דיוני סדרות #137

דיברגנט חדש

Well-known member
התקדמתי בעונות, הגעתי כבר לחמש :)
בעונה הרביעית חטפו את אליזבת, טום בא להציל אותה ואח"כ טום יוצא למסע לחיפוש הרוצח של ניק, מצליח לקחת את המזוודה ולגלות את האמת על העצמות, אך אלו שחטפו את ליז, הגיעו לבית שהוא קבע עם ליז לספר לה את כל האמת והרגו אותו תוך כדי מאבק.
המשכתי להתקדם בעונות של הרשימה השחורה, זה נהיה מעורפל מעונה לעונה.
ליז גילתה מי הסבא שלה וגילתה שרדינגטון הוא מישהו אחר שלקח את הזהות שלו, אח"כ אימה הופיעה, מערימה על ליז וגורמת לה לקבל אותה בתור בייביסיטר של בתה אגנס ולרכוש את אמונה גם לאחר שהיא מגלה שהיא אימה.
אגב, בסוף עונה 7 קיצרו את העונה בגלל הקורונה ועשו פרק עם דמויות מצוירות

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מראה שחורה - עונה 7 פרק 1
Common People
ראיתי גם
ובאמת קצת שנאתי את זה, אבל לא מהסיבה שציפיתי.
כלומר זה בהחלט ובמפתיע היה פרק ראוי של מראה שחורה. פרק שאפשר לקרוא לו "טוב" אפילו.
הוא רק היה כל כך, אבל כל כך מדכא. כאילו אם מישהו צריך מוטיבציה למות שיצפה בפרק הזה.
אבל לפחות יצאתי ממנו עם תקווה שהסדרה אולי חזרה למסלולה עם כותבים שמבינים מה היתה הפואנטה של היוצרים של העונות הראשונות שלה.
או שזה היה רק פרק אחד כזה? אני מניחה שבקרוב אגלה.
אבל מקווה גם למשהו קצת פחות מדכא.

וחוץ מזה היה בו רדישה ג'ונס.

בהחלט היה מאוד מדכא
ולחלוטין פרק מראה שחורה קלאסי
שתכלס מראה שחורה קלאסי זה כשזה מדכא
אבל אפילו בשביל פרקי מראה שחורה זה היה מדכא במיוחד
כלומר פאקינג התאבדות. אם כי חלק מהזמן אני ציפיתי שזה יגיע למקום אפל אפילו יותר - משהו נוראי שיציעו להם שהם יכולים לעשות בתמורה להמשך המינוי, אם כי לא ידעתי מה.

אם כי במובן מסויים העלילה של הפרק הזה בבסיס היא לא משהו מד"בי במיוחד - כלומר אנשים שמסתבכים כלכלית בגלל בעיה רפואית עד שהם בעצם נאלצים להחליט להפסיק. זה דבר מאוד אמיתי (ובמיוחד בארה"ב). כלומר להפסיק לשלם על המינוי זה כמו להפסיק לקנות תרופה שעולה המון והיא הדבר היחיד שמאפשר המשך חיים.

