דיוני סדרות #137

Lhuna3

Well-known member
Adolescence
וואו.
שמעתי שחלק מהקטע של הסדרה זה שכל פרק הוא וואן שוט ארוך
כן את זה גם אני ידעתי.
ותכלס אם אני חושב על זה יש בזה משהו כי דבר אחד די עקבי בחיים וזה שצריך לחכות לדברים אז זה שהכל באמת התרחש עד כדי כך מהר זה די לא טבעי.
כלומר איך לכל הרוחות העורך דין הגיע לתחנה כל כך מהר (עכשיו שאני חושב על זה אז היה יכול לומר שהוא כבר היה שם)
אבל כל זה לא משנה כי בכל זאת הייתה תחושה כזאת שהכל מתרחש לאט ומהר במקביל כמו שלפעמים דברים קורים באמת.
מצד אחד כל העולם של המשפחה הזאת מתהפך ברגע אחד וזה מטורף. ומצד שני הם צריכים לשבת בחדר המתנה הזה לאורך זמן כשהם לא יודעים מה קורה.
כן חשבתי על זה גם שבמציאות כנראה הם היו צריכים לחכות יותר עד שדברים יזוזו מבחינה ביורוקרטית ושכל מי שצריך להגיע יגיע וכל זה.
אבל סה"כ לא עשו את זה בצורה שמרגישה יותר מידי מופרכת, לפחות בפרק הראשון, זה נראה יחסית plausible.
(אני גם קצת רוצה להאמין שכשמדובר בקטין אז באמת המערכת קצת יותר אמפטית ומנסה להתחשב ולא להאריך את הסבל שלו, אבל אני יודעת שזאת גם מחשבה די תמימה.)
האמת שבסוף הוא עדיין אומר לאבא שלו שהוא לא עשה את זה אבל באמת נראה שהעדויות לחלוטין חותכות ונראה שהוא פשוט לא יכול להגיד לאבא שלו שהוא עשה את זה.
נראה לי גם.

dilly snake

Active member
אני עייפה מידי בשביל להגיב על הכול.

אבל כל כך קיוויתי שהיא פשוט באמת שוב שוקעת בכל העיסוקים הרפואיים והעניין עם ריצ'רד. לראות אותה חוזרת שוב אל מייקל להתנשק איתו היה נוראי. מילא עוד הפעם הראשונה שאפשר לומר שזאת הייתה סערת רגשות, אבל עכשיו זה כבר מכוון לחלוטין.
ועד כמה שאני מעוצבן עליה יורת מגעיל אותי מייקל. בשבילה היא הייתה נשואה אל מייקל רק לפני כמה חודשים והיא רק כמה שבועות במערכת יחסים עם ג'ייק. אבל בשביל מייקל הם פרודים כבר הרבה זמן ויש לו אישה בהריון שהוא מתחמק ממנה אחרי שהיא כבר גילתה.
לפני שתי דקות לפי מייקל, ג'ייק היה הבחור הרע שניצל את איימי כשהיא פגיעה ושברירית. ועכשיו הוא מנשק אותה! פעמיים!! למרות שמבחינתה של איימי הבן שלה נפטר לפני חמש דקות, למרות שאין לה זיכרון מה-8 שנים האחרונות, למרות שאין לה מושג איפה בדיוק היחסים השתבשו ואיך! היא רק יודעת שהיא הרחיקה אותו והם התגרשו אחרי כמה זמן.

בזמן הזה, הוא התחתן ועומד להיות לו תינוק. הוא המשיך הלאה! ועכשיו הוא מנצל את איימי! במקום להיות המבוגר האחראי, לעצור אותה ולהגיד לה שהם צריכים לפתור כמו שצריך את העניין עם המוות של הבן שלהם בצורה בוגרת, כדי ששניהם יוכלו סוף סוף ללמוד לחיות עם האובדן ולהמשיך הלאה. יש להם בת משותפת והם יכולים ללמוד להיות חברים או משהו כזה.

זה פשוט דוחה.

צפיתי ולא התלהבתי. רק חיכיתי שיגמר. מרוח מידי לטעמי.
יש מצב שאתם תאהבו אבל.
היא לא רק 4 פרקים?
ראיתי את הפרק הראשון, באמת "קצת" מרוח אך דיי נסבל.
נראית סדרה טובה.
האם את חושבת שהילד אשם?
לטעמי לא, מנסים להראות שהכול מצביע עליו.
לי אישית נראה שחברו שדומה לו במראה הוא הרוצח, מה דעתך?

