דיון!

gal616

New member
תקראי מה שהוא רשם בפורום סוסים..

הוא רשם ולפי דעתי הוא מאוד צודק- שהריצה זה הדבר הכי טבעי שהסוס יודע, וגם זה כאילו שהסוס רץ לבד בלי אוכף ורוכב עליו- כי הם מאוד קלים ומרגישים אותם בקושי

zohark

New member
אממממממ

המקצב במירוצים זה לא גאלופ היסטרי. בטבע הסוס עושה את זה רק כשהוא בורח מטרף. לעומת זאת התנועות בדרסז' שואפות להיות הכי טבעיות, והכי קרובות לתנועה הטבעית של הסוס. כל התנועות לקוחות מהחיזור של הסוסים בטבע. עכשיו לפני שאני ירחיב...תגידי לי את מה היית מעדיפה: לחזר? או לברוח מטרף? עכשיו אני ירחיב. בטבע סוס מצליח לברוח מהטרף שלו בהרבה פחות משני קילומטר, כי חיות טרף מגיעות למהירויות גבוהות אך במרחקים קצרים, וכמעט אף פעם לא ימשיכו לרדוף אחרי הסוס בלמעלה מחצי קילומטר ואפילו פחות. אז זה ממש לא טבעי שסוס ירוץ בגאלופ היסטרי לפחות 900 מטר (ממה שהבנתי מגל בפורום סוסים בארץ המרוצים הקצרים ביותר הם 900 מטר לא?). אז את עדיין חושבת שזה טבעי לסוס? ואם אמרתם שבקפיצות נדפקים לסוסים הרגליים איך תסבירי את זה שיש סוסי קפיצות שהתחילו את הקריירה התחרותית שלהם בגיל 4-5 והתחרו בגבהים בינוניים- 120-110 ועכשיו הם בגיל 18 בערך ועדיין מתחרים רק בגבהים קצת יותר נמוכים (90-100) אבל בכל זאת מתפקדים בלי בעיה? ולעומת זאת במרוצים את לא תראי סוס אחד שממשיך להתחרות אחרי יותר מ5 שנים ברצף בענף. (אני לא מדבר על תחרות בשנה אלא אימונים קבועים ותחרויות קבועות). אז תעשו לי טובה אולי זה נשמע לכם מאוד נחמד אבל בתעכלס ממה הסוס סובל יותר?! הייתה כתבה מאוד מעניינת באתר של אנונימוס אבל אין לי את הקישור אליה. מישהו אולי יכול לשים אותו שאנשים יקראו וישכילו? ואולי יבינו שזה לא כל כך טוב כמו שזה נשמע?!

RMXXX

New member
חלאס...

אין לי כח להרחיב תקראו את מה שכתבתי בפורום סוסים יש שם בערך הכל על מרוצים... אבל רק שאלה אחת, מאיפה הקרצת את התאורייה המעניינת שלך על סוסים בטבע? עשית על זה מחקר אולי? תשתף אותנו.. אל תגיד דברים ששמעת ואתה לא בטוח בהם, יש סוסים שרצים הרבה יותר מ5 שנים! סוס ההרבעה שלנו( טורברד טהור) היה הרבה יותר שנים במרוצים, וכך הרבה סוסים אחרים שהיו אצלנו, אני מכיר סוסים שרצים יותר מ10 שנים, ואני מכיר אישית לא משמועות-רכבתי על רובם. ואני יכול להגיד לך ש900 מטר לא גורמים לסוס מרוץ להזיע אפילו, וגם תפסיקו עם המחשבה הזאת שכל אימון זה כמו מרוץ, באימונים בחיים לא פותחים כמו במרוץ אולי חצי מהמהירות, ומרוץ יש פעם בחודש שרק בפעם הזאת יוצא לסוס לרוץ, אני מזמין אותך לחווה שלנו לראות סוסי מרוץ לשעבר שעכשיו רוכבים עליהם לקפיצות והם בסדר גמור בלי שום בעיות, 90 אחוז מהסוסים שלנו הם כאלו וכולם היו אלופים בעבר(במרוצים) הם לא רצים רק מסיבה אחת- הם לא מספיק מהירים בשביל לנצח, ולא בגלל שהם לא יכולים לרוץ, לא חוכמה להגיד שבדרסג' רוכבים על סוסים עד גיל מאוחר, כי גם סוס בן 18 יכול לעשות את התנועות של סוס בן 3, אבל סוס בן 18 לא יכול לרוץ כמו סוס בן שלוש. הסוסים הכי זקנים שתראה במרוצים הם בגיל 12-13, וזה אומר שהם רצו לפחות 9 שנים!

