דיוני סדרות #87

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קשה להבין את האאוטי של האלי ומה גרם לה להגיב ככה, בהנחה שהיא באמת קיבלה וידאו לא מצונזר של הבקשה שהאיני צילמה, ואמנם לא ראינו הרבה מהדמות שלה בחוץ אבל זה לא מסתדר לי שמישהי אינטליגנטית כמוה תעשה לעצמה דבר כזה, בלי להבין שהיא גורמת לעצמה סבל נוראי.
מצד שני אולי זה בדיוק בא להראות לנו את המשמעות החזקה של הניתוק, שבאמת מבחינתה האיני שלה היא בנאדם אחר, ולא רק שזה לא משפיע עליה, אין לה אפילו אמפתיה כלפיה שהיתה אמורה להיות לה כלפי אדם זר שהיא מבינה שמאוד סובל ואמורה לרחם עליו, כאילו בגלל שזה הגוף שלה אז אין לה אפילו עניין של יסורי מצפון כלפיה, זה כמו בובה שהיא מרגישה חופשיה להחזיק כמו עבד בשביל להינות בעצמה מהחיים (מבחינת התודעה שלה יש לה חיים בלי לעבוד ורק לקבל משכורת - מה רע?)
אבל זה סוף כל כך נוראי בשבילה (בהנחה שהיא באמת מתה, ואני מקווה שלא. הגיוני לי שיש שם מצלמות במעלית ויעצרו אותה בזמן, אבל לא יודעת).
זה באמת היה נוראי.
אני מקווה שאולי זה דיפ פייק או משהו כזה וזאת לא באמת הייתה התגובה של האאוטי שלה.
זה גם הזוי אם זאת באמת התגובה שלה כי מה הקטע של לומר שאם היא תחתוך את האצבעות שלה אז היא תעניש את האיני שלה עוד יותר. איך היא תוכל להעניש אותה יותר? ואיך היא יכולה למנוע ממנה לעשות נזק עוד יותר גרוע לגוף שלה? בזמן הצפיה אני בעצם לא חשבתי על הרעיון של התאבדות, אבל בעצם ברור שזה השלב הבא. הרי האיני יודעת שהתפטרות זה להפסיק להתקיים, אז למה שהיא לא פשוט תתאבד.
ההגיון הבסיסי שלי לגבי סדרות אומר שאין סיכוי שהיא באמת תמות. היא דמות ראשית וזה רק פרק 4. אבל מי יודע עם הסדרה הזאת.

*אגב, צדקת לגבי זה שפיטי באמת מת.
ויש את אירווינג וברט, שפתאום אולי אחרי הרבה שנים במקום הזה, מוצאים זה את זה, ואולי מוצאים רומנטיקה, שכנראה מעולם לא היתה להם בתודעה הזאת שלהם בכלל. אני תוהה לאן זה יוביל ומה יהיו ההשלכות.
זה כאילו יפה, אבל גם הזוי.
כל הקטע של הדיבורים על המניואל כמו ספר קודש, וחוקים כמו זה שאסור לעשות מפות ושאסור שיהיה ספר אחר מלבד המניואל.
זה בעצם לחלוטין מכל בחינה דת.

ומה הקטע שבסוף אירווינג מגלה דלת שמובילה למחלקה אחרת שבה יש הרבה אנשים, כולל ברט והשותפה שלו למחלקה.
והלוויה של פיטי - איזה שיר מדהים הוא שר עם הבת שלו בסרטון (שאני מניחה שהיא כתבה).
אגב כשמארק שאל אותה "את ג'ון?" חששתי שמישהו ישאל אותו מאיפה הוא יודע את שמה וזה יראה חשוד, במיוחד אם המנהלת היתה שומעת, אבל אני מניחה שזה ניתן לכאורה להסביר ע"י זה שהשם שלה כתוב שם איפשהו או במודעה על הלוויה.
גם אני חשבתי שיתהו לגבי איך הוא יודע את השם.
גם חשבתי שהמנהלת תחשוד יותר לגבי זה שהוא הלך להלוויה של מישהו שהוא לחלוטין לא מכיר, אבל במקרה היה חבר טוב שלו במשרד.
די מטריד שהיא קדחה לראש של פיטי.
אגב מישהו ממכם הבין מה הקטע עם הארגז שכתוב עליו "מחנאות" בבית שלו?
אני חושבת שכשהמנהלת חיטטה שם היא מצאה שם נר מאותו סוג של הנר שה"פסיכולוגית" שבתוך לומן הדליקה על השולחן שלה בפגישה?
האם זה דברים שהוא הוציא משם או משהו כזה?
היה דגש על הארגז הזה כבר כמה פעמים, אבל לא הבנתי.
זכור לי משהו עם ארגז בפרק הקודם, אבל לא שמתי לב בפרק הזה.
ומה יהיו ההשלכות של זה שהם קוראים שם בספר של הגיס של מארק?
(זה נראה די רשלני שהמנהל הזה השאיר את זה שם ככה)
מאוד רשלני שהוא השאיר את זה ככה. (אבל אם אני זוכר נכון הוא קרא את זה כשהוא נקרא למצב חירום כשהלי ניסתה לברוח בפרק הקודם. אז כנראה בגלל זה הוא שכח).
גם רשלני שהוא לא החזיר את הספר לבית של מארק.
בקטע שמארק מדבר עם אחותו בטלפון אני חשבתי שהיא תשאל משהו על כך שהוא קיבל את הספר שהם השאירו לו. אולי לה לא משנה, אבל אני מניח שהגיס שלו ישאל אותו.