Lhuna3

Well-known member
אבל אפילו בשביל פרקי מראה שחורה זה היה מדכא במיוחד
ממש! אוף כשהוא עשה לעצמו דברים איומים בשביל האתר הנוראי הזה שאנשים נבלות משלמים על זה :sick: זה גם נראה לי כמו ממש מעט כסף בשביל הדברים האלו...
אני מקווה שאין באמת אתרים כאלו וגם שהפרק לא נתן למישהו רעיון לאתר כזה (למרות שבעקרון אני חושבת שקרו דברים קצת דומים במציאות, כמו מישהו "שמכרה את הבתולין" שלה באיביי או משהו כזה. אבל עדיין מה שראינו בפרק יותר מזעזע בעיני).
כלומר פאקינג התאבדות. אם כי חלק מהזמן אני ציפיתי שזה יגיע למקום אפל אפילו יותר - משהו נוראי שיציעו להם שהם יכולים לעשות בתמורה להמשך המינוי, אם כי לא ידעתי מה.
האמת שהרעיון של לגרום לה להגיד פרסומות היה די מטופש לדעתי, אבל הם מן הסתם רצו להקביל את זה כמה שיותר לאיך שעובדים דברים במנויים בעולם האמיתי.
אבל היו צריכים לפחות תמורת הפרסומות לאפשר מנוי חינמי - כי ככה זה בד"כ במציאות, או עם פרסומות או בתשלום.
אם כי במובן מסויים העלילה של הפרק הזה בבסיס היא לא משהו מד"בי במיוחד - כלומר אנשים שמסתבכים כלכלית בגלל בעיה רפואית עד שהם בעצם נאלצים להחליט להפסיק. זה דבר מאוד אמיתי (ובמיוחד בארה"ב). כלומר להפסיק לשלם על המינוי זה כמו להפסיק לקנות תרופה שעולה המון והיא הדבר היחיד שמאפשר המשך חיים.
העלילה היא מד"בית, היא בוחנת השלכות אפשריות של טכנולוגיה של מוח שמועלה לענן והגישה אליו היא בשליטה של החברה שהענן שייך לה.
נכון שההשלכות בחלקן דומות להשלכות של דברים שקיימים כבר, אבל זה לא עושה את זה פחות מד"ב.
וגם חלק מההשלכות הן לא משהו שקיים, כמו להגיד פרסומות שלא בשליטתך ובלי להיות מודע לזה, או לאבד הכרה כשאתה יוצא מאיזור גיאוגרפי מסויים.

Lhuna3

Well-known member
מראה שחורה - עונה 7 פרק 4
Plaything
הפרק החלש עד עכשיו בעונה זו.
לא שהוא היה רע או משהו, אבל לא התלהבתי בכלל ואני לא בטוחה מה היתה הפואנטה שלו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ממש! אוף כשהוא עשה לעצמו דברים איומים בשביל האתר הנוראי הזה שאנשים נבלות משלמים על זה :sick: זה גם נראה לי כמו ממש מעט כסף בשביל הדברים האלו...
אני מקווה שאין באמת אתרים כאלו וגם שהפרק לא נתן למישהו רעיון לאתר כזה (למרות שבעקרון אני חושבת שקרו דברים קצת דומים במציאות, כמו מישהו "שמכרה את הבתולין" שלה באיביי או משהו כזה. אבל עדיין מה שראינו בפרק יותר מזעזע בעיני).
כן, אני די בטוח שזה בערך קיים.
במציאות זה לרוב יותר בקטע מיני. כלומר אנשים משלמים לך כדי שתעשה דברים מיניים יותר מאשר דברים שמכאיבים לך. או לפחות זה מה שידוע יותר.
האמת שהרעיון של לגרום לה להגיד פרסומות היה די מטופש לדעתי, אבל הם מן הסתם רצו להקביל את זה כמה שיותר לאיך שעובדים דברים במנויים בעולם האמיתי.
אבל היו צריכים לפחות תמורת הפרסומות לאפשר מנוי חינמי - כי ככה זה בד"כ במציאות, או עם פרסומות או בתשלום.
מה שמרגיש לי שצריך להיות יותר הגיוני זה שזה לא עוזר להם שהיא אומרת פרסומות אם היא מפוטרת וחייבת להיות כל הזמן בבית בגלל שהיא ישנה.
אבל אולי כן הגיוני אם זה יותר שלב נסיוני
העלילה היא מד"בית, היא בוחנת השלכות אפשריות של טכנולוגיה של מוח שמועלה לענן והגישה אליו היא בשליטה של החברה שהענן שייך לה.
נכון שההשלכות בחלקן דומות להשלכות של דברים שקיימים כבר, אבל זה לא עושה את זה פחות מד"ב.
וגם חלק מההשלכות הן לא משהו שקיים, כמו להגיד פרסומות שלא בשליטתך ובלי להיות מודע לזה, או לאבד הכרה כשאתה יוצא מאיזור גיאוגרפי מסויים.
בהחלט מד"בי מאוד. והקטע עם השלכות של טכנולוגיה בתוך זה.
ועדיין בסופו של דבר זה התאבדות בגלל חוסר יכולת כלכלית לשלם על טיפול רפואי. זה לא הופך את הפרק לפחות מעניין.

