דיוני סדרות #85

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי פרק ראשון של הסדרה החדשה Suspicion (נמצאת באפל+)
הבנתי שהיא מבוססת על הסדרה הישראלית כפולים שלא ראיתי.

אהבתי את הפרק הראשון. הוא היה צריך להציג הרבה מאוד דמויות והרבה רקע והצליח לעשות את זה לא רע.
מניח את היסודות למשהו שנראה מעניין.
רעיון מסקרן שפשע נעשה בארה"ב וכל החשודים הם בריטים שהיו בניו-יורק בזמן הפשע, אבל כבר נמצאים (או בדרך ל) בבריטניה.
את הרעיון הכללי של 4 אנשים שמואשמים בפשע חטיפה אני הבנתי עוד מהטריילר, אבל הפתיע אותי שבפרק הראשון אנחנו רואים רק 3 מהם נאסרים בעוד שנראה שהרביעי יודע טוב מאוד שעומדים לתפוס אותו ומצליח לברוח באופן מחוכם. וזה לחלוטין גורם לזה להראות שהוא לפחות באמת אשם בחטיפה.
אני לא יודע לגבי שלושת האחרים. על פני השטח לפחות הם עושים רושם חפים מפשע. נראה שהם מופתעים שהם נאסרים ונראה שהם סתם ממשיכים בחיי היום יום שלהם.
מי שנראית קצת חשודה היא הכלה כי אנחנו רואים שיש לה כסף מוחבא בארון עם טלפון נייד זר. אבל מבחינה אחרת היא זאת שהכי קשה להאמין שהיא עשתה משהו לאור זה שהיא ביום חתונה שלה.

דיברגנט חדש

Well-known member
ראיתי את פרק סיום העונה של שעת אפס ששודר היום.
בפרק החמישי, הראו שמישהי אמרה משפט סתמי (סוג של סלנג) שהיא רוצה למות ולא הסכימו לקבל אותה חזרה לבי"ס, אם לא תעבור הערכה פסיכיאטרית. היום הנושא מאוד רגיש וטעון.
האבא, בתחילה סרב לכך, אך נכנע בעל כורחו ללחץ המערכת, לא הצליח להשיג תור לפסיכיאטר לא ציבורי ולא פרטי, כי התורים היו לעוד 3 חודשים שזה אומר שהילדה תשב בבית 3 חודשים ונאלץ לקחת אותה למיון פסיכיאטרי.
אבי חבר של ליאן משתגע ולאחר שערבים התגרו בו בגלל ליאן, הוא מכין בקבוקי תבערה בכדי לשרוף אותם, אמיר המורה לוקח את ליאן עימו באוטו ויוצאים בעקבותיו ומזמינים ניידת, אך לא מספיקים.
הפרק נגמר באי וודאות מה עלה בגורלו כאשר כל האפשרויות פתוחות לעונה הבאה, אם תהיה|?|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
סיימתי את עונה 1 של Reacher ואני דווקא אהבתי.
כלומר זה לא שאני חושב שזאת סדרה מעולה, אבל הציפיות שלי מהסדרה מלכתחילה היו די נמוכות, אז אולי היה לה די קל להתעלות עליהם.
הסדרה שמרה על רמת מתח יחסית גבוהה, סצנות פעולה די טובות ועלילה מספיק מורכבת כדי שזה לא יהיה דבילי.
אולי הכי חשוב זה שלא היו הרבה סצנות שבהם חשבתי שהדמויות מפגרות לחלוטין בהחלטות שלהן. לא אגיד שלא היו בכלל, אבל הרבה פעמים בסדרות כאלו יש המון קטעים שאני צועק ע הטלוויזיה "לא יא אידיוטים"
אז באופן כללי אני ממליץ למי שרוצה אקשן נחמד עם קצת שכל ומשהו שלא צריך להתרגש ממנו במיוחד.
אני לא יודעת מאיפה הביאו את הבחור הראשי אבל בברור לקחו אותו רק בגלל הגודל שלו, כי הוא דיי מחורבן וחצי מהדיאלוגים שלו לא הייתי קונה גם עם כסף מזויף.
הוא לא יזכה בשום פרס על משחק. אבל הוא גם לא הרגיש לי חרא.
אבל האמת שרק במקרים מאוד מאוד חריגים מפריע לי הרמת משחק של מישהו.
בכל מקרה אני אהבתי את הגודל שלו והמראה שלו.
והוא היה טוב בקטעי אקשן.
את השחקן זכרתי מהופעות אורח בתפקיד אקוומן בסדרה סמולוויל.
אגב, מי ששיחק אותו בתור ילד הוא השחקן ששיחק את וויל באבודים בחלל.