Lhuna3

Well-known member
זה כאילו יפה, אבל גם הזוי.
כל הקטע של הדיבורים על המניואל כמו ספר קודש, וחוקים כמו זה שאסור לעשות מפות ושאסור שיהיה ספר אחר מלבד המניואל.
חשבתי גם.
ומה הקטע שבסוף אירווינג מגלה דלת שמובילה למחלקה אחרת שבה יש הרבה אנשים, כולל ברט והשותפה שלו למחלקה.
אוי נכון, מרוב הנוראיות של הסיום שכחתי מזה!
זה בהחלט אומר שיש פה עוד יותר מתחת לפני השטח ממה שנראה היה (והיה מספיק גם ככה).
האם זה אומר שבעצם רק המחלקה שלהם הם שפני הניסיון האמיתיים של הניסוי הזה (אם זה אכן סוג של ניסוי), וכל השאר מסביבם כולל כאלו שנראים מחלקות אחרות מצויים לפחות חלקית בסוד העניינים ורק משחקים תפקיד?
אבל אם זה ככה אז איך זה שיש לאירווינג גישה כזאת קלה לחדר הזה שלכאורה חושף סוד שהוא לא אמור לדעת?
וואו אני ממש חייבת לדעת עכשיו את התשובות לכל המסתורין שם.

חוץ מזה חזרתי בגלל זה לצפות בסצינת הסיום ושמתי לב לעוד משהו שנראה חשוב ביותר:
אצל ה"פסיכולוגית" שנתנה לו כדור פלסטלינה לפסל את מה שהוא מרגיש - הוא מפסל עץ.
וזה כנראה בגלל העץ שלידו הוא עצר אחרי הלוויה ונגע בו ובכה, שאני משערת שזה מקום התאונה של אשתו או משהו דומה.
כלומר שיש לו בכל זאת זכרון כלשהו מבחוץ!
והמנהלת צופה בו עושה את זה דרך המסך שלה ונראיית המומה מזה.

לגבי הארגז שלו אז בפרק הזה הוא פותח אותו ויש שם שמיכה עבה שהוא דוחף יד מתחתיה כאילו בשביל לבדוק שמשהו שמוסתר שם עדיין שם.

Aranel Nenharma

Well-known member
ראיתי היום את כל 4 הפרקים ופשוט ואוו.
זה סדרה כל כך מדכאת ובכל זאת נשאבתי לתוכה וראיתי 4 פרקים ברצף, אז אני מניחה שהיא באמת טובה.
אדם סקוט משחק מצויין, ונותן אופי שונה לאאוטי ולאיני. * אני חושבת שזה פעם ראשונה שאני רואה את אדם סקוט בתפקיד דרמה.
הפתיח ממש מושקע, אך הוא גם ממש מדכא. ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהפתיח זה כאילו סטופ מושן + אדם סקוט (בן היה גאה בו)
והרבה קרטית לבן סטילר, הבימוי שם באמת מדהים
קשה להבין את האאוטי של האלי ומה גרם לה להגיב ככה, בהנחה שהיא באמת קיבלה וידאו לא מצונזר של הבקשה שהאיני צילמה, ואמנם לא ראינו הרבה מהדמות שלה בחוץ אבל זה לא מסתדר לי שמישהי אינטליגנטית כמוה תעשה לעצמה דבר כזה, בלי להבין שהיא גורמת לעצמה סבל נוראי.
באמת קשה להבין, אבל אנחנו גם לא מכירים את האוטי של האלי. עם מארק לדוגמא אנחנו מבינים שמבחינתו זה בריחה להיות בעבודה הזו.
ויש את אירווינג וברט, שפתאום אולי אחרי הרבה שנים במקום הזה, מוצאים זה את זה, ואולי מוצאים רומנטיקה, שכנראה מעולם לא היתה להם בתודעה הזאת שלהם בכלל. אני תוהה לאן זה יוביל ומה יהיו ההשלכות.
היה קטע שאירווינג נכנס למחלקה של ברט וראה שם מלא אנשים, מה זה היה ??
והלוויה של פיטי - איזה שיר מדהים הוא שר עם הבת שלו בסרטון (שאני מניחה שהיא כתבה).
אגב כשמארק שאל אותה "את ג'ון?" חששתי שמישהו ישאל אותו מאיפה הוא יודע את שמה וזה יראה חשוד, במיוחד אם המנהלת היתה שומעת, אבל אני מניחה שזה ניתן לכאורה להסביר ע"י זה שהשם שלה כתוב שם איפשהו או במודעה על הלוויה.
המנהלת היא קריפית לגמרי. ומוזר שהיא לקחה בכזו קלות את זה שמארק שם רק כי הוא קרא על זה בעיתון.
אגב מישהו ממכם הבין מה הקטע עם הארגז שכתוב עליו "מחנאות" בבית שלו?
אני חושבת שכשהמנהלת חיטטה שם היא מצאה שם נר מאותו סוג של הנר שה"פסיכולוגית" שבתוך לומן הדליקה על השולחן שלה בפגישה?
האם זה דברים שהוא הוציא משם או משהו כזה?
היה דגש על הארגז הזה כבר כמה פעמים, אבל לא הבנתי.
זה לגמרי היה אותו נר.
אני דוקא שמתי לב שרשום על הארגז משהו כמו יצירות, מניחה שזה של אישתו ושהנר הזה היה שלה והריח של הנר מזכיר למארק את אישתו
זה באמת היה נוראי.
אני מקווה שאולי זה דיפ פייק או משהו כזה וזאת לא באמת הייתה התגובה של האאוטי שלה.
זה גם הזוי אם זאת באמת התגובה שלה כי מה הקטע של לומר שאם היא תחתוך את האצבעות שלה אז היא תעניש את האיני שלה עוד יותר.
מי אמר שהאוטי של האלי היא לא אדם רע מיסוד?
גם שאלתי את זה
בקטע שמארק מדבר עם אחותו בטלפון אני חשבתי שהיא תשאל משהו על כך שהוא קיבל את הספר שהם השאירו לו. אולי לה לא משנה, אבל אני מניח שהגיס שלו ישאל אותו.
גם למה הם לקחו דווקא את הספר? אם היו רוצים להשאיר למארק הודעה ומצפנת אז יש כל כך הרבה דרכים להביא את זה ישירות למארק האוטי
לגבי הארגז שלו אז בפרק הזה הוא פותח אותו ויש שם שמיכה עבה שהוא דוחף יד מתחתיה כאילו בשביל לבדוק שמשהו שמוסתר שם עדיין שם.
את מתבלבלת בין שני ארגזים. יש ארגז קרטון ששם הוא שם את הדברים שפטי ישן עליהם ושם הוא החביא את הטלפון של פטי
ויש ארגז פלסטיק שקוף שזה יצירות או משהו וזה כנראה של אישתו ומשם הוציאו את נר