מראה שחורה - עונה 7 פרק 2
bête noire
גם את זה ראיתי עכשיו
חחח דווקא ממש חיבבתי את זה.
מרגיש לי שכבר ראיתי באיזו סדרה או סרט משהו דומה אבל לא זוכרת.
בכל אופן ביצוע יפה, ואהבתי שזה נגמר עם "סוף טוב", כלומר סוף טוב לגיבורת הפרק, שלא בהכרח מגיע לה, אבל בגלל שהיא הגיבורה ומה שעשתה לה הנוקמת היה נורא אכזרי, אז אני בעדה. למרות שגם מה שהיא עשתה לה בתיכון היה מאוד אכזרי, אבל בכל זאת היא היתה אז רק נערה וגם אולי באמת לא התכוונה שמה שהיא אמרה יופץ. כאילו כן אני מבינה את הרצון של ההיא בנקמה וזה שזה נורא פגע בה, ואולי כן מגיע לגיבורה עונש מסויים, אבל זה הרגיש יותר מדי.
וזה גם מגניב מה שהיא בנתה.
קצת הנחתי שלא תאהבי את זה, כי זה הרגיש ממש לא קשור לנושא* הסדרה וזכור לי שזה משהו שהפריע לך בעבר.
אבל מצד שני אני יודע שאת מאוד אוהבת את הקונספט של עולמות מקבילים וכל זה.

*העניין הוא שאני באמת לא בטוח איך מוגדר נושא הסדרה באמת ולחלוטין הרגיש שהם מתפזרים בעבר בעניין מה מחשיבים.
אבל נראה לי שזה די מתמקד בטכנולוגיה, מדיה וכיצד הם יכולים להתפתח ממה שקיים כיום עם איזושהי אמירה על העולם כיום.
העניין הוא שכאן בסופו של דבר אומנם הדבר שהאישה הזאת יצרה משתמש בטכנולוגיה, אבל זה לא מרגיש כמו שום סוג של התפתחות של טכנולוגיה קיימת. זה תכלס לחלוטין כמו פריט קסם בעולם פנטזיה.

לא ממש מפריע לי שזה לא מרגיש קשור לנושא כי זה כן היה מגניב באמת.
אהבתי את הקישור לאפקט מנדלה, אבל נראה לי שהיה אפשר לעשות פרק יותר מעניין בהקשר לזה. תכלס עדיין אפשר.
אגב בדקתי והפירוש של שם הפרק הוא: a person or thing that one particularly dislikes.
מעניין,
חשבתי שזה משהו שקשור לשוקולד.

* אגב, אם עדי|חזיר| הייתה רואה אז היא הייתה מזדהה עם זה שהיא הפכה את עצמה לבת זוג של הארי סטיילס.

Lhuna3

Well-known member
קצת הנחתי שלא תאהבי את זה, כי זה הרגיש ממש לא קשור לנושא* הסדרה וזכור לי שזה משהו שהפריע לך בעבר.
אבל מצד שני אני יודע שאת מאוד אוהבת את הקונספט של עולמות מקבילים וכל זה.

*העניין הוא שאני באמת לא בטוח איך מוגדר נושא הסדרה באמת ולחלוטין הרגיש שהם מתפזרים בעבר בעניין מה מחשיבים.
אבל נראה לי שזה די מתמקד בטכנולוגיה, מדיה וכיצד הם יכולים להתפתח ממה שקיים כיום עם איזושהי אמירה על העולם כיום.
כן, נושא הסדרה לפחות בתחילתה הרגיש לי פחות או יותר מדע בדיוני שמתמקד בעתיד הקרוב, דברים שעלולים לקרות עם טכנולוגיה שנראיית מאוד קרובה ואפשרית או אפילו קיימת כבר (כלומר לא חייב להיות אפילו ממש מד"ב) עם ביקורת חברתית.
שזה בניסוח אחר מה שכתבת.
ואני גם מסכימה שהיתה התפזרות ולא כל הפרקים התאימו לזה גם בהתחלה.

