דיוני סדרות #85

didalf

Well-known member
התפקיד הכי טוב של אדם סקוט היה בעמוק באדמה כשהוא לכמה פרקים היה מתמזמז עם דקסטר |מאוהב|
חחח אני זוכרת שהתלהבת ועדיין לא הכרתי אותו אז הוא בעיקר הפריע לי בין דיוויד וקית' אז. למרות שכיום אני מעדיפה אותו. אפילו קוראים לו בן:-D

וכשחיפשתי את זה מצאתי עוד קטע חמוד ומחרמן שלו מאיזה סרט או סדרה אחרת-
אוקי זה היה חמוד ואז נגמר מבאס קצת. בכל מקרה בן ולזלי כ"כ מושלמים שזה מתעלה אפילו על אדם סקוט מנשק בנים אחרים!

Lhuna3

Well-known member
התפקיד הכי טוב של אדם סקוט היה בעמוק באדמה כשהוא לכמה פרקים היה מתמזמז עם דקסטר |מאוהב|
OMFG מה מה מה מהמהמה?!
איזה חמודים יואו! :love:
ועדיין לא הכרתי אותו אז הוא בעיקר הפריע לי בין דיוויד וקית' אז.
כנראה שגם לי.

איזה סרט זה?@@??!?!@?#!@#

Lhuna3

Well-known member
לא סידרה, אבל מי שלא ראה את הסרט של נטפליקס על בואינג - Falldown: the case against Boeing - שירוץ לראות!!!

אני אפילו לא יכולה לבטא במילים כמה הסרט הזה חשוב. לכל מי שעובד בתעשייה שמשפיעה על אנשים, לכל מי שחי תאגידים, לכל מי שעוסק באיכות, ובכלל - לכל אדם.

אצלי בעבודה הפכתי את הסרט הזה לצפיית חובה לכלל העובדים (ובטח ובטח למנהלים).

סרט מפחיד, ומעורר המון מחשבה
סקרנת מאוד, מכניסה לרשימת הצפיה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל

את השני זכור לי שראיתי בעבר אם כי לא זכרתי פרטים.
לעומת זאת בכלל לא זכרתי את הקטע של עמוק באדמה.
עכשיו אני רוצה לדמיין שבעתיד של עמוק באדמה אחרי שקית' מת דייויד חוזר להיות בקשר עם בן ומתאהב בו הפעם. אבל זה די מדכא.
לא סידרה, אבל מי שלא ראה את הסרט של נטפליקס על בואינג - Falldown: the case against Boeing - שירוץ לראות!!!

אני אפילו לא יכולה לבטא במילים כמה הסרט הזה חשוב. לכל מי שעובד בתעשייה שמשפיעה על אנשים, לכל מי שחי תאגידים, לכל מי שעוסק באיכות, ובכלל - לכל אדם.

אצלי בעבודה הפכתי את הסרט הזה לצפיית חובה לכלל העובדים (ובטח ובטח למנהלים).

סרט מפחיד, ומעורר המון מחשבה
*רק לתקן כי זה עשה לי קצת בעיה כשחיפשתי על הסרט: השם של הסרט הוא DOWNFALL: The Case Against Boeing לא FALLDOWN
שכחתי בכלל מהקטע היה של שני מטוסים שהתרסקו וכל הפרשה של זה. אני מניח שרוב מי שלא הושפע מזה ישירות שכח. (במיוחד כשזה קרה בעולם של לפני הקורונה ואף אחד לא זוכר מה זה היה).
בכל מקרה הטריילר נראה טוב וזה סיפור אנושי עצוב ותאגיד נלחם באופן חסר מצפון כדי להציל את עצמו. אבל נדיר שיש לי חשק לסרט תיעודי.
הנה הטריילר למי שמתעניין:

כן אבל בזמן שאתה בתוך העבודה אתה יודע שיש לגירסה אחרת שלך חיים בחוץ ואז אתה יכול לדמיין שיש לך חיים טובים וכל הדברים האלה (זה למה אני משערת שרק אנשים אומללים לקחו את העבודה, כי למי שיש חיים טובים למה שירצה את זה. כאילו זה סופר עצוב וכל זה, אבל אם החיים שלך גם ככה חרא, אני יכולה להבין למה שתרצה שלמשך כמה זמן ביום אתה לא תזכור את זה, ואולי אפילו תתהה אם יש לך חיים טובים בחוץ.
אוקי. נכון... אבל אתה קצת הצגת את זה כאילו כל מה שנשאר מהבן אדם זה הדמות שלו בעבודה וגם שהוא לא יודע שיש לו חיים אחרים מחוץ לעבודה. כלומר- הוא יודע שהוא עושה דברים בחוץ, הוא כן יודע שבסביבות 5 הוא יחזור הבייתה והוא ילך לישון, הוא רק לא זוכר מה היו בהם. זה שונה מ-לא לדעת שיש לך גם חיים אחרים, ולחשוב שהעבודה היא כל מה שיש.
לא נראה לי שזה במיוחד עוזר לInies שהם יודעים שיש להם חיים טובים בעולם בחוץ, כי הם לא חווים אותם. זה בהחלט ברור שלהלי זה לא עוזר בהתחלה (פיטי גם אומר שהוא ומארק הגישו בקשות התפטרות בעבר וזה לא עבד אז כנראה גם להם זה לא הספיק). אני גם לא חושב שזה היה עוזר לי. זה היה מרגיש לי כמו חיים של אדם אחר. זה שאתה חולק אותו גוף עם האדם האחר הזה לא נראה לי עוזר. אגב, זה אולי היה עוזר קצת יותר אם היו להם זכרונות של הילדות והתבגרות אז הם היו מרגישים שהם באמת אותו אדם שחי בעולם שבחוץ, אבל אין להם את זה אז אין להם שום נקודת חיבור לאדם הOutie. (אם כי יכול להיות גם שדווקא אם היו להם זכרונות ילדות זה היה גורם ללהרגיש שאתה כלוא בעבודה להיות עוד יותר נורא)
זה בעצם מצב דומה מאוד לאם היית עושה שיבוט של עצמך ושם אותו לעבוד כמו עבד. האם השיבוט שעובד כמו עבד ירגיש טוב יותר כי הוא יודע שזה שהוא עובד מפרנס את ה"מקור" שלו? האם זה באמת משנה
חוץ מזה אנחנו ממש לא יודעים שרק אנשים אומללים לקחו את העבודה הזאת. זה די ברור שמארק לקח את זה כי הוא אומלל בחיים שלו, אבל אנחנו לא יודעים לגבי האחרים. את הלי ראינו רק קצת בעולם החיצוני, אבל היא לא נראתה אומללה.
כן, אני גם קצת חוששת מזה, אני חושבת שכל התהליך הזה אם הוא אפשרי, הוא בפני עצמו נושא לדיון. אבל כשנותנים להם עונשים וכל הדברים האלה זה מסיט מהשאלה שאם לא היו עושים להם דברים רעים- האם זה היה מוסרי לעשות את זה. לדעתי כן, כי האדם בכל זאת בחר את זה, אולי הבעיה היחידה שלי הייתה יכולה להיות עם העובדה שאסור להם להתחרט, אם היו משנים את זה (וגם לא עושים להם דברים רעים בעבודה) זה היה יכול להיות דיון פילוסופי מעניין.
זה בהחלט דיון פילוסופי מעניין.
נראה לי שזה ברור יותר במצב שתיארתי עם ליצור שיבוט של עצמך שזה לא מוסרי (יש אגב לפחות סרט מסוים אחד שאני יכול לחשוב עליו שמדגים יפה את העניין הזה של ליצור לעצמך שיבוט ולשלוט בחיים שלו).
אבל במצב כמו שמתואר כאן אתה אותו בן אדם. בעיקרון.
כי בעצם איך מגדירים אדם? אני חושב משמע אני קיים. ומעבר לזה הזכרונות שלי. וגם המחשבות וגם הזכרונות הם נפרדים לחלוטין בין הInies והOuties, אז לחלוטין אפשר לטעון שזה לא אותו אדם.

אגב, לפי מה שהסבירו בפרק מותר להם (לInnies) להגיש בקשה להתפטר ואז הבקשה הזאת מועברת אל הOutie המתאים והוא יכול להחליט אם להתפטר. אבל אין להם דרך לדעת שהבקשה באמת מועברת. ולפי מה שפיטי אמר הוא ומארק העבירו בקשות כאלו ומארק (החיצוני) כנראה לא ידע מזה.

נוסף על זה משהו שמארק אמר בפרק: שבעצם אם הם מתפטרים אז זה בעצם כמו מוות בשביל הInnie, כי זה שהוא לא חוזר לעבודה אומר שהוא סוג של מפסיק להיות קיים.