Lhuna3

Well-known member
שני הבלשים מגיעים לביה"ס בשביל לנסות להוציא מידע מהחברים של קייטי (הנרצחת) וג'יימי (הנאשם) ואולי לגלות את המניע ואת הסכין ששימש לרצח.
אדם, הבן של הבלש הראשי, הוא זה שמגלה לו את המניע (או לפחות מניע אפשרי) : קייטי לעגה באינסטגרם לג'יימי שהוא "אינסל", וסוג של הובילה תגובות בריוניות כלפיו גם מבני נוער נוספים.
מה שגרם לאדם לספר את זה לאבא שלו זה שהוא הרגיש מבוכה מול שאר הילדים בביה"ס מכמה שאבא שלו הפגין כזה חוסר מושג, על מה שלכל הילדים היה מובן, כי הוא לא הבין את המשמעות של האימוג'ים שקייטי השתמשה בהם, ולכן חשב שהתגובות של קייטי לג'יימי היו חבריות.
חוץ מזה... יש עכשיו אזעקה פה אז ביי בינתיים.
המשך: טוב נראה לי שהכל בסדר.
בקיצור הבלש הצליח להוציא וידוי גם מחבר של ג'יימי שהסכין היתה שלו.
הסיפור הזה ממש מדכא אני חייבת להגיד.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
שני הבלשים מגיעים לביה"ס בשביל לנסות להוציא מידע מהחברים של קייטי (הנרצחת) וג'יימי (הנאשם) ואולי לגלות את המניע ואת הסכין ששימש לרצח.
אדם, הבן של הבלש הראשי, הוא זה שמגלה לו את המניע (או לפחות מניע אפשרי) : קייטי לעגה באינסטגרם לג'יימי שהוא "אינסל", וסוג של הובילה תגובות בריוניות כלפיו גם מבני נוער נוספים.
אני לא זוכר איפה בדיוק שמעתי על זה, אבל הבנתי שיש קשר לעניין הזה בסדרה. לא ידעתי עד כמה זה יהיה ברור. ומשום מה לא ציפיתי שממש יתייחסו אל אנדרו טייט. מעניין אותי אחרי סיום הסדרה לראות מה הייתה התגובה שלו לסדרה.
מה שגרם לאדם לספר את זה לאבא שלו זה שהוא הרגיש מבוכה מול שאר הילדים בביה"ס מכמה שאבא שלו הפגין כזה חוסר מושג, על מה שלכל הילדים היה מובן, כי הוא לא הבין את המשמעות של האימוג'ים שקייטי השתמשה בהם, ולכן חשב שהתגובות של קייטי לג'יימי היו חבריות.
זה די נחמד שבסופו של דבר זה גרם לחיבור גדול יותר בין הבלש והבן שלו.
אני מניח שזה יותר שהאבא עושה יותר מאמץ אחרי שהוא רואה קצת איזה חיים מתוסבכים יש לנערים.
בכל מקרה היה נחמד שזה הסתיים בכך שהם נסעו לאכול יחד.

היה עצוב לראות שהבן שלו סובל מבריונות בבית ספר.
חוץ מזה... יש עכשיו אזעקה פה אז ביי בינתיים.
חחחח בהתחלה חשבתי שאת מתייחסת לאזעקת אש שהייתה בפרק.
המשך: טוב נראה לי שהכל בסדר.
בקיצור הבלש הצליח להוציא וידוי גם מחבר של ג'יימי שהסכין היתה שלו.
אבל לאור זה שהוא בסוף חקר אותו בקשיחות בלי שום אדם אחר נוכח אני לא אתפלא אם אפשר יהיה לפסול את זה. זה היה מאוד בולט לעומת כל הזהירות של הבלש כל הזמן עד הנקודה הזאת.
מה שמוזר לי זה שלא ראיתי אוות שואל את ריאן למה ג'ייד תקפה אותו.
בעצם מוזר לי שהוא לא ביקש לדבר שוב עם ג'ייד כדי לשאול אותה למה היא תקפה את ריאן. זה נראה לי הכי רלוונטי.
הסיפור הזה ממש מדכא אני חייבת להגיד.
כן, די מדכא.
אולי יהיה טוויסט בסוף שנגלה ששום דבר מזה לא היה אמיתי ווהרצח לא היה באמת וכולם שחקנים שהם חלק מסדרה בנטפליקס.

באופן כללי רוב הזמן חשבתי שהפרק הרגיש יותר אמין בכך שהוא מתרחש במשך שעה, כי הם פשוט נכנסו לבית ספר וזה שעה מחקירה רחבה יותר.
אבל זה בסוף כן הרגיש נמהר מידי. איכשהו יצאו החוצה מהבניין בגלל האזעקה נורא מהר ואז גם נורא מהר חזרו לכיתות והמשיכו ללמוד. לי זכור מהמקרים הבודדים שהיה משהו כזה שזה היה לוקח המון המון זמן.
חוץ מזה בתחילת הפרק זה הרגיש כאילו זה תחילת היום. המורה לדעתי אמרה משהו על כך שרק החזירו אותם עכשיו (אבל אולי לא הבנתי נכון) ואז בסוף הפרק הם כבר מסיימים את היום לימודים.

בכל מקרה עדיין יש כל מיני שאלות:
איך מעורב החבר האחר של ג'יימי? (ריאן אומר שידברו איתו)
מה באמת קרה לסכין?
האם העיירה כולה נמצאת במערה מתחת לפני האדמה?
האם למעשה האיני של ג'יימי הוא שרצח את הנערה?
האם ג'יימי עוקב אחרי פוטי שו וקיבל ממנו השראה לבצע את הרצח?
האם ג'יימי משרת את אדון האופל והאם הוא רצח את הנערה כי היא איי סדאי?

Lhuna3

Well-known member
זה די נחמד שבסופו של דבר זה גרם לחיבור גדול יותר בין הבלש והבן שלו.
אני מניח שזה יותר שהאבא עושה יותר מאמץ אחרי שהוא רואה קצת איזה חיים מתוסבכים יש לנערים.
וואי מרגיש לי שעידן הרשתות החברתיות תיסבך פי כמה את החיים של בני נוער, שגם לפני כן העניין החברתי היה לפעמים מאוד בעייתיים בגילאים האלו, אז עכשיו בהרבה מקרים זה הרבה יותר קשה. מן הסתם יש גם מקרים שזה הקל ועזר, אבל נראה לי שבסה"כ רוב ההשפעה על גיל ההתבגרות הוא שלילי.
(אבל אולי יש הרבה אספקטים חיוביים שלא עולים בדעתי כרגע.)
אבל לאור זה שהוא בסוף חקר אותו בקשיחות בלי שום אדם אחר נוכח אני לא אתפלא אם אפשר יהיה לפסול את זה. זה היה מאוד בולט לעומת כל הזהירות של הבלש כל הזמן עד הנקודה הזאת.
נכון אבל זה אחרי שהילד ניסה לברוח ממנו, ויכול להיות שזה נתן לו לגיטימציה מבחינה חוקית.
מה שמוזר לי זה שלא ראיתי אוות שואל את ריאן למה ג'ייד תקפה אותו.
בעצם מוזר לי שהוא לא ביקש לדבר שוב עם ג'ייד כדי לשאול אותה למה היא תקפה את ריאן. זה נראה לי הכי רלוונטי.
נכון גם אני ציפיתי.
באופן כללי רוב הזמן חשבתי שהפרק הרגיש יותר אמין בכך שהוא מתרחש במשך שעה, כי הם פשוט נכנסו לבית ספר וזה שעה מחקירה רחבה יותר.
אבל זה בסוף כן הרגיש נמהר מידי. איכשהו יצאו החוצה מהבניין בגלל האזעקה נורא מהר ואז גם נורא מהר חזרו לכיתות והמשיכו ללמוד. לי זכור מהמקרים הבודדים שהיה משהו כזה שזה היה לוקח המון המון זמן.
חוץ מזה בתחילת הפרק זה הרגיש כאילו זה תחילת היום. המורה לדעתי אמרה משהו על כך שרק החזירו אותם עכשיו (אבל אולי לא הבנתי נכון) ואז בסוף הפרק הם כבר מסיימים את היום לימודים.
לדעתי הרק החזירו אותם עכשיו הכוונה היתה "היום". זה לא בהכרח היה תחילת יום הלימודים.