הקטע הוא שסצנות הפלאשבק היו כל כך קצרות שכבר היה עדיף אולי שלא היה אותן בכלל. לא הרגשתי שהן ממש נתנו לנו משהו.
באיזה שלב ניחשתם שפיקרד מהרעים? אצלי זה היה בפרק 3 או 4.
אני חושב שחשבתי על זה כאופציה אולי כבר בפרק 3. בעיקר כי היו המון קטעים שבהם נראה שהרעים צעד אחד לפניהם וזה היה מסביר את זה.
מצד שני זה הרגיש לא הגיוני כי הוא כן עזר להם. הוא כן שמר על אשתו והילדים של האבל.
נראה לי שהיה הגיוני הרבה יותר שהוא יעצור את ריצ'ר הרבה יותר מוקדם ממה שהוא עשה. אני די בטוח שהיו לו מספיק הזדמנויות. זה אחד הדברים שהרגישו לי הכי לא הגיוניים.
בנוסף לכך זה שבסוף נתנו לריצ'ר משימה למצוא את האבל ושלחו אותו רק עם פיקרד. היו צריכים לחסל את ריצ'ר בשניה שזה היה אפשרי. או אפילו אם צריכים שהוא יגלה להם איפה האבל, אז שיעשה את זה עם מפות כבר שם כשהוא מוקף באנשים עם רובים.
העלילה עצמה הייתה סבירה וגנרית לגמרי, ואיפה הימים שגברים כמו ריצ'ר חיסלו לבד את כול אל קעידה? במקום זה קיבלנו גבר לבן הולך אחרי גברים לבנים אחרים בגלל כסף מזויף. וגם הקטע שריצ'ר מעורב כי הם רצחו את אח שלו, לפי כמות הרגש שהשחקן מפגין יכולת לחשוב שהם הרגו בחור שהוא פעם אמר לו שלום ברחוב.
אני חושב שזה התאים איך שהוא הגיב כי ראינו שזה מתאים לדמות שלו לא להפגין שום רגש. זה טוב יותר מאשר אם הוא היה אמור להפגין רגש ועושה את זה באופן גרוע.
בכל מקרה אהבתי את העלילה. אם כי כל הזמן ציפיתי שנגלה שזה לא זיוף שטרות כמו שהם חשבו בהתחלה.
סצנות הפעולה, והרציחות היו דוחים ללא סיבה. כאילו אם היה לכם כ"כ הרבה כסף לדם מזויף אולי היה עדיף לנצל את התקציב למשהו אחר. בסדר זו סדרה שנכתבה ע"י גברים עבור גברים, אבל איכס. שימו את הגבול איפה שהוא.
לא הרגיש לי כל כך מוגזם
הייתי בטוחה שהפול הזה הוא הרע הגדול, ופספסתי אבל אני לא אתן להם נקודות על זה. שברו לו את המשקפיים בפרק הראשון ואז הוא הסתדר כול הזמן בלעדיהם?
לא בטוח לגבי המשקפיים, אבל יש אנשים שהמשקפיים רק הופכות דברים ליותר חדים עבורם ובלעדיהם הם מצליחים לראות מספיק כדי להסתדר, פשוט זה לא חד.
אני לא חשבתי שהוא הרע בשום שלב, אבל כן חשבתי בפרק האחרון שאולי הרע יאלץ אותו לפעול נגד ריצ'ר איכשהו.
למה אימא של ריצ'ר גם כן קוראת לו ריצ'ר? ועוד בתור נער 8-* .
ציינו את זה, אבל הייתי רוצה גם הסבר לזה.

dory30

Well-known member
סיום עוצר נשימה לסדרה ישראלית, משפט שאני לא אומר כל יום. האם אסי הצליח להרוג את תושבי כפר קאסם שהתגרו בו, נהרג, עלה באש כחלק מתאונת עבודה וכדומה? בכל מקרה, הסדרה הזו מראה באיזו נקודת שפל נמצאת החברה הישראלית הצעירה ושיש הרבה מה לתקן ולחנך, בבתיה"ס ובבית.
בפרק שבו מארק מגלה שיש מרגל, הוא חוקר כמעט כל מי שאפשר- כולל את אדריאן שמשמש כיועץ מדעי. לשמחתו, מדובר באעזקת שווא ובנסיון של הנשיא להטריל את המערכת, כחלק מאופיו ההפכפך והבלתי יציב. כל פריים יצירת אמנות.

dory30

Well-known member
לא נראה לי שתהיה עונה נוספת אחרי שראו שם ניידות משטרה ובלגאן , אבל מי יודע? בכל יצירה, ספרותית (וגם קולנועית או טלוויזיונית), צריך לדעת מתי ואיך לפתוח ולסיים. הערה: לחבר קוראים אסי.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא נראה לי שתהיה עונה נוספת אחרי שראו שם ניידות משטרה ובלגאן , אבל מי יודע? בכל יצירה, ספרותית (וגם קולנועית או טלוויזיונית), צריך לדעת מתי ואיך לפתוח ולסיים. הערה: לחבר קוראים אסי.
אכן, טעות של הקלדה עיוורת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק רביעי של העידן המוזהב
לא הייתה קפיצת זמן גדולה מידי מהפרק הקודם והפרק החדש מתחיל בקבורה של מר מוריס שהתאבד בפרק הקודם.
מר ראסל יוצר קשר עם מר פיין ומציע לו עזרה כלכלית אם גברת פיין תעזור לגברת ראסל להתקדם בחברה.
לכן סוף סוף גברת ראסל מצליחה להתקדם במאבק שלה.

למשרתת של גברת ראסל כנראה נמאס רק לפלרטט עם מר ראסל ומגיעה אליו למיטה.
שמחתי שהוא סירב לה. אבל קצת התאכזבתי שהוא לא פיטר אותה.
אני מניח שהיא עוד תנקום בו. לחלוטין נבלה.

