ובחברות הסגורות תמיד אבל תמיד מתבצעים המעשים השפלים ביותר. אני לא מעמידה אף אחד לדין אני מותחת ביקורת-מותר לי. והנה יש חרדים בפורום לא? מה קרה הם לא יכולים להגיב? או שהם נושכים את לשונם?

בלה בלה בלה שטויות

שינוי צמחה לא על שנאת חרדים, אלא כמחאה על כפיית הדת בישראל. אני די בטוח שלכל תומכי שינוי אין בעיה שהחרדים יחיו בשלום עם כל הלכותיהם וחוקיהם- ובלבד שלא יכפו אותם על אנשים שלא מעוניינים בכך. ובקשר לגברים מכים- נכון בהחלט, אין לצמצם את העונשים, כי אדם כזה שמכה את אשתו מוגדר כסכנה לציבור. אני לא יודע מה בדיוק מתרחש בחוג החרדי בקשר להכאת נשים ואונס ילדים, אני רק יודע שחברה סגורה המקדשת ערכים הנוגדים מעשים אלו, אינה בהכרח לא עושה את המעשים האלו(כמה פרסומים כבר היו על אנשי כמורה בדרגות אלו ואחרות[אני זוכר היה גם על אחד שהוא לא אחר מאשר הסמכות השניה ביותר בנצרות אחרי האפיפיור] שאנסו תלמידים שלהם).

© Tweety ©

New member
שינוי זו מפלגה גזענית ומגעילה

שצמחה אך ורק על שנאת חרדים. אהה נכון חוץ מזה היא גם קפיטליסטית וימנית (מי הצביע בעד הפלת ממשלת ברק עקב יציאתו לקמפ דיויד?). חוץ מזה-מה שינוי עשתה נגד הכפייה הדתית חוץ מלשפוך ארס מעל דוכן הכנסת?כלום. איזה חוקים היא חוקקה? כלום. אני כחילונית לא מרגישה בדבר שהשתנה. רוצה לנהל דיון על שינוי? בסדר תשמור על קו תרבותי. שום דבר ממה שאמרתי זה לא שטויות תפסיק עם פולחן המפלגה הזו. בוא תדבר במעשים תביא הוכחות תראה מה המפלגה הזו באמת עשתה-או שאתה מאמץ לעצמך את הדמגוגיה?

ימנית? מאוד.

בגלל זה היא רוצה שלום בכמעט כל מחיר. כמו שאת אומרת את זה על שינוי ככה אני יכול לומר על ליכוד- איכז, רוצים להרוג את הפלשתיינם, איזה גזענים הם! ושינוי בכלל לא מבקשת במותו של אף אחד, אז תפסיקי לדבר דברי סרק. "לשפוך ארס מעל דוכן הכנסת"? חבל שלך כחילונית שבכלל מעזה לדבר על פוליטיקה אין שמץ של מושג על מה שהולך בכנסת. שינוי כן העבירה חוקים, ויש גם חוקים בדרך לקריאה שלישית והצעות חוק ומה שלא תרצי. את הרשימה המלאה תוכלי למצוא באתר שלהם. עוד פרטים תוכלי למצוא באתר של הכנסת.

© Tweety ©

New member
אז משהו לא מסתדר לי

* למה שינוי יושבים בממשלה ימנית שברור שהיא לא רוצה שלום? *למה שינוי הצביעו בעת הפלת ממשלת ברק עקב יציאתו לקמפ דיויד? *למה שינוי הצביעו בעד חוק המעביר להתנחלויות מליוני שקלים? *למה שינוי תמכו בתקציב שמעביר להתנחלויות כ"כ הרבה כסף? נכנסתי לאתר שלהם וחוץ מאוסף של שטויות לא מצאתי דבר חוק כל אחד יכול לחוקק השאלה מה טיבו ועובדה שאני כחילונית גמורה לא הרגשתי שום שיפור שעשתה שינוי בכנסת חוץ מלשפוך רעל וארס מעל הדוכן.

מתנדב

New member
Tweety, אני מסכים אתך....

היא אכן צמחה אך ורק על שנאת חרדים, וגם אני לא ראיתי שהיא עשתה משהו בממשלה....

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אדרבא, אולי

תאיר את עיני, ותראה לי אתה, אולי אני טועה שהם לא עשו כלום חוץ מחוקים שהם נגד הדת.... יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שלא, אז אולי תאיר את עיני...

הנה

הצעות החוק של שינוי בכנסת ה-15. כנס לדף על כל ח"כ של שינוי ותהיה שם רשימה של כל החוקים שהציעו. כמובן שרוב החוקים עדיין לא התקבלו, או שנפלו בקריאה טרומית או שנמצאים באמצע ההליכים לאחר שעברו קריאות אלו ואחרות, אבל יש שם גם לא מעט חוקים שעברו והתקבלו. תיאלץ למצוא אותם בעצמך כי אין לי כוח לבדוק את כל הרשימות עכשיו.

ב ה junior

New member
זה לא משנה את העובדה.

שינוי צמחה על שינאת חרדים ורצון עז ליסתור את כוחם הקיים ואפשר להבין את זה אם נזכרים בשידורי התעמולה של שינוי. שמונים וחמישה אחוזים מהשידורים שלהם בתעמולה הראו שינאה בוטה לכל החרדים כולם. שאר השידורים תקפו מפלגות כמו מר"צ והראו את אופייה הימני קיצוני של שינוי. ובקיצור, מפלגה שעשויה משינאה טהורה כלפי מיגזרים שהם לא ימנים חילוניים ואשכנזים. הדעות של טומי לפיד הן פשוט גזעניות. אני משער ששאר חברי המפלגה לא גזעניים וקיצוניים כמו טומי אבל זה קשה להיות גזעני כמוהו.

תן לי מפלגה אחת

שלא תקפה בשידורי התעמולה שלה מפלגות אחרות. עובדה? ממתי מה שאתה חושב זאת עובדה? אני אחסוך אוויר ולא אגיב לך, כי דברייך חוזרים על עצמם שו ושוב, כנמו מכונה מקולקלת...

saar7650

New member
"יפה...אז איך איש ציבור שכל מילה"

קבל גינוי! אם כי אני עצמי אם להודות על האמת גם נגעל ממעשה זה אך לעולם לא אומר על אדם כזה או אחר בהמה וכיו"ב. דבר נוסף- לגבי שאלתך- "ואגב דויד ויהונתן לא היו נאהבים?" היו נאהבים! אמת ויציב. אך לא באופן שאתה (וח"כ לשעבר יעל דיין) מציירים זאת! כי יש אהבת נפש מלבד אותה אהבה שמנסים לצייר כאן. האין אתה "אוהב" את חבריך בני מינך?! כל אחד אוהב את האחר גם אם הוא בן מינו אך בוודאי שלא כל אחד אוהב את בן מינו בצורה שעליה דיברת!

lala897

New member
דויד ויונתן ל א היו נאהבים!!

מאיפה את מוציאה את זה בדיוק? היה ביניהם קשר נורא חזק אהבה שאינה תלויה בדבר, אהבה רוחנית יותר שמבוססת על דברים גבוהים.

למעלה