Lhuna3

Well-known member
ראיתי היום את כל 4 הפרקים ופשוט ואוו.
|כן| מעולה שהצטרפת!
זה סדרה כל כך מדכאת ובכל זאת נשאבתי לתוכה וראיתי 4 פרקים ברצף, אז אני מניחה שהיא באמת טובה.
מבחינתי אם יהיו תשובות משכנעות ומוצלחות בסוף העונה לשאלות העיקריות - היא מועמדת חזקה לסדרת השנה.
(כמובן שאם התשובות יהיו מאכזבות - זה יבאס לגמרי.)
הפתיח ממש מושקע, אך הוא גם ממש מדכא. ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהפתיח זה כאילו סטופ מושן + אדם סקוט (בן היה גאה בו)
והרבה קרטית לבן סטילר, הבימוי שם באמת מדהים
לא שמתי לב שזה סטופ מושן.
אבל כן הוא ממש ממש מעולה, ואני מתה על פתיחים כאלו.
ובן סטילר בהחלט שיחק אותה עם בימוי מצוין.
באמת קשה להבין, אבל אנחנו גם לא מכירים את האוטי של האלי. עם מארק לדוגמא אנחנו מבינים שמבחינתו זה בריחה להיות בעבודה הזו.
עלה בדעתי פתאום עוד רעיון קצת פסיכי, ואני לא באמת חושבת שזה מה שקורה שם, אבל רק ליתר בטחון ממש אני אסתיר את זה למי שלא רוצה תיאוריות, אפילו מפוקפקות ביותר:
תיאורטית הניתוק יכול להיות גם משולש נגיד כלומר שאולי יש עוד איני של האלי שהיא בכלל לא יודעת עליה והיא זו שצילמה את הסרטון בחזרה. רעיון כזה גם יכול להסביר את החדר המוזר שבו רואים את ברט והשניה במחלקה ועוד אנשים... כאילו אולי זה לא אותו ברט.
המנהלת היא קריפית לגמרי. ומוזר שהיא לקחה בכזו קלות את זה שמארק שם רק כי הוא קרא על זה בעיתון.
תכלס צודקת. אבל אני חושבת שלא היה לה זמן להתעסק עם זה כי היא היתה חייבת להוציא את השבב של פיטי וזה היה מצב מסובך ומסוכן בשבילה.
זה לגמרי היה אותו נר.
אני דוקא שמתי לב שרשום על הארגז משהו כמו יצירות, מניחה שזה של אישתו ושהנר הזה היה שלה והריח של הנר מזכיר למארק את אישתו
יפה. אז זה מעניין למה שמים לו שם את הנר, האם בשביל לבדוק אם זה יעורר בו זכרון?
מי אמר שהאוטי של האלי היא לא אדם רע מיסוד?
היא פשוט לא עושה רושם כזה, אני מצפה שלא תהיה אישיות שונה לאיני ולאאוטי (גם למארק אני לא חושבת שיש אישיות שונה) למרות המחסור בזכרונות. אבל אני מסכימה שזה אפשרי בעקרון.
את מתבלבלת בין שני ארגזים. יש ארגז קרטון ששם הוא שם את הדברים שפטי ישן עליהם ושם הוא החביא את הטלפון של פטי
ויש ארגז פלסטיק שקוף שזה יצירות או משהו וזה כנראה של אישתו ומשם הוציאו את נר
אה אוקיי.