המערכת יחסים של מריאן ופגי נפגעת קשה.
קודם כל בתחילת הפרק כשמריאן לוקחת את פגי לתוך חנות ולא קולטת שכולם נועצים בה מבטים והיא מרגישה שם לא בנוח.
אבל אז עוד יותר כשמריאן מגיעה לבית של פגי ללא הזמנה ועוד מביאה נעליים משומשות.
אומנם הכוונה טובה, אבל זה באמת מטופש נורא. ואני ממש לא מבין איך היא לא המציאה סיפור אחר כלשהו. היא יכלה לא לספר להם שהיא חשבה להביא להם את הנעליים.
שמחתי שפגי כן נכנסה בה על זה ולא שמרה על נימוס.
אבל אני מקווה שהן ישלימו ואולי מזה תצמח ידידות אמיתית וישרה יותר.

זה מעניין לראות את ברוקלין בתקופה הזאת. כנראה שם חיו שחורים אמידים. הבתים הם לחלוטין כמו שאני מכיר אותם מסרטים וסדרות שמתרחשים בברוקלין.
גם הבהירו שאבא של פגי גדל כעבד עם משפחתו, אז כנראה בדרום (בניו-יורק להבנתי לא הייתה עבדות הרבה לפני מלחמת האזרחים)
זה מרשים שהוא הפך לאיש כל כך אמיד.

הכלב של איידה בורח ואז נמצא על ידי משפחת ראסל.
די מגעיל מצד אגנס שהיא שלחה את המשרת להחזיר אותו,
אבל גם ההחלטה של גברת ראסל לא להחזיר אותו מיד אל המשפחה שלו הייתה בהחלט לא תמימה.

מריאן מבקרת את גברת צ'מברליין והן קצת מתקרבות.
מתגלה יותר לגבי מה כל כך נוראי בעבר שלה - היא הייתה פילגש של מי שהפך לבעלה במשך שנים לפני שאשתו הראשונה מתה והבן שלה היה למעשה גם בן שלו.
זה לפחות כן משהו שאנשים בהחלט ירכלו עליו גם בימיינו. אם כי כמובן לא יגיבו כאילו היא מפלצת.

העורך דין צץ שוב, ואיכשהו השיג גישה למעמד העליון דרך ידיד מהלימודים.

נראה לי שאלו כל הדברים החשובים שקרו.
עכשיו אני צריך להכין את הנעליים הישנות שלי כדי להביא למשפחה של הגנן שלי שבטח יראו בי מושיע.

פרק רביעי של העידן המוזהב
לא הייתה קפיצת זמן גדולה מידי מהפרק הקודם והפרק החדש מתחיל בקבורה של מר מוריס שהתאבד בפרק הקודם.
מר ראסל יוצר קשר עם מר פיין ומציע לו עזרה כלכלית אם גברת פיין תעזור לגברת ראסל להתקדם בחברה.
לכן סוף סוף גברת ראסל מצליחה להתקדם במאבק שלה.

קודם כל בתחילת הפרק כשמריאן לוקחת את פגי לתוך חנות ולא קולטת שכולם נועצים בה מבטים והיא מרגישה שם לא בנוח.
אומנם הכוונה טובה, אבל זה באמת מטופש נורא. ואני ממש לא מבין איך היא לא המציאה סיפור אחר כלשהו. היא יכלה לא לספר להם שהיא חשבה להביא להם את הנעליים.

זה מעניין לראות את ברוקלין בתקופה הזאת. כנראה שם חיו שחורים אמידים. הבתים הם לחלוטין כמו שאני מכיר אותם מסרטים וסדרות שמתרחשים בברוקלין.
גם הבהירו שאבא של פגי גדל כעבד עם משפחתו, אז כנראה בדרום (בניו-יורק להבנתי לא הייתה עבדות הרבה לפני מלחמת האזרחים)
זה מרשים שהוא הפך לאיש כל כך אמיד.

הכלב של איידה בורח ואז נמצא על ידי משפחת ראסל.
די מגעיל מצד אגנס שהיא שלחה את המשרת להחזיר אותו,
אבל גם ההחלטה של גברת ראסל לא להחזיר אותו מיד אל המשפחה שלו הייתה בהחלט לא תמימה.

מריאן מבקרת את גברת צ'מברליין והן קצת מתקרבות.
מתגלה יותר לגבי מה כל כך נוראי בעבר שלה - היא הייתה פילגש של מי שהפך לבעלה במשך שנים לפני שאשתו הראשונה מתה והבן שלה היה למעשה גם בן שלו.
זה לפחות כן משהו שאנשים בהחלט ירכלו עליו גם בימיינו. אם כי כמובן לא יגיבו כאילו היא מפלצת.

העורך דין צץ שוב, ואיכשהו השיג גישה למעמד העליון דרך ידיד מהלימודים.

נראה לי שאלו כל הדברים החשובים שקרו.
עכשיו אני צריך להכין את הנעליים הישנות שלי כדי להביא למשפחה של הגנן שלי שבטח יראו בי מושיע.

