כן אבל בזמן שאתה בתוך העבודה אתה יודע שיש לגירסה אחרת שלך חיים בחוץ ואז אתה יכול לדמיין שיש לך חיים טובים וכל הדברים האלה (זה למה אני משערת שרק אנשים אומללים לקחו את העבודה, כי למי שיש חיים טובים למה שירצה את זה. כאילו זה סופר עצוב וכל זה, אבל אם החיים שלך גם ככה חרא, אני יכולה להבין למה שתרצה שלמשך כמה זמן ביום אתה לא תזכור את זה, ואולי אפילו תתהה אם יש לך חיים טובים בחוץ.
אוקי. נכון... אבל אתה קצת הצגת את זה כאילו כל מה שנשאר מהבן אדם זה הדמות שלו בעבודה וגם שהוא לא יודע שיש לו חיים אחרים מחוץ לעבודה. כלומר- הוא יודע שהוא עושה דברים בחוץ, הוא כן יודע שבסביבות 5 הוא יחזור הבייתה והוא ילך לישון, הוא רק לא זוכר מה היו בהם. זה שונה מ-לא לדעת שיש לך גם חיים אחרים, ולחשוב שהעבודה היא כל מה שיש.
לא נראה לי שזה במיוחד עוזר לInies שהם יודעים שיש להם חיים טובים בעולם בחוץ, כי הם לא חווים אותם. זה בהחלט ברור שלהלי זה לא עוזר בהתחלה (פיטי גם אומר שהוא ומארק הגישו בקשות התפטרות בעבר וזה לא עבד אז כנראה גם להם זה לא הספיק). אני גם לא חושב שזה היה עוזר לי. זה היה מרגיש לי כמו חיים של אדם אחר. זה שאתה חולק אותו גוף עם האדם האחר הזה לא נראה לי עוזר. אגב, זה אולי היה עוזר קצת יותר אם היו להם זכרונות של הילדות והתבגרות אז הם היו מרגישים שהם באמת אותו אדם שחי בעולם שבחוץ, אבל אין להם את זה אז אין להם שום נקודת חיבור לאדם הOutie. (אם כי יכול להיות גם שדווקא אם היו להם זכרונות ילדות זה היה גורם ללהרגיש שאתה כלוא בעבודה להיות עוד יותר נורא)
זה בעצם מצב דומה מאוד לאם היית עושה שיבוט של עצמך ושם אותו לעבוד כמו עבד. האם השיבוט שעובד כמו עבד ירגיש טוב יותר כי הוא יודע שזה שהוא עובד מפרנס את ה"מקור" שלו? האם זה באמת משנה
חוץ מזה אנחנו ממש לא יודעים שרק אנשים אומללים לקחו את העבודה הזאת. זה די ברור שמארק לקח את זה כי הוא אומלל בחיים שלו, אבל אנחנו לא יודעים לגבי האחרים. את הלי ראינו רק קצת בעולם החיצוני, אבל היא לא נראתה אומללה.
כן, אני גם קצת חוששת מזה, אני חושבת שכל התהליך הזה אם הוא אפשרי, הוא בפני עצמו נושא לדיון. אבל כשנותנים להם עונשים וכל הדברים האלה זה מסיט מהשאלה שאם לא היו עושים להם דברים רעים- האם זה היה מוסרי לעשות את זה. לדעתי כן, כי האדם בכל זאת בחר את זה, אולי הבעיה היחידה שלי הייתה יכולה להיות עם העובדה שאסור להם להתחרט, אם היו משנים את זה (וגם לא עושים להם דברים רעים בעבודה) זה היה יכול להיות דיון פילוסופי מעניין.
זה בהחלט דיון פילוסופי מעניין.
נראה לי שזה ברור יותר במצב שתיארתי עם ליצור שיבוט של עצמך שזה לא מוסרי (יש אגב לפחות סרט מסוים אחד שאני יכול לחשוב עליו שמדגים יפה את העניין הזה של ליצור לעצמך שיבוט ולשלוט בחיים שלו).
אבל במצב כמו שמתואר כאן אתה אותו בן אדם. בעיקרון.
כי בעצם איך מגדירים אדם? אני חושב משמע אני קיים. ומעבר לזה הזכרונות שלי. וגם המחשבות וגם הזכרונות הם נפרדים לחלוטין בין הInies והOuties, אז לחלוטין אפשר לטעון שזה לא אותו אדם.
אגב, לפי מה שהסבירו בפרק מותר להם (לInnies) להגיש בקשה להתפטר ואז הבקשה הזאת מועברת אל הOutie המתאים והוא יכול להחליט אם להתפטר. אבל אין להם דרך לדעת שהבקשה באמת מועברת. ולפי מה שפיטי אמר הוא ומארק העבירו בקשות כאלו ומארק (החיצוני) כנראה לא ידע מזה.
נוסף על זה משהו שמארק אמר בפרק: שבעצם אם הם מתפטרים אז זה בעצם כמו מוות בשביל הInnie, כי זה שהוא לא חוזר לעבודה אומר שהוא סוג של מפסיק להיות קיים.