דיון פתוח לגבי איזה ארטורו הוא באמת ארטורו?

גלבטרון

New member
בהתחלה הוא יכול היה להיות קשור רק...

באזיקים ורק אחרי שניסה שוב לברוח הכפיל קשר אותו לעמוד. ובנוגע לגירסה של הארטרו שירד במדרגות, תקראי את הודעת "המשך..."

גלבטרון

New member
המשך...

כעת נבחן את ההנחה כי ארטורו ב' (הארטורו שירד במדרגות) הוא ארטורו האמיתי. הגולשים מגיעים לביתו של קווין וחושבים שהם בבית. ארטורו הולך לביתו ואומר לקווין שהם יפגשו ביום שני כדי להתחיל לעבוד על סיום חישובי הגלישה. לפחות יום אחד לאחר מיכן ארטורו הולך חזרה לאוניברסיטה שם הוא פוגש בעוזרת שלו שמופתעת לראות אותו. ארטורו חושב כי זה מכיוון שהוא היה נעדר במשך 18 חודשים. הוא שואל את העוזרת שלו האם הדיקן החליף אותו והיא משיבה לו - למה שהוא יעשה את זה, הוא צוחק וממשיך בדרכו לכיוון האוניברסיטה. כאשר ארטורו חוזר לביתו בהמשך היום הוא פוגש את הכפיל שלו. השניים מופתעים לראות אחד את השני ומשוחחים. ארטורו מספר לכפיל שלו על חוויותיו ואף מראה לו את ראש החץ. לאחר מיכן ארטורו אומר כי הוא הולך להתקשר לחבריו לומר להם שהם לא הגיעו הביתה הכפיל שלו מהמם אותו ומוריד אותו למרתף. יותר מאוחר באותו יום או ביום למחרת ארטורו הכפיל מתראיין בטלויזיה. הכפיל שוכר אדם עם ואן שחור כדי שיפרוץ לביתו של קווין ויגנוב את הטיימר. לאחר שהיה כלוא במשך מס' ימים ארטורו מנסה להימלט מהמרתף אך ללא הצלחה. הכפיל שלו שם עליו אזיקים. מאוחר יותר ארטורו מעמיד פני ישן כאשר הכפיל שלו שוב יורד למרתף. לפתע הכפיל שומע משהו, יתכן שיש מישהו בדלת, הוא מניח את הטיימר בתוך המגירה ועולה חזרה למעלה. בינתיים ארטורו מסתתר וממתין לבואו של הכפיל שלו וכאשר זה מגיע הוא מהמם ומעלף אותו ומוציא את המפתח לאזיקים מבגדיו של כפילו וקושר את הכפיל באזיקים ליד העמוד (במהלך כל הדבר שיער ראשו של הכפיל התפרע קצת). ארטורו לוקח את הטיימר ויוצא מהר לביתו של קווין כדי לאתר את חבריו אך לא מוצא אותם (קווין ווייד היו עצורים באותו זמן על הפריצה למוזיאון). הוא מחפש אותם באוניברסיטה ובמקומות אחרים (בדרך הוא מסדר את שערו, הרי הוא פרופסור מכובד שהולך בציבור) עד שלבסוף הוא מחליט לחזור לביתו אבל כאשר הוא מגיע הוא שומע קולות של אנשים מהמרתף. לכן הוא יורד בזהירות וכאשר הוא יורד למרתף הוא שואל את ההכפיל שלו אם באמת הוא חשב שהוא יכול לרמות שוב את הגולשים. במהלך העימות של ארטורו מנסה לשכנע את הגולשים שהוא האמיתי ע"י סיפור על העולם בו הוא בנה את פצצת האטום על העולם בו הוא פגש את אישתו (כאשר על העולם בו הוא בנה את פצצת האטום, הגולשים, דיברו והזכירו בפני אימו של קווין בתחילת הפרק יחד עם העולם בו היתה מחלת הקיו) אך הכפיל משתמש בידע שלו על הפירסום של קטעי היומן של ווייד כדי להראות כי כל מי שקרא את היומן יכול לדעת דברים אלו. והשאר ההתרחשויות כפי שנראו בפרק. לצערי אני צריך ללכת כעת ולכן אני אמשיך את ניתוח הדבר מאוחר יותר. בינתיים אשמח לשמוע מה אתם חושבים על שתי ההנחות ומי לדעתכם נראת לכם יותר נכונה.