זה מדהים כמה מריאן לא מבינה את המצב, רואים שהיא המומה עוד מחוץ לבית בברוקלין, היא ציפתה להגיע למקום "עני" ולא לבית אמיד.
למרות שציפינו לאיזושהיא חרטה יותר גדולה ממר ראסל זה לא ממש נראה ככה...
ורק להגיד משהו לגבי ההשוואה של הסדרה לאחוזת דאונטון. רואים שיש ניסיון, אבל זה לא מגיע לקרסוליים... אגנס אמורה להיות המקבילה של הדמות של מגי סמית ? עם הערות הציניות ? אתמול היא קצת הצחיקה עם הערות לגבי ברוקלין אבל זה באמת לא קרוב למגי סמית המופלאה

didalf

Well-known member
פאם וטומי עד פרק 5

אני עדיין לא סגורה מה דעתי על הסדרה הזאת. האמת את הצפיה בפרק הרביעי דחיתי איזה שבוע כי לא כ"כ התחשק לי אבל עכשיו צפיתי בו ודווקא חיבבתי יותר אז כן בא לי את הבא. אז ראיתי אותו גם עכשיו.

הצחיק אותי כשה-PI שאל את טומי מי רוצה לנקום בו הייתה לו רשימה אינסופית של סלבס:-D חחח וכשהוא בא כזה ללהקה "אני הולך להיות אבא! בכוונה!":-D
וגם הצחיק אותי הקטעים עם המחשב והאינטרנט שאין לטומי מושג מה זה. "יש לנו מחשב?" "כן אבל אין לנו את האינטרנט" "איך משיגים את האינטרנט??":-D וגם איזה לאט הם מקלידים:-D טכנולוגיה בנייטנטיז זה תמיד מצחיק.

אחת הבעיות היא שכל מה שקשור באיכקוראים לו שגנב את הקלטת לא מעניין ותופס הרבההההה יותר מידי זמן מסך. כאילו אני אמורה לשמוח שהצליח לו? לדאוג כשדברים מתחילים להתפרק לו? פאק הים הוא בנזונה חרא. כן טומי היה חרא אליו ואם זה היה מסתכם בגניבת הכספת אז מילא מגיע לטומי. אבל ברגע שהוא החליט להפיץ את הקלטת ופוגע בפמלה אז הוא לא פחות חרא והונסטלי קיוויתי שהבייקרים יהרגו אותו. וכאילו גם כשהוא לא מעצבן אז העלילה שלו משעממת.

מצד אחד טומי הוא גם חתכת נבלה אבל מצד שני בקטעים שהוא מאוהב בפמלה ובפרק 4 כשהוא תמך בה וחיבק אותה כל הזמן הוא היה ממש מתוק. יש לי מזה רגשות מעורבים מצד אחד סב מותק|מאוהב| וכשהוא מאוהב הוא מותק|מאוהב| וכאילו נראה שלפחות בינתים בכל מה שקשור בפמלה הוא כן באמת אוהב אותה ואכפת לו ממנה מאד. ומצד שני צריך לזכור שמדובר בבנאדם חרא. ובפרק הראשון בקטעים שהוא רק מגעיל כי זה מהזווית של הגנב אז לרגעים חשבתי "אוייי סב מתוקי מה אתה משחק אותה רשע אני רואה שאתה חמוד" ל "דאממ סב אתה שחקן טוב מידי תפסיק לגרום לי לשנוא אותך!!"

הפרק החמישי עם איך שזה מתפשט כזה מסתכל:-( לפחות לא ראו יותר את הגנב. זה אומר שנפטרנו ממנו? אני חוששת שלא.

כל הסקס והעירום (משני המינים אגב) די מעוררים אי נוחות אבל אני מניחה שזה מתבקש מסדרה שעוסקת הרבה בעולם הפורנו|תוהה| לא מתה על זה.

מילי08

Well-known member
סיימתי את עונה 1 של Reacher ואני דווקא אהבתי.
כלומר זה לא שאני חושב שזאת סדרה מעולה, אבל הציפיות שלי מהסדרה מלכתחילה היו די נמוכות, אז אולי היה לה די קל להתעלות עליהם.
הסדרה שמרה על רמת מתח יחסית גבוהה, סצנות פעולה די טובות ועלילה מספיק מורכבת כדי שזה לא יהיה דבילי.
אולי הכי חשוב זה שלא היו הרבה סצנות שבהם חשבתי שהדמויות מפגרות לחלוטין בהחלטות שלהן. לא אגיד שלא היו בכלל, אבל הרבה פעמים בסדרות כאלו יש המון קטעים שאני צועק ע הטלוויזיה "לא יא אידיוטים"
אז באופן כללי אני ממליץ למי שרוצה אקשן נחמד עם קצת שכל ומשהו שלא צריך להתרגש ממנו במיוחד.
נהניתי ממנה כאקשן סביר אבל התאכזבתי מכל השאר. ראיתי סדרות פעולה הרבה יותר מעניינות שמצליחות, למרות הקלשיאות שבהן, להציג עלילות ודמויות יותר מורכבות והגיוניות.
וגם הצחיק אותי הקטעים עם המחשב והאינטרנט שאין לטומי מושג מה זה. "יש לנו מחשב?" "כן אבל אין לנו את האינטרנט" "איך משיגים את האינטרנט??":-D וגם איזה לאט הם מקלידים:-D טכנולוגיה בנייטנטיז זה תמיד מצחיק.
:-D נשמע די מציאותי
. ובפרק הראשון בקטעים שהוא רק מגעיל כי זה מהזווית של הגנב אז לרגעים חשבתי "אוייי סב מתוקי מה אתה משחק אותה רשע אני רואה שאתה חמוד" ל "דאממ סב אתה שחקן טוב מידי תפסיק לגרום לי לשנוא אותך!!"
:-D

