מילי08
Well-known member
הוא דווקא בכלל לא משהואני רק זוכר שיש בה את ריאן פיליפה
הוא דווקא בכלל לא משהואני רק זוכר שיש בה את ריאן פיליפה
@Lhuna3 בחרתי לדון פה כי זה ייצא כבר דיון עדכני על שטיסל עונה 3. לא ראיתי את הפרק האחרון של העונה
אני לא סגור אם מיקי קם צריכה להיות עם ששון גבאי או דבלה גליקמן. וכן, אני יודע שכנראה לכל אחד ואחת חיים בזוגיות ארוכה, אני מתייחס לדמויות שאת שמן אני לא זוכר חחחחחחח
זה לא שגליקמן היה כל כך להוט להיות איתה, הוא קובע "דייט" והולך לישון לפני שהיא מגיעה. וקונה לה עוגת גבינה באמצע הלילה (או שאולי את חושבת שזה רומנטי?). וכששון גבאי הכיר אותה לראשונה, זה נראה שממש הלך להם יפה ביחד, הכרות סביב אהבה לתחום מסוים (כמו מוזיקה קלאסית) זהדבר נהדר. וזה ברור שהוא לא התעניין בה בגלל הכסף. מה שהכסף עשה לו לאחר מכן זה מצער, הוא כנראה היה (שוב) מבזבז את כל הכסף.
ולגליקמן היו הרבה הזדמנויות למצוא מישהי, המזכירה שלו, חנה לסלאו (רק היה עומד על שלו במקום להקשיב לכל בקשה\דרישה שלה)... איילת זורר כן זה כנראה פחות טוב.
לסיכום, אני לא משוכנע שלא מתאים להם להיות ביחד, אולי רק לעשות תיאום ציפיות בנוגע לכסף.
יש בזה משהו. כלומר, כנראה ששון גבאי הוא באמת הטיפוס היותר נכלולי שלא כדאי לבטוח בו ושולם יותר נעים הליכות. אם כי שניהם נראים לי כמו "תרח זקן" שלא עושים מספיק בשביל אהבה. אולי זו הזקנה. אני חושב שחברה צעירים מתאמצים יותר.לא, אני מסכימה לחלוטין ששולם (גליקמן) לא היה בסדר איתה ולמעשה ההתחלה שלו איתה בהתחלה היתה דווקא בגלל הכסף שלה לדעתי, ונוחעם באמת התחבר איתה בהתחלה מסיבות יפות יותר ונראה היה שיש ביניהם התאמה בתחומי עניין.
אבל נוחעם הוא פשוט טיפוס נכלולי, ונוכל רודף בצע כנראה תמיד ישאר כזה, וברגע שהוא גילה על הכסף שלה הוא התחיל עם מניפולציה מכוערת והוכיח שהוא עדיין כזה ויהיה כזה גם איתה. עם אנשים כאלו אין מקום לאמון.
והיא אישה כזאת טובה, מגיע לה להיות עם בנאדם טוב.
ולא בטוח ששולם הוא כזה בנאדם טוב (בתכלס גם במערכות יחסים שהיו לו שהזכרת, הרושם שלי היה שהוא בא אליהן בעיקר כי הן מכינות לו אוכל.) אבל הוא בכל זאת הרבה יותר טוב מנוחעם.
ובסופו של דבר הוא כן גם פיתח כלפיה לדעתי רגשות כנים.
האם, לדעתך, זה בגלל הקורונה?דברים נפתרו בשנייה ובלי מחשבה מעבר, וזה נובע לטעמי מכך שהעונה היוצרים ניסו להתמודד עם נושאים שייתכן והיו גדולים עליהם בכמה מידות- והדבר בא לידי ביטוי בפרק האחרון
אני לא מסכים, אני חושב שהפרק האחרון המשיך קו של פשטות מקסימה עם רגש נוגה ללב אשר אפיין את העונה השלישית.הקסם והרגש שייחודיים לסדרה- נעדרו מהפרק לטעמי, התמקדו בטפל ולא בעיקר
דברים נפתרו בשנייה ובלי מחשבה מעבר, וזה נובע לטעמי מכך שהעונה היוצרים ניסו להתמודד עם נושאים שייתכן והיו גדולים עליהם בכמה מידות- והדבר בא לידי ביטוי בפרק האחרון
גם הבימוי והצילום הפשוטים שאפיינו והתאימו לסדרה, פתאום הרגישו כמו נק' חולשה בפרק האחרון - בגלל הניסיון לעיל להיות העונה משהו שהם לא
אני לא מסכים, אני חושב שהפרק האחרון המשיך קו של פשטות מקסימה עם רגש נוגה ללב אשר אפיין את העונה השלישית.
אומנם היו קוי עלילה מעט גדולים מהחיים, כמו אישה שעקיבא פוגש בשביל שתתחתן איתו, יוסי פוגש עוד אישה בשידוך, זכיה בלוטו ותינוק מסכן חיים, אבל הסדרה הצליחה להתמודד עם הנושאים בללו בפשטות שמאפיינת אותה. היא הצליחה לגרום לי להתחבר ליוסי, לראות שוב כמה עקיבא מסכן. הפרק הראשון הצליח לראשונה ממש להפתיע אותי.
כן סגרו את העלילה של רוחמי מהר, אפילו לא הודיעו לשולם שהיא בבית חולים, וזה גם היה צפוי שהיא תשאר בחיים כי ה' שמר עליה, גם לא ראינו ממש השלמה בין גיטי לליפא (הכעסים שלו לא נקראים פיוס) אבל הדרך לפרק הזה הייתה מאוד מרגשת. לא חיפשתי מהלידה למשהו מעבר.
