לפיטי יש עוד פלאשבקים מבולבלים, עם דיבורים לא ברורים (קובל הוא ככל הנראה מנהל כלשהו, וה-4% של דילן בסאנסט פארק לא יספיקו בשביל משהו...)
אגב הפתיח מאוד יפה.
דברים שמארק ואנחנו מגלים מפיטי:
- יש קבוצה סודית שפועלת נגד הניתוק.
- מארק לא נראה לו מאושר שם, למרות שהוא לא זוכר שם את אישתו, הוא ממשיך לסחוב איתו את הכאב.
- פיטי מעלה את האפשרות שאולי מה שהם עושים שם זה למשל לרצוח אנשים בלי שהם יודעים, ולכן הם חייבים לגלות את האמת.
(הניחוש שלי, אגב, הוא שחברת לומון באמת דווקא עושה משהו שהוא לכאורה טוב לעולם, למרות שהם עושים את זה בצורה נוראית. אבל עוד נראה. רק מקווה שנגלה עוד בעונה הראשונה.)
- הוא גם השאיר מפה של הארגון שהוא צייר מאחורי התמונה עבור מארק שבפנים. וכתב שם השערה שיש שם מקום שאנשים גרים בו.
- יש מחלקה בלומון שאנשים באמת לא יכולים לצאת ממנה אף פעם, גם פיזית.
- יש או היתה לפיטי בת בשם ג'ון שמנגנת בגיטרה.
דברים שאנו לומדים מראיון של נציגת לומון בטלויזיה:
- 4 מדינות בארה"ב שוקלות חקיקה נגד הניתוק.
- יש סערה ציבורית בעקבות עובדת שם שנכנסה להריון ע"י האינית שלה שניהלה רומן עם מישהו בעבודה, ואין לנו עוד פרטים אבל אפשר לדמיין איזה בלאגן זה בשביל האאוטית שהיא זו שאמורה ללדת ולגדל את הילד שלא רצתה ואין לה מושג ממי הוא, ואולי היא בכלל נשואה... או שמא במקרה כזה החברה יכולה היתה להחליט לתת לה ללדת ולגדל את הילד בפנים ע"י האינית, או... (יש כל מיני אפשרויות אז לא אפרט את כולן).
חוץ מזה השכנה/המנהלת היא לא מנותקת (התחלתי לחשוד בזה כבר) והיא מרגלת אחרי מארק.
אבל לא גילתה את פיטי.
וננזפת ע"י ההנהלה על כך, דרך אותה נציגת לומון שראינו בטלויזיה.
האלי המסכנה עושה מאמצים נוספים לברוח שכמובן נכשלים.
אוף אני שונאת את הטרופ הזה של בנאדם שנכלא ע"י פסיכופאט (במקרה זה ארגון) ולא יכול לברוח או להזעיק עזרה! זה מתסכל ונוראי כל כך. (אחת הסיבות שפרשתי מהסדרה
ה-OA אחרי מעט פרקים.)
וה-break room הוא חדר שטיפת מוח אכזרי בדיוק כמו שחשבתי.
אירווינג משכנע את מארק לקחת אותה לסיור ב"אגף הנצחיות" בטענה שזה יתן לה תחושת משמעות (פחחח).
בדרך לשם הם נתקלים במחלקת אופטיקה ועיצוב, שמורכבת רק משני אנשים (כריסטופר ווקן* שכבר פגשנו ועוד אחת) ולומדים עוד כל מיני דברים מהצוות שלנו:
- אין להם מושג כמה מחלקות יש.
- המחלקות הן לפי מאפיינים של העובדים (כך הם חושבים).
- מחלקת אופטיקה ועיצוב נוטים לאלימות וניסו פעם לבצע הפיכה נגד שאר המחלקות (מה שזה לא אומר) ולכן צומצמו לשניים ולכן גם יש כזו הפרדה מוחלטת בין הצוותים. ככה דילן חושב, אבל אירווינג ומארק לא מאמינים שזה נכון.
הדבר היחיד שאפשר להבין מזה באמת זה שהמידור שם הוא מאוד מאוד חזק ואין להם מושג מכלום (שזה היה ברור גם קודם), ובכל זאת הצליחה להתפתח שם איכשהו תרבות פנימית של רכילות ושמועות (כנראה פייק ברובן).
באגף הנצחיות יש פסלים של המנהלים הקודמים, כולם ממשפחת איגן (WE ARE ALL EAGAN
)
והקלטה של המייסד קייר איגן שבה הוא אומר משהו כמו:
"זיהיתי 4 מאפיינים שמרכיבים כל נפש אדם: פחד, שמחה, צער ורשעות, והיחס ביניהם קובע את האישיות. נכנסתי לתודעה שלי והצלחתי לאלף אותם, ואם תעשו כמוני, העולם יהפוך לשלוחה שלכם / איבר נוסף שלכם".
אוקיי, אז הוא פשוט... המציא את שטיפת המוח? או שיש בזה משהו מעבר? ככה לי זה נשמע בינתיים.
בחוץ: פיטי מתמוטט ומת מ"מחלת ההתמזגות מחדש", אבל הוא השאיר את הטלפון שלו במרתף של מארק שמוצא אותו, ומישהו מתקשר אליו.
* ומסתבר שגם בכלל לא זיהיתי שאירווינג הוא ג'ון טורטורו!