גלבטרון

New member
מסקנות

ובכן, לדעתי, מבין שתי הגירסאות הללו, הגירסה שארטורו ב' הוא הארטורו האמיתי הרבה יותר הגיונית ולכן אני תומך בה. לדעתי, הארטורו שירד במדרגות הוא הארטורו האמיתי ואם לוקחים בשחבון את הקרב בסוף הפרק אז שהרי ארטורו האמיתי הוא זה שגלש בסופו של דבר. אבל למרות שניתן לדעת מי מבין שני הארטורואים ניצח בקרב אסור ממש להתייחס לקרב כמשהו קובע, אחרי הכל, מפיקי הסידרה לא התכוונו שיהיה קל לדעת מי ניצח בקרב. לכן, הדרך בטוחה ביותר לדעת איזה ארטורו גלש בסופו של דבר היא לבחון את ההתנהגות של ארטורו בפרקים שבאו אחרי הפרק PTSS (תסמונת פוסט טראומת הגלישה) אך כפי שציינתי בשירשור קודם בפורום הזה, הדבר לא פשוט כל כך כאשר מדובר בפרקי העונה השנייה. האם אתם רואים בסדר ההפקה של הפרקים כסדר הנכון לצפייה: 1 - Time Again and World 2 - El Sid 3 - Into The Mystic (היה אמור להיות מופק ראשון אך פוקס לא רצתה בהתחלה שישודר ראשון, לאחר מיכן הדבר סודר) 4 - Love Gods 5 - The Good, The Bad & The Wealthy 6 - As Time Goes By 7 - Gillian of the Spirit 8 - Obession 9 - Invasion 10 - Post-Traumatic Slide Syndrome 11 - In Dino Vertias 12 - Greatfellas 13 - The Young and The Relentless או שמבחינתם הסדר בו פוקס שידרו את הפרקים (הסדר של AXN וזה שנמצא במארז ה-DVD) הוא הסדר הנכון: 1 - Into The Mystic 2 - Love Gods 3 - Gillian of the Spirit 4 - The Good, The Bad & The Wealthy 5 - El Sid 6 - Time Again and World 7 - In Dino Vertias 8 - Post-Traumatic Slide Syndrome 9 - Obession 10 - Greatfellas 11 - The Young and The Relentless 12 - Invasion 13 - As Time Goes By אני כבר הבאתי את ההמלצה שלי לגבי מה שאני חושב שהוא הסדר הנכון לצפייה אבל זו רק הדעה שלי (+ אני עובד כרגע על רשימה נכונה יותר שאני אפרסם בסוף העונה). אם אתם חושבים שסדר ההפקה של הפרקים הוא הסדר הנכון, האם אתם חושבים שארטורו הכפיל יכול להיה עדיין לרמות את הגולשים כאשר הוא לבש את קולר האמת בפרק "בדינוזאורים נבטח"? האם אתם חושבים שהתנהגותו של ארטורו בפרקים "החברה הטובים" ו"צעירים חסרי מוסר" מעידים משהו על ארטורו או שאנו סתם רואים את ארטורו הישן והטוב מתנהג בעצבנות? מה דעתם?

ענתר

New member
אני לא זוכרת את שמות הפרקים

אז כשאתה כותב את הרשימה היא ממש לא מדברת אלי בכל אופן לא ראיתי הבדל בהתנהגותו של אורטורו הפרק היום לא היה ממש דוגמא טובה אבל בפרק ביום חמישי, רואים את הדאגה שלו לוויד, אם לא היו לו זכרונות אתה, אז לא היו יכולים להיות לו רגשות דאגה כלפיה

Klayhamn

New member
כמו שאמרתי ../images/Emo58.gif

עד כמה שאני זוכר - בפרקים הבאים שבאו מייד לאחר מכן הם אפילו דיברו על זה במפורש שהם לא בטוחים שהם לקחו את הנכון

Klayhamn

New member
אה יופי שהזכרת לי עוד משהו:

נכון, (לא ראיתי את הפרק אבל עכשיו הזכרת לי) שקווין מציע שיקחו את שניהם והארטורו שמסרב הוא זה שגולש בסוף נכון? אין לארטורו האמיתי שום סיבה לסרב, הוא בקלות יכול להוכיח להם שהוא האמיתי ע"י כך שיספר להם דברים שלא נכתבו ביומן עוד תימוכין חזק מאוד לדעתי לזה שהארטורו הלא נכון גלש

גלבטרון

New member
אהה...לא לפי מה שאני ראיתי

לפי מה שאני ראיתי זה היה הארטורו שהגיע במונית, זה שירד במדרגות, ארטורו ב', שגלש בסופו של דבר. אבל זה לא אמור שהארטורו הנכון גלש או שהארטורו לא נכון גלש. מחר אני ארשום את דעותיי על הנושא ואני מקווה שהדיון יתפתח עוד יותר.

mailo100

New member
יש פרט שצריך לקחת בחשבון

לא בטוח שהארטורו של העולם הכחול יודע שקווין,מגי ורמברנדט לא מהעולם שלא וזה משנה לא מעט.

ShadysSoldier

New member
נקודה שחשבתי עליה...

לפי הבנתי מהפרק, ארתורו לא גלש עם וויד וקווין, לכן כיצד הוא יפגוש את אשתו או יבנה פצצת אטום? ולכן אין לוויד שום סיבה לכתוב על זה ביומן שלה מהסיבה הפשוטה שהדבר לא קרה בגלישה שלה. לכן לפי: "אז ארטורו ב' מספר לגולשים על העולם בו הוא בנה את פצצת האטום (ימים אחרונים), על העולם בו הוא פגש את אישתו המנוחה (גאונים) ושואל אותם איך הוא אם הוא הכפיל יכול היה לדעת עליהם. ארטורו א' משיב כי כל מי שקרא את העתקי היומן של ווייד בעיתון יכול לדעת את הדברים האלה." ארטורו ב' הוא הארטורו האמיתי...

גלבטרון

New member
לא נראה לי שהבנת

בסוף העונה הראשונה ווייד שלנו אומרת שהיא מתחילה לכתוב יומן על חוויותיהם. דבר שהיא ממשיכה לעשות גם בעונה 2. כאשר הגולשים חושבים שהם הגיעו הביתה ווייד מוכרת את הזכויות ליומן שלה לפירסום בעיתון (לא כסיפור שלם אלה בחלקים). הכפיל של ארטורו יכול היה לקרוא את החלקים שפורסמו מהיומן בעיתון וכך לדעת על העולמות שבהם ביקרו הגולשים, כולל העולם בו ארטורו פגש את אישתו ובו ארטרו בנה את פצצת האטום. למעשה זו הנקודה שמעלה ארטורו הקשור במרתף לאחר שהארטורו שירד במדרגות אומר איך הכפיל שלי יוכל לדעת על העולם בו בניתי את פצצת האטום או על העולם בו פגשתי את אישתי המנוחה. הארטורו המשוחרר עונה, כי כל מי שקרא את היומן של ווייד יכול היה לדעת דברים אלה. וווייד ושאר הגולשים מקבלים תיאור זה, לכן ככל הנראה החלקים של היומן שעד כה פורסמו אכן מכילים תיאור על העולמות הללו אחרת ווייד הייתה יודעת בוודאות שהארטורו שירד במדרגות הוא האמיתי.

ענתר

New member
דרך אגב

לא ראיתי את הפרק בו אורטורו פוגש את אשתו. האם יש סיכום הפרק הזה בעברית?