[הנה למה קשה להיכנס לתפוז מהעבודה. יש כאן עובד חדש שמנסה לנהל שיחה ואז הוא עבר מאחורי כשקראתי את אחת התגובות, הסתכל על המחשב ושאל אותי מה אני עושה |פנים|. כן חמוד! באמת בא לי לשתף אותך |שפם| |פנים|]

didalf

Well-known member
[הנה למה קשה להיכנס לתפוז מהעבודה. יש כאן עובד חדש שמנסה לנהל שיחה ואז הוא עבר מאחורי כשקראתי את אחת התגובות, הסתכל על המחשב ושאל אותי מה אני עושה |פנים|. כן חמוד! באמת בא לי לשתף אותך |שפם| |פנים|]
חוצפן:-0

ע.משולם

Active member

אהבתי את הפרק הראשון. הוא היה צריך להציג הרבה מאוד דמויות והרבה רקע והצליח לעשות את זה לא רע.
מניח את היסודות למשהו שנראה מעניין

dory30

Well-known member
קאסי מסתבכת, כשהיא גוררת את אנני ואת מקס לגלות מי עומד מאחורי הרצח של אלכס. ממש מקרה של בורדרליין קלאסי.

בפרק השביעי, מגיעה יזמית היי טק להציע לחיל החלל דלק אקולוגי. תוך זמן קצר, מסתבר שמדובר בתרמית ומארק עוצר את העסק "כשהוא קטן".

LeAnnDylan

Well-known member

מניח את היסודות למשהו שנראה מעניין.
רעיון מסקרן שפשע נעשה בארה"ב וכל החשודים הם בריטים שהיו בניו-יורק בזמן הפשע, אבל כבר נמצאים (או בדרך ל) בבריטניה.
את הרעיון הכללי של 4 אנשים שמואשמים בפשע חטיפה אני הבנתי עוד מהטריילר, אבל הפתיע אותי שבפרק הראשון אנחנו רואים רק 3 מהם נאסרים בעוד שנראה שהרביעי יודע טוב מאוד שעומדים לתפוס אותו ומצליח לברוח באופן מחוכם. וזה לחלוטין גורם לזה להראות שהוא לפחות באמת אשם בחטיפה.
אני לא יודע לגבי שלושת האחרים. על פני השטח לפחות הם עושים רושם חפים מפשע. נראה שהם מופתעים שהם נאסרים ונראה שהם סתם ממשיכים בחיי היום יום שלהם.
מי שנראית קצת חשודה היא הכלה כי אנחנו רואים שיש לה כסף מוחבא בארון עם טלפון נייד זר. אבל מבחינה אחרת היא זאת שהכי קשה להאמין שהיא עשתה משהו לאור זה שהיא ביום חתונה שלה.
אוי נזכרתי שרציתי לראות את זה. ראיתי את הסדרה הישראלית ואהבתי אותה אז מניחה שבטח גם האמריקאית תהיה טובה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא היה לי יותר מידי מה לומר על כמה פרקים של Suspicion
אבל הנה מה שאני יכול אחרי שראיתי תא הפרק החדש של היום:
בפרק 3 סוף סוף הוסיפו חשוד נוסף וזה הבחור הבלונדיני שאני ראיתי בתמונת פרסום של הסדרה ולא הבנתי למה אני לא רואה אותו בסדרה עד כה.
בנתיים אני די מחבב אותו. אני מניח שזה קצת בגלל שהוא כנראה הומו (או בי)
אבל זה גם בגלל שהוא קצת מכניס רוח נחמדה יותר לדמויות הדיכאוניות והכי חשוב זה שהוא רוצה בעצם לאחד בין כל החשודים.
אז קודם הוא הולך אל אדש (שלא, אני לא זיהיתי לבד שזה ראג' מהמפץ הגדול) ואדש די מהר מסכים שזה יהיה טוב להצטרף אליו.
אבל אז הם מנסים את טארה והיא ממש לא מעוניינת להצטרף לצוות.
הנחתי שיקח זמן ואז ישכנעו אותה. אבל בסוף האיחוד של כל החשודים בה מכיוון חיצוני - אנשים עם רובים חוטפים אותם ולוקחים אותם לשדה תעופה שבו מאיימים עליהם שיספרו להם איפה ליאו או שהם יהרגו אותם. אבל מי בא להציל אותם ברגע האחרון - לא המשטרה (זה מה שחשבתי שיקרה) אלא הבחור האחר - שון טילסון.
שזה קצת מצחיק שהוא מציל אותם עכשיו כשעד כה ראינו אותו רק הורג אנשים ובין היתר ניסה להרוג את נטלי. (אם כי טכנית אנחנו לא בטוחים שזה היה הוא כי הוא היה בקסדת אופנוע כל הזמן).
אבל אחות של נטלי, מוניק, מתה בהחלפת האש (כי בעוד השאר התכופפו היא נעמדה).