Aranel Nenharma

Well-known member
מבחינתי אם יהיו תשובות משכנעות ומוצלחות בסוף העונה לשאלות העיקריות - היא מועמדת חזקה לסדרת השנה.
(כמובן שאם התשובות יהיו מאכזבות - זה יבאס לגמרי.)
הכי יש פחד שיהיה לנו אבודים שוב
לא שמתי לב שזה סטופ מושן.
אבל כן הוא ממש ממש מעולה, ואני מתה על פתיחים כאלו.
ובן סטילר בהחלט שיחק אותה עם בימוי מצוין.
רק לשם חידוד, כתבתי בן היה גאה בו, הכוונה לבן ואייט
עלה בדעתי פתאום עוד רעיון קצת פסיכי, ואני לא באמת חושבת שזה מה שקורה שם, אבל רק ליתר בטחון ממש אני אסתיר את זה למי שלא רוצה תיאוריות, אפילו מפוקפקות ביותר:
תיאורטית הניתוק יכול להיות גם משולש נגיד כלומר שאולי יש עוד איני של האלי שהיא בכלל לא יודעת עליה והיא זו שצילמה את הסרטון בחזרה. רעיון כזה גם יכול להסביר את החדר המוזר שבו רואים את ברט והשניה במחלקה ועוד אנשים... כאילו אולי זה לא אותו ברט.
אני לא חושבת שזה המצב, אבל הכל יכול להיות
יפה. אז זה מעניין למה שמים לו שם את הנר, האם בשביל לבדוק אם זה יעורר בו זכרון?
כל הקונספט של החדר הזה נראה לי טיפול באינים שמתחילים לפקפק. גם את אירוויג הביאו לשם כשהוא התחיל להזות דברים ונתנו לו שם עובדות על האוטי שלו.
וזה עוד יותר מעלה את השאלה האם זה ניסוי, כי לפי חדר הטרפטיה הזה ניתן לראות שזה לא מצליח הניתוק בין שני העולמות
היא פשוט לא עושה רושם כזה, אני מצפה שלא תהיה אישיות שונה לאיני ולאאוטי (גם למארק אני לא חושבת שיש אישיות שונה) למרות המחסור בזכרונות. אבל אני מסכימה שזה אפשרי בעקרון.
לי עלתה מחשבה שזה יכול להיות מקום לאיסירים. הרי גם ככה זה מקום שאין לאיני אפשרות להחלטה, וזה כלא בפני עצמו. זה יכול להיות מקום מעולה לאיסירים. ואם לא היו מציגים לנו את החיים של מארק בחוץ זה לגמרי היה הניחוש שלי למה שקורה שם

Lhuna3

Well-known member
הכי יש פחד שיהיה לנו אבודים שוב
לא לא, זה אני בטוחה שלא יהיה.
רק לשם חידוד, כתבתי בן היה גאה בו, הכוונה לבן ואייט
חחח ברור שהבנו את הרפרנס! :-D
אני לא חושבת שזה המצב, אבל הכל יכול להיות
אני גם כאמור לא באמת חושבת שזה זה, אבל זו אופציה מעניינת.
כל הקונספט של החדר הזה נראה לי טיפול באינים שמתחילים לפקפק. גם את אירוויג הביאו לשם כשהוא התחיל להזות דברים ונתנו לו שם עובדות על האוטי שלו.
"עובדות". (אני לא חושבת שזה היה דברים אמיתיים, זה היה נשמע מומצא לגמרי.)
לי עלתה מחשבה שזה יכול להיות מקום לאיסירים. הרי גם ככה זה מקום שאין לאיני אפשרות להחלטה, וזה כלא בפני עצמו. זה יכול להיות מקום מעולה לאיסירים. ואם לא היו מציגים לנו את החיים של מארק בחוץ זה לגמרי היה הניחוש שלי למה שקורה שם
המממ, זה יכול היה להסביר את העובדה שאין להם אפשרות להתפטר למעשה.
אבל חוץ מהאאוטי של מארק ראינו עוד הרבה דברים שלא מתאימים לזה, כולל האלי שראינו אותה בחוץ וגם בפרק שעבר איך היא בתהליכי הקבלה/הדרכה לתפקיד, וכולל דיווחי החדשות על העניין ותנועות ההתנגדות והדיבורים ששמענו על הנושא בארוחת הערב (בלי אוכל) של מארק עם אחותו ועוד זוג חברים נדמה לי.

Aranel Nenharma

Well-known member
"עובדות". (אני לא חושבת שזה היה דברים אמיתיים, זה היה נשמע מומצא לגמרי.)
מה שנאמר בעובדות זה לא העניין, העובדה שיש צורך להציג לאיני עובדות על האוטי שלו, זה מה שמעניין בסיפור הזה
המממ, זה יכול היה להסביר את העובדה שאין להם אפשרות להתפטר למעשה.
אבל חוץ מהאאוטי של מארק ראינו עוד הרבה דברים שלא מתאימים לזה, כולל האלי שראינו אותה בחוץ וגם בפרק שעבר איך היא בתהליכי הקבלה/הדרכה לתפקיד, וכולל דיווחי החדשות על העניין ותנועות ההתנגדות והדיבורים ששמענו על הנושא בארוחת הערב (בלי אוכל) של מארק עם אחותו ועוד זוג חברים נדמה לי.
שוב, זה רעיון מאוד ראשוני שבא לי בפרק הראשון כשחשבתי שנראה רק את החיים בעבודה. ברגע שהציגו לנו את העולם החיצוני הבנתי שפחת האפשרות שזה מה שזה

