דיון.

GrEeNwOmAn

New member
דיון.../images/Emo29.gif

בימינו יש את המצב הנפוץ בעולם הסוסים- גרדות. בחוותכם: איך מטפלים במקרה של גרדת קלה\בינונית\קשה? מה התוצאה של גרדת שלא מטפלים בה, לדעתכם? ממה הגרדת נגרמת בהתחלה כבר? ספרו על סוס בחוותכם שהייתה לו גרדת. מה הוא עשה? ואילו סימנים היו לו?

אצלינו..

בחווה שלי על גרדות שמים מין סבון סגול בהיר כזה.. התוצאה של גרדת שלא ממטפלים זה סוס עם קרחות בכל מיני מקומות שכל היום מתגרד... זה לא מראה יפה........ הגרדת נגרמת או מזבובים או יתושים או מ-אי ניקיון של פרוות הסוס..

zohark

New member
בקשר לתוצאה

קרחות זה עוד מילא...אבל סוסים עם גרדת חזקה יכולים להגיע למצב שהם פוצעים את עצמם עד דם... אז באמת כדאי לטפל בגרדות...חוץ מזה שהם סובלים מגירודים וזה לא נעים להם במיוחד, סוס שפוצע את עצמו לא יכול לעבוד כשיש עליו אוכף וזה יפריע לו לריכוז ברכיבה...ובכלל.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif

אצלנו שמים ספריי שתמיד אני שוכחת את השם שלו
התוצאה היא סוס עם קרחות.
לסוסה שלי הייתה גרדת שנה שעברה והזנב שלה היה אכול...ועכשיו שמנו לה ספריי והזנב שלה הרבה יותר טוב ויפה...והיה לה קצת קרחות אבל לא משו.
הגרדת נגרמת מזבובים, משיעמום (יש סוסים שמתגרדים משיעמום או הזנחה), תולעים, ויתושים נראה לי....

Juli kleo rullz

New member
אממממ ../images/Emo15.gif

אצלנו מטפלים עם איץ' פרי אם לא מטפלים בגרדת זה מביא לפצעים חמורים... דימומים... איבוד שיער ועוד... יש כמה סיבות: 1.לא מברישים מספיק את הסוס 2.שאריות משחות למניהם 3.שאריות שמפו 4.זיעה שמצטברת על הגוף אצלנו היו 3 סוסים עם גרדת (בביצפר...) 1-דמבו-בזנב וברעמה הוא היה תמיד מתגרד על הברזלים של האורווה.. שמים לו איץ' פרי ושוטפים לו כל ערב את הרעמה והזנב 2.-שנל-בזנב שמים לה איץ פרי 3-דרבי (הוא עזב כבר...)-כל הגוף!!! הוא היה מתגרד על הברזלים של האורווה אח"כ הוא עבר למקום עם אחו אזהוא היה מתגרד על עצים!! ופוצע את כל הגוף! עכשיו למזלנו הוא נראה פגז!!! בלי שום סימן של הפצעים ההם, אחרי טיפול של פולידין וחפיפה כל יומיים שלושה...

GrEeNwOmAn

New member
תשובות.../images/Emo29.gif

אוקיי אז ככה- בחוותי יש ספריי מיוחד לזה. פולידין. משחות. ועוד. הגרדת נגרמת- חוסר שטיפה מוחלטת של שמפו ומוצרי טיפוח אחרים. וגירוד מרובה על ידי הסוסים בגופם. תוצאה של גרדות שלא מטופלות כראוי או בכלל היא- שיש קרחות, דימומים ופצעים חמורים וגם בינוניים. * סוס יכול לצאת ממצב כזה. חשוב להקפיד בטיפול של הגרדות.

תאמת כבר ענו על הדיון ואין כבר מה..