שכחתי גם לכתוב שבעצם הכי עצוב לי היתה הסצינה של האבא של ג'יימי בסוף הפרק מגיע לשים פרחים באנדרטה הזמנית איפה שהיא נרצחה.
כל מקרה עדיין יש כל מיני שאלות:
איך מעורב החבר האחר של ג'יימי? (ריאן אומר שידברו איתו)
מה באמת קרה לסכין?
האם העיירה כולה נמצאת במערה מתחת לפני האדמה?
האם למעשה האיני של ג'יימי הוא שרצח את הנערה?
האם ג'יימי עוקב אחרי פוטי שו וקיבל ממנו השראה לבצע את הרצח?
האם ג'יימי משרת את אדון האופל והאם הוא רצח את הנערה כי היא איי סדאי?
:-D והאם דקסטר יחליט שג'יימי עונה על הקוד של הארי?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וואי מרגיש לי שעידן הרשתות החברתיות תיסבך פי כמה את החיים של בני נוער, שגם לפני כן העניין החברתי היה לפעמים מאוד בעייתיים בגילאים האלו, אז עכשיו בהרבה מקרים זה הרבה יותר קשה. מן הסתם יש גם מקרים שזה הקל ועזר, אבל נראה לי שבסה"כ רוב ההשפעה על גיל ההתבגרות הוא שלילי.
(אבל אולי יש הרבה אספקטים חיוביים שלא עולים בדעתי כרגע.)
אני מניח שכמו כל דבר, יש גם אספקטים חיוביים. אבל באמת לא ממש חושב עליהם עכשיו.
נכון אבל זה אחרי שהילד ניסה לברוח ממנו, ויכול להיות שזה נתן לו לגיטימציה מבחינה חוקית.
לא נראה לי, אבל אולי.
שכחתי גם לכתוב שבעצם הכי עצוב לי היתה הסצינה של האבא של ג'יימי בסוף הפרק מגיע לשים פרחים באנדרטה הזמנית איפה שהיא נרצחה.
נכון, זה היה עצוב
:-D והאם דקסטר יחליט שג'יימי עונה על הקוד של הארי?
זה באמת מורכב, כי דקסטר די רגיש בעניין ילדים

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את הפרק הבא
טוב זה בהחלט הפרק שבו הכי הגיוני שזה רק שעה ובזמן אמיתי. גם אני מניח הכי קל לעשות את זה בוואן שוט.
תכלס זה פשוט פרק בקבוק בוואן-שוט. וגם היו סדרות בעבר שעשו פרק מהסוג הזה בבערך זמן אמיתי (בטיפול הכי דומה).

כנראה בגלל זה הוא דווקא פחות הרשים אותי לעומת שני הפרקים הקודמים.

הוא עדיין היה מרשים. ונראה לי במיוחד מרשים היכולת משחק של הילד. אבל גם המשחק של האישה.

הבנתי לפי הטריילר שיהיה פרק שבו הוא נחקר על ידי אישה. ולא הפתיע אותי שזאת פסיכולוגית.
כן הפתיע אותי שזה מתרחש 7 חודשים מאוחר יותר.

אז ג'יימי עדיין טוען שזה לא הוא בצילום והצוות שלו מביא פסיכולוגים חיצוניים שיעריכו אותו בשביל המשפט.
ולמרות שזאת להבנתי לא המטרה של הפגישה הוא לחלוטין מבהיר את המוטיבציה שלו לרצח וגם בטעות אפילו טועה ואומר "מה שעשיתי" פעם אחת.
היו קטעים שממש היה לי עצוב עליו.
בעיקר צרם לי הקטע שהוא אומר שהוא מכוער והיא לא מתקנת אותו. אני מבין כנראה את ההגיון של זה בתור מטפלת מאבחנת, אבל זה צורם.
ובמיוחד בסוף כשהיא אומרת לו שזאת פגישה אחרונה שלהם והוא נשבר ורוצה לדעת אם היא מחבבת אותו.

באופן כללי לא קיבלתי התרשמות ברורה לגביו. כלומר לגבי דברים שהיא שאלה אותו לגבי מה זה גבר, מה דעתו על נשים, מה זה מוות.
ציפיתי כנראה לקבל רושם ממשהו שהוא במיוחד פסיכי או משהו כזה. אולי זה היה פשוט עושה את זה קל מידי.
יש לו ביטחון עצמי נוראי, זה ברור.
יש לו רצון להוכיח את עצמו ולהרגיש את עצמו חזק יותר.
הוא עצבני. אבל מי לא יהיה במצב כזה?

מעבר לרצח עצמו שברור שהוא עשה, הדבר הכי "רע" שהוא הוכיח על עצמו, זה שהוא מרגיש שהוא היה מחוכם בכך שהוא הציע לילדה הזאת לצאת כשהוא חשב שהיא במצב חברתי נמוך שיגרום לה להסכים.