גלבטרון

New member
לא, אבל אני אנסה לתקצר את הפרק

הפרק המדובר הוא פרק 1x08 "גאונים". הגולשים שלנו מגיעים לעולם בו האנשים הגאונים הם הפופולרים ולא הספורטאים. ארטרו של העולם הזה הוא פרופסור ומרצה מוצלח אשר הרצה מס' פעמים בלאס ואגס וקוין של העולם הזה הוא אחד מהמדענים הצעירים והמבריקים של אמריקה. תמונתו נמצאת כמעט על כל דבר, החל משלטי חוצות ועד לקורנפלס. כאשר הגולשים מגיעים לעולם הזה, תושבי העולם מכנים את ארטורו וקווין כ"גולשים". מתברר שבעולם הזה ארטורו וקווין בנו מכונת גלישה וגלשן לפני כמה חודשים. הגולשים שלנו מחליטים להתחזות לכפילים שלהם כדי למצוא את מכונת הגלישה שלהם כדי לעזר בה על מנת שהם יוכלו לחזור הביתה. במהלך השהיה בעולם הזה קווין מגלה שהכפיל שלו הפסיד מיליונים בהימורים וכעת הוא נירדף אחרי המאפיה. הם אמרו לו שעל מנת לסדר את ההדוריםפ איתם, קווין, קפטן של נבחרת אוניבסריסטת קליפורניה, צריך להפסיד במשחק הגמר אחרת הוא ישלם להם בחייו וארטורו מגלה כי הכפיל שלו בוגד באישתו (שבעולם "ארץ פריים" נמפטרה ממחלה לפני שנים). ארטורו מנסה להתפייס עם הכפילה של אישתו אך ללא הצלחה, הוא מחליט להשאיר קלטת לכפיל שלו בה הוא מספר לו על האובדן העצום שהוא חש כאשר הוא איבד את אישתו ומציע לו (לכפיל) לא לחזור על אותה טעות. לאחר חיפושים רבים מבינים הגולשים כי אין בעולם הזה מכונת גלישה וכי הכפילים שלהם המציאו את הדבר כדי לברוח מחייהם. קווין עושה עיסקה עם המשטרה כדי שלא יעצרו אותו (באשמת זיוף משחקים) ושיעצרו את ראשי המאפיה במקם - דבר שמצליח והגולשים גולשים לעולם הבא. התקציר הזה באמת שלא עושה לפרק המצויין הזה צדק, אם יש לך אפשרות אני ממליץ לך לצפות בו.

ענתר

New member
תודה, בהחלט נשמע פרק מעולה

אבל אני לא יודעת על שום דרך לצפות בו

cundason

New member
../images/Emo58.gifבעקבות הפרק ששודר היום (חוקי המשחק)

חיכיתי במיוחד לפרק של היום,מכיון שלפרופסור יש חלק די מרכזי בפרק,ולכן שיערתי שאולי ניתן לשאוב עוד רמזים לגבי הזהות האמיתית שלו מההתנהגות שלו בפרק. האמת שלא מצאתי דברים משמעותיים ממש,אבל בכל זאת 2 נקודות: -הפרופסור מציין שהוא היה בצבא.זו הפעם הראשונה שאנחנו נתקלים במידע הזה,למרות שבלא מעט פרקים מעונות 1 ו-2 הוא היה יכול להיות מאוד שימושי.. זה אולי חיזוק לטענה שהפרופסור הלא נכון גלש ... -
עוד נקודה שחשבתי עליה בפעם הראשונה היום לאחר הצפייה - תיאוריה די ידועה בקשר לחובבי הסדרה היא ש(כפי שנודע לנו בהמשך הסדרה) הפרופסור חולה במחלה חשוכה (סרטן?) ולכן הוא הפרופסור ה"רע" שגלש על מנת להספיק לראות עולם לפני שימות... אני חושב שאולי יש סימוכין לתיאוריה הזו אם נבחן את ההתנהגות שלו לאחר העיוורון שלו-הוא מתנהג בצורה אובדנית מאוד ,ולמעשה מה שהזכיר לי את התיאוריה הזו היה המשפט שלו לרמברנט "מה הטעם לגלוש לעולמות אם אינך יכול לראותם".. אם אני לא טועה,המטרה של הפרופסור האמיתי היא יותר בכיון של להגיע הביתה, ופחות "לראות עולם" (הוא יכל לסוע פשוט לתאילנד או פרו:D) טוב,אולי זו לא נקודה מבוססת,זו יותר תחושה שלי.. ועוד משהו שאני לא בטוח אם הוא חשוב או לא,ולדעתי רק גלבטרון יכול לענות על זה, אבל האם יכולה להיות משמעות במה שהפרופסור אמר לקווין-שכל מורה חולם שיהיה לו תלמיד כזה...

