אני רואה בזה הגיוני וגם לא
הגיוני כי:
1. אני מאמינה בשיתוף כלכלי מלא עם בן זוג. אין שלי ושלך ואין התחשבנויות.
כל מה ששלי שלו וכל מה ששלו שלי. לקח לי זמן בהתחלה לסמוך על זה,
אבל עם השנים הבנתי שזה הכרחי לזוגיות. לא נמנע ממני כלום וגם לא ממנו על אף שאין לי ילדים ולו יש.
לא מצליחה להבין בכלל מה קורה בזוגיות שהכלכלה נפרדת. הרי אם חס וחלילה אחד הצדדים שמרוויח פחות יש לו בלת"מ סוג רופא שיניים או מחלה, מה הוא צריך להתמודד בכוחות עצמו? או בכלל לחיות ברמת חיים שונה מבן הזוג? מועד לפורענות.
2. להתחתן כדי שיהיה אפילו ברור בתוך הזוגיות שיש כאן מחוייבות אמיתית זה טוב. יש כאלה שזקוקים לאמירה הזו וזה נותן ביטחון ומשמעות.
לא הגיוני:
1. לא מבינה איך מגדלים ילד משותף כמוהם בבתים נפרדים, נשמע לי הזוי, מבלבל אבל סה"כ אפשרי. אבל לעצמי לא הייתי רוצה כזה מצב.
2. היה לי מעבר קשה אפילו כרווקה לעבור מלבד לזוג. מה זה מאבק עיקש. עם עצמי בעיקר. רציתי שקט, רציתי פינה משלי, ואכן קיבלתי.
עם הזמן הכל השתנה, וקשה לי לילה אחד בלעדיו
מה שכן החדר שלנו מחוץ לתחום עבור הילדים. אין כניסה, כמובן הם נכנסים אבל כדי לקרוא לנו או משו אבל בטח לא לחטט.
3. מאוד קשה לי שנוגעים לי בדברים, אז לפעמים אני נאלצת לוותר ולנסות לפתוח את רוחב הלב שלי, זה לא קל אבל גם חוקקתי חוקים מאיפה לוקחים כל דבר, לכל אחד יש חלק בארון וכל מיני, בייחוד שאני שומרת כשרות והם לא אבל בבית שומרים כשרות. זה קשה ללמד ילדים שמעולם לא עשו זאת אבל הם נכונים לרוב.
אני מאמינה באופן עקרוני שהצמיחה שלנו כזוג ואני עברתי לקצה העולם מבחינתי בשבילו, היה מתוך האינספור שעות יחד. יש תקשורת טובה ככה שאם בא לי להיות לבד אז אין בעיה ואת הפרטיות שלי אני מצליחה למצוא.
והביחד שגדל היום, לא הייתי מוותרת עליו מה גם שאנחנו מדברים על ילד משותף קשה לו המחשבה לסבול שוב שיהיה רחוק ממנו.