מה בעצם קורה כאן? מי אלו שחטפו אותם? האם אלו אנשים שעובדים עבור קתרין ניומן (אומה ת'ורמן)? או שאלו האנשים שעומדים מאחורי כל הדבר הזה (אבל אז הם אמורים להיות אלו שמחזיקים את ליאו ולא תהיה להם סיבה לשאול איפה ליאו), או שאלו האנשים מהקבוצה ששון טילסון היה בקשר איתם והוא הרג את האיש שהם שלחו לחסל אותו.
בכל מקרה למה לו לסכן את החיים שלו עבורם? אלא אם כן הוא באמת עובד איתם, אבל זה ממש לא נראה ככה מאיך שהם חששו להכנס לאוטו איתו.

גם ממש מעניין אותי מה חשבו במשטרה כשמכונית שחורה פתאום חטפה את כל החשודים שלהם.
או אולי הם בעצם כבר לא עוקבים אחריהם כי השוטר האמריקאי שיכנע את הבריטים להפסיק לעקוב אחרי האחרים ולמקד את כל המאמצים בלנסות למצוא את שון טילסון.

אני מניח שעכשיו החשודים יתחילו באמת לעבוד יחד. אבל זה זה נראה ששון טילסון באמת מעורב בחטיפה (אחרת למה הוא בורח) בעוד שנראה מאוד מאוד שהאחרים לא מעורבים. אם כי באמת אי אפשר להיות בטוחים בכלום.

ומה הקטע עם קתרין ניומן? הקטע שהיא שלחה אישה שנראית אמהית כדי לדבר בשמה הוא מוזר.
אבל האם היא באמת חשבה שמה שהיא חשפה בתור האמת זה האמת שהחוטפים ביקשו, או שהיא רק קיוותה?
ומה הקטע עם האיש שהציגו את התמונה שלו?

Lhuna3

Well-known member
למקרה שעוד מישהו יצפה.
כמו שאמרתי אני מאוד נהנייתי וחושבת שהליהוק היה נהדר.
אבל מהפרק האחרון היתה לי קצת אכזבה. לא הצלחתי להתחבר לחיבה שפיתחו גם ויויאן וגם שאר הכתבים החברים שלה וגם טוד העו"ד, כלפי אנה. לא הבנתי למה הם כולם בסוף כל כך בעדה.
ברמה כלשהי אני כן מבינה, כי היא קצת ילדה מסכנה עם בעיה נפשית, כך לפחות נראה בעיני מהעובדה שהיא חיה באשליות שנראה כאילו היא ממש מאמינה בהן, ואולי קצת הפריע לי שגם לא עלתה בכלל האפשרות שהיא צריכה הסתכלות פסיכיאטרית (מעבר להוא שדיבר איתה בבית חולים והיא מכרה לו שקרים גם).
אבל עדיין מעבר לכמה רגעים שהצליחו לשבור את החומה שלה ולהראות טיפה רגש שיש לה מאחורי ההצגה, היה לי די בלתי אפשרי להיות בעדה. היא התייחסה פשוט נורא לאנשים, ובעיקר מה שהיא העבירה את רייצ'ל היה נוראי.
נכון שרייצ'ל וגם חלק משאר הקורבנות בעצמם לא שיות תמימים, הרוויחו ממנה הרבה ורצו את קרבתה בגלל הכסף שלה.
אבל עדיין היא התנהגה נורא.
בפרק האחרון גם עצבן אותי שהשופטת מקבלת את המאניירות והשגעונות שלה ולא מאשימה אותה ישר בביזוי בית הדין כשהיא מאלצת את בית המשפט לחכות כי לא בא לה על הבגדים. ושטוד לא נוטש אותה כשהיא צורחת עליו בכזאת חוצפה ואומרת לו שהוא מפוטר (למרות שאני מבינה שהוא צריך את זה בשביל הקריירה שלו, אבל עדיין רציתי).
ובעיקר עצבן אותי שויויאן כל כך בעדה.

Lhuna3

Well-known member
אני הנחתי שאולי הוא חושש לפטר אותה בגלל שאז יצטרך לספר לאישתו, ולמרות שהוא לא עשה שום דבר רע, הסיטואציה תעלה ספקות לגביו ואולי גם יתחילו שמועות.
אבל זה בטוח שהיא הולכת לעשות עוד צרות רציניות בנישואים שלהם.
אוי הסצינה הזאת היתה לי קרינג'ית ונוראית, הרגשתי כל כך נבוכה בשבילה, כי באמת הכוונות שלה היו טובות ולא היה לה מושג (ואי אפשר להאשים אותה בזה כל כך). אבל מה את מזמינה את עצמך בלי להודיע |פנים|
אבל מצד שני היה נחמד לראות שהם אמידים כאלו ושיש להם אפילו משרתת, שאהבתי את הפרצופים המתנשאים שהיא עשתה למריאן :-D ושיש לפגי כבוד עצמי ולא מבטלת את עצמה מול מריאן. אבל אני גם מאמינה שהיא תסלח לה והן יהיו חברות טובות.