Lhuna3

Well-known member
לא נראה לי שזה במיוחד עוזר לInies שהם יודעים שיש להם חיים טובים בעולם בחוץ, כי הם לא חווים אותם. זה בהחלט ברור שלהלי זה לא עוזר בהתחלה (פיטי גם אומר שהוא ומארק הגישו בקשות התפטרות בעבר וזה לא עבד אז כנראה גם להם זה לא הספיק). אני גם לא חושב שזה היה עוזר לי. זה היה מרגיש לי כמו חיים של אדם אחר. זה שאתה חולק אותו גוף עם האדם האחר הזה לא נראה לי עוזר. אגב, זה אולי היה עוזר קצת יותר אם היו להם זכרונות של הילדות והתבגרות אז הם היו מרגישים שהם באמת אותו אדם שחי בעולם שבחוץ, אבל אין להם את זה אז אין להם שום נקודת חיבור לאדם הOutie. (אם כי יכול להיות גם שדווקא אם היו להם זכרונות ילדות זה היה גורם ללהרגיש שאתה כלוא בעבודה להיות עוד יותר נורא)
זו גם דעתי, זה מצב ממש נוראי והעובדה שהם לא באמת יכולים להתפטר הופכת את זה לשעבוד מוחלט.
הכאילו-בעיה היחידה עם הטיעון של המתנגדים היא שמבחינה חוקית זה כן נחשב אותו אדם, והוא הכניס את עצמו למצב הזה מבחירה חופשית.
אבל גם "עבדות מרצון" היא לא באמת חוקית היום בעולם המערבי ככל הידוע לי. יש זכויות שאי אפשר לוותר עליהן בדמוקרטיה, ואם מישהו יחתום על חוזה עם אדם אחר או ארגון שהוא מסכים להיות עבד שלהם לתמיד - זה יחשב לסעיף לא חוקי ובית משפט יבטל אותו.
נוסף על זה משהו שמארק אמר בפרק: שבעצם אם הם מתפטרים אז זה בעצם כמו מוות בשביל הInnie, כי זה שהוא לא חוזר לעבודה אומר שהוא סוג של מפסיק להיות קיים.
זו באמת נקודה מעניינת מבחינה פילוסופית.
אבל בשביל מה יש להם לחיות, בשביל מסיבת אפיפיות? בשביל צעצוע טיפשי שמלבישים על האצבע? מה בכלל העוגן לחיים של בנאדם נטול זכרונות? איזה תחושת "עצמי" או זהות יש לו שהוא לא רוצה לאבד?
אם לפחות זה היה מקום שכיף באמת לעבוד בו אז עם הזמן אולי הם היו צוברים שם זכרונות טובים מספיק בשביל לבנות מהם עצמיות וזהות להאחז בה, ומפתחים ציפיות כלשהן לעתיד שהם יכולים לרצות שם.
אבל ה"עבודה" (שאני מסכימה איתך שאפילו לא נראיית עבודה אמיתית) היא מונוטונית ומשעממת, עם מטרות שהם לא מבינים, תגמולים מגוכחים, וחברה מאוד מאוד מצומצמת סביבם, של "חברים" שהם לא בוחרים, וסביבה ריקה כמעט לחלוטין מגירויים ומכל דבר שיכול להכניס עניין כלשהו לחיים. אפילו המסדרונות לבנים וריקים לגמרי.

אוף, באמת יש על זה כל כך הרבה מה לחשוב ולדון, שכזה מיותר לי עכשיו להתעסק ב"תעלומה" של מה החברה הזאת באמת עושה...

keren or5

Well-known member
חחח אני זוכרת שהתלהבת ועדיין לא הכרתי אותו אז הוא בעיקר הפריע לי בין דיוויד וקית' אז. למרות שכיום אני מעדיפה אותו. אפילו קוראים לו בן:-D
כן! אני חושבת אולי אני מעדיפה גם, או שלפחות הוא היו שמים אותו יותר זמן שם, נדמה לי שהוא היה לכמה פרקים, אבל זה יכל להיות יותר ארוך. וכן לסרטון קוראים "בן לפני שפגש את לזלי" אם לא שמתם לב (כי גם פה קוראים לו בן).
את השני זכור לי שראיתי בעבר אם כי לא זכרתי פרטים.
לעומת זאת בכלל לא זכרתי את הקטע של עמוק באדמה.
undefined
אם אתה זוכר את המונטאז' האחרון שרואים את החיים של כולם עד שהם מתים, אז רואים שקית' מת דיי צעיר, וכשדייויד מת נראה שהוא יושב עם מישהו אחר שהוא כנראה הבן זוג שלו שהוא אדם מאוד זקן, תמיד אפשר לדמיין שזה באמת בן
בכל מקרה בן ולזלי כ"כ מושלמים שזה מתעלה אפילו על אדם סקוט מנשק בנים אחרים!
עם כל אהבתי הרבה לבן ולזלי, לא נראה לי שאני אי פעם אעדיף זוג סטרייט על שני גייז חמודים. משהו דפוק אצלי אולי לא יודעת מה.
אם פותחים ביוטיוב אז כתוב בשם הסרטון: Seven And A Match - סרט אינדי מ2001.
טנקס! הסצנה הזאת עשתה לי חשק לבדוק את הסרט. מקווה שלאדם סקוט יש שם תפקיד גדול. לא שמעתי על הסרט הזה בחיים

