כמובן שמההתחלה שאנחנו יודעים שהזהות של אלורה הוסתרה גם ממנה עצמה, אנחנו תוהים מי היא על כל בחורה שמופיעה כדמות מהותית כלשהי. (קצת מזכיר את הקטע בכישור הזמן עם "מי הדרקון" ותכלס גם דומה מבחינת הסיפור.)
הנטיה הראשונה היא כמובן ג'ייד החברה הג'ינג'ית של קיט, אבל גם נערת המאפינים האהובה של אירק היתה חשודה וכשהיא עוברת בכוחות עצמה את הערוץ הענקי ואז את החיץ הקסום, זה כבר נהיה די ברור.
זה מרגיש כאילו כל הסיבה שליהקו את השחקנית שמשחקת את ג'ייד ואולי אפילו יצרו את הדמות הזאת זה כדי שבפרק הראשון נחשוב שהיא אלורה דאנן. ואני באמת חשבתי ככה.
המחשבה שנערת המטבח היא אלורה דאנן עלתה לי נראה לי רק אחרי שאריק נחטף והיה נראה שהיא עדיין בסיפור
אני שמחה שלא מתחו אותנו עם השאלה הזאת כל העונה וכבר בסוף הפרק הראשון, למרות שהיו צריכים לעשות את זה פחות צפוי.
אם היא לא הייתה יוצאת איתם למסע אז יש סיכוי שעד סוף הפרק באמת לא הייתי מבין שזאת היא. אבל בכל מקרה אני שמח שלא מתחו את השאלה
דברים ורגעים מצחיקים או נחמדים:
* בסוף אחרי שווילו אומר לה "את אלורה דנן הקוסמת הגדולה והמושיעה של הממלכה וכו'" והיא מגיבה ב"הא?"
שבאמת אם בנקודה הזאת רק היינו קולטים זה היה מגניב.
* אחרי שבורמן קופץ עם הסוס שלו מעבר לצוק לתוך הנהר וכולם אחריו ואח"כ קיט אומרת לו "זה היה מדהים! איך עשית את זה? מה היתה המילה שצעקת לסוס?" והוא עונה "זו מילה בשפה עתיקה, שפירושה עצור!"
חחחחחח כן זה טוב
* הנסיך שקיט אמורה להתחתן איתו הוא לא כזה דביל כמו שאפשר היה לחשוב בהתחלה, הוא קצת פחדן אבל הוא גם נורמלי וסבבה, ואהבתי שהוא אמר לה שכשהם ישלטו הם לא חייבים לעשות דברים בדרך של ההורים שלהם.
זה פלאש מסרטי ספיידרמן האחרונים. צריך מישהו שלא טוב בלחימה.
* קיט ממש מזכירה לי את השחקנית ג'ינה דיוויס בצעירותה. בכללי היא הכי כריזמטית שם, אז אולי קצת חבל שלא ליהקו אותה בתור אלורה דנן.
קיט בעיקר מעצבנת אותי בנתיים.
קודם כל אני אוהב את בורמן,דמות שאני קצת רוצה לשחק באיזה קמפיין...אולי כבר שיחקתי
כן, בורמן דמות טובה ומעניינת. די מזכיר את מאדמורדיגן מהסרט
דבר שני וילו הוא רישמית הדמות האהובה עלי בסדרה , והוא ממש לא יודע ללמד, אבל זה עוד יבוא לו!
ווילו לחלוטין מעולה. זה היה קצת מעצבן שהוא מופיע רק ממש בסוף הפרק הראשון
אהבתי שווילו משתמש בטריק עם העצמות שהוא למד בסרט מהאלדווין העליון הקודם בשביל לשכנע את אנשי הכפר שלו להאמין במה שהוא אומר
(זה קטע שיפוספס ע"י מי שלא צפה בסרט.
גם מבחן האצבע היה בסרט.
באופן כללי אולי לא חובה לצפות שוב בסרט בשביל הסדרה, אבל זה נראה לי עשה את זה יותר כיף.