keren or5

Well-known member
זה היה פרק באמת דיי מדכא. היה ממש עצוב לראות מה קורה לאיני של הלי... ובמקום מסויים אני גם מבינה אותה. חשבתי שהצעד הבא שלה יהיה לאיים לאאוטי שלה בהתאבדות, כי זה פשוט יחסל את האאוטי עצמה, אבל מצד שני יכול להיות שאם היו יודעים שהיא מאיימת בהתאבדות היו יכולים למצוא דרכים פשוט לכלוא אותה כל היום בעבודה כל הזמן, ואולי זה יותר גרוע מלהתאבד ממש. מעבר לזה שהאאוטי של הלי מרגישה רעה, אני גם לא מבינה איך היא לא חשבה על האפשרות שהלי האיני תתאבד אם איימה לחתוך לעצמה את האצבעות, זה נראה שהיא דיי רצינית.
מצד שני אולי זה בדיוק בא להראות לנו את המשמעות החזקה של הניתוק, שבאמת מבחינתה האיני שלה היא בנאדם אחר, ולא רק שזה לא משפיע עליה, אין לה אפילו אמפתיה כלפיה שהיתה אמורה להיות לה כלפי אדם זר שהיא מבינה שמאוד סובל ואמורה לרחם עליו, כאילו בגלל שזה הגוף שלה אז אין לה אפילו עניין של יסורי מצפון כלפיה, זה כמו בובה שהיא מרגישה חופשיה להחזיק כמו עבד בשביל להינות בעצמה מהחיים (מבחינת התודעה שלה יש לה חיים בלי לעבוד ורק לקבל משכורת - מה רע?)
אבל זה סוף כל כך נוראי בשבילה (בהנחה שהיא באמת מתה, ואני מקווה שלא. הגיוני לי שיש שם מצלמות במעלית ויעצרו אותה בזמן, אבל לא יודעת).
זה אכן שאלה פילוסופית ממש מעניינת, שגרמה לי לרצות לראות את הסדרה.

קיבלתי וייבים לספר 1984 ספוילר לספר:זכורה לי מעין סצנה שהם מנסים לענות אדם עד שהוא באמת יאמין ש2+2= 5, וזכור לי שגם בסצנה הזאת בספר זה לא היה מספיק שהוא אמר שהוא מאמין בזה, הם לא עזבו אותו עד שהם האמינו שהוא מאמין, מה שהזכיר לי את הקטע שלא נתנו להלי לצאת מהחדר ההוא של ההתנצלות עד שהאמינו שהיא מתכוונת לזה. בשני המקרים אני לא ממש יכולה לדעת מה מבחינתם עובר כ"הבן אדם עכשיו מאמין בזה", אבל זה היה קונספט דומה.

כמובן שלא. זה שיר ידוע של מטאליקה
כמובן שפה הוא בגירסה יותר מטאליסטית. הביצוע בסדרה באמת היה יפה וגרם לי להקשיב יותר למילים היפות שפחות התרכזתי בהם כששמעתי את השיר בעבר.

אני גם בהתחלה חשבתי שאולי זה דיפ פייק, אבל אני תוהה אם יש להם את הטכנולוגיה הזאת בעולם של הסדרה, כי כמו שראינו, מבחינת הרבה דברים הם הרבה פחות מתקדמים מאיתנו כמו המחשבים והפלאפונים, אני לא יודעת אם יש להם את האינטרנט שלנו, וקצת הייתי מעדיפה שזה לא תהיה באמת התשובה, כי זה נראה לי פחות מעניין. מה שכן תהיתי אם הייתה סיבה שלא הראו לנו את ההקלטה של האיני של הלי.