אבל אני רוצה להבהיר, שלא באמת היה מפריע לי שהם סוטים מהנושא הזה, אם הפרקים היו טובים.
אבל בעונות האחרונות רוב הפרקים נראו לי סתם אימה משעממת (עם נגיעות של מד"ב או פנטזיה), וחלק כן התאימו לנושא אבל פשוט לא היו טובים או האמירה שלהם היתה חלשה או לא מעניינת (אני לא יכולה עכשיו כבר לזכור מספיק פרטים בשביל להביא דוגמאות).
העניין הוא שכאן בסופו של דבר אומנם הדבר שהאישה הזאת יצרה משתמש בטכנולוגיה, אבל זה לא מרגיש כמו שום סוג של התפתחות של טכנולוגיה קיימת. זה תכלס לחלוטין כמו פריט קסם בעולם פנטזיה.
אני גם מסכימה שהפרק הזה רק בקושי עובר כמד"ב, אבל זה לא אכפת לי כי היה עשוי טוב, וגם כי אכן אני אוהבת את הקונספט.
אהבתי את הקישור לאפקט מנדלה, אבל נראה לי שהיה אפשר לעשות פרק יותר מעניין בהקשר לזה. תכלס עדיין אפשר.
אני חייבת לדעת אם גם אתה עשית את זה:
כשהיא חוזרת הביתה ורואה לתדהמתה שכתוב BERNIES על הכובע, הייתי חייבת לעצור ולחזור לתחילת הפרק לראות מה באמת היה כתוב עליו בהתחלה.

* אגב, אם עדי|חזיר| הייתה רואה אז היא הייתה מזדהה עם זה שהיא הפכה את עצמה לבת זוג של הארי סטיילס.
:-D (אתה תצחק אבל לרגע לא הייתי בטוחה אם זו בדיחה או שבאמת היה רגע כזה שפספסתי |פנים|)

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
מראה שחורה - עונה 7 פרק 5
Eulogy
פרק מרגש, עשוי ומשוחק מקסים.
החלק המד"בי לא הרגיש פה משמעותי בכלל, האמת, כאילו הטכנולוגיה של להכנס לתוך התמונות כדי לעורר את הזכרונות ולהמחיש את הזכרונות בתלת מימד וירטואלי כזה... תכלס כל הפרק יכול היה להיות אותו דבר בדיוק אם הבת הזאת הייתה מגיעה אליו פיזית ומבקשת לראות את התמונות והוא היה מסתכל בתמונות ונזכר בדברים (והיא היתה שמה לב לפתק שזרוק בתמונה).
אבל לא חשוב, המסע הרגשי שזה העביר אותו בוצע מאוד טוב.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חייבת לדעת אם גם אתה עשית את זה:
כשהיא חוזרת הביתה ורואה לתדהמתה שכתוב BERNIES על הכובע, הייתי חייבת לעצור ולחזור לתחילת הפרק לראות מה באמת היה כתוב עליו בהתחלה.
אני מאוד התפתתי, אבל החלטתי שזה בטוח כן היה Barnies בהתחלה ולכן אין טעם.
:-D (אתה תצחק אבל לרגע לא הייתי בטוחה אם זו בדיחה או שבאמת היה רגע כזה שפספסתי |פנים|)
מעירים לי לאחרונה לא מעט שאני כל כך הרבה פעמים מתבדח שגם כשאני רציני חושבים שאני מתבדח
(העניין הוא שבטקסט אי אפשר לשמוע את הטון שלי, אבל גם כשאני מתבדח בקול אז אני עושה את זה באופן כזה שאנשים לא בטוחים אף פעם)
בכל מקרה כאן אני הייתי רציני:
צפה בקובץ המצורף 126590