דיברגנט חדש

Well-known member
סיום עונה 3 של הרשימה השחורה
"]הרגו את גיבורת הסדרה ונשאר רק ריימונד רדינגטון, בלי הסוכנת אליזבת קין (ליז) זה לא יהיה אותו דבר[/SPOILER]
אפשר לקרוא את מה שכתבתי לפני שהגעתי לנקודה זאת בתגובה #107 בשרשור סדרות קודם (דיוני סדרות #136) וקישוריה לתגובות קודמות.
יש התפתחויות :)
כפי שחשבתי לא הגיוני שהרגו את גיבורת הסדרה ועוד עם הידיעה שיש עוד 7 עונות ואכן טום בעזרתה האדיבה של קייט (מר קפלן) פיברקו את המוות והעבירו אותה למקום מבודד שהם יוכלו לחיות שם בשקט, אך עקבו אחריהם ואת ההמשך נדע בעונה הבאה

Lhuna3

Well-known member
פרק מעולה וחזק לדעתי.

אבל יש לי תחושה חזקה שכבר צפיתי בפרק מאוד דומה בסדרה אחרת, לא בהכרח עם ילד אבל פרט לכך ממש אותה סיטואציה. מישהו זוכר?
כנראה בגלל זה הוא דווקא פחות הרשים אותי לעומת שני הפרקים הקודמים.
אותי דווקא הרבה יותר.
בפרקים הקודמים האמת קצת הסיח את דעתי עניין הוואן-שוט כי כל הזמן זה גרם לי לחשוב על האספקטים של איך זה מבוצע, כלומר איפה הצלם צריך להיות בכל רגע והאנשים שמחכים נגיד בחדר מסויים בדיוק לרגע שהמצלמה נכנסת לשם או עוברת לידם וכל ההפקה מסביב שמתאמת שהכל ידפוק.
(לפחות בעידן הסטרימינג פרקים יכולים להיות באורך משתנה, כך שהם לא היו חייבים להקפיד ברמת השניה על כל דבר הכי קטן.)
הפעם דווקא בגלל שזה יותר פשוט הפקתית זה גרם לי להתרכז בדמויות ובסיטואציה הרגשית כמו שצריך.
הוא עדיין היה מרשים. ונראה לי במיוחד מרשים היכולת משחק של הילד. אבל גם המשחק של האישה.
משחק מעולה של שניהם!
הבנתי לפי הטריילר שיהיה פרק שבו הוא נחקר על ידי אישה. ולא הפתיע אותי שזאת פסיכולוגית.
כן הפתיע אותי שזה מתרחש 7 חודשים מאוחר יותר.
כן גם אני הופתעתי שקפצו קדימה כל כך.
אז ג'יימי עדיין טוען שזה לא הוא בצילום והצוות שלו מביא פסיכולוגים חיצוניים שיעריכו אותו בשביל המשפט.
ולמרות שזאת להבנתי לא המטרה של הפגישה הוא לחלוטין מבהיר את המוטיבציה שלו לרצח וגם בטעות אפילו טועה ואומר "מה שעשיתי" פעם אחת.
היו קטעים שממש היה לי עצוב עליו.
בעיקר צרם לי הקטע שהוא אומר שהוא מכוער והיא לא מתקנת אותו. אני מבין כנראה את ההגיון של זה בתור מטפלת מאבחנת, אבל זה צורם.
לי זה לא צרם, דווקא אהבתי את זה שהיא מקפידה לעשות מה שהיא חושבת שנכון באותו רגע בשביל האבחון, ולא נכנעת לרגשות, עם כמה שהסיטואציה קשה גם מהצד שלה.
ובמיוחד בסוף כשהיא אומרת לו שזאת פגישה אחרונה שלהם והוא נשבר ורוצה לדעת אם היא מחבבת אותו.
זה עצוב אבל חזק.
באופן כללי לא קיבלתי התרשמות ברורה לגביו. כלומר לגבי דברים שהיא שאלה אותו לגבי מה זה גבר, מה דעתו על נשים, מה זה מוות.
ציפיתי כנראה לקבל רושם ממשהו שהוא במיוחד פסיכי או משהו כזה. אולי זה היה פשוט עושה את זה קל מידי.
יש לו ביטחון עצמי נוראי, זה ברור.
יש לו רצון להוכיח את עצמו ולהרגיש את עצמו חזק יותר.
הוא עצבני. אבל מי לא יהיה במצב כזה?
אני לא חושבת שהוא פסיכי במיוחד, אבל כן שיש לו בעיה של חוסר שליטה עצמית ובניהול כעס ואלימות, ותפיסות בעייתיות על יחסי גברים-נשים (שקיבל מהאינטרנט כמובן).
מעבר לרצח עצמו שברור שהוא עשה, הדבר הכי "רע" שהוא הוכיח על עצמו, זה שהוא מרגיש שהוא היה מחוכם בכך שהוא הציע לילדה הזאת לצאת כשהוא חשב שהיא במצב חברתי נמוך שיגרום לה להסכים.
אני חושבת שגם ההתפרצויות המאוד אגרסיביות וקצת אלימות שלו הוכיחו בעיה מסויימת.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
ראיתי כבר את הפרק האחרון (לעונה לפחות)
בחלקו הוא באמת קצת ארוך מידי.
אבל בכל זאת קורע לב. אני מניחה שלמרות שזה היה ברור שהוא אשם, כל עוד הוא הכחיש אז הם כהורים שלו ניסו בכל הכוח להאמין לו ולהתלות בתקווה הקלושה שזה לא הוא, למרות שבתוכם הם ידעו שכן.
אז לשמוע אותו משנה את הטענה ומודה באשמה זה היה רגע של כאילו לחוות מחדש את הזעזוע כי עכשיו אי אפשר אפילו לנסות לשקר לעצמם יותר.

ויש לי תחושת דה ז'וו ממש חזקה גם מהפרק הזה, זה כאילו שראיתי כבר את הסדרה הזאת לפני שנים למרות שהיא חדשה! איך זה יכול להיות?