היה מעניין בעיני גם הסיור שראש המשרתים בבית ראסל עושה לראש המשרתים של אגנס, שקצת מתנשא על הדרכים שנהוגות אצלם, שהן "אמריקאיות" ולא לפי הדרך הבריטית הישנה או משהו כזה, ומכניס אותם לסרטים לקראת האירוח של אנשים מהאליטה הישנה.

חוץ מזה גילינו שהמשרתת הצעירה בבית ראסל עברה התעללות מינית (כנראה) מצד אבא שלה בילדותה ;-(
(והאם היא הולכת להפוך להיות הליידיז-מייד של הבת, או שגב' ראסל תמשיך להתעקש שהיא עדיין צריכה "מטפלת"?)

ורק להגיד משהו לגבי ההשוואה של הסדרה לאחוזת דאונטון. רואים שיש ניסיון, אבל זה לא מגיע לקרסוליים... אגנס אמורה להיות המקבילה של הדמות של מגי סמית ? עם הערות הציניות ? אתמול היא קצת הצחיקה עם הערות לגבי ברוקלין אבל זה באמת לא קרוב למגי סמית המופלאה
אני מסכימה שהיא לא מתקרבת אליה, אבל גם אין לי ציפיה שזה יהיה חיקוי.
מבחינות מסוימות הדימיון הרב בפרקים הראשונים (למשל בדמויות המשרתים) אפילו קצת הפריע לי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ההספקים שלי מהסופש היו מעטים

ראיתי את שני הפרקים הראשונים של הסדרה Severance (עם אדם סקוט)
אני לא ממש ממליץ כרגע כי אני לא בטוח אם אפילו אהבתי את מה שהיה.
כלומר זה מרגיש מאוד איכותי וזה בהחלט רעיון מאוד מקורי.
זה מוזר והזוי, אבל באופן מורבידי וקצת מצמרר.
הרעיון הבסיסי של הסדרה הוא אנשים שעובדים במשרד שעוברים תהליך שנקרא סברנס שאומר שהמוח שלהם מחולק ככה שהם לא זוכרים שום דבר ממה שהם עושים בעבודה.
מה שכן, זה בהחלט מסקרן אז אני בהחלט אמשיך לראות
וזה מה שזה, אבל בסדרה מבינים עד כמה זה מורכב
הקטע הוא שבעצם כשעוברים את התהליך הזה אז נוצרת אישיות חדשה של הבן אדם שחיה רק בעבודה. אין לאדם הזה שום זכרונות מהחיים שלו, גם לא מהעבר שלו. אז בעצם הוא קם לתחיה במקום העבודה והוא חי את כל חייו שם. כלומר בסוף יום עבודה הוא נכנס למעלית והדבר הבא שהוא זוכר זה שהמעלית נפתחת ומתחיל יום חדש בעבודה. הוא אף פעם לא רואה את העולם שמבחוץ, הוא אף פעם לא הולך לישון. ועד כמה שזה מוזר הוא אפילו לא יכול להתפטר כי ההחלטה לעבוד שם היא של האישיות של העולם החיצוני והוא לא יכול להעביר לו מידע.
ויש שם שיטות הזויות של עונשים ומתנות בשביל לעודד התנהגות נכונה.
מתנות הן דברים קטנים כמו מחקים, עד משהו גדול כמו מסיבת ואפלים. וגם שיחה טיפולית עם אישה שאומרת לך דברים טובים לגבי האדם שאתה בעולם החיצון.
העונשים הם אפילו יותר מוזרים - כשהעונש העיקרי הוא חדר ההפסקה שלא ממש ברור מה הקטע שלו.

ומעבר לזה העבודה עצמה היא הזויה כי מה שהם עושים זה לנקות קוד בלי להבין אותו - שזה בעצם להסתכל על שורות של מספרים במסך מחשב, לזהות את אלו שנראים מפחידים ולזרוק אותם לפח.
באופן כללי זה מרגיש כאילו זה הרבה יותר ניסוי באנשים מאשר עבודה אמיתית.

עוד נקודות:
*מה זה לכל הרוחות האיש הזה שהפרצוף שלו בכל מקום וצריך להכיר בחשיבותו (זה בעצם חלק מההוראות)
*מה הקטע של פטרישיה ארקט שהיא גם הבוסית של מארק וגם השכנה שלו?
*מה הקטע שבן סטילר דווקא ביים את שני הפרקים האלו?
*דיצ'ן לחמן (ה100), וכריסטופר ווקן בנתיים בתפקידים מאוד קצרים. אני מניח שנראה עוד מהם.
*לא זיהיתי את ג'ון טורטורו (ערב האירוע)
*הקטע של זה שלילד שעוד לא נולד לאחותו של מארק יש בחדר 3 מיטות כדי שלא יצטרכו לקחת ממנו מיטה בהמלך חייו והוא פשוט יתקדם ממיטה למיטה.
*והבדיחה שהכי הצחיקה אותי הייתה כשמארק אומר לאחותו שהוא לא מצליח לישון כי הוא עדיין מתמודד עם הטראומה של זה שההורים שלו החליפו לו מיטות בילדות.