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מראה שחורה - עונה 7 פרק 3
Hotel Reverie
לאט לאט אני מתקדם גם כן
אהבתי מאוד!
למרות שהכל מאוד מאוד מופרך ברעיון הזה :-D כאילו לא רק מבחינת היתכנות טכנית (תמיד הקטע של AI שכאילו יש לו מודעות עצמית מופרך לי) אבל בכלל למה שירצו לעשות דבר כזה, כאילו ליצור מחדש סרט בצורה שהדמויות הן AI "עם מודעות" לכאורה, במיוחד שהם רצו שהסרט יהיה ממש שחזור מדויק של המקור חוץ ממי שמשחק/ת בתפקיד הראשי, אז למה לא לעשות את זה עם תוכנות "טיפשות" רגילות, שכל מה שהן יודעות לעשות זה להגיד את הטקסטים שלהן בדיוק כמו במקור?
ולמה לתכנת את זה ככה שהכתוביות יכולות לרוץ רק כטריגר לשורת הסיום ולא מתי שמישהו יפעיל אותן מבחוץ?
ועוד ניטפוק קטן: לפי כל הסצינות שראינו אותם מריצים (וזה לא נראה כאילו היו עוד סצינות באמצע שלא הראו לנו עם השחקנית הראשית), זה יוצא שזה סרט של איזה חמש דקות גג :-D או לפחות חמש דקות של הופעה של הדמות הראשית.

אבל באמת שאני שמה את כל זה בצד - כי זה פרק מקסים עם סיפור מרגש ומגניב והיה עשוי מצוין (חוץ מהאמור למעלה).
וזה אומר כבר חצי עונה של הסדרה של פרקים ראויים - שימשיכו ככה!
אם היה לי שקל על כל פרק של מראה שחורה שבו בתוך עולם וירטואלי שתי נשים, אחת לבנה ואחת שחורה, מתאהבות... אז היו לי שני שקל, שזה לא הרבה אבל עדיין מוזר שזה קרה פעמיים. (קרדיט לדוקטור דופנשמירץ)

כל מה שאמרת על המופרכות זה לחלוטין נכון.
גם ממש לא ברור למה הם עושים את זה בתוך אולפן קולנוע ולא במעבדה. כלומר היו צריכים תירוץ בשביל להסביר למה אין להם זמן לשבת ולהסביר לה מה בעצם נעשה (ואולי לקלוט שזה קריטי אם היא יודעת לנגן בפסנתר), אבל נראה לי שגם זה אפשר היה לתרץ איכשהו במעבדה.
והקטע שהבחור ההוא ישפוך את הקפה שלו על המחשב היה ברור מידי.
וזה שהדמות מקבלת זכרונות של השחקנית, גם מופרך מידי, אפילו בתוך כל השאר.

אבל באמת כל זה לא משנה כי הסדרה יודעת טוב לעשות סיפורי אהבה לסביים.

Lhuna3

Well-known member
(העניין הוא שבטקסט אי אפשר לשמוע את הטון שלי, אבל גם כשאני מתבדח בקול אז אני עושה את זה באופן כזה שאנשים לא בטוחים אף פעם)
בכל מקרה כאן אני הייתי רציני:
צפה בקובץ המצורף 126590
אני לא רואה פה שום תמונה, וזה מאלץ אותי לחזור אל הפרק לבדוק.
עדכון: וואי נכון :-D לא הייתי מזהה אותו בתמונה שם אם לא היית אומר.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מראה שחורה - עונה 7 פרק 4
Plaything
אוקי
הפרק החלש עד עכשיו בעונה זו.
לא שהוא היה רע או משהו, אבל לא התלהבתי בכלל ואני לא בטוחה מה היתה הפואנטה שלו.
תוך כדי צפייה הייתה לי תחושה מוזרה כאילו כבר ראיתי את זה.
ואז קלטתי - יש שם דמויות מBlack Mirror: Bandersnatch הסרט האינטראקטיבי שיצא בנטפליקס ב2018.
הייתי במיוחד צריך לזכור את וויל פולטר בתפקיד מהנדס המשחקים, קולין ריטמן, אבל בנוסף לו גם הבוס שלו.
זאת גם ההתייחסות לכך שהיה לקולין איזה משבר בעבר.
אז אומנם רק רציתי להיות בטוח אבל התוצאה הייתה שצפיתי בסרט באנדרסנאץ' המלא. או ליתר דיוק גרסה מסויימת שלו כי היא נגמרה לפני שהגעתי לסוף שאני זוכר שהגעתי אליו בעבר.