נדמה לי שגם הקטע שהיא מקיאה עליו בכרכרה הוא רפרנס לסצינה מהסרט שבתור תינוקת היא הקיאה).
זה אני דווקא לא זוכר
כל הקטע שהוא מנסה ללמד אותה והיא כזאת גרועה היה מצחיק וחמוד (הזכיר לי את פיבי מנסה ללמד את ג'ואי צרפתית).
חחחחחחחח לא חשבתי על זה, אבל באמת קצת מזכיר את העניין הזה.
גם קצת מזכיר לי איך שבסרט הארי פוטר הרמיוני מנסה להסביר לבנים איך לומר ווינגרדיום לוויוסה
מימס חמודה, לא בדקתי אם זו אותה שחקנית מהסרט, אבל מה קרה לבן ולאישתו של ווילו?
גם אני תהיתי על השאלות האלו
הקטע עם נבואות הוא , שאתה יודע מה יקרה, אבל לא יודע איך...לכן יש סיכוי שהיא תמות אבל תחזור אחרי זה!
בפרק השלישי הוא הסביר שאם אלורה דאנן תמות אז היא באמת פשוט תוולד מחדש. לכן הרעים לא הורגים אותה אלא צריכים לעשות עליה טקס מיוחד (כמו שהמלכה ניסתה לעשות בסרט.
עשכיו לגבי הפרק השלישי:
הייתי צריך לכתוב מיד אחרי שראיתי אותו בסופש כי עכשיו אני מרגיש שאני לא זוכר הכל.
היה מצחיק כשווילו אומר לכולם להכנס לכרכרה ואז ברק פוגע בכרכרה והיא מתפוצצת. כלומר זה משהו שראיתי הרבה בסרטים וסדרות, אבל זה תמיד עם מכונית או מטוס ולא עם כרכרה.
אז מסתבר שווילו כן יכול לעשות קסמים עוצמתיים מאוד. זה פשוט מאוד מאוד סוחט אותו והוא מפחד שאם הוא ישתמש בזה יותר מידי אז לא ישאר לו כשהוא יהיה ממש זקוק לזה.
הרבה מאוד גשם שם. כנראה כל הגשם שלא ירד כאן בחודשיים האחרונים. אני אוהב גשם, אבל אני מאוד מרחם על אנשים שצריכים ממש ללכת תחת גשם כבד כשהם כבר רטובים לחלוטין.
יש את הסיפור המעניין על המגן שנוצר על ידי מלכה לפני אלף שנה עבור בנה. כמובן שקיט לא מעריכה סיפור טוב ואומרת שהיא מבינה למה קוראים לבורמן bore-man.
בסוף בורמן מוצא את ה"בטריה" שמפעילה את המגן. אבל עדיין אין לו את המגן.
כנראה גם אין לו מושג איפה מאדמורדיגן.
קיט מצאה את העץ שאלורה יצרה. אבל לא ברור לי אם היא סיפרה למישהו על זה. כי זה די משמעותי שאלורה בסוף הצליחה להפעיל את הקסם שלה, אבל לא ראיתי אף אחד מתייחס לזה.
אם כי אלורה כן קצת מצליחה להפעיל את הקסם שלה לקראת הסוף כשהיא נוגעת בחיילים הנגועים והעור שלהם נשרף.
אז בסוף ללא כרכרה הם הולכים ברגל ואז הם מגיעים לאיזו טירה שנראת נטושה.
עוד משהו - יש את הקטע שאלורה מוצאת ביער שתי אחיות (אמרו שהן אחיות לא?) ומספרת להן את כל הסיפור שלה והן נשבעות להצטרף אליה ונראה מגניב שמצטרפות עוד שתי דמויות לעלילה של הסדרה והן נראות מעניינות.
אבל אז הן מתות אחרי בערך דקה.
אז מה היה הקטע עם זה?
מחשבות:
כמה זמן אתם חושבים שיכולים להמשיך את הסדרה הזאת בלי שיביאו את פיטר דינקלג' לשחק דמות נוספת מהעם של הקטנים.
אני נורא רוצה לראות בסדרה את הבראוניז - האנשים הממש קטנים.