לחלוטין הרגשתי וייב של דת בכל הדיבורים על הספרים האלה (גם ההזכרה של "המהדורה הישנה" גרם לי להקביל את זה לתנ"ך ולברית החדשה). זה מרגיש לי מאוד מכוון שהתייחסים לכל המקום הזה כמו דת ויש מיתולוגיה והכל מאחורי היוצר של העניין.
גם רשלני שהוא לא החזיר את הספר לבית של מארק.
זאת הדמות של פטרישיה ארקט הביאה את הספר, אתם לא זוכרים מהפרק שעבר? הגיס השאיר לו את זה ליד הדלת לפני שהוא הלך לעבודה ופטרישיה ארקט לקחה את זה והביאה למשרד מסיבה מסוימת, וככה בעצם קיבלנו את החותמת שהיא לא באמת מנותקת (זה נרמז בפרקים הראשונים אבל זו הסצנה שהוכיחה את זה)
אצל ה"פסיכולוגית" שנתנה לו כדור פלסטלינה לפסל את מה שהוא מרגיש - הוא מפסל עץ.
וזה כנראה בגלל העץ שלידו הוא עצר אחרי הלוויה ונגע בו ובכה, שאני משערת שזה מקום התאונה של אשתו או משהו דומה.
אכן, זה דווקא היה לי ברור מאוד. פיטי רמז לו בפרק הקודם שאולי הוא לא זוכר את האאוטי שלו בחוץ, אבל הוא בעצם כן "זוכר" דברים בתת מודע. נגיד שהוא עצוב, אבל הוא לא יודע למה. ככה יכול להיות שהוא פיסל את העץ מתוך אינטואיציה אבל זה לא שהוא ממש זוכר אותו, יותר זיכרון אינטואטיבי כזה לדברים, אבל לא זיכרון קונקרטי. ולגבי העץ, גם אני חשבתי שזה משהו שקשור לאישה. דווקא המחשבה הראשונית שלי הייתה שאולי היא קבורה שם, אבל יכול להיות שזה נגיד המקום שבו היא מתה או משהו.
מעניין. לא שמתי לב לזה.
זה דווקא משהו שיכול להיות ויהיה יותר מעניין מאשר הרעיון של הדיפ פייק בעיני. בכל מקרה חייבים לתת לנו הסבר על האאוטי של הלי. אם היא מתה, אז בפלשבקים, כרגע היא הדמות שהכי מסקרנת אותי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הגענו לניו-יורק שם הם מגלים שהחייזר שם מכונה גוליית והוא שם כבר איזה עשור לפחות ומצייר ציורי קיר גדולים.
בהתחלה חשבתי שזאת האישה בתערוכה, אבל מסתבר שהיא פשוט ה"אסטה" של גוליית. כלומר שכמו גוליית היא כנראה אישה אנושית שחשובה לו.
אם כי בעצם עכשיו שאני חושב על זה אולי היא גם יכולה לראות שהוא חייזר כמו מקס. וזה מסביר גם איך היא כל כך בטוחה שהארי הוא חייזר.
כי נראה לי שהארי אמר בעונה הראשונה שאחד מכל מיליון או משהו כזה של בני אדם יכול לראות אותו בתור חייזר כמו מקס. ובניו-יורק יש כמה מיליוני אנשים אז בטח יש כמה.
והאם הסמים בעצם גורמים להארי להראות כמו חייזר שוב, או שהוא פשוט הוזה את זה. ההימור שלי זה שהוא הוזה את זה, אבל אני לא בטוח.

ואיך הסוכנת הצבאית גילתה את מסעדת הפיצה. כלומר אני מבין שהם עלו על המסר שנשלח, אבל איך הם יודעים לתרגם את זה מהשפה החייזרית?

חוץ מזה יש עלילה של ראש העיר ודארסי שאני ממש לא בטוח שאני אוהב כי זה נראה כאילו זה מכוון לכך שאשתו של ראש העיר לא נותנת לו להתבטא ולכן הוא יעזוב אותה עבור דארסי.
אבל אני גם לא בטוח עד כמה אכפת לי ממש.

הקטע בין השריף וליב היה ממש יפה ונוגע ללב. אני אוהב את זה שהם מתקרבים ככה.
אבל גם קצת קיוויתי שאיכשהו היא תגרום לו גם לתמוך בה בחיפוש הוכחות לחייזרים.

אה וחוץ מזה יש איזו עלילה מורכבת שקשורה להארי האמיתי והרופא שהוא רצח. כנראה בשביל חברה גדולה כלשהי.
וכנראה הוא היה אמור להשאר בבקתה ולעשות משהו בשביל החברה ההיא...
אני מניח שכל זה עוד יעלה שוב.
חוץ מזה הארי חשב שזה מאוד טבעי שהבית הגיע עם תיק מלא כסף מזומן.

מילי08

Well-known member
בלבלת אותי כאן מאדו בהתחלה כי התייחסת אל גברת ראסל בתור גברת מוריס. וזה למרות שבהתחלה כן קראת לה גברת ראסל.
חחח אוי! |פנים|
אותי הכי הצחיק מכל הסיפור דווקא עוד לפני הפיצוץ, כשהבאטלר פשוט הודיע לאגנס שארוחת צהריים אחת הוא לא יגיש להן כי "יש לו פגישה עם עו"ד", ואני לא ציפיתי שהיא תעשה מזה עניין אבל היא לקחה את זה ממש קשה, ו"מה, העו"ד לא אוכל צהריים גם? אז תפגש איתו בבוקר!" :-D ומזה זה התגלגל להיות "עו"ד שצם"... "עו"ד דתי מוסלמי..." :-D
חח, כן מסכן. גם הבאטלר לא ציפה שיעשו מזה עניין :-D
ז זהו, שההבנה שלי היתה שמיס אסטור היתה הסיבה העיקרית לזה שגב' ראסל הסכימה ליציאה הזאת וגם לזה שהיא לא שללה את עניין נשף היציאה.אני חושבת שהיא רואה בחברות (המאוד חמודה אגב) בין גלאדיס לבת של אסטור עוד דרך להתקרב לגב' אסטור החשובה ביותר בחברה.
האמת שגב' ראסל מתחילה לעייף אותי ולהראות לי קצת חד מימדית בקטע הזה.
|כן|
כשאני אמרתי שברג'ס היא הדמות שהתעללו בה הכי הרבה בפרנצ'ייז ושהיחידה ביקום של דיק וולף שהתעללו בה יותר הייתה בנסון (וגם זה אם נודה כי יש לה פור רציני על ברג'ס) אני ידעתי על מה אני מדברת.
נשמע שלדיק וולף יש איזה אנטי לנשים חזקות
השחקן של הדוד מוכר לי מאיפה שהוא, אני דיי בטוחה שהוא היה סוכן FBI אולי מושחת באיזו סדרה. זה חירפן אותי כול הפרק ועניין יותר מעלילה עצמה.
חח, אני תמיד נשברת ומחפשת ב IMDB תוך כדי צפייה
התיק עצמו לא היה משהו מיוחד כ"כ והטוויסט בסוף גרם לי לגלגל עיניים כ"כ חזק שהן הסתובבו אחורנית או משהו.
:-D