בכל מקרה אומנם הפרק היה מעניין, ומעניין אותי מה בעצם קורה לבני אדם אחרי אירוע הסינגיולריטי הזה (האם הם פשוט שיעבדו את בני האדם או שבאמת יוצרים איזשהם חיים הרמוניים איתם?), אבל אפילו יותר מעניין אותי אם נראה את קולין ריטמן שוב בעתיד. כלומר בעתיד הסדרה, אבל בפרק שמתרחש בעבר.
באנדרסנאץ' התרחש ב1984, בעוד שהקטעים בעבר של הפרק הזה התרחשו בתחילת שנות ה90.

אגב, היו כל מיני התכתבויות עם באנדרסנאץ' שלא הייתי שם לב אליהם אם לא הייתי צופה (משחק?) בבאנדרסנאץ' שוב. למשל השימוש במאפרת זכוכית ככלי נשק והשימוש באסיד.

Lhuna3

Well-known member
אוקי
תוך כדי צפייה הייתה לי תחושה מוזרה כאילו כבר ראיתי את זה.
ואז קלטתי - יש שם דמויות מBlack Mirror: Bandersnatch הסרט האינטראקטיבי שיצא בנטפליקס ב2018.
הייתי במיוחד צריך לזכור את וויל פולטר בתפקיד מהנדס המשחקים, קולין ריטמן, אבל בנוסף לו גם הבוס שלו.
זאת גם ההתייחסות לכך שהיה לקולין איזה משבר בעבר.
אז אומנם רק רציתי להיות בטוח אבל התוצאה הייתה שצפיתי בסרט באנדרסנאץ' המלא. או ליתר דיוק גרסה מסויימת שלו כי היא נגמרה לפני שהגעתי לסוף שאני זוכר שהגעתי אליו בעבר.

בכל מקרה אומנם הפרק היה מעניין, ומעניין אותי מה בעצם קורה לבני אדם אחרי אירוע הסינגיולריטי הזה (האם הם פשוט שיעבדו את בני האדם או שבאמת יוצרים איזשהם חיים הרמוניים איתם?), אבל אפילו יותר מעניין אותי אם נראה את קולין ריטמן שוב בעתיד. כלומר בעתיד הסדרה, אבל בפרק שמתרחש בעבר.
באנדרסנאץ' התרחש ב1984, בעוד שהקטעים בעבר של הפרק הזה התרחשו בתחילת שנות ה90.

אגב, היו כל מיני התכתבויות עם באנדרסנאץ' שלא הייתי שם לב אליהם אם לא הייתי צופה (משחק?) בבאנדרסנאץ' שוב. למשל השימוש במאפרת זכוכית ככלי נשק והשימוש באסיד.
אוקיי אולי אם הייתי זוכרת גם פרטים מהבאנדרסנאץ' הזה אז הייתי מוצאת יותר עניין בפרק הזה גם.
אבל זה לא הזכיר לי כלום ואפילו עכשיו אחרי שקראתי אני לא זוכרת משם דברים ואין לי כוח לצפות בו שוב.
הדבר היחיד שמעניין זה באמת מה קורה אחרי הסינגולריטי הנ"ל, אבל לא ראינו את זה, אז בעצם כלום לא מעניין בעיניי.
אולי הם באמת מתכננים לזה פרק המשך.

Lhuna3

Well-known member
מראה שחורה - עונה 7 פרק 6 (אחרון לעונה)
USS callister - into infinity
אמממ נחמד, לא יודעת. קראתי תקציר של הפרק הקודם מעונה 4 לפני זה כי לא זכרתי הרבה.
בעקרון יש גם פה כמו גם בפרק עם הסרט הישן (ובטח בעוד כמה פרקים) את השאלה של היחס לישויות AI וירטואליות עם מודעות, האם "להרוג אותן" זה בלתי מוסרי, האם ה"סבל" שלהן נחשב או שלגיטימי לעשות איתן מה שרוצים, וכולי.
שזו באמת היתה שאלה מעניינת וחשובה, אם היה באמת דבר כזה. רק שממש קשה לי לדמיין שיהיה אי פעם דבר כזה, וזה די בטוח לא קרוב בשום צורה, אז זה מרגיש לי דילמה שמיותר להתחבט בה.
אבל פרק נחמד עם הרבה אקשן ודמויות טובות וקצת משעשע, אז חיבבתי סה"כ.