להוסיף... אם אתם רואים שהחלק העליון של הזנב מתחיל להקריח או שאתם רואים שכל השערות באזור שם עומדות ועם מלא קשרים סימן שהסוס התגרד ויש לו גרדת.. למזלי לסוס המתוק שלי אין בנתיים גרדות! (טפו טפו טפו)...

bonito palface

New member
אין לי מושג

מה שמים לסוסים בחווה אבל יש לי משהו אחד להגיד לכם: זה לא נכון שגרדות נגרמות מחוסר הברשה או מחוסר ניקיון פרוות הסוס. דווקא אומרים שהברשת יתר פוגעת בסוס. לסוסים יש מין שיכבה כלשהי שההברשה מורידה אותה. זה משאיר את הסוסים חשופים יותר לעקיצות של יתושים, זבובים, וכל דבר אחר. אני אתן לכם דוגמא: אני מכירה חווה של מישהו בבן שמן, אין שם אפילו סוס אחד עם גרדות! דיברתי עם הבעלים לפני כמה ימים על הנושא הזה, בלי קשר לדיון שפתחתם, והוא אמר לי שאני יכולה לעבור סוס-סוס שם ולאף אחד אין שום סימן לגרדות! הסוסים שם מטופחים, אבל לא מברישים אותם בתדירות כזאת גבוהה. הסוסים נמצאים כל היום באוויר, במרעה, מה שעוזר לזה. כשסוס עומד כל היום בתא, בלי טיפת אוויר (לעומת המרעה) ובלי רוח... בואו נגיד שזה לא עוזר לגרדות! ויש שם עוד סוס, זקן מאוד, הוא כל היום במרעה. יש לו מרעה גדול רק שלו והוא כל היום שם... את הסוס הזה שוטפים פעם בחודש ומברישים... פעם בשנה!! ואין עליו שום סימן לגרדות או משהו כזה... אז תלמדו: הגרדות לא נגרמות מחוסר הברשה או מהברשה לא טובה, וכנל לגביי שטיפה ושטיפה עם תכשירים. סוס שעומד בתא כל הקיץ, ולא יוצא למרעה ליותר משעה-שעתיים ברור שיהיו לו גרדות!! חם בתא יותר מאשר בחוץ. בחוץ יש יותר רוח ויותר אוויר. תחשבו על זה....

dearanita

New member
אורה הווטרינרית מאור לעור אמרה לי

שכמה שיש להם יותר גיפה ברעמה ככה זה יותר טוב כי זה הכי טבעי וזה שומר על איזון של חומרים טבעיים בשיער לעומת זאת שטיפות ובמיוחד חפיפות יתר גורמים לפגיעה במאזן הטבעי של הרעמה בגלל זה אני שוטף את אניטה רק פעם בשבועיים - פעמיים בחודש ושוטף עם סבון רק פעם אחת בחודש

dearanita

New member
לא מה פתאום! ככה מורידים לסוס את כל

ההגנה הטבעית מהעור ומהפרווה! תשאלי ווטרינר זו עובדה ידועה וגם אסור להתשמש במרכך שיער כי זה גורם לשיערות להיות חלשות מידי ולפעמים אפילו לרקבון של השערה

GrEeNwOmAn

New member
אני לא מסכימה איתך, נועם.../images/Emo29.gif

אני שוטפת את הסוס בימי קיץ כל פעם לאחר רכיבה ממושכת. בלי שמפו ומרכך. שטיפה רגילה בלי סבונים. רק טיפול של משחות וספריים. לפני תחרות וכל תקופה מסוימת אנו חופפים. וזה לא יום אחרי יום! אתה צודק שהשערות מתחלשות ולפעמים נושרות ונרקבות. אבל אם לא תחפוף אז הסוס ייראה יותר גרוע מהשערות. באמת. צריך לחפוף כל תקופה ממושכת או קצרה, וזה כל אחד בדרכו שלו. לפני תחרות אנחנו, שמים על הרעמה שמפו. על הזנב שמפו. ועל הגוף טיפטיפ שמפו. וזה עוזר. תאמין לי.

אבישג גם לי הייתה את הטעות הזאת....

