דיון.

dearanita

New member
דורון אני ממש מסכים איתך למרות שאין

פה כל כך עניין של מחלוקת - שטיפות יתר פוגעות בפרווה של הסוס וזאת עובדה ווטרינרית מוכחת!!!

TauraMan

New member
ברור שאפשר..../images/Emo20.gif

הזעה והמלחיות מהזעה גורמים לעור הרבה יותר נזק אם הם מתייבשים על העור מאשר שטיפה כל יום. אם הסוס לא מזיע אני לא אשטוף אותו אבל אם כן אז כן. לא עם סבון. עם סבון רק לפני תחרויות. אבל שטיפה? מה הבעיה? הסוס במילא מתפלש אחר כך והחול הזה יוצר שכבת הגנה חדשה למשך הלילה. ולא, זה לא מגרד לסוס כי זה עוד לא דבוק לגוף שלו, זה רק שכבה ששומרת על הסוס. אם יש בעיה עם השמנוניות של הסוס תמיד אפשר לשים שמן תינקוות על הזנב רעמה ומקומות אחרים.

dearanita

New member
דורון זה ממש ממש לא נכון

המלח והזיעה יורדים בקלות בהברשה טוב אבל שטיפה גורמת להריסת האיזון הטבעי של החומרים בפרווה של הסוס וכל ווטרינר שתשאלי יגיד לך את זה! אם את תמשיכי ככה לסוסים שלך יכול להיות סרטן עור וכל מיני דברים אז אני ממליץ לך להפסיק. ובאמת נראה לך ששמן תינוקות מהווה תחליף לשומניות הטבעית על הפרווה של הסוס? פחחחחחחחחחחחחחח

TauraMan

New member
מצטערת נועם../images/Emo20.gif

אבל אני פשוט לא מסוגלת להגיב ברצינות למישהו שכל מה שאחרים אומרים הוא קוטל בצורה מזלזלת ..

dearanita

New member
קוטל בצורה מזלזלת?

טוב אולי כי אתם מספרים פה ממש בדיחות... דורון אני מאוד מצטער אבל העובדה ששטיפת יתר פוגעת באיזון הטבעי בפרווה של הסוס היא ידועה ומוכרת ע"י כל הווטרינרים ואנשי המקצוע בעולם לאמיתו של דבר זוהי אחת העובדות המוכחות ביותר אין פה "באמצע" יש רק צד אחד למטבע. והקטע עם השמן תינוקות באמת היה מבדר אני מקווה שלא התכוונת לזה ברצינות

TauraMan

New member
זה לא משנה אם זה נכון או לא..../images/Emo20.gif

עובדה הסוסים אצלנו נראים בסדר גמור ומטפלים בהם ככה כבר כמה שנים טובות. ורק שתדע שהשמן תינוקות עזר מאוד מאוד לזנב של נפו... ועזוב רגע את הוויכוח, אמרתי משהו שאני מאמינה שהוא נכון, אתה יכול להסכים ויכול לא, אבל אל תענה בצורה מעליבה.

TauraMan

New member
תודה ../images/Emo13.gif ../images/Emo20.gif

ושתדע שאני באמת מעריכה אותך על זה!

דורון אבל הפעם הוא באמת צודק.. את..

לא מודעת לנזק שאת גורמת לסוסים אצלך!!! אמ תמשיכו ככה באמת תראו שבמשך השנים יהייו להם מחלות עור שונות ואולי אפילו סרטן עור!!! זה ממש מסוכן שהם חשופים לקרניים של השמש בלי שום שכבת הגנה!! והשמן תינוקות באמת לא תחליף לשכבה האמיתית!!!! הם נולדו עם זה!!!!!