לסיכום אני הגעתי לעונה הזאת עם ציפיות בריצפה, בכלל לא חשבתי לצפות בכולה, אבל היא הפתיעה לטובה ודי הצליחה להחזיר לי בה את האמון ואת רוב הפרקים די אהבתי. לא היה בה אמנם שום פרק "גדול", כאילו ממש מעולה ומרשים, וגם רובם די התרחקו מה-THEME כמו שהגדרנו אותו, אבל עדיין היו מעניינים וקצת מרגשים.

Lhuna3

Well-known member
אם היה לי שקל על כל פרק של מראה שחורה שבו בתוך עולם וירטואלי שתי נשים, אחת לבנה ואחת שחורה, מתאהבות... אז היו לי שני שקל, שזה לא הרבה אבל עדיין מוזר שזה קרה פעמיים. (קרדיט לדוקטור דופנשמירץ)
תזכיר לי: באיזה עוד פרק זה היה?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תזכיר לי: באיזה עוד פרק זה היה?
San Junipero שזה פרק 3X04
פרק נהדר

לסיכום אני הגעתי לעונה הזאת עם ציפיות בריצפה, בכלל לא חשבתי לצפות בכולה, אבל היא הפתיעה לטובה ודי הצליחה להחזיר לי בה את האמון ואת רוב הפרקים די אהבתי. לא היה בה אמנם שום פרק "גדול", כאילו ממש מעולה ומרשים, וגם רובם די התרחקו מה-THEME כמו שהגדרנו אותו, אבל עדיין היו מעניינים וקצת מרגשים.
עדיין לא ראיתי את הפרק האחרון,
אבל אני מופתע שלא כתבת שום דבר על פרק 7X05

אוי רגע,
מראה שחורה - עונה 7 פרק 5
Eulogy
מוזר שפיספסתי את זה. מזל שחזרתי לבדוק שוב
פרק מרגש, עשוי ומשוחק מקסים.
החלק המד"בי לא הרגיש פה משמעותי בכלל, האמת, כאילו הטכנולוגיה של להכנס לתוך התמונות כדי לעורר את הזכרונות ולהמחיש את הזכרונות בתלת מימד וירטואלי כזה... תכלס כל הפרק יכול היה להיות אותו דבר בדיוק אם הבת הזאת הייתה מגיעה אליו פיזית ומבקשת לראות את התמונות והוא היה מסתכל בתמונות ונזכר בדברים (והיא היתה שמה לב לפתק שזרוק בתמונה).
אבל לא חשוב, המסע הרגשי שזה העביר אותו בוצע מאוד טוב.
פרק מעולה.
נכון שטכנית יכלו לעשות הרבה בלי החלק המד"בי, אבל כן הרגיש לי שזה חלק חשוב מהדרך שזה נעשה. ציפיתי שיהיה יותר קטעים שנבנים מהזכרונות שלו ולא רק מתמונות, היו קצת אבל זה בעצם היה בעיקר בסוף כשהוא סוף סוף הצליח לראות את הפרצוף שלה בזכות המוזיקה שהיא הקליטה לו.

אגב זה דיבר אלי עוד יותר כי זה לחלוטין מתקשר עם הספר שאני קורא כרגע (בהמלצתך) - Recursion (אומנם שם זה יותר מזה).

Lhuna3

Well-known member
San Junipero שזה פרק 3X04
פרק נהדר
|פנים| אני לא מאמינה ששכחתי, זה רק הפרק הכי אהוב עלי בסדרה!
אגב, השם ג'וניפר (כמחווה לפרק ההוא) הוזכר בכמה פרקים בעונה החדשה, למשל ב-Common People זה היה השם של המסעדה של היום נישואין שלהם, וראיתי את המילה בעוד 2 פרקים לפחות.
מוזר שפיספסתי את זה. מזל שחזרתי לבדוק שוב
האמנם פיספסת או ש... :p
1744633224695.png

למעלה