זוהר

תפסיק לנסות להראות תמיד שהדרסאג' זה הכי הכי טוב! כל פעם שמישהו מזכיר איזה שהוא סיגנון רכיבה אתה יישר משווה אותו לדרסאג' ואומר כמה שהוא פחות טוב ממנו!

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gifוזה גם מש טוב שסוף סוף

יש כאן משהו שמבין במרוצים ויכול להגן על השטויות שאתם אומרים אני תמיד ניסיתי אבל אני לא ממש מבינה בזה...

dearanita

New member
לא נעים לי להגיד אבל...

זוהר צודק... ודרך אגב יש לי כתבה על סוסי מירוץ אם לא הייתי עצלן גם הייתי כותב אותה אבל היא רק גורמת להבין טוב יותר עד כמה המירוצים לא טבעיים לסוס. הסתכלו בהזדמנות על מירוץ סוסים ותראו שהסוסים המובילים מקבלים כל הזמן שוטים לעומת זאת הסוסים שמפגרים מאחור לא מקבלים שוטים, הרי במילא הם לא יוכלו לנצח... עכשיו חשבו על זה - סוס מנצח מרגיש, כביכול, מפסיד בשל כל השוטים שחטף ולעומת זאת הסוס המפסיד יותר "נקי" משוטים. לדעתי יש כאן אבסורד, לא שסוס צריך לקבל שוטים, אלא על מנת להבהיר לו את משמעות העזרים אך במירוצים יש משהו מאוד לא טבעי לסוס... ואם זוהר אומר את דעתו לא צריך לתקוף אותו...

אני מסכימה עם זוהר ונועם!

מירוצים זה פיכסה! ודרסז' הוא עילוי! כל מי שמנסה להגיד שדרסז' הוא פחות טוב מסגנונות אחרים פשוט חסר ידע!

מזה הילדותיות הזאתי!?

מירוצים זה "פיכסה"?!?! תגידי אמא עדיין לא זרקה את המוצץ לים!?!?!? מזה השטויות האלו תראי איך את סגורה ונעולה על הדבר שלך כמו ילדה קטנה "שלי הכי טוב!" אני פשוט מתביישת וממש שקלתי למחוק את ההודעה הזאתי "כל מי שמנסה להגיד שדרסז' הוא פחות טוב מסגנונות אחרים פשוט חסר ידע!"

Juli kleo rullz

New member
מסכימה עם גזר!!! ../images/Emo15.gif

רעות גם אני מתה על דרסאג' אבל זה לא אומר שמי שחושב שדרסאג' פחות טוב אז הוא לא יודע מהחיים שלו.. באמת... את מתנהגת כמו ילדה קטנה... את בכתה ח' תתנהגי בהתאם... חשבת על זה שזה לא נעים לשמוע "מירוצים זה פיכסה" ו"כל מי שמנסה להגיד שדרסז' הוא פחות טוב מסגנונות אחרים פשוט חסר ידע!" זה מעליב....

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gifביוטי-

את יכולה לחשוב שדרסואג' בכי טוב ואנשים אחרים יחשבו שקפיצות/ווסטרן/מרוצים זה יותר טוב כל אחד ומה שהוא אוהב אז אל תגידי שמרוצים זה פיכסה ואל תשמיצי מקצים אחרים או סגנונות תתמקדי בדרסאג' שלך ותגידי שלדעתך הוא הכי טוב אבל אל תשמיצי סגנונות אחרים!