keren or5

Well-known member
אוקי, אני אנסה להבהיר את עצמי. אני לא חושבת שזה דבר טוב בהכרח לעשות את הניתוק הזה, יש בזה במון בעיות כמו שציינתם ואני מסכימה עם כולם, אני חושבת שיותר התכוונתי להגיד שאני יכולה להבין למה בן אדם ירצה לעשות דבר כזה. הייתי במקומות מאוד אפלים בחיים שלי שיש סיכוי גדול שאולי הייתי מסכימה לעשות משהו כזה. זה בהחלט עם המון בעיות, ובטח הייתי מתחרטת אחר כך גם בתור האיני שלי וגם בתור האאוטי שלי. אני חושבת שמהמקום הזה התחברתי לזה כ"כ.
אוף, באמת יש על זה כל כך הרבה מה לחשוב ולדון, שכזה מיותר לי עכשיו להתעסק ב"תעלומה" של מה החברה הזאת באמת עושה...
כן... כלומר, בגלל שזו הסדרה אני הכנתי את עצמי שזה יתעסק גם עם התעלומה (למרות שרואים שכן יש איזה דיון ציבורי על הדבר הזה, גם בשיחת ארוחת ערב, וגם המפגינים שרואים את המנותקים כקורבנות ורוצים לאסור את זה).
הקטע שמעניינת אותי יותר השאלה הגדולה. נניח וכל הדברים הרעים לא היו קיימים. נניח והייתה הטכנולוגיה הזאת אבל בכלל לא היו חייבים להשתמש בה בעבודה, סתם עצם האפשרות של לתת לאדם להיות שתי זהויות שונות כשהוא הולך למקומות שונים, מאוד מעניינת. כמובן שזה סופר מוזר ואינטואיטיבית המחשבה היא לדחות את זה, אבל זה בגלל שזה לא מוכר לנו.
לפני נגיד מאה שנה חשבו שאנשים שרוצים לשנות את המגדר שלהם ע"י התערבות גופנית כמו תרופות או ניתוחים פוגעים בעצמם. היום אנחנו יודעים שזה הדבר הנכון למי שחווה דיספוריה מגדרית, הקונצנזוס הרפואי מסכים על זה. פעם להיות גיי היה מחלה נפשית, מילולית (היה מוגדר כמחלה נפשית בספר של מחלות נפשיות) והיום אנחנו יודעים שלא. פעם היו עושים כל מיני דברים ממש איומים לאנשים עם מחלות נפשיות שלא הבינו. כל מה שאני אומרת זה שאנחנו לא יכולה לדעת אם זה יכול תיאורטית כן להיות דבר חיובי עבור אולי חלק מהאנשים, כי אנחנו כל הזמן לומדים ומשנים את מה שאנחנו יודעים על בעיות נפשיות וכו'. ואולי אם הטכנולוגיה הייתה קיימת היו רואים שזה כן יכול להיות מתאים לחלק מהאנשים. היכולת התיאורטית שיש לעשות את זה בסדרה, מינוס כל הדברים הרעים שקורים בעבודה וכו'.