נערך לאחרונה ב:

keren or5

Well-known member
קודם מחשבות שלי לפני שמגיבה
זה ממש מוזר לי שיש בכלל עדיין דיונים בשאלה אם הוא עשה את זה או לא, זה הרגיש לי ברור מזה שהם ראו את הוידאו בסוף הפרק האחרון זה היה ברור שהוא עשה את זה, ושהאבא הבין, והשהילד הבין שהאבא הבין. כאילו הרגשתי שאם הסדרה "הייתה רוצה" להגיד לנו- הסצנה הזאת לא אמורה להשאיר אתכם בתחושה של קליף האנגר- אלא השברון של האב לשניה גם נרתגע מהבן שלו כשהוא בא לחבק אותו הרגיש לי כאילו הסדרה אומרת לנו- אפילו האבא כבר הבין. זה מוזר לי שיש ויכוחים (לאו דווקא פה) על האמת הוא עדיין עשה את זה אחרי סוף פרק אחד, וזה עוד יותר מוזר לי שזה ממשיך להיות לא חד משמעי עבור אנשים אחרי פרק 4.
השוט האחד- בואו נדבר על זה. אין ספק שמשהו מאוד קשה בלעשות טייק אחד מההתחלה עד הסוף לפרק כשהפרקים בני שעה או קרוב לזה, אבל יש מקרים שזאת סתם התפעלות אינטלקטואלית כזה, כמו בפרק השני, יש כתבה בוואלה על הקטעים עם הטייק האחד עם סרטונים וזה דיי מעניין- https://e.walla.co.il/item/3735319
אני מרגישה שבפרקים 1 ו-3 תרמו לחזק את המתח כי הם נעשו בזמן אחת. ופשוט עזרו לתחושה שאנחנו שם ביחד עם הדמויות בזמן אמת (כי גם הם משחקים את זה רצוף בזמן אמת). בפרק 1 מראים לנו כל מיני בדיקות שהילד צריך לעבור כמו זה שהם צריכים לראות אותו ערום, דברים שכמובן אפשר לוותר עליהם, לא מראים לנו את זה כי זה חשוב לסיפור, מראים לנו את זה שמרגיש שהזמן עובר לנו הוא אותו זמן שעובר לדמות כי זה שוט אחד. התסריט משרת את העלילה או להיפך זה פחות קורה פרקים 3 ו-4 לפחות. פרק 3 בגלל שזה במובן מסיים הגרסה הטלוויזיונית/קולנועית להעביר את הדבר הזה שנראה הצגת יחיד, פרק בשוט אחד שהוא גם דיי פרק בקבוק- שוב הפורומט משרת התסריט- הזמן שעובר לנו הצופים הוא כמו הזמן שעובר לדמויות.
בעיני ג'ימי (ככה קוראים לילד?), יוצא פשוט כ"כ שונה בפרק אחד לפרק 3. בפרק 3 הוא הרגיש לי קצת יותר אמין שהוא רצח אותה. ההתפרצויות זעם דברים מסויימים שהוא אמר, ואולי זה מראה כמה השחקן בעצם היה טוב כי בפרק ראשון באמת ממש קשה להאמין שהוא עשה את זה, ואחרי פרק 3 ממש קל לי.
פרק 2 ו-4 - אז פרק 2 הכי מרשים וקשה לעשות בשוט אחד כי צריך לתזמן ממש קבוצות של ילדים, אז כאילו שאפו לסדרה על זה, אבל זה שזה שוט אחד לא מרגיש לי תמטית מתקשר למה שהם ניסו לעביר לי מבחינה סיפורית, ככה שטכנית אין בו הרבה צורך , מרגיש לי שהיה אפשר לקצר את הסדרה ל-3 פרקים, אבל הייתי רוצה שהם יורידו קצת מפרק 2, וקצת מפרק 4, וקשה לי לחשוב אם זה אפשרי כרגע, אבל אם אפשרי לעשות. קיצר זה מה שיש לי להגיד על זה. אם לא ידעתם האבא הוא גם הבמאי של ארבעת הפרקים.

keren or5

Well-known member
מבחינת התרחשות לא היה שום דבר מפתיע ממש. כלומר היה די ברור שאם עוצרים אותו ככה אז שיש להם עדויות מוצקות והיה ברור שעד סוף הפרק נראה את זה. הדבר היחיד שממש תהיתי לגביו זה האם עד סוף הפרק הילד יתוודה במה שהוא עשה או שהוא ימשיך לטעון שהוא לא עשה כלום.
אני בסוף פרק אחד, הסרטון שהיה להם גרם לי להבין שהוא אשם.
לא יודעת, אולי זה המקרים האלה שתלוי איך אתה משתמש בזה
זה באמת מורכב, כי דקסטר די רגיש בעניין ילדים
נו אבל אמרתי לכם שלא ראיתי למה לעשות פומו למה?!?!
הוא, הוא הרגיש לי מעצבן בקטע הזה היא מסבירה לו שמעניין אותה התפיסה שלו את עצמו, והוא ידע על זה והוא סתם החליט לרכוב על זה, נראה לי כאילו תחשוב שמבחינתי הוא כרגע רצח ילדה, ודבר דבר סופר אינסלי לעשות.
אבל יש לי תחושה חזקה שכבר צפיתי בפרק מאוד דומה בסדרה אחרת, לא בהכרח עם ילד אבל פרט לכך ממש אותה סיטואציה. מישהו זוכר?
לא עולה לי שום דבר, אבל יהיה מגניב אם תזכרי בזה
בפרקים הקודמים האמת קצת הסיח את דעתי עניין הוואן-שוט כי כל הזמן זה גרם לי לחשוב על האספקטים של איך זה מבוצע, כלומר איפה הצלם צריך להיות בכל רגע והאנשים שמחכים נגיד בחדר מסויים בדיוק לרגע שהמצלמה נכנסת לשם או עוברת לידם וכל ההפקה מסביב שמתאמת שהכל ידפוק.
מעניין.
לי זה לא צרם, דווקא אהבתי את זה שהיא מקפידה לעשות מה שהיא חושבת שנכון באותו רגע בשביל האבחון, ולא נכנעת לרגשות, עם כמה שהסיטואציה קשה גם מהצד שלה.
אני לא חושבת שהוא פסיכי במיוחד, אבל כן שיש לו בעיה של חוסר שליטה עצמית ובניהול כעס ואלימות, ותפיסות בעייתיות על יחסי גברים-נשים (שקיבל מהאינטרנט כמובן).
אני חושבת שגם ההתפרצויות המאוד אגרסיביות וקצת אלימות שלו הוכיחו בעיה מסויימת.
|כן|