רעות....שוב מתחילים? נו באמת....

חשבתי שסיימנו עם הקטע הדבילי הזה שדרסז' זה האלוהים של כולם....נו באמת רכיבה זה רכיבה! כל עוד זה לא משו שמזיק זה ממש לא משנה מה זה! אז תפסיקו עם השטיות האלה!!

Juli kleo rullz

New member
גזר... ../images/Emo15.gif

את צודקת... אם זה ימשיך תמחקי את זה... כי זה מבאס לראות ריבים פה.. אבל תשאירי את זה עד שרעות תגיב... שתהיה לה הזדמנות "להגן" על עצמה... וגם שתבין מה אנשים חושבים...

אל תבואו אליה באנטי אז גם היא לא...

גם אני הייתי מדברת ככה אם היו מדברים אליי בכזה אנטי....

RMXXX

New member
תשמעו כולם

כמה דברים אחרונים לויכוח- דבר ראשון מי שאומר שיש רכיבה שיותר טובה מאחרת זו דרך חשיבה קצת... כל אחד ומה שהוא אוהב, יש כאלה שנהנים מלקפוץ, יש שנהנים מדרסג', יש שנהנים להראות כמו קאבויים ויש שנהנים מפתיחות מטורפות וסוסים משוגעים (כמוני), אבל כל אחד והטעם שלו ולא צריך לזלזל בזה. עכשיו לא משנה כמה אני ינסה להסביר לכם על מרוצים תמיד יבוא איזה חכם ויטען שהו קרה איזה כתבה או שיש לו איזה דעה בנושא ובגלל זה הוא יודע יותר ממני למרות שאני כבר שנים בתחום, אז אין לי כבר כח להתווכח איתכם, מי שהבין למה שאני מתכוון הבין ומי שלא לא, אני יענה לשאלות על הענף אבל לא לתגובות "מרוצים זה התעללות" שאין להם שום הסבר הגיוני. רק לידע אותכם במשהו, בעלי סוסי המרוץ אוהבים סוסים בדיוק כמוכם, והם משקיעים עליהם הרבה הרבה זמן וכסף ונדיר שהם מרוויחים בחזרה, כלומר הכל מאהבה, תחשבו טוב טוב האם מישהו שאוהב כל כך את הסוסים שלו "יתעלל" בהם... רק חומר למחשבה

dearanita

New member
תגובה

ענף המירוצים מושתת על הימורים לא חוקיים, מאפייה ופשע אנשים רואים לנגד עינהם מטרה אחת והיא כסף... העובדה לכך היא שסוסי המירוץ הם בעלי השווי הגבוה ביותר בשוק. אולי בארץ הדבר לא כך כי אין הימורים אבל אני יודע שיש הימורים לא חוקיים ומירוצים בתנאים משפילים (אני גם יכול לפרט בדיוק היכן). עכשיו אל תתקוף אותי אדוני היקר כי רק הבעתי את דעתי שמבוססת על עובדות מי שרוצה להרחיב בעניין מומלץ לו לקרוא את הספר "הפרס הגדול" מאת דיק פרנסיס. אני לא נכנס לקשר בין הסוס והרוכב, אני אפילו לא יודע ם קיים כזה שכן אין זה כמו בשאר סוגי הרכיבה בהם בעל הסוס הוא בדרך כלל גם הרוכב אלא יש בעל סוס ויש ג'וקי ומטרת בעל הסוס היא כמובן שסוסו ינצח והוא ירוויח כסף...

dearanita

New member
שכחתי להוסיף משהו...

אני מצטט "מי שאומר שיש רכיבה שיותר טובה מאחרת זו דרך חשיבה קצת..." לדעתי אין צורך ב... אתה גם לא צריך לרדת לרמה ילדותית כמו שעשית. זו דרך חשיבה שנקראת אתנוצנטריות תרבותית וזה הכל זה מותר וזה קורה כל הזמן ברוך הבא לכדור הארץ

למעלה