דיון.

Sweet SuGaR

New member
אני שוטפת רגליים+איזור שמזיע

אם הסוס לא מזיע בכל הגוף שלו... אם כן אז אני שוטפת את כולו אבל מדגישה את החלק של האוכף והרגליים... את השאר אני רק משפריצה.. אם קריר אז ברור שרק הברשה...

על זה אנחנו מדברים יברווזה!!!!!! את

הרגליים תמיד שוטפים אבל אני ונועם מנסים להסביר שגם אם הסוס מזיע לא שוטפים אותו אחרי כל רכיבה....

niko girl

New member
נכון שוטפים אותו בדרך כלל רק אחרי

יום עבודה או רק בקיץ כל יום בגלל שהסוסים בעונה זאת מזיעים הרבה יותר. ו.....אנחנו בדרך כלל מנסים לשטוף אותם פעם בשבוע או פעמיים כי אם שוטפים אותם כל יום אחרי רכיבה עם שמפו וסבון אז הסבון יכול להשאר על הסוס והוא יכול להתחיל להתגרד

bonito palface

New member
דרור את ממש הגזמת!

את לוקחת את זה יותר מידי ברצינות!! כמו ההודעה ששלחת לי....! דבר ראשון-תנשמי עמוווווווק!!
דבר שני- אני מאמינה שיש צדק בדברים שלכם, באמת, אני לא שוללת. ואתם חושבים שטוב לשטוף את הסוס מעט פעמים בשבוע אז תעשו ככה לסוסים שלכם. אני יודעת שברוב החוות וגם אצלנו שוטפים את הסוסים כל יום! והסוסים האלה רגילים לשטיפה ובינתיים, בשנים האחרונות לא קרה להם כלום (טפו טפו טפו!). אבל לאחר שאמרתם זאת אני באמת מתכוונת לשאול את הווטרינר שלנו בחווה כמה פעמים צריך לשטוף את הסוס בשבוע. אולי אתם באמת צודקים... בסדר? אז להירגע טיפה...

אצלנו...

אצלנו מטפלים בגרדות בקרם גוף וספריי נגד גרדות! התוצעה היא הקרחה של המקום בו נמצאת הגרדת נשירת שערות הסוס באיזור! הגרדת יכולה להתחיל מזבובים שמציקים לסוס, מהחום או גם משטיפה לא נכונה של הסוס. בחווה יש לנו את גלי ויש לה המון גרדות בפנים ובזנב. וגם לאיקס יש קרחות באזור העיניים!

niko girl

New member
תשובה....

אנחנו בחווה יש לכמעט לכל הסוסים גרדת או שהם מתגרדים משעמום. ואנחנו מטפלים בהם בזה שאנחנו שמים להם בנזיל בן זואת. תוצאה של סוס שלא מטפילם בו זה כמו ליזה הפונית שלנו היא כבר מגורדת בכל חלקי הגוף שלה והיא נראת נורא. הגרדת מתחילה מאחד היבחושים שנמצאים על הסוס מטילים שמה ביצים והסוסים מנסים להוריד את זה והם מגרדים את החלקים שהיבחושים הטילו עלהים ביצים. ואו שיש סוסים שפשוט מגרדים משעמום. יש את אינדיאנה שהייתה לה גרדת והיא פשוט גירדה וזהו.ולא יודעת אילו סימנים היו לה.

אררגגג.. כמה דברים....

א) אם בהפונית שלנו את מתכוונת לליסה אז תבהירי שהיא של הפינת חי כדי שלא יחשבו על החווה שלנו דברים רעים. ב) לא רק לאינדיאנה הייתה גרדת.. גם לשחר לניקו לברוס.. בעצם לכולם חוץ מגיזמו יש גרדת.. ולשחר וניקו יש עוד יותר גרדת ממה שהיה לאינדיאנה...גם אם זה חלק משיעמום אבל עדין יש להם גם מלא קשקשים ואין להם בכלל כבר רעמה!!! אז אל תעשי את זה כאילו רק אינדיאנה נגועה בזה וכאילו היא לא בסדר (את יודעת גרדת זה לא ממש הדבר הכי טוב שיש בסוס) ולדעתי הגרדת הזאת נגרמת בעיקר מזה שאוליי יש לאנשים כוונה לשטוף את הסוסים פעם בשבוע אבל בתכלס בגלל כל ה"אין לי זמן" של כולם אז נשטפים במקרה הטוב 2-3 סוסים בשבוע ויש פעמים שסוס לא נשטף שבועיים בערך...כי פשוט לא מקפידים על זה...מטעמים שעדיין לא הבנתי.... וסימנים לגרדת? אממ...הסוס מגרד!! דההה.... ו.. רואים סימנים של עקיצות בצוואר והראש... ואם לא מטפלים בזה אז פשוט בסופטו של דבר במקום להיות סוס ע רמה וזנב יפים מקבלים דינוזאור עם קוצים במקום רעמה..

