בקשר לשטיפות וטיפול בסוס
כל אחד מציג את הדעה שלו באופן קיצוני מדי. ידוע שלסוסים יש את השומן הטבעי שלהם שנמצא על העור. בלי השומן הזה נפגע האיזון הטבעי של הסוס, ויכולות להגרם מחלות עור ולםי מה שאתם אומרים גם קרינת יתר. אבל מחלות עור רבות נגרמות מזיעה שנשארת על הסוס ומלכלוך. בקשר לשמפו, יש סוגי שמפו שונים. לרוב שמפו של בני אדם הוא לא מתאים לסוסים בגלל חומרים כימיקליים חזקים מדי, אבל בעולם הסוסים ישנם מספר סוגי שמפו (בעיקר כאלו המיועדים לתינוקות - בגלל זה הם עדינים) שטובים לפרווה של הסוסים. יש גם שמפויים מיוחדים לסוסים שניתן למצוא בלי בעיה בכל חנות רכיבה והם טובים לעור הסוס, לא מזיקים ט-ו-ב-י-ם. שטיפה עם שמפו לא צריכה להתבצע יוםיום אלא 1-5 פעמים בחודש. גם אם נרצה מאוד להוריד את כל השומן הטבעי של הסוס לא נצליח, ובגלל זה מצב כמו שנועם ודרור מציגים הוא בלתי אפשרי. אני יכול לתת לכם לדוגמא את נרט- במשך יותר מחצי שנה, לני שהיא הגיעה אליי לא שטפו אותה פעם אחת.....ועם כל השומן הטבעי שלה היא התמלאה גרדות. כשהיא באה לפה התחלתי לשטוף אותה כל יום, לשים לה חומר נגד גרדות, פעם-פעמיים בשבוע לשטוף אותה עם שמפו ולנקות אותה לפני ואחרי כל רכיבה, בימים שמזג האוויר מאפשר- לשטוף אחרי הרכיבה, ולשים חומר דוחה זבובים. מאז הגרדות שלה נעלמו כמעט לגמרי ויש לה רעמה! (מה שלא היה לה לפני זה), וזנב והפרווה שלה במצב מצויין! אני יודע שצריך לשמור על השומן הטבעי של הסוס, אבל שטיפה שרק מורידה את הלכלוך החיצוני: חול, זיעה אבק וכאלה, לא מורידה את השומן של הסוס. אז תבינו, אי אפשר להגזים וכל דבר שאיזה "גאון" אומר לכם לקחת ללב כמו לא יודע מה. יש הרבה אנשים בענף הזה וחלק גדול מהם אומר הרבה שטויות (גם אני) אז בבקשה להרגיע...