LeAnnDyIan

Well-known member
כן... כלומר, בגלל שזו הסדרה אני הכנתי את עצמי שזה יתעסק גם עם התעלומה (למרות שרואים שכן יש איזה דיון ציבורי על הדבר הזה, גם בשיחת ארוחת ערב, וגם המפגינים שרואים את המנותקים כקורבנות ורוצים לאסור את זה).
הקטע שמעניינת אותי יותר השאלה הגדולה. נניח וכל הדברים הרעים לא היו קיימים. נניח והייתה הטכנולוגיה הזאת אבל בכלל לא היו חייבים להשתמש בה בעבודה, סתם עצם האפשרות של לתת לאדם להיות שתי זהויות שונות כשהוא הולך למקומות שונים, מאוד מעניינת. כמובן שזה סופר מוזר ואינטואיטיבית המחשבה היא לדחות את זה, אבל זה בגלל שזה לא מוכר לנו.
לפני נגיד מאה שנה חשבו שאנשים שרוצים לשנות את המגדר שלהם ע"י התערבות גופנית כמו תרופות או ניתוחים פוגעים בעצמם. היום אנחנו יודעים שזה הדבר הנכון למי שחווה דיספוריה מגדרית, הקונצנזוס הרפואי מסכים על זה. פעם להיות גיי היה מחלה נפשית, מילולית (היה מוגדר כמחלה נפשית בספר של מחלות נפשיות) והיום אנחנו יודעים שלא. פעם היו עושים כל מיני דברים ממש איומים לאנשים עם מחלות נפשיות שלא הבינו. כל מה שאני אומרת זה שאנחנו לא יכולה לדעת אם זה יכול תיאורטית כן להיות דבר חיובי עבור אולי חלק מהאנשים, כי אנחנו כל הזמן לומדים ומשנים את מה שאנחנו יודעים על בעיות נפשיות וכו'. ואולי אם הטכנולוגיה הייתה קיימת היו רואים שזה כן יכול להיות מתאים לחלק מהאנשים. היכולת התיאורטית שיש לעשות את זה בסדרה, מינוס כל הדברים הרעים שקורים בעבודה וכו'.
אהבתי מאוד את מה שכתבת. אבל אני בעבודה ולא באמת יכולה לחפור מעבר לזה עכשיו

didalf

Well-known member
עם כל אהבתי הרבה לבן ולזלי, לא נראה לי שאני אי פעם אעדיף זוג סטרייט על שני גייז חמודים. משהו דפוק אצלי אולי לא יודעת מה.
בד"כ אני גם, אבל הם האקספשיין|מאוהב|
וכן לסרטון קוראים "בן לפני שפגש את לזלי" אם לא שמתם לב (כי גם פה קוראים לו בן).
אהה חח לא קלטתי|פנים|
טנקס! הסצנה הזאת עשתה לי חשק לבדוק את הסרט. מקווה שלאדם סקוט יש שם תפקיד גדול. לא שמעתי על הסרט הזה בחיים
תעדכני אם שווה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זה באמת מאוד מעניין.
כאן נראה לי בהחלט מראים את זה מאוד מהר כדבר שהוא רע. או לפחות כמשהו שמנוצל באופן רע.
אפילו כשימוש בזה לעבודה זה לא דווקא חייב להיות רע. אם היו עושים את החיים של הפנימיים טובים יותר. או לחלופין אולי לעשות שאין להם זיכרון כללי של מה זה החיים בעולם הרגיל ככה שהם לא מרגישים שזה מוזר שהם לא יוצאים החוצה ושהם לא הולכים לישון.

באמת יכול להיות מאוד מעניין אם אפשר לעשות לזה אפליקציות אחרות גם חוץ מעבודה.
וכמו שאת אומרת משהו שנראה לנו כפסול יכול להחשב בעתיד להגיוני.

משהו שנראה לי הרבה יותר סביר שיוכל להיות אפשרי זה האפשרות למחוק זכרונות. זה יכול להיות ממש טוב בשביל אנשים שחוו טראומות.
אם כי גם שם יכול להיות בעייתיות מוסרית. (כפי שאפשר לראות בסדרה homecoming (קצת בעייתי כי זה ספוילר לסדרה לומר שעוסקים בה בזה, אז קחו על אחריותכם אם אתם רוצים לראות על איזו סדרה אני מדבר) או בסרט Eternal sunshine of the spotless mind)

מילי08

Well-known member
עיר הרצח נראית לי סדרה ששווה להשקיע בה. רק מהפרק הראשון אפשר לדעת את זה, כי מדובר בפרודיה על סרטי וסדרות "פשע אמיתי". קונאן אובריאן בהופעה טובה למדי, מצליח לפענח את הרצח של עוזרת הקוסם. מעניין מה יהיה הלאה?
אני לא חושבת שההשראה זה "פשע אמיתי" אלא כל סדרת משטרה אחרת. גם לא בטוחה שזה פארודיה אלא יותר משחק אלתורים.
בכל מקרה, אני נהניתי ממנה. לא גאונית אבל מהנה

למעלה