Lhuna3

Well-known member
זה ממש מוזר לי שיש בכלל עדיין דיונים בשאלה אם הוא עשה את זה או לא, זה הרגיש לי ברור מזה שהם ראו את הוידאו בסוף הפרק האחרון זה היה ברור שהוא עשה את זה, ושהאבא הבין, והשהילד הבין שהאבא הבין. כאילו הרגשתי שאם הסדרה "הייתה רוצה" להגיד לנו- הסצנה הזאת לא אמורה להשאיר אתכם בתחושה של קליף האנגר- אלא השברון של האב לשניה גם נרתגע מהבן שלו כשהוא בא לחבק אותו הרגיש לי כאילו הסדרה אומרת לנו- אפילו האבא כבר הבין. זה מוזר לי שיש ויכוחים (לאו דווקא פה) על האמת הוא עדיין עשה את זה אחרי סוף פרק אחד, וזה עוד יותר מוזר לי שזה ממשיך להיות לא חד משמעי עבור אנשים אחרי פרק 4.
לחלוטין זה מוזר גם לי לראות שיש אנשים שלא משוכנעים בזה, כמו שכתבת זה די ברור מסוף פרק 1. אם ממש רוצים עוד אפשר קצת להתלות בספק קל באותו רגע בגלל שהוא מכחיש, אבל זה קלוש, ובפרק 2 אפילו זה כבר מרגיש לא רלוונטי.
הסדרה לא עוסקת במי רצח אותה, אלא בהתמודדות שלו, של המערכת, של המשפחה שלו, ובמה הניע אותו לזה.
השוט האחד- בואו נדבר על זה. אין ספק שמשהו מאוד קשה בלעשות טייק אחד מההתחלה עד הסוף לפרק כשהפרקים בני שעה או קרוב לזה, אבל יש מקרים שזאת סתם התפעלות אינטלקטואלית כזה, כמו בפרק השני, יש כתבה בוואלה על הקטעים עם הטייק האחד עם סרטונים וזה דיי מעניין- https://e.walla.co.il/item/3735319
אני מרגישה שבפרקים 1 ו-3 תרמו לחזק את המתח כי הם נעשו בזמן אחת. ופשוט עזרו לתחושה שאנחנו שם ביחד עם הדמויות בזמן אמת (כי גם הם משחקים את זה רצוף בזמן אמת). בפרק 1 מראים לנו כל מיני בדיקות שהילד צריך לעבור כמו זה שהם צריכים לראות אותו ערום, דברים שכמובן אפשר לוותר עליהם, לא מראים לנו את זה כי זה חשוב לסיפור, מראים לנו את זה שמרגיש שהזמן עובר לנו הוא אותו זמן שעובר לדמות כי זה שוט אחד. התסריט משרת את העלילה או להיפך זה פחות קורה פרקים 3 ו-4 לפחות. פרק 3 בגלל שזה במובן מסיים הגרסה הטלוויזיונית/קולנועית להעביר את הדבר הזה שנראה הצגת יחיד, פרק בשוט אחד שהוא גם דיי פרק בקבוק- שוב הפורומט משרת התסריט- הזמן שעובר לנו הצופים הוא כמו הזמן שעובר לדמויות.
כן, עבורי כמו שכתבתי זה יותר הסיח את הדעת ברוב הפרקים ולא הייתי בטוחה שזו דווקא הבחירה הכי טובה לסיפור הזה, אבל זה גם די מרשים.
אני מסכימה שזה תורם במידת מה לתחושה שאנחנו שם עם הדמויות ובזמן שלהן. אני חושבת שזה היה עובד עלי טוב יותר אם בעצם לא הייתי יודעת ושמה לב שזה וואן-שוט.
בעיני ג'ימי (ככה קוראים לילד?), יוצא פשוט כ"כ שונה בפרק אחד לפרק 3. בפרק 3 הוא הרגיש לי קצת יותר אמין שהוא רצח אותה. ההתפרצויות זעם דברים מסויימים שהוא אמר, ואולי זה מראה כמה השחקן בעצם היה טוב כי בפרק ראשון באמת ממש קשה להאמין שהוא עשה את זה, ואחרי פרק 3 ממש קל לי.
אני לא יודעת אם האמנתי או לא בהתחלה, אבל מאוד רציתי להאמין שהוא לא... הוא עשה רושם כזה תמים וחמוד.
פרק 2 ו-4 - אז פרק 2 הכי מרשים וקשה לעשות בשוט אחד כי צריך לתזמן ממש קבוצות של ילדים, אז כאילו שאפו לסדרה על זה, אבל זה שזה שוט אחד לא מרגיש לי תמטית מתקשר למה שהם ניסו לעביר לי מבחינה סיפורית, ככה שטכנית אין בו הרבה צורך ,
גם לדעתי.
מרגיש לי שהיה אפשר לקצר את הסדרה ל-3 פרקים, אבל הייתי רוצה שהם יורידו קצת מפרק 2, וקצת מפרק 4,
אני גם הייתי מורידה קצת מפרקים 2 ו-4, אבל אולי הייתי מוסיפה עוד פרק על ג'יימי, הייתי רוצה לראות את המשפט או משהו מהחיים שלו אחרי הכלא בגיל מבוגר יותר.
וקשה לי לחשוב אם זה אפשרי כרגע, אבל אם אפשרי לעשות. קיצר זה מה שיש לי להגיד על זה. אם לא ידעתם האבא הוא גם הבמאי של ארבעת הפרקים.
וואלה באמת לא ידעתי.
בכל אופן הוא היה בעיני הדמות הכי מרגשת (ביחד עם האחות).