בתחרויות הראשונות שיצאתי עם אוסטין.. אז תמיד בתחרות אני עם השותף שיצא איתי עשינו לה מקלחת עם שמפו וקונדישינר!!! ונכון הייתה לה פרווה ממש נעימה!!! אבל זה ממש אסון לסוס!! אחרי שאמרתי למאמן שלי הוא אמר לי: "מה את נורמלית?? זה ממש לא טוב לשים להם שמפו וקונדישינר זה הורס להם את כל השכבה השומנית של העור ואין להם הגנה מהשמש וממחלות עור!!!! ובואי נגיד שמאז הדברים שלו!! אני כבר לא שוטפת את הסוס עם שמפו וקונדישינר...את הסוס שלי שהוא כבר עוד מעט 3 חודשים אצלי (21 ביוני) בחיים לא שטפתי אותו עוד עם שמפו!!! בחיים!! ואת יודעת איזה נעים הוא?? אחרי מקלחחת או הברשה הוא נעים בדיוק כמו רחיצה עם שמפו וקונדישינר... הרעמה שלו חלקה!! וממש אין לו קשרים! וגם הזנב יוצא ממש ממש יפה אחרי סירוק!!.. ובימים של קיץ רק בימים החמים ביותר שוטפים את הסוס.. לא יקרה כלום אם אחרי רכיבה במזג אויר נעים ולמרות שהוא הזיע.. לא יקרה כלום אם תעשי לו הברשה טובה לפני שתכניסי אותו לתא ותאמיני לי שזה הרבה יותר בריא לסוס וגם תראי שהוא יהייה ממש נעים!!

אסווווררר!!!! הכי הרבה לשטוף סוס...

בשבוע זה פעמיים!!!!! ולא יותר!! ובלי שמפו או קונדישנר גם אם יגידו לכם שזה בריא לעור שלהם!!! זה מוריד להם את השכבה השומנית שמגנה על העור והפרווה זה עלול לגרום להם ליובש של העור... להוריד שכבות מיוחדות שמגנות על העור מכל מיני חרקים ומחלות! וככה הסוסים חשופים לכל מיני מחלות עור ודברים כאלו!!! לדעתי עדיף לשטוף בסוף השבוע ביום שישי או שבת כי זה אחרי כל העבודה של השבוע שהזיעה הצטברה... ואם יש יום חם אז גם לשטוף את הסוס כי הם ממש סובלים מהחום!!. וסוסים עם בעיות הזעה אין מה לעשות צריכים לשטוף אותם בימים חמים כמה פעמים... אחרת הם עלולים להתייבש.. וזה לא נעים... שמפו זה פעם בחודש!! זה ממש לא טוב לעור שלהם..

dearanita

New member
דרור צודקת... וזאת לא המצאה שלנו

אלא עובדות וטרינריות!

bonito palface

New member
אבל זה עוד יותר לא טוב להשאיר

סוס עם כל הזעה!! סוס שמזיע מאוד רצוי וכדאי לשטוף אותו! חוץ מזה, הדבר שהכי לא טוב זה לשטוף סוס עם שמפו או עם קונדישינר!! הדבר הכי טוב לסוסים זה או אל-סבון או סבון/שמפו של תינוקות עם עור רגיש. יש דברים כמו דרמפון שהוא אל-סבון ויש לו ריח מעולה והוא גם טוב לסוס, או את כל הקמיל בלו, תכשירים של ג'ונסון לתינוק ודברים כאלה... זה לתינוקות עם עור רגיש וזה גם לא שורף בעיניים שזה מעולה להם!!

dearanita

New member
ומה עם הברשה טובה?

להשאיר סוס מלוכלך זה עדיף על להשאיר אותו פגוע לקרינה ולפגוע בהגנה הטבעית שלו?

שטויות!!! עדיף שהזעה תהייה.....

על הסוס!!! ותדעי לך שלא משנה איזה אימון תעשי עם הסוס הוא תמיד יזיעה באזור של השמיכה והאוכף ובחלקים של הראשייה!!!! אחרי הברשה את לא תראי סימנים של זיעה!!! וזה לא בריא להוריד לסוס את השכבה הזאת... המנהל חווה שלי יהודה(שהיה אלוף הארץ מספר פעמים וגם היה בזמנו בנבחרת שיצאה לתחרויות באירופה מישראל)... הוא אמר לי בעצמו שיותר מפעמיים לא שוטפים את הסוס!!! ושאלתי גם את הוטרינרים של החווה ושל הסוס שלי!! והם אמרו שבשום פנים לא שוטפים סוס יותר מפעמיים וגם המאמן שלי אמר לי.. תשאלי את חיים ונראה מה הוא יגיד לך!!! את סתם גורמת לנזק אצל הסוס שלך.. למרות שאת לא רואה את זה... אבל לפעמים לא כל נזק ניתן לראות!!

למעלה