dory30

Well-known member
פרקים 1-2 בעונה 4 קצת הזויים. הדיבורים של וילאנל עם האלטר אגו שלה (סוג של אלוהים מעוות) וההפיכה הפתאומית של איב מסוכנת מפוחדת ללוחמת על- קצת פוגעים באמינות של הסדרה. אבל, אני קהל שבוי ואלך עם זה עד הסוף.

דיברגנט חדש

Well-known member
פרקים 1-2 בעונה 4 קצת הזויים. הדיבורים של וילאנל עם האלטר אגו שלה (סוג של אלוהים מעוות) וההפיכה הפתאומית של איב מסוכנת מפוחדת ללוחמת על- קצת פוגעים באמינות של הסדרה. אבל, אני קהל שבוי ואלך עם זה עד הסוף.
ראיתי
את וילאנל שרוצחת את החתול וכמעט רוצחת את בת הכומר שהיינה חברה שלה והיא גרה אצלם.
בינתיים, הפרקים פחות טובים מהעונות הקודמות, מקווה לשיפור ...

Aranel Nenharma

Well-known member
the afterparty
סדרה מעולה!
לא הבנתי את האדישות שיש פה לסדרה הזו
זה קונספט מגניב, זה מצחיק וזה מרענן
אני לא יכולה לחכות לעונה 2

אני ממש ממליצה!

didalf

Well-known member
the afterparty
סדרה מעולה!

אני ממש ממליצה!
ראית הכל ברצף? כי בטח בצפיה רציפה שמים לב יותר לפרטים ולשינויים קלים מבצפיה שבועית, כעבור שבוע כבר לא זכרתי כלום.
מצד שני אני אף פעם לא מנסה לפתור תעלומות בעצמי ואפילו מנסה שלא כדי שיפתיעו אותי אז אולי זה לטובה שלא שמתי לב לפרטים.
(נגיד ראיתי שרשור בפייסבוק שניתח מלא פרטים והגיע למסקנה מדוייקת ולשמחתי קראתי אותו רק אחרי הפרק האחרון כי הם די קלעו בול)

Aranel Nenharma

Well-known member
ראית הכל ברצף? כי בטח בצפיה רציפה שמים לב יותר לפרטים ולשינויים קלים מבצפיה שבועית, כעבור שבוע כבר לא זכרתי כלום.
מצד שני אני אף פעם לא מנסה לפתור תעלומות בעצמי ואפילו מנסה שלא כדי שיפתיעו אותי אז אולי זה לטובה שלא שמתי לב לפרטים.
(נגיד ראיתי שרשור בפייסבוק שניתח מלא פרטים והגיע למסקנה מדוייקת ולשמחתי קראתי אותו רק אחרי הפרק האחרון כי הם די קלעו בול)
ראיתי ברצף, ובאמת ממליצה לראות כך כי כמו שאמרת שמים לב לפריטים הקטנים
ומה שיפה בסדרה הזו זה שלצופים יש אשכרה הזדמנות גם לפתור את התעלומה (בניגוד להרבה סדרות שהרמזים בכלל לא ניתנו לצופים)
אני את עונה 2 הולכת לראות גם בצפייה בינג' עם דף ועט לידי

didalf

Well-known member
ראיתי ברצף, ובאמת ממליצה לראות כך כי כמו שאמרת שמים לב לפריטים הקטנים
ומה שיפה בסדרה הזו זה שלצופים יש אשכרה הזדמנות גם לפתור את התעלומה (בניגוד להרבה סדרות שהרמזים בכלל לא ניתנו לצופים)
מצד אחד כן
אני את עונה 2 הולכת לראות גם בצפייה בינג' עם דף ועט לידי
מצד שני אל תגלי לי מה המסקנות שלך, רק אח"כ תגלי לי ונראה אם צדקת:-D

הפעם הצלחת לנחש?

מילי08

Well-known member
the afterparty
סדרה מעולה!

אני ממש ממליצה!
בסדר בסדר. לחץ חברתי |שפם|
אני שוב בתקופה קצת מבולגנת והרבה בלתמים אבל זה ייכנס לרשימת צפייה הבקרובית שלי

טוני החתול

Well-known member
מנהל
*בנקודת זמן 12:37 אגנס אומרת Are you telling this story or am I?
שזה די הצחיק אותי כי זאת שורה מהשיר We don't talk about Bruno מהסרט אנקנטו.

