אין לי מושג
מה שמים לסוסים בחווה אבל יש לי משהו אחד להגיד לכם: זה לא נכון שגרדות נגרמות מחוסר הברשה או מחוסר ניקיון פרוות הסוס. דווקא אומרים שהברשת יתר פוגעת בסוס. לסוסים יש מין שיכבה כלשהי שההברשה מורידה אותה. זה משאיר את הסוסים חשופים יותר לעקיצות של יתושים, זבובים, וכל דבר אחר. אני אתן לכם דוגמא: אני מכירה חווה של מישהו בבן שמן, אין שם אפילו סוס אחד עם גרדות! דיברתי עם הבעלים לפני כמה ימים על הנושא הזה, בלי קשר לדיון שפתחתם, והוא אמר לי שאני יכולה לעבור סוס-סוס שם ולאף אחד אין שום סימן לגרדות! הסוסים שם מטופחים, אבל לא מברישים אותם בתדירות כזאת גבוהה. הסוסים נמצאים כל היום באוויר, במרעה, מה שעוזר לזה. כשסוס עומד כל היום בתא, בלי טיפת אוויר (לעומת המרעה) ובלי רוח... בואו נגיד שזה לא עוזר לגרדות! ויש שם עוד סוס, זקן מאוד, הוא כל היום במרעה. יש לו מרעה גדול רק שלו והוא כל היום שם... את הסוס הזה שוטפים פעם בחודש ומברישים... פעם בשנה!! ואין עליו שום סימן לגרדות או משהו כזה... אז תלמדו: הגרדות לא נגרמות מחוסר הברשה או מהברשה לא טובה, וכנל לגביי שטיפה ושטיפה עם תכשירים. סוס שעומד בתא כל הקיץ, ולא יוצא למרעה ליותר משעה-שעתיים ברור שיהיו לו גרדות!! חם בתא יותר מאשר בחוץ. בחוץ יש יותר רוח ויותר אוויר. תחשבו על זה....