Lhuna3

Well-known member
[דקסטר] אז... מתי החלטנו שאת צופה בזה??? למה בעצם את מחכה בדיוק?
כי זה לגמרי מחדל שדווקא את מכולם לא ראית! |פטיש|
(אני מקווה שלא נחשפת לספוילרים גדולים מידי)
(רגע, אנחנו מדברים על כל הסדרה, נכון? לא על עונת הפריקוול)

didalf

Well-known member
[דקסטר] אז... מתי החלטנו שאת צופה בזה??? למה בעצם את מחכה בדיוק?
כי זה לגמרי מחדל שדווקא את מכולם לא ראית! |פטיש|
(אני מקווה שלא נחשפת לספוילרים גדולים מידי)
(רגע, אנחנו מדברים על כל הסדרה, נכון? לא על עונת הפריקוול)
למה נראה לך שהיא לא ראתה דקסטר?|בוקס|
ברור שהכוונה לפריקוול חח

didalf

Well-known member
זה לא היה ברור מהתגובה שלה.
כי מה שלונה אמרה נאמר כבר מהפרק הראשון בסדרה המקורית ככה שמי שצפה בה לא אמור לחשוב שזה ספוילר.
זה נכון [רציתי לענות בעצמי שזה משהו שתמיד היה קיים אצלו]
זה פשוט ברור (לפחות לי) כי דיברנו על הסדרה בעבר בכל מיני הזדמנויות ובעיקר כי מיקי כתבה בשרשור החודשי שהיא שמחה שאנחנו עושים לה אנטי-פומו לפריקוול, זה המשך ישיר לזה.
(זה גם היה די בצחוק כן? עכשיו אני רואה שזה יצא קצת תוקפני אז סליחה)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי כבר את הפרק האחרון (לעונה לפחות)
גם אני ראיתי כבר אתמול.
מעניין שכבר לא נכנסתי לכאן אחרי שכתבת את ההודעה
בחלקו הוא באמת קצת ארוך מידי.
אבל בכל זאת קורע לב. אני מניחה שלמרות שזה היה ברור שהוא אשם, כל עוד הוא הכחיש אז הם כהורים שלו ניסו בכל הכוח להאמין לו ולהתלות בתקווה הקלושה שזה לא הוא, למרות שבתוכם הם ידעו שכן.
אז לשמוע אותו משנה את הטענה ומודה באשמה זה היה רגע של כאילו לחוות מחדש את הזעזוע כי עכשיו אי אפשר אפילו לנסות לשקר לעצמם יותר.
לי לא הרגיש ארוך.
זה היה מעולה.
כל הקטעים שהם מנסים להתנהג בנורמליות ולעשות דברים מהנים, אבל כל הזמן יש את הענן הזה שלא עוזב.
חשבתי בהתחלה שיתעלמו מזה לאורך זמן אבל מהר מאוד הוא פותח את ברכת היום הולדת מג'יימי.

שמעתי הרבה תשבוחות על המשחק של האבא הבן והפסיכולוגית, לדעתי האמא גם הייתה מעולה.

בסופו של דבר היה מאוד כואב כשהם מתעמתים עם כל הדרכים שבהם הם יכלו לעשות טוב יותר.
הם היו הורים טובים. אכפתיים. ניסו. אבל אף הורה הוא לא מושלם, הם לא מספיק היו שם, האבא לא ידע מה לעשות כשהוא היה מאוכזב מהבן שלו, והם ידעו שיש לו בעיה של כעס ולא עשו שום דבר.
הם לוקחים את זה שזה לא אשמתם, אבל שהם עדיין יצרו אותו, אז יש להם אחריות.
ואהבתי את זה שהאמא אומרת שהם גם יצרו את הבת.
ויש לי תחושת דה ז'וו ממש חזקה גם מהפרק הזה, זה כאילו שראיתי כבר את הסדרה הזאת לפני שנים למרות שהיא חדשה! איך זה יכול להיות?
מעניין. כי לי ממש לא.

קודם מחשבות שלי לפני שמגיבה
את מתכוונת דיונים על האם הוא עשה את זה בין צופי הסדרה?
אני מסכים שהסדרה מראה בברור שהוא באמת עשה את זה. זה גם די ברור שג'יימי משקר מאיך שהוא מדבר על זה כבר בסוף הפרק הראשון. גם היה את הקטע שהוא בטעות בערך מודה בפרק 3.
אבל בעיקר פשוט ברור שלא בזה הסדרה מנסה לעסוק. אותי בכלל הפתיע שהוא ממשיך לטעון שהוא לא אשם עד פרק 4.

יחד עם זה לא ממש מפתיע שיש צופים שחושבים שהוא לא עשה את זה. זה קורה המון שסדרה מנסה להבהיר משהו באופן ברור ועדיין צופים רבים מפרשים את מה שקרה באופן אחר. יש מקרים שזה לחלוטין ברור ויש מקרים שבהם הסדרה באמת לא מבהירה את זה מספיק. (למשל סוף עונה 6 של באפי - יש אנשים שבטוחים שספייק הלך לשד על מנת שיוציא לו את הצ'יפ. אפילו אחרי שהבהירו את העניין בהמשך.)
פרק 2 ו-4 - אז פרק 2 הכי מרשים וקשה לעשות בשוט אחד כי צריך לתזמן ממש קבוצות של ילדים, אז כאילו שאפו לסדרה על זה, אבל זה שזה שוט אחד לא מרגיש לי תמטית מתקשר למה שהם ניסו לעביר לי מבחינה סיפורית, ככה שטכנית אין בו הרבה צורך , מרגיש לי שהיה אפשר לקצר את הסדרה ל-3 פרקים, אבל הייתי רוצה שהם יורידו קצת מפרק 2, וקצת מפרק 4, וקשה לי לחשוב אם זה אפשרי כרגע, אבל אם אפשרי לעשות. קיצר זה מה שיש לי להגיד על זה.
אני מסכים עם מה שאת אומרת, אבל באופן כללי גם פרק 3 היה לדעתי יכול להיות חזק באותה מידה גם בלי הוואן שוט, בין היתר כי זה היה קל עדיין לגרום לזה להרגיש כמו זמן אמיתי.
פרקים 2 ו4 בעיקרון לא היו חייבים להיות וואן שוט, אבל השיטה הזאת היא מעולה כדי להכניס צופים לתוך הסיפור ולהרגיש ממש את מה שעובר.
אני כבר מאוד רגיל ללעשות דברים במקביל לסדרות ולהיות קצת תלוש ממה שקורה. בסדרה הזאת אפילו אם עצרתי באמצע פרק בגלל משהו ברגע שחזרתי לזה הייתה שאוב פנימה.