ראית את שני הפרקים הראשונים של עונה 4 של גברת מייזל המופלאה
היה כמובן מאוד מצחיק וכיף כרגיל.
אם כי אולי מרגיש שבעבר היה יותר כיפי.

אני כבר סיימתי את פרק 8 (מתוך 12) של The Legend of Vox Machina
זאת סדרה ממש מומלצת למי שאוהב פנטזיה
הפרק הראשון ממש לא מייצג את הסדרה באופן טוב. היא מתחילה להיות טובה בפרק 3

פרק 2X04 של Raised by Wolves היה מעולה
העונה הזאת ממש טובה וכל רגע מפתיעה אותי

למקרה שעוד מישהו יצפה.
כמו שאמרתי אני מאוד נהנייתי וחושבת שהליהוק היה נהדר.
אבל מהפרק האחרון היתה לי קצת אכזבה. לא הצלחתי להתחבר לחיבה שפיתחו גם ויויאן וגם שאר הכתבים החברים שלה וגם טוד העו"ד, כלפי אנה. לא הבנתי למה הם כולם בסוף כל כך בעדה.
ברמה כלשהי אני כן מבינה, כי היא קצת ילדה מסכנה עם בעיה נפשית, כך לפחות נראה בעיני מהעובדה שהיא חיה באשליות שנראה כאילו היא ממש מאמינה בהן, ואולי קצת הפריע לי שגם לא עלתה בכלל האפשרות שהיא צריכה הסתכלות פסיכיאטרית (מעבר להוא שדיבר איתה בבית חולים והיא מכרה לו שקרים גם).
אבל עדיין מעבר לכמה רגעים שהצליחו לשבור את החומה שלה ולהראות טיפה רגש שיש לה מאחורי ההצגה, היה לי די בלתי אפשרי להיות בעדה. היא התייחסה פשוט נורא לאנשים, ובעיקר מה שהיא העבירה את רייצ'ל היה נוראי.
נכון שרייצ'ל וגם חלק משאר הקורבנות בעצמם לא שיות תמימים, הרוויחו ממנה הרבה ורצו את קרבתה בגלל הכסף שלה.
אבל עדיין היא התנהגה נורא.
בפרק האחרון גם עצבן אותי שהשופטת מקבלת את המאניירות והשגעונות שלה ולא מאשימה אותה ישר בביזוי בית הדין כשהיא מאלצת את בית המשפט לחכות כי לא בא לה על הבגדים. ושטוד לא נוטש אותה כשהיא צורחת עליו בכזאת חוצפה ואומרת לו שהוא מפוטר (למרות שאני מבינה שהוא צריך את זה בשביל הקריירה שלו, אבל עדיין רציתי).
ובעיקר עצבן אותי שויויאן כל כך בעדה.
אני בהחלט מתכנן להגיע לזה אז טוב שכתבת

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תגובות לגבי העידן המוזהב
אני מסכים שאחוזת דאונטון הייתה סדרה הרבה יותר טובה.
בעיקר כשמשווים את הדאוג'ר קאונטס (הדמות של מגי סמית') עם הדמות של אגנס זה ברור שהדאוג'ר קאונטס לוקחת בהליכה.
אבל למרות שהרמה של מגי סמית' נותרה גבוהה לאורך כל העונות, שאר הסדרה נעשתה עייפה למדי לאורך הזמן.
השבוע ראיתי את הטריילר לסרט החדש של אחוזת דאונטון ובמקום להתלהב זה בעיקר הרגיש לי שחוק.

העידן המוזהב אולי בנתיים לא מעולה כמו שאחוזת דאונטון הייהת בהתחלה דרכה, אבל היא מצויינת ומרגישה רעננה מאוד עם כל הדמויות החדשות שלה.
אני מאוד שמח שג'וליאן פלוז יצר משהו חדש ולא רק ממשיך להתעסק בעוד המשכים לדאונטון.

חוץ מזה גילינו שהמשרתת הצעירה בבית ראסל עברה התעללות מינית (כנראה) מצד אבא שלה בילדותה ;-(
(והאם היא הולכת להפוך להיות הליידיז-מייד של הבת, או שגב' ראסל תמשיך להתעקש שהיא עדיין צריכה "מטפלת"?)
נראה לי שהתבלבלת כאן קצת וזאת המשרתת הצעירה של משפחת ואן-ריין שעברה התעללות.
ויש משרתת אחרת בבית משפחת ראסל שמקווה להפוך לליידיז מייד של גלדיס ראסל.
היה מעניין בעיני גם הסיור שראש המשרתים בבית ראסל עושה לראש המשרתים של אגנס, שקצת מתנשא על הדרכים שנהוגות אצלם, שהן "אמריקאיות" ולא לפי הדרך הבריטית הישנה או משהו כזה, ומכניס אותם לסרטים לקראת האירוח של אנשים מהאליטה הישנה.
זה מאוד צרם לי איך הוא דפק לו הערות על איך שהם עושים דברים.
זה גם מרגיש די מגוחך כי הבית של משפחת ואן-ריין נראה כמו בית פיצי ועני לעומת הגודל והפאר של בית משפחת ראסל.

למעלה