הכי אהבתי ששולם אומר שלא מכניסים ראש בריא למיטה חולה, אבל הראש של עקיבא גם ככה חולה מההתחלה הוא היה כזה.
חבל לי היחס של שולם לרחלי (אשתו של עקיבא?), מיד כאשר הוא שומע שיש לה בעיות נפשיות הוא פוסל אותה על הסף, כאילו היא לא שווה יחס אוהב. זו לא אשמתה והיא מנסה להתמודד עם זה, זה עזר לי להבין אותה יותר. הסצינה הזו גם גרמה לי לחשוב כמה היחס הזה משקף את כלל האוכלוסיה כלפי אנשים עם בעיות נפשיות, כאלו שמצליחים לנהל אורך חיים רגיל.
בקיצור, אהבתי את העונה השלישית ולדעתי זו האחרונה לפי איך שעקיבא מצא מישהי, רוחמי ילדה בשלום, כולם עזבו את שולם ויוסינקא ממשיך עם החברה שלו. זה לא מחייב אומנם, אבל בישראל אין תקציב ליותר מדי עונות ויש קורונה אז לכו תדעו.
לא חושב שתהיה עוד עונה.אני עוד לא מגיבה על הכל כי אין לי זמן, אבל רק מזכירה לשניכם משהו: זה לא כזה בטוח שרוחמי באמת נשארה בחיים.
תזכרו שבתחילת העונה הזאת ראינו את ליבי "בחיים" ואז גילינו שעבדו עלינו.
וגם בסצינות אחרות בסדרה ראינו דמויות מתות שאנשים חיים מדברים איתן ומתקשרים איתן לכאורה.
וממש סצינה אחת לפני סצינת הסיום של רוחמי היתה את הסצינה המטאפורית עם שולם ונוחעם וקיווע, וכל ה"מתים" סביבם ליד השולחן... אז... אולי היא חיה ואולי לא. נדע רק בעונה 4 אם תהיה.
הסצינה האחרונה הוכיחה שכנראה הסדרה נגמרהלא חושב שתהיה עוד עונה.
תודה לכל האלים ש @Lhuna3 טרחה לכתוב את המילה "שטיסל" לגבי הספוילר.אני עוד לא מגיבה על הכל כי אין לי זמן, אבל רק מזכירה לשניכם משהו: זה לא כזה בטוח שרוחמי באמת נשארה בחיים.
תזכרו שבתחילת העונה הזאת ראינו את ליבי "בחיים" ואז גילינו שעבדו עלינו.
וגם בסצינות אחרות בסדרה ראינו דמויות מתות שאנשים חיים מדברים איתן ומתקשרים איתן לכאורה.
וממש סצינה אחת לפני סצינת הסיום של רוחמי היתה את הסצינה המטאפורית עם שולם ונוחעם וקיווע, וכל ה"מתים" סביבם ליד השולחן... אז... אולי היא חיה ואולי לא. נדע רק בעונה 4 אם תהיה.
תגובה ראשונה שלי היתה "נכון", אבל בעצם... לא יודעת אם זה נכון.הכי אהבתי ששולם אומר שלא מכניסים ראש בריא למיטה חולה, אבל הראש של עקיבא גם ככה חולה מההתחלה הוא היה כזה.
כן, למרבה הצער אני מניחה שזה משקף, ולכן הרוב לא חושפים דברים כאלו.חבל לי היחס של שולם לרחלי (אשתו של עקיבא?), מיד כאשר הוא שומע שיש לה בעיות נפשיות הוא פוסל אותה על הסף, כאילו היא לא שווה יחס אוהב. זו לא אשמתה והיא מנסה להתמודד עם זה, זה עזר לי להבין אותה יותר. הסצינה הזו גם גרמה לי לחשוב כמה היחס הזה משקף את כלל האוכלוסיה כלפי אנשים עם בעיות נפשיות, כאלו שמצליחים לנהל אורך חיים רגיל.
לחלוטין גם אני לא הייתי מופתע, הוא מאוד שמרני, אפילו בתוך החברה שלהם,הוא לא כזה בנאדם נאור,
גם אני הרגשתי לא נעים בשבילה. ראינו אותה לאורך העונה מתקשה, ויחס כזה רק מחריף את ההתמודדות.זה היה ממש מכוער ולא נעים.
זה אומר שהוא חוזר בשאלהמה זה אומר בעצם שחרדי עושה תשובה?
לא חושב שיש קשר...האם, לדעתך, זה בגלל הקורונה?
בעונות הקודמות היו 12 פרקים ופתאום, כאן, רק 9 פרקים, כאשר מתבקש שיהיו עוד ושזה יימרח יותר.
נראה לי שהבמאי תיכנן ל-12 פרקים ובן רגע חתך הכל ודחס לפרק אחד.
היו גם כאלו שקיצצו, כמו מק'גייוור שהופסקה באמצע העונה וכשהמשיכו לצלם, קיטלגו את זה בעונה חדשה.לא חושב שיש קשר...
אומנם תמוה שהיו רק 9 פרקים אבל זה בטח תוכנן מראש ולא מדובר באילוץ/קיצוץ בשל הקורונה
הרי היו לא-מעט הפקות שהחלו לצלם, עצרו בגלל קורונה על הסט למשל, והמשיכו לצלם אח"כ...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.