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifמסקנות יפות

יש הרבה פרטים בעונה זו שחלק מהאוהדים טוענים מרמזים לזהותו האמתית של ארטורו. אישית, אני מאמין שהארטורו הכפיל גלש עם הגולשים שלנו ולא רק בגלל שלא אהבתי את הדרך שבה הדמות של ארטורו עזבה את הסידרה אלא בעקבות אותם "רמזים". ראשית, אני רוצה להבהיר כי אני לא מאמין שהכפיל של ארטורו הוא "רע". כפי שארטורו עצמו ציין בפרק "צעירים וחסרי מוסר" הכפילים שלנו בעולמות אחרים הם למעשה אנחנו רק שהבחירות שהם עשו/הנסיבות הסביבתיות שהשפיעו עליהם הפכו אותם לאנשים שונים. שנית, נכון שהמטרה של כל הגולשים היא להגיע בסופו של דבר הביתה ואכן ניתן לקחת את המשפט שאמר ארטורו (לאחר העיוורון) כ"רמז" אבל לדעתי דווקא המשפט הזה איננו רמז אלא הערה מוצדקת. איך אדם עיוור יסתדר במסע מפותל ומסובך כמו גלישה בין יקומים שונים? ובמיוחד לאור הסכנות שהגולשים שלנו נקלעים כל הזמן. דעה אישית שלי, ארטורו הכפיל מעולם גשר השער הכחול ידע שהוא חולה במחלה סופנית ולכו כאשר פגש את ארטורו שלנו החליט שזו ההזדמנות שלו להנציח את שמו. אחרי הכל, במשך שבועיים ארטורו הכפיל לא פגע כלל בארטורו שלנו וכאשר תוכנית זו לא הצליחה הוא החליט לגלוש יחד עם הגולשים שלנו כדי א') לצאת למסע שבעבר היתה לו הזדמנות לצאת והוא לא ניצל אותה ו-ב') במידה והגולשים אכן יגיעו הביתה לזכות בתהילה שם. זאת לדעתי גם הסיבה שארטורו רוצה להישאר מאחור, הוא יודע כי הוא גם ככה גוסס. אבל זה רק אני. ובנוגע למשפט של ארטורו לקווין, עלינו ליזכור כי ארטורו הכפיל היה פרופסור בדיוק כמו ארטורו שלנו וכי לו וקווין היתה אותה מערכת יחסים, הרי קווין בעולם שלו הזמין אותו לגלוש איתו לכן סביר להניח שהרגשות של ארטורו הכפיל לקווין זהים לאלו של ארטורו האמיתי (זוכר את הדברים שאמר ארטורו בפרק "בדינוזאורים נבטח" על פגישתו הראשונה עם קווין? ובכן הפרק הזה מופק אחרי הפרק "תסמונת פוסט-טראומת הגלישה" ולכן אם הכפיל גלש ולא ארטורו שאז רגשותיו כלפי קווין אמיתיים - למרות שאני באמת חושב שהפרק הזה צריך להיות לפני "ת.פ.ט.ה").

cundason

New member
../images/Emo58.gifלא התייחסת לעניין ארטורו ה"קרבי"