zohark

New member
בקשר לשטיפות וטיפול בסוס

כל אחד מציג את הדעה שלו באופן קיצוני מדי. ידוע שלסוסים יש את השומן הטבעי שלהם שנמצא על העור. בלי השומן הזה נפגע האיזון הטבעי של הסוס, ויכולות להגרם מחלות עור ולםי מה שאתם אומרים גם קרינת יתר. אבל מחלות עור רבות נגרמות מזיעה שנשארת על הסוס ומלכלוך. בקשר לשמפו, יש סוגי שמפו שונים. לרוב שמפו של בני אדם הוא לא מתאים לסוסים בגלל חומרים כימיקליים חזקים מדי, אבל בעולם הסוסים ישנם מספר סוגי שמפו (בעיקר כאלו המיועדים לתינוקות - בגלל זה הם עדינים) שטובים לפרווה של הסוסים. יש גם שמפויים מיוחדים לסוסים שניתן למצוא בלי בעיה בכל חנות רכיבה והם טובים לעור הסוס, לא מזיקים ט-ו-ב-י-ם. שטיפה עם שמפו לא צריכה להתבצע יוםיום אלא 1-5 פעמים בחודש. גם אם נרצה מאוד להוריד את כל השומן הטבעי של הסוס לא נצליח, ובגלל זה מצב כמו שנועם ודרור מציגים הוא בלתי אפשרי. אני יכול לתת לכם לדוגמא את נרט- במשך יותר מחצי שנה, לני שהיא הגיעה אליי לא שטפו אותה פעם אחת.....ועם כל השומן הטבעי שלה היא התמלאה גרדות. כשהיא באה לפה התחלתי לשטוף אותה כל יום, לשים לה חומר נגד גרדות, פעם-פעמיים בשבוע לשטוף אותה עם שמפו ולנקות אותה לפני ואחרי כל רכיבה, בימים שמזג האוויר מאפשר- לשטוף אחרי הרכיבה, ולשים חומר דוחה זבובים. מאז הגרדות שלה נעלמו כמעט לגמרי ויש לה רעמה! (מה שלא היה לה לפני זה), וזנב והפרווה שלה במצב מצויין! אני יודע שצריך לשמור על השומן הטבעי של הסוס, אבל שטיפה שרק מורידה את הלכלוך החיצוני: חול, זיעה אבק וכאלה, לא מורידה את השומן של הסוס. אז תבינו, אי אפשר להגזים וכל דבר שאיזה "גאון" אומר לכם לקחת ללב כמו לא יודע מה. יש הרבה אנשים בענף הזה וחלק גדול מהם אומר הרבה שטויות (גם אני) אז בבקשה להרגיע...

dearanita

New member
זוהר

דבר ראשון הגרדות שנעלמו לנרט הם לא בגלל שניקיתם לה את הרעמה דבר שני את הזיעה על הפרווה ממש לא כדאי לשטוף עיף לחכות שזה יתייבש וז להבריש את זה מהסיבות הבאות : א. זה יותר נעים לסוס ב. זה לא מוריד לסוס את ההגנה הטבעית ג. זה מנקה את הפרווה יותר טוב מכיוון ששטיפה לא מוציאה את כל הלכלוך מבפנים הפרווה. תסלח לי אבל אני נוטה להאמין למה שאורה, וטרינרית מומחית בפרווה (גם רעמה וזנב) שלמדה על התחום הזה ואף פיתחה חומרים מיוחדים (אור לעור) ולמה שהוטרינר של הסוסה שלי, מיכאל שיין, אומר לי. איש איש באמונתו שלו יחיה, אני בכל מקרה לא מתכוון לשטוף את הסוסה שלי עם סבון יותר מפעם-פעמיים בחודש, אני גם לא רוצה שיהיו לה מחלות עור.

zohark

New member
אז למה למעשה הגרדות נעלמו?

זה ברור שגרדות מגיעות מחוסר שמירה על היגיינה. ברור שגם ממעופפים כמו זבובים ויתושים, ומשעמום אבל גם מחוסר היגיינה. ואתה יודע מה... אם אתה מקשיב למומחים שלך אז תהנה, ואם אני מקשיב למומחים שלי אני יהנה, ואם שתי הסוסות שלנו במצב מצויין אז למה להעיר בכלל? כל אחד חי עם מה שהוא מאמין בו ואם שנינו מקבלים תוצאות טובות אז למה לשנות את הטיפול?

dearanita

New member
אצלי זה בדיוק ההפך

הייתי מנקה לסוסה שלי את הזנב כל יום והיא המשיכה להתגרד מאז שאורה ההיא אמרה לי להפסיק לנקות את זה ולתת לחומרים הטבעיים על הזנב לחזור לאיזון אניטה הפסיקה להתגרד והזנב שלה חזר למצבו הרגיל. אבל אתה צודק איש איש באמונתו שלו יחיה

אוקי אז ככה

דבר ראשון אתם יכולים לדבר אחד לשני יפה גם אם השני לא מבין או חושב שאתם צודקים תסבירו אל תוחיכו שאתם צודקים..... אוקי גם עלינו ווטרינר אסר לשטוף את הסוסים יותר מידי הוא הסביר שזה הורס ופוגע בשכבת הגנה החיצונית שלהם וזה ממש לא טוב! וגם המדריכים שלי לא מסכימים ואני צריכה לשאול אותם לפני שאני שוטפת מישהו! זה משהו שהתחלנו להקפיד עליו..... ואם הסוס ממש מזיע וכבר שטפו אותו השבוע אז מעבירים עליו מקסימום מברשת רטובה איפה שהוא הזיע.... וזיוה... בקשר לגרדות מה שאנחנו עושים זה לפני או אחרי כל רכיבה משפשפים עם מברשת קשה ורטובה את הזנב זה עוזר לאללה אחרי שהזנב מתייבש מורחים עליו משחה ווטרינרית נגד גרדת.... הווטרינר אמר שהכי טוב לעשות את הטיפול הזה בבוקר כי בצהריים הם מגרדים הכי הרבה את הזנב...... וזיהו

למעלה