אגב אני זוכר ש"גיליתי" את עניין הוואן שוט כשצפיתי בפרקים של באפי עם קומנטרי ושם היו מציינים מתי השתמשו בזה. וג'וס מאוד אהב לעשות את זה. יש כמה וואן-שוטים מעולים בבאפי.
אם לא ידעתם האבא הוא גם הבמאי של ארבעת הפרקים.
אתמול גיליתי על זה. זה שחקן די ידוע. הוא גם משחק בתפקיד ראשי בסדרה אחרת שממש יצאה לאחרונה בדיסני+ - A thousand Blows - שם הוא מתאבק.

אגב, מי ששם לב קצת לכתוביות אולי גם שם לב לכך שבראד פיט מצויין בתחילת כל פרק. הוא אחד מהמפיקים.
זה מצחיק כי ביום חמישי ראיתי את הסרט מיקי 17 (ממליץ מאוד למרות כמה בעיות) וגם שם הוא מופיע בסוף בתור מפיק. ואחיין שלי שם לב לזה. הוא כנראה די עסוק בתור מפיק (או פשוט חברת ההפקה שלו).

אני בסוף פרק אחד, הסרטון שהיה להם גרם לי להבין שהוא אשם.
גם לי היה ברור שהוא אשם ברגע הזה. תכלס היה לי גם די ברור שהוא אשם לפני כן כי הרגיש לי ברור שהסדרה תנסה לעסוק בתחושות של משפחה שהבן שלה עשה משהו כזה. ולא בניסיון לגלות האם הוא עשה את זה או לנסות לטהר אותו מפשע שהוא לא עשה.
*יכול להיות שמהבחינה הזאת הטריילר הבהיר לי את זה - אם כי אני לא זוכר ממש מה היה שם.
לא צריך להיות לך פומו לגבי הפריקוול של דקסטר.
לי יש sowtoi שזה sadness of wasting time on it
הוא, הוא הרגיש לי מעצבן בקטע הזה היא מסבירה לו שמעניין אותה התפיסה שלו את עצמו, והוא ידע על זה והוא סתם החליט לרכוב על זה, נראה לי כאילו תחשוב שמבחינתי הוא כרגע רצח ילדה, ודבר דבר סופר אינסלי לעשות.
אני מבין למה היא לא אמרה לו שהוא לא מכוער. אני גם מבין שהוא הבין את זה וקצת השתמש בזה.
עדיין מרגיש לי צורם שמישהו אומר שהוא מכוער ופשוט לא לומר על זה משהו שסותר. וזה מרגיש לי גם מהכיוון של אם אני הייתי אומר וגם מהכיוון שאם מישהו אומר לי. אפילו שאני לא בטוח איך להגיב למישהו שאומר משהו כזה ואני יודע שאני לפעמים מגיב לא "נכון".
למשל יש מישהי שאני מכיר שהיא בת 63 והיא אמרה לי שהיא זקנה והיא נעלבה שאני לא אמרתי לה שהיא לא.

לגבי עניין ה"אינסל" - זה משהו שלדעתי בכוונה לא הבהירו בסדרה. כלומר האם הוא באמת נכנס לכל התת תרבות השוביניסטית הזאת של אינסלים ואנדרו טייט ודומיו.
התייחסו לעניין כמה פעמים בסדרה והבהירו שהילדה הזאת אמרה עליו שהוא אינסל ושהוא חלק מזה בתגובות שלה אליו, אבל לא נאמר אם הוא בעצם היה בעניין.
הוא והחבר שלו הכחישו את זה. כמובן שזה לא אומר שהם אומרים אמת בעניין. אבל גם לא הראו שום הוכחה שהוא כן.
וזה שהוא רצח ילדה זה ממש לא דווקא עניין אינסלי. אפילו שדי ברור שהתומך שלו שהאבא פגש בפרק 4 כן משהו כזה.

אני לא יודעת אם האמנתי או לא בהתחלה, אבל מאוד רציתי להאמין שהוא לא... הוא עשה רושם כזה תמים וחמוד.
אני ממש לא האמנתי לו בפרק הראשון כבר. כמו שאמרתי יכול להיות שנחשפתי למשהו בטריילר שהבהיר לי שהעניין כאן הוא לא האם הוא עשה את זה.
אבל גם מעבר לכך משהו בהכחשה שלו במשך הפרק הראשון לא הרגיש לי אמיתי.
היה הרבה "אני לא עשיתי את זה" שגרם לי להרגיש שהוא יודע כבר במה מדובר.
זה שהוא כבר היה רוצח לא הופך את זה לפחות קשה לראות ילד עובר את מה שהוא עבר וזה נראה לי גרם לרגשות של רחמים אליו שגורמים לו להראות תמים.

משהו מהחיים שלו אחרי הכלא בגיל מבוגר יותר.
על זה היו סרטים. ואני זוכר גם פרק מסדרה (אנותולוגית).
אני זוכר ספציפית את Boy A עם אנדרו גרפילד
שווה צפיה.

למעלה