Shai Felton

New member
אוי באמת אתם ממש מגזימים!../images/Emo174.gif

אני חושבת שבכל חווה יש מישהו מספיק מנוסה שיודע בדיוק מה הוא עושה. דורון לא עושה את זה סתם ככה לימדו אותה. גם אצלנו! כל פעם שסוס מזיע שוטפים! שזה אחרי כל רכיבה, משהו כמו 4 פעמים בשבוע. ודרור את אומרת שבמשך השנים יהיו להם מחלות עור שונות ואופילו סרטן עור - תמעי אני כל כך לא מסכימה איתך! אצלנו מטפלים ככה הרבה יותר ממספר שנים ולאף סוס לא נגרם שום נזק כתוצאה של שטיפה! אני מצטערת אני פשוט לא יכולה להסכים עם דבר כזה.

Shai Felton

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo174.gif

אתה מוכן להפסיק להיות כל כך אטום? אתה שולל כל דעה שהיא אחרת משלך! אתה חושב שהאנשים שאחראיים על החוות שכן שוטפים הרבה סוסים יעשו משהו שיעשה נזק לסוסים שלהם? אני לא יודעת בקשר לחוות אחרות אבל יש לי מדריך שיודע מה הוא עושה... ועושה את זה כבר שנים...אני לא רואה שום נזק כתוצאה מזה, ואני חושבת שאתה מציג את העניין בצורה קיצונית מידי.

dearanita

New member
פחחח.....מי שמדבר על אטימות

תאמיני לי שאנשים עושים המון דברים לא טובים לא מרוע לב אלא מבורות. בורות אצל מגדלי סוסים היא הדבר הכי מסוכן שיכול לקרות לסוסים ומי ששוטף את הסוס באופן קבוע הוא באופן חד משמעי בור.

Shai Felton

New member
אוף דיי כבר!../images/Emo10.gif

תגיד שאתה לא חושב כמוני! אבל זה שאני לא ממש בדעה שלך לא אומר שאני פחות חכמה ממך או בורה באיזה שהוא אופן! אז אתה בטוח שאתה יודע הכל! ואני אל אומרת שזה לא נכון אני רק אומר תשאתה מגזים כי עובדה שמה שאתה מתאר פה ממש לא נכון - אמרת שהתוצאות של שטיפה קבועה הן לא ממש טובות - ועובדה שאצלנו זה מה שעושים, אני לא רואה שהסוסים שלנו חולים אוסובלים ממשהו! אז בבקשה! אתה יכול לא להסכים איתי - אבל תעשה את זה בצורה אחרת! ממש לא נעים להגיד פה את הדעות שלי!

תשאלי כל מאמן מוסמך או וטרינר ו...

כל הוטרינרים יגידו לך שזה ממש אסור!!!! 4 פעמים לשטוף סוס!?!? זה ממש מוגזם.. אבל אם אתם לא מסכימים איתנו זה בעייה שלכם!!! שאלתי הרבה וטרינרים ושאלתי גם אנשים שממש מבינים בעניין הסוסים!!!!! וזה כמו שאסור לך לרחוץ כלב יותר מפעם בחודש!! ואפילו פעמיים גג!!! אותו הדבר!! יש להם שכבה שומנית כמו לסוסים שמגנה להם על העור!!!!! אחרת אתם גורמים לסוסים נזק וצומחים להם כל מיני פצעים על העור ואחר כך אתם שוברים את הראש ולא מבינים איך אפשר להיפטר מזה...

ווואיי אנשים עלה לי רעיון גדול!כנסו

בואו נשאל את הוטרינר הנערץ שלנו בפורום סוסים כמה פעמים שוטפים סוס ואיזה נזק יגרם או שוטפים יותר מיד פעמים ובמיוחד עם שמפו רוצים?!?! רק ככה תבינו!

ווואיי אנשים עלה לי רעיון גדול!כנסו

בואו נשאל את הוטרינר הנערץ שלנו בפורום סוסים כמה פעמים שוטפים סוס ואיזה נזק יגרם או שוטפים יותר מיד פעמים ובמיוחד עם שמפו רוצים?!?! רק ככה תבינו!

למעלה