אז אגנס באמת האמינה שלאוסקר יש רומן עם משרתת (טרנר).
היא ממש לא מכירה את הבן שלה.
אבל אוסקר די מרוצה לפחות מזה שאולי זה יתן לו מוניטין של מישהו שהיה לו רומן עם אישה.
אם כי הוא איבד את המרגלת שלו, אבל קשה לי להאמין שמאוד אכפת לו מזה.
אגב, נראה לי שאין לטרנר מושג שהסיבה שהיא פוטרה היא בגלל שחשבו שיש לה רומן עם אוסקר. אני מניח שהיא הייתה די מעוצבנת עליו אם זה היה המצב. אני לא בטוח אם היא מאמינה שמר ראסל לא גרם לאשתו לפטר אותה. אבל תכלס היא גם הייתה שנואה על כל המשרתים אז הגיוני שהיא תחשוב שזה קשור אליהם.
מה שמצחיק זה שלא בטוח שגברת ראסל הייתה מפטרת אותה אם היא לא הייתה רואה אותה צוחקת עם לארי ואז חושדת שאולי היא זוממת עליו. בעוד בעצם הסיבה הגדולה שהיא הייתה צריכה לפטר אותה זה שהיא התחילה עם בעלה.
אבל מה יהיה איתה עכשיו? כלומר מבחינת הסדרה? היא נראה לי דמות משמעותית (ואולי האדם שהוא הכי יכול להיות מוגדר כנבל) אז יהיה מוזר אם היא פשוט תעלם. אבל עכשיו אין סיכוי שהיא תעבוד אצל אגנס.
הדבר היחיד שאני יכול לדמיין זה שהיא תתבע את מר ראסל שהוא עשה לה משהו. אבל אני לא בטוח עד כמה היו מקשיבים למשרתת על תלונה כזאת ב1980, אז בטח ב1880.

בכל מקרה מריאן הייתה צריכה להיות במעמד המביך של ללכת אל גברת ראסל ולבקש ממנה לפטר את המשרתת שלה.

מתפתח הרומן בין מריאן ומר רייקס (העורך דין שסוף סוף הצלחתי לזכור חלק לפחות מהשם שלו).
מצד אחד אני נוטה להאמין שאגנס יודעת על מה היא מדברת כשהיא אומרת שהוא הרפתקן (ואני באופן כללי יכול לדמיין קו עלילה כזה),
אבל בנתיים עדיין לא ראינו שום דבר שמצביע על משהו כזה. ואני באמת לא מבין מה הוא חושב שהוא ישיג מחתונה עם מריאן כי אין לה כסף וזה לא שהשם שלה כל כך משמעותי.

אם כי היה משהו בפיקניק בסוף שבו מר רייקס דיבר עם האישה האחרת ואורורה נראתה מוטרדת. לא ברור לי אם היא מוטרדת שהיא הביאה חברה ממעמד גבוה ועכשיו מתחיל איתה עורך דין פשוט או שהיא דואגת למריאן כי היא יודעת שיש משהו בינה ובין מר רייקס.
אבל בכל מקרה זה לא נראה ממש כמו פלירטוט, אלא סתם שיחה.

לארי מספר לאבא שלו שהוא רוצה להיות ארכיטקט (או אדריכל... מה בעצם ההבדל?) וזה מגיב כאילו הוא אמר לו שהוא רוצה להיות מנקה רחובות.
אם כי אחר כך הבנתי משהו שמבחינתו הוא תמיד הניח שהבן שלו ימשיך את העסק. אבל גם לארי היה מאוד משכנע כשהוא אמר שהוא תמיד ירגיש כשלון אם הוא ימשיך בנעליו של אביו. ושמחתי שמר ראסל הבין את הטיעון הזה.
היה עוד מפגש רחוב בין מריאן ולארי, אבל ממש לא מרגיש שמתפתח שם משהו. ברמה כזאת שלארי שכח שבפרק קודם הוא סיפר למריאן על הרצון שלו להיות ארכיטקט.

אגנס ממשיכה להעניש את הבאטלר שלה באופן פאסיבי אגרסיבי. אם כי עצם העובדה שהיא לא פיטרה אותו אומרת לא מעט על כך שהיא בעצם די סולחת לו על זה מראש. הבאטלר מקבל מכתב מטרנר שבו היא מספרת לו מי הלשין עליו לאגנס. אני מניח שהיא תאמר שזה הבאטלר של משפחת ראסל פשוט כי היא שונאת אותו. אבל אני תוהה אם זה אומר שזה לא באמת הוא. (כי אני לחלוטין חשבתי שזה כן הוא)

למרות שלא ציפיתי לזה אירוע הדלקת נורות החשמל הצליח להיות די מרהיב וממש יכלתי לקבל את התחושה של הפליאה על דבר חדש שהייתה לאנשים שם. זה מעניין שמשהו שהוא כל כך רגיל לנו והיה פעם מאורע מיוחד.
לאורך הפרק היו דיבורים של כל מיני דמויות לגבי ההתקדמות הטכנולוגית. מטרנר שהביעה די זלזול בזה, אל שאר המשרתים שדאגו שזה יחסל את המשרות שלהם (עבר הרבה זמן אבל אפשר לטעון שהשואבים הרובוטיים ממש לוקחים עבודה של מנקים), מר מקאליסטר שדואג אם זאת התקדמות בכיוון הנכון, הראסלים שמאוד בעד קידמה, ואגנס שבעיקר רואה את העיסוק בעניין מאוד עממי.

למעלה