ומעניין אותי לדעת מה אתה חושב על זה,כי אתה מן הסתם תזכור יותר טוב ממני-אבל באמת שאני לא זוכר התייחסות כלשהי לעבר צבאי כלשהו של הלוחם האמיץ ארטורו במהלך מעשי הגבורה הקודמים שלהם(ולא שלא היו הזדמנויות...) לגבי עניין אטרורו ה"רע" אני מסכים איתך לגמרי (לא הגיוני להתיחס אליו כרע,כאשר באותה נשימה אנו מניחים שהכפיל הוא זה שגלש עם הגולשים,ולא מעט "מצוות ומעשים טובים" הוא מקיים בעונה 3 וחצי עונה 2..).כיניתי אותו כך,רק מתוך הרגל כי כך ברוב הדיונים בנושא הוא מכונה.. לגבי המשפט שאמר ארטורו לרמברנט-אני עדיין חושד שמדובר ביותר מסתם הערה.תקן אותי אם אני טועה,אבל נדמה לי שדווקא ארטורו אמר באחד הפרקים בעונה 2,שנמאס מההרפתקאות (אולי אני טועה).שוב, הדבר העיקרי שדוחף את גולשינו להמשיך במסעם הוא להגיע הביתה,ביחוד לאחר ה"פלישה" ,שאז נוסף מימד של הדחף להזהיר את החברים בבית. ולכן,העיורון (לדעתי) לא היה צריך לגרום לפרופסור הרגשת אובדנות שכזו (ושוב-שים לב-הוא לא מתייחס ,כמו שכתבת,לעניין הסכנה שבעולמות השונים,וההתמודדות של עיור בעולמות כאלה,אלא מביא טיעון שבא ממקום רגשי הרבה יותר - "מה הטעם בגלישה ,אם אי אפשר לראות את העולמות אליהם מגיעים".) כמו שכתבתי זה גם תואם את הדיעה שהכפיל יודע שהוא חולה ,ולכן רוצה להספיק לראות עולם,ולזכות בגבורה לפני מותו. לגבי המשפט שאמר הפרופסור לקווין-תיארתי לעצמי שתגיב כמו שהגבת,ואולי יש בזה משהו.ברור שגם לכפיל היתה מערכת יחסים דומה עם קויין הכפיל,אבל שוב,זו היתה יותר תחושה שלי.אולי הדרך בא ביטא הפרופסור את תחושתו כלפי קווין-שהיתה רגשנית יותר, (אבל עכשיו כשאני כותב שורות אלה נראה יותר שהדבר מחזק יותר את הטענה שדווקא הפרופסור האמיתי גלש עמם,כאילו הדברים שאמר באו ממערכת יחסים יותר עמוקה של מורה תלמיד,ויותר ממקום של חבר שעבר איתך הרפתקאות של חיים ומות.הצלחתי לבלבל את עצמי
)

cundason

New member
../images/Emo58.gifעוד הערה קטנה

בניגוד להחלטתי המקורית -להפסיק הפעם את הצפיה בעונה 2,החלטתי לעקוב דווקא יותר מקרוב אחרי עונה 3, כי אני בטוח למדי שהרמזים האמיתיים טמונים פה.. הרי זו העונה האחרונה של הפרופסור,וגם טרייסי (תצחקו אבל רק לא מזמן הבנתי שהוא הבן של) טרומה ידע שסופו בסדרה קרב,ולכן פיזור בעונה זו.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifמענה

טרייסי היה "פעיל" (כלומר, נתן את חוות דעתו) רק בפרקים הראשונים של העונה (משהו בסביבות 8 הפרקים הראשונים) אבל הוא עצמו השפיע ממש רק על 2 מהם: הפרק "בגידה" והפרק "המגן" אשר בשניהם הוא הציג אלמנטים חדשים שלבסוף דייויד פקינפה ושאר צוות ההפקה לא עשו איתם דבר. ב"בגידה" הוא הציג את לוגן סנטקלייר וב"מגן" הוא הציג את המחלה של ארטורו. ובנוגע לעניין הרקע הקרבי החדש של ארטורו ובכן זה איזשהו מוטיב חדש שהוסיפו לדמות בעונה זו. הדבר אכן החשב בעיני הרבה מעריצים כ"רמז" לגבי זהותו של ארטורו. אבל עליך לזכור, לא כל מי ששירת בצבא הוא אוטומטית לוחם על. חיל יכול לשרת ביחידה עורפית. + המפיקים עשו אותו דבר עם רמי. לפתע נודע לנו כי רמי שירת בצי הימי בצעירותו אבל הוא אמר שהוא לא יודע לשחות בפרק "קיץ של אהבה" - אז איך הדברים הללו מסתדרים? ובנוגע לדברים שאמר ארטורו לקווין זה כבר עיניין של פרשנות אישית.

cundason

New member
הוא לא צריך להיות "לוחם על"

אבל עדיין יכל להזכיר את זה מוקדם יותר.. כבר בפרק השני (החלק השני של הפיילוט) על המחתרת האמריקאית-היה מקום להזכיר משהו מהעבר הצבאי שלו..

למעלה